Lehdessä varsin laajasti eutanasian puolesta ja toisaalta ratkaisematta on koska ja kenen on se ratkaiseva päätös?

- Syöpä - missä vaiheessa?

- Dementia - missä vaiheessa?

- Mielisairaus - missä vaiheessa?

- Ja monta muuta syytä - mitkä niistä?

Kipu voidaan hoitaa.

Entä passiivinen hoitamattomuus?

No kotiin on toive ja pilleripurkki viereen.

Katselukerrat: 213

Juutas kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 15:43

Ei tämä keskustelu helppoa ole, mutta kuka se on sanonut, että helpolla pitäisi päästä. Neuvos teki ihan hyvän alustuksen, mutta tuli leimatuksi idiootiksi ja vasemman jalan saappaaksi. Jos tuollaisen leiman saa hyvästä avauksesta,liityn heti tuohon veljeskuntaan, jos vain otetaan mukaan. Olkoon, että siinä joutuu varomaan ilmassa lentäviä ulkosynnyttimiä ja ruoansulatuselimistön lopputuotteita.

Keskustelussa olisimme kuitenkin todennäköisesti ajautuneet umpikujaan. Olisimme yrittäneet keskustella siitä, mitä vaikeuksia kohdataan, kun tehdään rajoituksia eutanasiatoiveille. Toinen puoli on jo tähän mennessä sanonut, että rajoituksia ei pidä olla. Ratkaisevaa on ihmisen oma tahto. Kirkkojen polttamistakin jo väläytettiin, jos "kristilliset" ajatukset pääsevät vaikuttamaan.

Eduskunnalla käsiteltävänä olevassa kansalaisaloitteessa lähdetään rajoitteista ja rajoitteiden valvonnasta. Määräksikin on arvioitu vain 100 - 200 tapausta vuodessa. Iso keskustelu alkaa siitä, miten rajoitukset on asetettava, miten estetään rajojen liukuminen ja tuleeko eutanasia  lääkärin tehtäväksi. Uskallan olettaa, että ihan vapaasti käytettäväksi eutanasia ei yhteiskunnan järjestämänä tule. Parempi, jos asia pantaisiin hautumaan todellisten asiantuntijain eli lääkäreiden piiriin. He tietävät kaikkein vaikeimmat sairaudet ja kaikkein vaikeimmat loppuvaiheet. Luotan siihen, että he pystyvät sanomaan sopivimman mahdollisen hoito- ja menettelytavan.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot