Eräs mies kertoi,ettei saa elantoavustusta,koska omistaa asunnon. Liekö kyseessä Suomen kauneimmat kodit-tyylinen hienoluksus, vai mikä. Miehelle ei ole annettu toimeentulotukea Kelalta,koska hän omistaa asunnon,joka olisi realisoitava...

-Jaa jotta sun olis`vuokrattava asunto,josta sossu sitten maksais`osan,ja asumistuenkin saisi vuokranantaja?

-Ei säästäminenkään kannata,tein liukuhihnatöitä...

-T y ö n  teko Suomessa on tehty vielä kannattamattomammaksi kuin työn s aanti...kyllä tämä tosiaan nyt on "Sippilä".

-Kyllä asunto sentään sai olla, ja oli parempi ratkaisu toimeentuloten/asumistuen maksajien kunnan ja valtion kannalta ennen. Pohdinnan paikka tämäkin. toinen juttu:

-Asunnoton mies,jalkavammainen,halusi kotiini yöksi.

-Ei ole omaa luukkua,mutta jos kaveri ottais`yöksi,kunhan jaksan kävellä.

-Niinpä. Ennen Axenin ja Lintusen ,Pelastusarmeijan."Liekkimajan" seinät ja katot tarjosivat suojaa.

-Mitä tehdään,tamperelaiset?

-Kalliita luksusasuntoja rantojen tukkeeksi ja pimittäjiksi,vai ajatellaanko ihmisiä?

-Teiskontien varressa,kävelymatkan päässä,nam,on infra valmiina,liikunta-ulkoilupaikat lähellä, Hervannan verran tilaa kohtuuhintaisille vra-ja omistuskämpille,jos halua löytyy.

-Löytyykö?

Muutamista hankkeista(Kansiaareena voi odottaa,ei Hakametsän halli-käsite jo-,mihnkään hajoa,ja jos hajoaa,-korjaus-ja uudelleenrakentaminen tuovat nekin työtä)

-Ratikka voidaan torpata.,pari valitusta on vireillä-.Kumipyörät kääntyvät sähköautojen alla.eivät vaadi kiskoja,-joita on jo rautateillä lähijunaliikennettä varten-.

-tunneli on hyvä ohikulkutie,Käpylään vain pistoke,jottei tarvitse kiertää kaukaa,kuten nyt-

-Näsinkallion liittymää ei tarvita,-tukkisi taas lisää Satakunnankatua,-ja ohimenijät ajavat sutjakasti ohi,poiketa haluavat poikkeavat,

-Miksikö?

-R a h a.

-on tulossa nuorempia,fiksumpia päättäjiä perässämme. Jätetään heillekin jotain päätettävää ja suunniteltavaa,ei vain maksettavaa.

-Maksurahoilla pienennetään pvkoti-luokkakokoja,hoidetaan paremmin vanhuksia(isännöitsijät ovat vaikeuksissa romujen/raatojen kanssa unohdettujen varattomien ja omaisettomien ystävättömien vanhusten vuoksi),koulutetaan/polutetaan ammatteihin keski-ikäisiä,joiden (tehdas-tms.-)työ on loppunut. Keski-ikäinen ja vanhempikin,kokenut ihminen on jo kasvattanut lapsensa ja paneutuu työhön.

-Työuransa tehneet pois töistä ja eläkkeelle.'

-Ennaltaehkäisevä,tukeva perhe/päihde/mielenterveystyö on investointia tulevaisuuteen,kuten ammattiliittoni,nyk.Talentia toteaa. Raha alkaa kiertää ,kulutus,kysyntö työllistävät,-pyörät pyörivät,kun  esim.pomoporrasta ja näiden palkankorotuksia karsitaan.

-Ihminen on arvokkaampi kuin raha,kuten miljardööri Storgord sanoi halunneensa lapsilleen opettaa.

Katselukerrat: 124

Anneli Tuulikki Laine kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 21:49

Hamat ja ruuhkat tulivat liian nopeasta töiden siirrosta uusiin käsiin.

Neuvos kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 08:12

Ei köyhä tarvi omaa asuntoa - pitää mennä vuokralle ja Kela maksaa jolloin raha menee sijoittajalle se on sippiä.

Anneli Tuulikki Laine kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 10:36

Toimeentulotuen asiakas ja työntekijä kohtasivat ja tunsivat ennen. Selviytymiskeinoja pohdittiin yhdessä.Ei asunnon hävittäminen ensiksi ollut "tapeetilla",liian suurikin asunto sai olla pään päällä,jotta asiakas saattoi järjestää itse asioitaan. Työn saantihan se tärkein elämisen ehto kriisitilanteissakin (Esim.avioero) on, tai mahdollisuus kouluttautua uuteen ammattiin,. Ei mikään työhönhakukarjoittelukurssi  ent.ammattihenkilölle, vaan uusi ammatti,josta alkaa tulla palkkaa,ja voi ryhtyä maksamaan veroja kuten muutkin. Tiedän kyllä erään ikävän tapauksen,-korjatun-,missä työntekijä ensi töikseen "pellolleheitti" eronneen miehen. Sitkeänä tämä kuit.käveli kursseille Nirvaan, nukkui pankkiautomaattikopeissa(Silloin vielä voi) ja milloin misssäkin,kunnes sai "kämpän" ja TKL:n kortin.  Yhä edelleen on työntekijän syytä asettua toimeentulotuen asiakkaan asemaan: Jos nyt asunto onkin, ei elannotta voida jättää,koska seiniä ei voi syödä. Asunnottomiakin on liikaa,-äkkiä edullisia asuntoja pykäämään Tampereelle!

Kyuu Eturautti kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 23:34

Kalliita luksusasuntoja

Mieluusti, kiitos, otan mielummin ne veronmaksajat Tampereelle enkä päästä kaikkia Pirkkalaan.

Mutta onhan tässä tosi ongelmaa. Jos on koko ikänsä säästänyt ja maksanut asuntoa, ei sitä kyllä saa pois viedä ellei ole ihan omalla pahalla virheellään - kuten rikoksella - joutunut maksumieheksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot