Viime vuonna tapahtui koko maassa noin 50 000 myymälävarkautta ja näpistystä. Tämä luku koskee huomattuja näpistyksiä, eli todellisuudessa luku on suurempi.

Kaupan liitto arvioi, että myymälävarkauksista johtuva hävikki koko Suomessa on noin 500 miljoonaa euroa vuodessa.

HS

MTV3

Minulle tulee myös mieleen niinsanottu "harmaa alue" näpistyksissä. Tällä tarkoitan esim sitä, että ottaa kotimaisia tomaatteja, mutta painaa vaa,alla ulkomaisen tomaatin hinnan. tai ottaa kalliimpaa perunaa, mutta painaa vaa,alla tavallisen yleisperunan hinnan ja niin edelleen....

Katselukerrat: 431

Orwell kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 19:57

Sitäkin tehdään.

Samoin henkilökuntakin on melkoisesti osallisena...

Juhani Putkinen kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 20:04

Ja mm. bensavarkauksia - tankataan mutta jätetään maksamatta.

Ja me rehelliset maksamme senkin lystin.

-----

Minun mielestäni on ihan /Cstä, että sama henkilö voi jatkuvasti varastaa, varastaa ja varastaa - eikä siitä seuraa yhtään mitään. Jos poliisi kirjoittaa sakkolapun, niin varas voi vaikka poliisien nähden repiä sakkolapun - eikä siitäkään seuraa mitään.

Joskus jo kymmeniä vuosia sitten esitin julkisesti oman ehdotukseni ratkaisuksi asiaan. Se kuului jokseenkin näin:

Ensimmäisellä kerralla varas kyseisen kaupan (bensa-aseman) eteen jalkapuuhun kaulassa kyltti olen varas.

Toisella kerralla julkinen ruoskinta.

Kolmannella kerralla lopetus.

al1947 kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 20:23

Meidän huoltamoidemme pumpuista ei kyllä saa tippaakaan polttoainetta ellei ensin käytä laitteessa korttia tai syötä seteleitä.

Juhani Putkinen kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 20:33

Todellisuudessa Suomen oikeilla huoltoasemilla (ei tietenkään automaattiasemilla), voi ajaa mittarin viereen ja tankata tankin täyteen ja sitten vaan yksinkertaisesti ajaa tiehensä maksamatta. Niin tehdään jatkuvasti ja pääsääntöisesti ilman minkäänlaista rangaistusta. Sekin maksatetaan meillä rehellisillä.

teuvomast kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 20:38

Tampereella on kaikki mittarit nykyisin sellasia että joko kortti taikka seteli sisään muutoin pumput ei toimi terv tepivaari 

Kyuu Eturautti kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 20:47

Itsehän toimin kaupan alalla ja tietosuojajutuissa joten tämä asia on aika tuttu.

Koska polveani särkee ja on väsy, menen suoraan asiaan: jos lopettaisimme hyväksymästä esimerkiksi romanien arvomaailmaa jossa varas on arvonimistä korkein, säästäisimme kaikkien rahaa. Ja jos jokainen näpistetty tai vahingoitettu tuote pitäisi aina korvata yhdyskuntapalvelulla, sosiaaliturvan menettämisen riskillä, saattaisimme saada stoppia asiaan.

Me emme ole syyllisiä näpistykseen, mutta olemme syyllisiä toimettomuuteen sen äärellä.

Juhani Putkinen kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 21:47

Autoilijat tarvitsevat polttoaineen lisäksi muitakin palveluja, varsinkin pitkillä matkoilla. Pitäisi saada vaikkapa lasinpesunestettä, ehkä jopa kahvit ja/tai jotakin purtavaa.

Tähän saakka palveluasemilla olen voinut ajaa niin Suomessa kuin Virossa pumpulle ja tankata ilman mitään ongelmia ja mennä tankkauksen jälkeen kassalle maksamaan tankkauksen. Toki käytän usein myös itsepalveluasemia, joissa maksan kortilla.

Kauan sitten Virossa jouduin joskus huomauttamaan kassalla, että pistäkää pumppu käyntiin - haluan tankata tankin täyteen. Sellaista ei ole tullut kohdalle vuosiin - ehkä yli kymmeneen vuoteen.

Varkaiden hyysäyksen vuoksi taitaa taas rehelliset ihmiset kärsiä, eikä suinkaan varkaat.

Timo Lennart kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 21:51

Mä jouduin kerran Shellillä käymään sisällä pyytämässä että avaavat pumpun. Se oli 24 h avoinna ja kävin tankkaamassa yömyöhällä. 

Hapan Kaali kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 21:53

Kyllä minä sen ymmärrän ja pitkin hampain hyväksynkin että heikkoa ihmistä pitää yhteiskunnan suojella, siis nyt puhun myymälävarkaista olivat sitten henkilökuntaa tai "asiakkaita". Heikkojahan tavalla tai toisella ovat varkaat. Jos en olisi näin humaani, ihmisystävä ehdottaisin että myymälävarkauksista kiinni jääneiden kuvat olisivat esillä kauppojen seinillä, uusijoille olisi aulatiloissa varattu jalkapuut joissa määräajan istumalla sovittaisivat rikoksensa. Kuvittelen että näillä menetelmillä olisi huomattava ennaltaehkäisevä vaikutus.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 18. huhtikuu 2017 00:01

Hapan Kaali puhuu ihan asiaa ennaltaehkäisevällä vaikutuksella. Mutta mielestäni vielä parempi olisi kompensoiva vaikutus siihen päälle. Siksi sanon yhdyskuntapalvelu. Mielestäni talousrikokset kuten näpistys pitää korvata pakkotyöllä jokaista senttiä myöten. Vahinko ei saa jäädä valtiolle.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot