Miltä maistuisi taas vaihteeksi kainuulainen presidentti? Hyvältä kuulostaa, vai mitä! Pielaveden Lepikon torpan suuren pojan, Urho Kekkosen viitoittamalle rauhanpolitiikalle tarvitaan näinä ulkopolitiikan epävarmuuden aikoina jatkajaa. Vasemmistoliiton asettama presidenttiehdokas, europarlamentaarikko Merja Kyllönen voisi olla sellainen, koko vasemmiston yhteinen ehdokas.

 

Nyt vasemmistossa kitinät pois siitä kuinka Kyllönen sanoi silloin sitä ja tätä tai on joidenkin mielestä äänestänyt väärin joissain asioissa. Koskaan kaikki ei ole kaikille kohdallaan, tärkeintä on kuitenkin löytää ne yhteiset ”sävelet” joiden taakse voidaan asettua ja hyväksyä.

 

Väitän, että Merja Kyllösen arvomaailma ei poikkea Vasemmistoliitosta oikealla tai vasemmalla kulkevien arvoista. Sosialidemokraateilla näyttää olevan tuskaisaa löytää omaa ehdokasta presidentinvaaliin. Miksi he eivät ottaisi askelta vasemmiston yhteistyölle, asettumalla Kyllösen taakse? Kommunisteille taas yhteisrintaman rakentaminen on luonnollista ja saatu jo ”äidinmaidosta”, joten vahvalle vasemmistolaiselle vaihtoehdolle ei siltä suunnalta liene vastustusta.

 

Työväenliike on myös rauhanliike - sotaa vastaan. Työtä tekevä kansa maksaa sodista aina sen kovimman hinnan. Nato on sotilasliitto, vaikka sitä kuinka oikeiston valtakaudella yritetään rauhankaapuun pukea. Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen vastustaa Natoa. Se olkoon hänen taakseen asettuva kokoava voima.

 

Suhteet Venäjään ovat meille elintärkeät, sen pitäisi olla itsestäänselvyys - vaan kun ei näytä olevan. Uudet asehankinnat, uhittelu ja pelottelu ja veljeily Naton kanssa ovat sitä luokkaa, että Paasikiven - Kekkosen rauhanpolitiikan ja hyvien naapurisuhteiden kannattajilla kylmänväreet kulkevat pitkin selkäpiitä. Oikeiston karikkoiselta ja vaaralliselta Nato polulta on palattava turvalliselle Paasikiven – Kekkosen tielle koko kansan presidentin Merja Kyllösen johdolla.

 

Presidentti Urho Kekkonen arvosti ja rakasti suomalaista luontoa, maaseutua ja sen ihmisiä. Hän viihtyi Suomen saloilla, tunsi torppien väen, oli henkeen ja vereen ns. kansan mies, juuriaan koskaan unohtamatta. Kainuulainen Merja Kyllönen tuntee myös mitä on asua kasvukeskusten ulkopuolella niukkuudessa eläen. Merja Kyllösellä on taatusti juuret syvällä suomalaisessa maaperässä, unohtamatta kuitenkaan muita hädässä olevia tai lähiöiden köyhyyksissä riutuvia ihmisiä.

 

Tehdään sellainen kikka

valitaan presidentiksi

Kainuun plikka

 ei, tämä ei ole

vitsi tai herja

vasemmiston ehdokas olkoon

Kyllösen Merja

 

 

 

Katselukerrat: 967

Hessu kommentoi_ tiistaina

:)

---

Mitähän Kyuu oikein touhuaa ? Kovin sekava oli kommentti Kyllösestä kuin myös aikaisemmin Johanna Korhosen mustamaalaaminen.

---

Samaa ihmettelen,,,olen lukenut Kyuun mielipiteitä ja olleet usein asiallisia ja asiaa,,,nyt näyttäisi olevan jotakin pielessä. Alkaako trumpin tauti tarttua täällä kunnallispolitiikkaankin?

Kyllä suomalaiden äänestäjä osaa myös äänestää sitä joka on asiallinen ja asiapitoinen johtaja, ei siinä tarvihe lähteä turhalle repostelulinjalle.

August Alakönni kommentoi_ tiistaina

"Kerropa, kuka on hyväksynyt väkivaltaa millään perusteella ja missä kommentissa?" Niin kerroppa se? Sinähän siitä aloitit.

August Alakönni kommentoi_ tiistaina

Mika:"Olen vakuuttunut siitä, että Kyuu vastaa kun löytää aikaa."

Minä en ole ollenkaan vakuuttunut. Näyttää aikaa riittävän muuhun kuin sanoista vastaamiseen. Kyllä sitä voi kirjoitella yleviä periaatteita ja syytellä muita moralisteiksi, faktoja kaihtaviksi yksilöiksi. "Sen ken itsensä ylentää, se alennettakoon." Tai jotakin sinnepäin. Eikös jotenkin näin suuressa kirjassa viisaasti todettu.

Käyttäytyykö Kyuu näin myös valtuustossa jos sinne päätyy. Ensin huutelee, sitten luimuilee seinän viertä karkuun vastaamatta huutoonsa.

Hannu Tiainen kommentoi_ tiistaina

Olen myös hämmästynyt Kyuun kommenttiin, mitenkään perustelematta sitä. On erittäin raskauttavaa esittää Kyllöstä terrorismin tukemisesta, joten odotan näyttöä.

August Alakönni kommentoi_ tiistaina

Kun lukee Kyuun kirjoituksen poliittisesta moraalista (jota muissakin blogeissa on penännyt), ei voi kun ihmetellä hänen käytöstään. Ehkä se poliittismoraalinen faktakäsitys ei koske Kyuun vihaamia vasemmistolaisia.  Ei sitä aikaa Mika vain tahdo löytyä Kyuulta löytyä.

August Alakönni kommentoi_ tiistaina

Mutta missä on Kyyun lähteet solvauksille?

August Alakönni kommentoi_ tiistaina

No nyt on mies (Kyuu) punnittu ja höyhenen kevyeksi havaittu. Niin kuin ennen aikaan sanottiin: mies vastaa sanoistaan. Ihmisellä voi olla kivoja periaatteita: toteuttamisesta viis.

Orwell kommentoi_ tiistaina

""Kerropa, kuka on hyväksynyt väkivaltaa millään perusteella ja missä kommentissa?" Niin kerroppa se? Sinähän siitä aloitit."

Minä en aloittanut väkivallan hyväksymistä missään mielessä, joten vastaapa vain kysymykseen - jos kykenet könni.

August Alakönni kommentoi_ tiistaina

"Minä en aloittanut väkivallan hyväksymistä missään mielessä, joten vastaapa vain kysymykseen - jos kykenet könni." En minä tarkoittanutkaan että olisit hyväksynyt,vaan sitä että vasemmisto ei mielestäsi ole sanoutunut irti väkivallasta. Sillä aloitit keskustelun. Siitä sitten jatkoin oikeiston näkemyksiin samalla logiikalla.

August Alakönni kommentoi_ tiistaina

Siinä oli kysymys niin sanotusta "hyvästä" väkivallasta - eli hyväksytystä väkivallasta yleisesti vasemmiston osalta, johon totesin että oikeistossa sama juttu. Eli kyse ei ollut meidän henkilökohtaisista hyväksynnöistä väkivallasta

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot