Kesyttääkös somettaminen minut vänggälläki?

Miehän nyt kesytän koiranpentuani Herttaa, ideani on tietenki, että se ellää minun johdolla ja on sopiva koira mulle ja silti sillä on oma vaphautensa ja ois ilonen ja tyytyväinen. Hertasta 6 kk on jo kauan nähny, että se yrittää koko ajan tehä oiken ja olla oiken, mulle, minun mielestä hyvin eli toivon, että käyttäytys ennakoidusti ja sovituissa raameissa, no kyllä siittä tullee maailman paras ja viishain kunnon hurtta, mulle.

Mutta miehän en ole koira enkä ees halua olla tottelevainen enkä kuuliainen maapallon asukas, joka toimii jonku auktoriteetin joholla ja armoilla, haluaisin olla oikeasti näkevä ja tajuava vaphaasti ja täysillä elävä ja toimiva vastuullinen ihminen.

No siis miehän olen paukuttanu julki meän yhteisiä maailman asioita ja murhettani siittä, että molhan rahakeskeisiä ja olhan kovia ja julmia ja hyväksymättömiä toisiamme kohthaan ja mitä millonki ja siinä samala kesyttäny itteäni yrittämällä puhua niistä näkökulmista ja niilä sanoilla ja käsitteillä, joila niitä asioita käsitelhään ja ymmärrettään.

Muka maailmanparantaja on itte näkemänsä maailman tai maailman unen tai maailman käsityksensä uhri tai vanki. Vankilan vartijaki on vanki eikä kovin taijja vanggit eikä maailmat parantua, jos vankilassa häärii?

Kiinnittämällä kiinnostukseni yhteissiin asioihin, mediaan, valtioon, hallitukseen, pakolaissiin, ydinvoihmaan, Kelhaan ja verottajjaan, mie jään niitten jargonian pyöritykseen, minun on sillon puhuttava niilä käsitteillä, millä niistä ja niitten kans puhuttaan.

Käsitteet kapeuttaa ja siis kesyttää minun ommaa olemista ja elämistä, niitten kans päsmäröimällä mullon käet ja silmät ja suu täynnä erilaisia käsitteillä luotuja kirjotuksia, näkemyksiä ja puhheita ja siinä pinnistelen käsittämisensä rajamailla.

Sanat tarkottaa eri ihmisille eri asioita, jopa sitte käsitteet. Jako se toinenki on kesytetty omhiin ympyröihin, puolueesseen, kannanottoihin, niin eipä siinä juuri saa sielun ravintoa eikä vappautta ilmasta itteä, eikä vappaudu omista ajatuksiensa rakennelmista.

Kukhan ei juuri muuta täälä somessa mielipiettäänkö toinen sannoo ja linkittää uutta tai toisenlaista tietoa.

Olen siis tullu kesytetyksi, kuinka nöyryyttävä ajatus.

Ja tämäkihän on kirjotettu mulle ittele, vaikka nojasinki teihin ja kirjotin aivanko teile, ittele tekki kirjotatta ja todisteletta, kuinka viishaita tai tyhmiä ootta, omien pikkupyynteittenne pohjalta ilmenemä kaikki täälä. Muka fiksuja ja filmaattisia tietäjiä kaikin olema? Enkä puhu oman kilven kiillostuksesta tai omasta oikeasta, vaan kuinka olhan itte sen kullosenki oman käsityksen vankeja.

Olenhan mie yrittäny olla inhimillinen, monipuolinen ja sosiaalinen, lukea ja lukea mitä ihmeellisimpiä juttuja, ehkä viisastunukki, mutten vappautunu enkä niinko syämmenviisastunu, mie luulen.

Kuivalle tietämisille en anna kovinkhaan suurta arvoa, jossei siinole syän matkassa, sielu pitäs olla aina matkassako jotaki sannoo tai tekkee?

Vilpitöntä varauksetonta ommaa ajattelua ja semmosta viatonta ilmasua on vähän, jokku ei uskalla, jokku ei halua, jokku ei ossaa, no siis emmä kukhan ossaa, en miekhän. Enkä tarkota salhaisuuksien paljastamista.

No kiitos siis kaikile suvaitsevaisuuestanne, kavereita on vielä jälelä, vaikka olen syämmeni pohjasta tuonu julki jos mitä aivoitustani millon missäki, no jatkethaampa!

- Hilkka Laronia

Ps. Tähän johatti minut kommenttit eilen, "aattelet naivisti", no mikä riemu, yhtäkkiä tipahteli yhet suomut silmistäni ja heräsin yhestä hortteesta ja hoksin ittekki, minun ei tartte yrittää tehä ajatteluani(?) sopivaksi mihinkhään raameihin eikä kelheen, en aijjo muutella itteäni ollakseni keskustelukelponen tai kelvatakseni sanohmaan mielipitteeni, Hectorin sanoin "mä tulen ja menen ja ääneni särähtellee", keskeneräsiä olhan kaikin, jee, hyvä met pikkurepahleet!

Katselukerrat: 612

Hilkka Laronia kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 10:44

Joo ja Kalervo Ilmari puhut totta, mie olen välilä epävarma, olenko mie joku hullu jonka on pakko jauhaa, vaikkei ymmärretä ees, mutta totta, kiitos sulle ja teile jokka yritättä ja minun pitäs säilyttää suhteellisuuentajua nuitten koltiaisten kans! Jee ja kiitos, ilonen kiitos ja tässä kuva Hertasta ja sen mielilelusta!

Hilkka Laronia kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 10:45

Neuvokselle kiitos kommentista ja minun ongelma on kait se, ko ei kuulla minun oikeaa, omasta mielestäni olen hyvä kuuntelheen ja käsittään toisen oikean. Ja kesyksi emmä ala ikinä, hyytyny pysthyynkuollu vanha ihminen on Jumalan kauhistus, eikö vaan!

Mika Helasvuo kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 11:29

Melko klassinen kuvio, ensin haukutaan kaikki eri mieltä olevat rasisteiksi ja sitten uhriudutaan.

Kalle kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 11:31

No, tuohan on villakoira; yksi rotukoiramaailman älykkäimmistä koirista.

Määritelmä; älykäs selviytyy siitä mihin ei viisas koskaan joudukkaan.

Hilkka; tuosta alkuvirkkeestäsi, joskus minullakin pälkähtää päähän; olenko tulossa vanhuuden höperöksi kun nuo nuoret/nuorehkot lyttäävät ajatukseni täysin; kommunismiksi, suvakiksi, vihervasuriksi, jne. Minä ainakin pyrin ko määritelmiä välttämään.

Toisaalta sitten näiden sotaintoilijoiden kohdalla kyllä käytän termiä "pilkkupukuporukka", niin selkeätä heidän sotaintoilunsa on. Ei juurikaan tekemistä maanpuolustuksen kanssa. Siitähän minä aina saan "rojua niskaani" mutta ei sillä väliä, tiedän ainakin, että viestini ei ole mennyt hukkaan koska kommentit niin kirpakoita ovat.

Jos meitä erimielisiä, Hilkkaei olisi, minnehän ajatusmaailmamme joutuisikaan?

Sinulla on kaunis pentu.

Orwell kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 11:49

"nämä "pojankoltiaiset" (en tarkoita ikää vaan kehitysastetta), älä niistä välitä; niille en aina jaksa edes ajatusta uhrata, saatikka vastata kommenttiin."

Ylimielisyyskö kaunistaa?

PetrusK kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 12:05

Jatka vaan Hilkka ihan vapaasti eri mieltä olevien haukkumista. Se on sinun tehtäväsi ja meidän tehtävä on sitten yrittää väistellä ilmassa lentäviä puukkoja. Tasajako :)

PS. Mutta älä nyt sentään uhriudu, jos joku nyt sattuu olemaankin eri mieltä kanssasi. Vaikka saahan tuolla uhriutumisella niin kauniin positiivisia vastineita ja niitä on kiva kiitellä, mutta jokin tässä uhriutumisessa aina tökkii. 

Kalle kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 12:18

Orwell; ylimielinen en ole vaan realisti, kuten monesti olen kirjoittanut, kannattaa ainakin periaatteessa kommentoida sivistyneesti, vaikkakin eri mieltä olisikin. Erimielisyyskin muodostuu enemmän ajateltavaksi, jos se asiallisesti ilmoitetaan.

Ylimielisyyskö kaunistaa? Ketä?

Hilkka Laronia kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 12:31

Mie en ole hyvä keskustelheen, kuten postauksesta ehkä huomaatta, minua kyllä kiinostaa tämä homma, mutta antheeks koltiaiset ja kyllä jokhainen itte vastaa tuntteistaan ja uhriutumisestaan, koitama kestää toisiamme ja pärjäihlään,

Emmäkä ole katheellisia, jos joku joskus jotaki positiivista ja kaunista, hymynaamat ja syänmerkit kaikile!

Orwell kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 12:58

Kannattaa toki kommentoida sivistyneesti.

Se on kuitenkin aika mahdotonta, jos joku esittää yelisen syytöksen esimerkiksi rasismista esittämättä mitään selkeästi ymmärrettäviä perusteita syytökselleen.

Se, ettei pidä omien mielipiteidensä kanssa eri mieltä olevien ihmisten mielipiteistä esimerkiksi turvapaikanhakijoiden suhteen, ei ole perustelu rasismisyytöksille sellaisenaan.

Toisten nimittäminen pojankoltiaiseksi on minun mielestäni ylimielisyyttä, missä nimittelijä asettaa itsensä ikäänkuin muita ylemmäksi.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 13:26

Hilkka

Niinkuin aikaisemmin sanoin, näiden halla-aholaisten kanssa joutuu heti sanailemaan, jos hiukankin viittaa maahanmuuttoon tai sanaan rasistisuus edes sivulauseessa. Heillä, kun ei ole muuta kuin yksi totuus:Halla-Ahon "raamatun tulkinta" vain yhteen suuntaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot