Miltä maistuisi taas vaihteeksi kainuulainen presidentti? Hyvältä kuulostaa, vai mitä! Pielaveden Lepikon torpan suuren pojan, Urho Kekkosen viitoittamalle rauhanpolitiikalle tarvitaan näinä ulkopolitiikan epävarmuuden aikoina jatkajaa. Vasemmistoliiton asettama presidenttiehdokas, europarlamentaarikko Merja Kyllönen voisi olla sellainen, koko vasemmiston yhteinen ehdokas.

 

Nyt vasemmistossa kitinät pois siitä kuinka Kyllönen sanoi silloin sitä ja tätä tai on joidenkin mielestä äänestänyt väärin joissain asioissa. Koskaan kaikki ei ole kaikille kohdallaan, tärkeintä on kuitenkin löytää ne yhteiset ”sävelet” joiden taakse voidaan asettua ja hyväksyä.

 

Väitän, että Merja Kyllösen arvomaailma ei poikkea Vasemmistoliitosta oikealla tai vasemmalla kulkevien arvoista. Sosialidemokraateilla näyttää olevan tuskaisaa löytää omaa ehdokasta presidentinvaaliin. Miksi he eivät ottaisi askelta vasemmiston yhteistyölle, asettumalla Kyllösen taakse? Kommunisteille taas yhteisrintaman rakentaminen on luonnollista ja saatu jo ”äidinmaidosta”, joten vahvalle vasemmistolaiselle vaihtoehdolle ei siltä suunnalta liene vastustusta.

 

Työväenliike on myös rauhanliike - sotaa vastaan. Työtä tekevä kansa maksaa sodista aina sen kovimman hinnan. Nato on sotilasliitto, vaikka sitä kuinka oikeiston valtakaudella yritetään rauhankaapuun pukea. Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen vastustaa Natoa. Se olkoon hänen taakseen asettuva kokoava voima.

 

Suhteet Venäjään ovat meille elintärkeät, sen pitäisi olla itsestäänselvyys - vaan kun ei näytä olevan. Uudet asehankinnat, uhittelu ja pelottelu ja veljeily Naton kanssa ovat sitä luokkaa, että Paasikiven - Kekkosen rauhanpolitiikan ja hyvien naapurisuhteiden kannattajilla kylmänväreet kulkevat pitkin selkäpiitä. Oikeiston karikkoiselta ja vaaralliselta Nato polulta on palattava turvalliselle Paasikiven – Kekkosen tielle koko kansan presidentin Merja Kyllösen johdolla.

 

Presidentti Urho Kekkonen arvosti ja rakasti suomalaista luontoa, maaseutua ja sen ihmisiä. Hän viihtyi Suomen saloilla, tunsi torppien väen, oli henkeen ja vereen ns. kansan mies, juuriaan koskaan unohtamatta. Kainuulainen Merja Kyllönen tuntee myös mitä on asua kasvukeskusten ulkopuolella niukkuudessa eläen. Merja Kyllösellä on taatusti juuret syvällä suomalaisessa maaperässä, unohtamatta kuitenkaan muita hädässä olevia tai lähiöiden köyhyyksissä riutuvia ihmisiä.

 

Tehdään sellainen kikka

valitaan presidentiksi

Kainuun plikka

 ei, tämä ei ole

vitsi tai herja

vasemmiston ehdokas olkoon

Kyllösen Merja

 

 

 

Katselukerrat: 993

August Alakönni kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 21:05

Kyllä rehellinen mies, minkä kuvan hän itsestään haluaa antaa, tunnustaa virheensä ilman muuta: varsinkin kun kyseessä on vielä kunnalisvaaliehdokas joka perää faktapohjaista keskustelua.

Mika Helasvuo kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 21:14

Olen vakuuttunut siitä, että Kyuu vastaa kun löytää aikaa.

Orwell kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 21:39

"Puhuin Suomesta en euroopasta montako on suomessa ollut äärioikeiston tekoja montako äärivasemmiston terv tepivaari "

Oikeustuomioiden mukaan kummankaan nimissä ei ole yhtään kuolemantuottamusta tai tappoa.

Sen sijaan väkivallanteoissa kaikkiaan vasurit johtavat 10-1.

August Alakönni kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 21:42

Kyllä se welli on niin että Suomen itsenäisyyden aikana oikeistoterrori vie voiton ja kirkkaasti.

Orwell kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 21:48

Tosiasia on, että sisällissodan aloitti vasurien murhaterrori.

Sen jälkeinen aika on eri asia kuin nykyaika ja johtui nimenomaan vasurien aloittamasta väkivallasta.

Tosiasia on, että viimeisten sotien jälkeen vasurien terrori ja väkivalta on ollut vallitsevaa.

Tosiasia on, että vasurit hyväksyvät vasurien väkivallan, koska se on "parempaa" väkivaltaa.

August Alakönni kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 21:53

Ei pidä paikkaansa. 20-luvun lopun ja 30-luvun alku oli oikeistoterrorin kultaa aikaa kyydityksineen ja murhineen joka huipentui Mäntsälän kapinaan. Samoin sisällisodan jälkeen valkoinen terrori oli aivan omassa luokassaan mitä uhrien määrään tulee. Vasemmiston terroria ei Suomessa voi sisällissodan jälkeen juuri ole ollut. Muu Eurooppa on erikseen.

August Alakönni kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 21:56

"Tosiasia on, että vasurit hyväksyvät vasurien väkivallan, koska se on "parempaa" väkivaltaa." Sama koskee oikeiston puolta suhteessa oikeiston harrastamaa väkivaltaa kohtaan. Se on ikään kuin oikeutettua ja mainitsemaasi hyvää väkivaltaa

August Alakönni kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 22:00

Espanjassa kävi toisinpäin oikeisto nousi laillista tasavaltaa vastaan väkivalloin. Se kai oli sitä hyvää väkivaltaa kun noustiin vasemmistoa vastaan?

Orwell kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 22:23

Kerropa, kuka on hyväksynyt väkivaltaa millään perusteella ja missä kommentissa?

Sinänsä - Suomi ei ole Espanja...

Heikki Karjalainen kommentoi_ tiistaina

Merja Kyllönen pani korkean virkamiehen, Tervalan pihalle, koska hän ei ollut hoitanut asioita ministeriön ohjeiden mukaisesti, vaan toimi omin päin.

Mitähän Kyuu oikein touhuaa ? Kovin sekava oli kommentti Kyllösestä kuin myös aikaisemmin Johanna Korhosen mustamaalaaminen.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot