Miltä maistuisi taas vaihteeksi kainuulainen presidentti? Hyvältä kuulostaa, vai mitä! Pielaveden Lepikon torpan suuren pojan, Urho Kekkosen viitoittamalle rauhanpolitiikalle tarvitaan näinä ulkopolitiikan epävarmuuden aikoina jatkajaa. Vasemmistoliiton asettama presidenttiehdokas, europarlamentaarikko Merja Kyllönen voisi olla sellainen, koko vasemmiston yhteinen ehdokas.

 

Nyt vasemmistossa kitinät pois siitä kuinka Kyllönen sanoi silloin sitä ja tätä tai on joidenkin mielestä äänestänyt väärin joissain asioissa. Koskaan kaikki ei ole kaikille kohdallaan, tärkeintä on kuitenkin löytää ne yhteiset ”sävelet” joiden taakse voidaan asettua ja hyväksyä.

 

Väitän, että Merja Kyllösen arvomaailma ei poikkea Vasemmistoliitosta oikealla tai vasemmalla kulkevien arvoista. Sosialidemokraateilla näyttää olevan tuskaisaa löytää omaa ehdokasta presidentinvaaliin. Miksi he eivät ottaisi askelta vasemmiston yhteistyölle, asettumalla Kyllösen taakse? Kommunisteille taas yhteisrintaman rakentaminen on luonnollista ja saatu jo ”äidinmaidosta”, joten vahvalle vasemmistolaiselle vaihtoehdolle ei siltä suunnalta liene vastustusta.

 

Työväenliike on myös rauhanliike - sotaa vastaan. Työtä tekevä kansa maksaa sodista aina sen kovimman hinnan. Nato on sotilasliitto, vaikka sitä kuinka oikeiston valtakaudella yritetään rauhankaapuun pukea. Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen vastustaa Natoa. Se olkoon hänen taakseen asettuva kokoava voima.

 

Suhteet Venäjään ovat meille elintärkeät, sen pitäisi olla itsestäänselvyys - vaan kun ei näytä olevan. Uudet asehankinnat, uhittelu ja pelottelu ja veljeily Naton kanssa ovat sitä luokkaa, että Paasikiven - Kekkosen rauhanpolitiikan ja hyvien naapurisuhteiden kannattajilla kylmänväreet kulkevat pitkin selkäpiitä. Oikeiston karikkoiselta ja vaaralliselta Nato polulta on palattava turvalliselle Paasikiven – Kekkosen tielle koko kansan presidentin Merja Kyllösen johdolla.

 

Presidentti Urho Kekkonen arvosti ja rakasti suomalaista luontoa, maaseutua ja sen ihmisiä. Hän viihtyi Suomen saloilla, tunsi torppien väen, oli henkeen ja vereen ns. kansan mies, juuriaan koskaan unohtamatta. Kainuulainen Merja Kyllönen tuntee myös mitä on asua kasvukeskusten ulkopuolella niukkuudessa eläen. Merja Kyllösellä on taatusti juuret syvällä suomalaisessa maaperässä, unohtamatta kuitenkaan muita hädässä olevia tai lähiöiden köyhyyksissä riutuvia ihmisiä.

 

Tehdään sellainen kikka

valitaan presidentiksi

Kainuun plikka

 ei, tämä ei ole

vitsi tai herja

vasemmiston ehdokas olkoon

Kyllösen Merja

 

 

 

Katselukerrat: 967

Anneli Tuulikki Laine kommentoi_ sunnuntaina

Velka-vustuksin unohti muun maan ja Treelle rakennettiin tunneli tasaisen maan alle,itse Tre otti lisävelan .Pistokkaita tarvitaan nyt. Käpylään.Ei ole varaa sellaiseen presidenttiin,joka ei muista koko maata.

Hilkka Laronia kommentoi_ maanantaina
Merja pressaksi, jos Niimistö ei jatka!
Anneli Tuulikki Laine kommentoi_ maanantaina

Meillä on jo edustava presidenttipari. Presidentin valtaahan vähennettiin,mikä oli moka.

August Alakönni kommentoi_ maanantaina

Odottelen vieläkin mielenkiinnolla lähteitä Kyuun väittämiin Kyllösestä. Ne olivat sen verran rajun puoleisia ja ainakin minulle uusia.

Hessu kommentoi_ maanantaina

:)

---

Odottelen vieläkin mielenkiinnolla lähteitä Kyuun väittämiin Kyllösestä. Ne olivat sen verran rajun puoleisia ja ainakin minulle uusia.

---

En ole miettinyt pressa-asiaa kun ei äänestys ole vielä ajankohtainen,,mutta komppaan Augustin kysymystä,, Kyuun heitto on sen verran erikoinen että jos tuollaisia kertoo pitäisi olla todisteita tai faktaa,,,varsinkin kun on vielä kunnallisvaaleissa ehdokkaana,,

August Alakönni kommentoi_ maanantaina

Nyt tarjoutuu Kyuulle oiva tilaisuus todistaa olevansa kirjoitustensa mittainen mies, eikä moralisoiva poliittinen agitaattori. Vai ohjaako sittenkin mielipiteen muodostusta oikeistolainen aatemaailma - aate, sana jota Kyuu niin kammoksuu.

Risto Juhani Koivula kommentoi_ maanantaina


Kyllä hän on minunkin mielsetäni sopiva ehdokas.

Tosin hän puhui "arvojohtamisesta", mikä tuo epämiellyttäviä mielleyhtymiä haispaskantiedepresidentti Halontanneriin, ikään kuin valtio määräis jo meidät yksityiset päämäärämmekin, sillä päämääriähän arvot ovat... mutta Kyllönen tuskin tarkoitti samaa...

Mää muuten varotan kokoomuslaisia, että jos Sale ei ala pian ilmoitella kannastaan jatkoon pyrkimisestä, se tarkoittaa, että hän pitää puukoa kaskussa TAAS SABOTOPIDAKSEEN SEKOOMUKSEN VAALIT jonkun julkisemman fasistin tanneristin hyväksi, kuten hän teki vuosina 2000 ja 2006 (eri henkilöiden), joka astuu kehiin vaikka RKP:n riveistä tai "kansanlikkeen" ehdokkaana (ei panna nimiä vielä...), tai vaikka persuistakin. (Vanhanen on mennen syksyn uuniperunoita...) Sale on häikälemätön ja ehsottoman PATATYHMÄ!!!

August Alakönni kommentoi_ maanantaina

Vielä ei ole näkynyt lähteitä Kyuun väitteille Merja Kyllösestä joita solvauksiksikin voisi väittää. Kun kysymyksessä on kuitenkin kunnallisvaaliehdokas joka pyrkii kaupungin valtuustoon, on vähintä mitä voi vaatia että vastaa kirjoituksistaan. Jos kirjoituksille ei ole katetta, on anteeksi pyyntö vähintä mitä mies, tai nainen voi tehdä - olkoonkin mitä mieltä solvatusta henkilöstä muuten on. Tavalliselta kaduntallaajalta ei välttämättä voi aina odottaa malttia, mutta kunnallisvaaliehdokkaalta voi ja pitää.

Mitä tämä kertoo ehdokkaasta joka ei seiso sanojensa takana?

Heikki Kärpänen kommentoi_ maanantaina

Laronia: "Merja pressaksi, jos Niimistö ei jatka!"

Rukoilemme Saulille pitkää ikää ja jaksamista!

Heikki Kärpänen kommentoi_ maanantaina

"Vielä ei ole näkynyt lähteitä Kyuun väitteille Merja Kyllösestä joita solvauksiksikin voisi väittää."

Lähteet varmaan tulevat esille. Jos Kyuun väitteet ovat perättömiä, ja Kyllönen tuntee kunniaansa loukatun, niin jutun juuret selviävät viimeistään käräjätuvassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot