Paavo Lipponen vaatii Suomea Saksan sylikoiraksi

Paavo Lipponen (sdp) joka pienen klikin kanssa vei Suomen yhteen EU:n ytimeen, nimittäin EMU:un ilman, että kansa tai edes eduskunta sai sanoa mielipiteensä yhteisvaluutta eurosta. Monet asiantuntijat ovat vuosien myötä pitäneet EMU-päätöstä jopa perustuslain vastaisena.

Euroa monet kotimaiset ja ulkolaiset asiantuntijat pitävät suurimpana syynä Suomen nykyisiin vaikeuksiin. Verrattaessa Suomea Ruotsiin, joka kansanäänestyksellä torppasi euron, on pärjännyt omalla valuutallaan paljon paremmin, kuin Suomi euron kanssa.

Nyt, kun EU on etsimässä suuntaansa, on Lipponen taas sotkeutunut asiaan esittämällä, että Suomen pitää edelleen pyrkiä kaikkiin EU:n ytimiin  ja Saksan rinnalla tai peräti yhdessä Saksan kanssa.

Lipponen unohtaa täysin, että aina, kun Suomi on liittoutunut Saksan kanssa, meille on käynyt huonosti. Lipponen ei elänyt vielä viime sotavuosina, joten hänellä ei ole omakohtaista kokemusta, mitä liittoutuminen Saksan kanssa todella merkitsi meille. Vain vaivoin onnistuimme tekemään erillisrauhan Neuvostoliiton kanssa, kun presidentti Rytin lupausta Saksalle tulkittiin Rytin henkilökohtaiseksi kannanotoksi.

Paavo Lipponen on tehnyt niin isoja virheitä aikanaan ollessaan pääministerinä, että hänen olisi viisainta olla ihan hiljaa, eikä tarjota nykypäättäjille neuvojaan. Nyt on toinen aika. Lipposen aika oli ja meni. Nyt puhaltaa nationalismin tuulet maailmassa ja arvokonsevatismi on muodissa.

Suomen itsenäisyys täyttää tänä vuonna sata vuotta. Vaikka olemme de jure olleet itsenäisiä 100 vuotta, me emme ole  vielä tähän mennessä olleet riippumattomia jostain suurvallasta. Vuosikymmeniä olimme täysin Neuvostoliiton ohjauksessa. Yleiseti puhuttiin, että Suomen pääkonttori oli Moskovassa.

Sitten tuli aika, jolloin pikkuhiljaa otimme etäisyyttä Neuvostoliitosta, mutta samalla liittouduimme yhä tiiviimmin Saksan kanssa. Vanha kaveri, jonka kanssa kaveerasimme sotavuosina.

Demarit olivat keskeisesti tekemässä päätöksiä, kun meistä tuli Saksan nöyrä perässäkulkija EU:n jäsenenä. Tasavallan presidenttinä oli Mauno Koivisto (sdp) ja pääministerinä Paavo Lipponen (sdp).

Demareita meidän on syyttäminen siitä, että meillä menee tosi huonosti ja on mennyt jo vuosia. Kansan valtaenemmistön elintaso laskee jatkuvasti ja valoa ei näy missään.

Mainittakoon vielä, että jos vanhat asevelisosialistit Väinö Leskinen ja Kaarlo Pitsinki olisivat eläneet vielä, kun Lipposesta tuli demarien puheenjohtaja ja pääministeri, niin hänestä ei koskaan olisi tullut demarien puheenjohtajaa ja pääministeriä. Miksikö? Sitä sopii miettiä.

Katselukerrat: 204

Seppo Muurinen kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 20:14

 - 90 luku oli todella veitsenkärjellä elämistä kun oli pakko tehdä jotain "ettei hallin hammas olisi iskenyt vielä karmeimman mukaan - itsenäisyyttä vieden". Hiukka myöntää täytyy että miten olisi isku osunut itsenäisyyden leimaan jos olisimme ajelehtineet nykyiseen " Kreikka maastoon "... - jälkihoito jäi vain tekemättä kun toiset vuolivat 2000 luvulla kullan rippeitä - ahteriinsa.

Ihan kaikkea ei voida heittää silloisienkaan päättäjien niskaan kun pankitkin olivat armottomia mutta tähän aikaan ovat toiset päättäjät ja samoja viheratkaisuja - voisivat olla tekemättä uudelleen - kuin jälkiään siivota kun niiden aika tulee. Kuten tunnettu tosiasia on että nykyäänkin maassamme on ahdinkotiloja josta mainitaan nimeltä - maamme taloustilanne kuin tulevaisuuden näköpiiri tehtyjen ratkaisujen ... jälkimainingeissa.

Väinö Okaruusu kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 20:16

Mikä merkitys on sillä Lipposen vaatimaan yhteiseloon Saksan kanssa, että hän on korkeapalkkainen konsultti siinä firmassa, joka vetää kaasuputkia Venäjältä Saksaan.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 00:10

Väinöllä on tärkeä pointti. Montako kertaa tämänkin blogeissa sanon.

"Follow the money."

Kumman monen asian voi selittää rahalla. Parhaiten pätee sellaisiin asioihin joissa väitetään että ei ole mitään rahan kanssa takemistä, kuten uskonto.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot