Kesyttääkös somettaminen minut vänggälläki?

Miehän nyt kesytän koiranpentuani Herttaa, ideani on tietenki, että se ellää minun johdolla ja on sopiva koira mulle ja silti sillä on oma vaphautensa ja ois ilonen ja tyytyväinen. Hertasta 6 kk on jo kauan nähny, että se yrittää koko ajan tehä oiken ja olla oiken, mulle, minun mielestä hyvin eli toivon, että käyttäytys ennakoidusti ja sovituissa raameissa, no kyllä siittä tullee maailman paras ja viishain kunnon hurtta, mulle.

Mutta miehän en ole koira enkä ees halua olla tottelevainen enkä kuuliainen maapallon asukas, joka toimii jonku auktoriteetin joholla ja armoilla, haluaisin olla oikeasti näkevä ja tajuava vaphaasti ja täysillä elävä ja toimiva vastuullinen ihminen.

No siis miehän olen paukuttanu julki meän yhteisiä maailman asioita ja murhettani siittä, että molhan rahakeskeisiä ja olhan kovia ja julmia ja hyväksymättömiä toisiamme kohthaan ja mitä millonki ja siinä samala kesyttäny itteäni yrittämällä puhua niistä näkökulmista ja niilä sanoilla ja käsitteillä, joila niitä asioita käsitelhään ja ymmärrettään.

Muka maailmanparantaja on itte näkemänsä maailman tai maailman unen tai maailman käsityksensä uhri tai vanki. Vankilan vartijaki on vanki eikä kovin taijja vanggit eikä maailmat parantua, jos vankilassa häärii?

Kiinnittämällä kiinnostukseni yhteissiin asioihin, mediaan, valtioon, hallitukseen, pakolaissiin, ydinvoihmaan, Kelhaan ja verottajjaan, mie jään niitten jargonian pyöritykseen, minun on sillon puhuttava niilä käsitteillä, millä niistä ja niitten kans puhuttaan.

Käsitteet kapeuttaa ja siis kesyttää minun ommaa olemista ja elämistä, niitten kans päsmäröimällä mullon käet ja silmät ja suu täynnä erilaisia käsitteillä luotuja kirjotuksia, näkemyksiä ja puhheita ja siinä pinnistelen käsittämisensä rajamailla.

Sanat tarkottaa eri ihmisille eri asioita, jopa sitte käsitteet. Jako se toinenki on kesytetty omhiin ympyröihin, puolueesseen, kannanottoihin, niin eipä siinä juuri saa sielun ravintoa eikä vappautta ilmasta itteä, eikä vappaudu omista ajatuksiensa rakennelmista.

Kukhan ei juuri muuta täälä somessa mielipiettäänkö toinen sannoo ja linkittää uutta tai toisenlaista tietoa.

Olen siis tullu kesytetyksi, kuinka nöyryyttävä ajatus.

Ja tämäkihän on kirjotettu mulle ittele, vaikka nojasinki teihin ja kirjotin aivanko teile, ittele tekki kirjotatta ja todisteletta, kuinka viishaita tai tyhmiä ootta, omien pikkupyynteittenne pohjalta ilmenemä kaikki täälä. Muka fiksuja ja filmaattisia tietäjiä kaikin olema? Enkä puhu oman kilven kiillostuksesta tai omasta oikeasta, vaan kuinka olhan itte sen kullosenki oman käsityksen vankeja.

Olenhan mie yrittäny olla inhimillinen, monipuolinen ja sosiaalinen, lukea ja lukea mitä ihmeellisimpiä juttuja, ehkä viisastunukki, mutten vappautunu enkä niinko syämmenviisastunu, mie luulen.

Kuivalle tietämisille en anna kovinkhaan suurta arvoa, jossei siinole syän matkassa, sielu pitäs olla aina matkassako jotaki sannoo tai tekkee?

Vilpitöntä varauksetonta ommaa ajattelua ja semmosta viatonta ilmasua on vähän, jokku ei uskalla, jokku ei halua, jokku ei ossaa, no siis emmä kukhan ossaa, en miekhän. Enkä tarkota salhaisuuksien paljastamista.

No kiitos siis kaikile suvaitsevaisuuestanne, kavereita on vielä jälelä, vaikka olen syämmeni pohjasta tuonu julki jos mitä aivoitustani millon missäki, no jatkethaampa!

- Hilkka Laronia

Ps. Tähän johatti minut kommenttit eilen, "aattelet naivisti", no mikä riemu, yhtäkkiä tipahteli yhet suomut silmistäni ja heräsin yhestä hortteesta ja hoksin ittekki, minun ei tartte yrittää tehä ajatteluani(?) sopivaksi mihinkhään raameihin eikä kelheen, en aijjo muutella itteäni ollakseni keskustelukelponen tai kelvatakseni sanohmaan mielipitteeni, Hectorin sanoin "mä tulen ja menen ja ääneni särähtellee", keskeneräsiä olhan kaikin, jee, hyvä met pikkurepahleet!

Katselukerrat: 612

Mika Helasvuo kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 13:37

Vai, että yksi totuus?

No kerrohan kuinka monitahoisesta katsantakannasta se kertoo, että kaikki eri mieltä olevat ovat perustelematta milloin rasisteja ja milloin jollain muulla tavoin leimattavia?

Kalle kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 13:52

....Toisten nimittäminen pojankoltiaiseksi on minun mielestäni ylimielisyyttä, missä nimittelijä asettaa itsensä ikäänkuin muita ylemmäksi.....

En kohdistanut sanomaani kehenkään henkilöön; joka tuntee omakseen, olkoon. Koskaan en ole asettanut omaa mielipidettäni, ainakaan tietoisesti, ylimieliseksi. Mielipiteessäni pysyn ja uskoisin monen muunkin olevan samaa mieltä.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 14:16

Mika

Yksi totuus tarkoittaa vain yhdensuuntaista näkökantaa, joka on maahanmuuttokriittinen kaikilla mittareilla.

Kukaan ei kiistä sitä, että rikolliset tulee hoitaa muin mittarein.

Mika Helasvuo kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 15:02

Heikki, mikäli ihan oikeasti olisit perillä esim. Halla-ahon ajatuksista, et väittäisi niiden esittävän ainoastaan yhdensuuntaista näkökantaa.

Maahanmuuttoa on niin kovin erilaista ja haitalliseen maahanmuuttoon on erittäin perusteltua suhtautua kriittisesti. On kuitenkin hyvin tavallista puhua maahanmuutosta yhtenä kokonaisuutena ja näin välttyä koskaan huomaamasta ilmiön aivan kiistattomia ongelmia.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 15:09

Niinkuin sanoin, yksi sana saa halla-aholaiset "herhiläiset" liikkeelle selittelemään ja vaatimaan muilta selityksiä.

Mika Helasvuo kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 15:17

Heikki, mielestäni on aika tavallista pyytää esitetyille väitteille perusteluita, mutta saatan toki olla väärässä.

Orwell kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 15:21

"Niinkuin sanoin, yksi sana saa halla-aholaiset "herhiläiset" liikkeelle selittelemään ja vaatimaan muilta selityksiä."

Jos esität väitteen Karjalainen, olet se ainoa, joka on velvollinen perustelemaan väitteesi.

Väitteen kaltaiset heitot ilman perusteluita ovat potaskanjauhantaa ja loanheittoa, mitä et tuolla perustelemattomalla kommentillasi voi kumota.

Orwell kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 15:23

"Kukaan ei kiistä sitä, että rikolliset tulee hoitaa muin mittarein."

Paperinsa tahallaan hävittäneet ja omista tiedoistaan valehtelevat ovat rikollisia Karjalainen.

Heidät siis voi hoitaa muin keinoin....

Orwell kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 15:24

"En kohdistanut sanomaani kehenkään henkilöön; joka tuntee omakseen, olkoon."

Ei kyse ole siitä, vaan siitä, että sellaisen esität yleisesti ja perustelematta mitenkään.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 15:30

Niinkuin Hilkka huomaat, herhiläiset ovat täällä pyysit tai et. Suojaverkkoja ja Halla-Raidia ei ole vielä keksitty.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot