Monikohan "syyrialainen" turvapaikanhakija onkin todellisuudessa vaikkapa iranilainen?

Viroon vuosi sitten Kreikasta otettu kiintiöpakolaisperhe myönsi nyt Virossa olevansakin Iranista, eikä Irakista kuten olivat valehdelleet Kreikan viranomaisille - mitään dokumentteja ei tietystikään ollut.

Lähde.

Iranilaisille ei myönnetä turvapaikkaa, joten he valehtelivat olevansa irakilaisia. Kuinkahan moni meidän "syyrialaisistamme" onkin vaikkapa Iranista? Kuinkahan moni meidän "aleppolaisista" onkin todellisuudessa peräisin vaikkapa Teheranista?

Meille on tulossa esimerkiksi pakistanilaisia, jotka valehtelevat olevansa Afganistanista - tietysti kuumimmilta taistelualueilta, jne., jne. Ja tyhmät suomalaiset saavat taas lisää elättejä.

Sama koskee tietysti myös Afrikasta tulevia venepakolaisia. Valehtelevat olevansa jostakin sellaisesta paikasta Afrikkaa, josta olettavat saavansa turvapaikan - todellisuudessa haluavat vain nostaa elintasoaan, meidän kustannuksella.

Todelliset hädänalaiset eivät sitten pääse turvaan kun valehtelijat tukkivat reitin.

Katselukerrat: 560

Juhani Putkinen kommentoi_ 15. huhtikuu 2017 20:28

Varmuuden välttämiseksi toistan jälleen vanhan mielipiteeni, että Suomeen voitaisiin mielestäni ihan hyvin ottaa oikeasti hädässä olevia noin 1000 vuodessa tiukalla seulalla pakolaisleireiltä - mutta tämä kansainvaellus pitää vastaavasti lopettaa kuin seinään. Sillä ei ole mitään loppua. Esimerkiksi Afrikasta tulee Eurooppaan vaikka satoja miljoonia, jos päästetään. Minusta ei saa päästää. Siitä hyötyvät vain rikollisjärjestöt, eikä siitä ole mitään hyötyä oikeasti hädässä oleville.

Timo Gottlieb kommentoi_ 15. huhtikuu 2017 20:38

...mutta kun heillä loppuu virta, ja piuhat niihin I-Phone puhelimiin omassa maassa...

Juhani Putkinen kommentoi_ 15. huhtikuu 2017 21:30

Timo, ne elintasopakolaiset ovat maksaneet ihmissalakuljettajille suuruusluokkaa 10 000 euroa päästäkseen Eurooppaan käyttämään I-Phonejaan. Sillä rahalla olisi saanut paikan päällä aurinkopaneeleja, inverttereitä ja varavirtalähteitä melkoisen määrän.

Ettei vaan tänne tulon syynä ole ylettömän hyvä sosiaaliturva. Vaikka terve ihminen ei tee yhtään mitään, niin tulee varsin hyvin toimeen.

Orwell kommentoi_ 16. huhtikuu 2017 00:17

"Orwell, ehkä siksi että minä olen kokoomuslainen."

Ei se ole ennenkään ollut eräälle mikään este persukommentin heittämiselle...

metsäkeiju kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 16:39

Pakolaissysteemi nykyisellään on vanhentunut ja vanhanaikainen systeemi. Ei vastaa miltään osin enää tämän päivän tarpeita.

Olisi aika erota vanhakantaisesta Geneven pakolaissopimuksesta.

Presidentti Niinistön uudenvuoden puhe asylum-taikasanan mielettömyydestä oli tavallaan mielestäni osoitettu Geneven pakolaissopimusta vastaan, vaikka presidentti lakimiehenä ja presidenttinä ei suoraan tohtinutkaan mainita itse sopimusta.

Juhani Putkinen kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 16:58

Pakolaissopimus oli varmaankin aikoinaan ihan hyvää tarkoittava sopimus - oikeita hädässä olevia pakolaisia varten.

Nyt se on haitallinen sopimus kun sitä käytetään kansainvaelluksen välineenä. Minunkin mielestäni siitä voitaisiin erota.

Timo Gottlieb kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 17:43

Ranska nauttii "pakolaisten" ja "maahanmuuttajien" vieraanvaraisuudesta, poliisi = maali.

Juhani Putkinen kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 18:07

Ongelmana eivät ole oikeat hädässä olevat pakolaiset. Minun mielestäni heitä voitaisiin ihan hyvin ottaa Suomeen pakolaisleireiltä tiukalla seulalla noin 1000 vuodessa. Ongelmana on ne jotka tunkevat EUn alueelle mm. Afrikasta ihan vaan päästäkseen ilmaisten lihapatojen ääreen.

Ei tartte tehdä työtä vaan voi elää leveästi tyhmien "tsuhnien" kustannuksella. Eivätkä lähde kulumallakaan vaikka todetaan, ettei ole edellytyksiä turvapaikkaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot