Miltä maistuisi taas vaihteeksi kainuulainen presidentti? Hyvältä kuulostaa, vai mitä! Pielaveden Lepikon torpan suuren pojan, Urho Kekkosen viitoittamalle rauhanpolitiikalle tarvitaan näinä ulkopolitiikan epävarmuuden aikoina jatkajaa. Vasemmistoliiton asettama presidenttiehdokas, europarlamentaarikko Merja Kyllönen voisi olla sellainen, koko vasemmiston yhteinen ehdokas.

 

Nyt vasemmistossa kitinät pois siitä kuinka Kyllönen sanoi silloin sitä ja tätä tai on joidenkin mielestä äänestänyt väärin joissain asioissa. Koskaan kaikki ei ole kaikille kohdallaan, tärkeintä on kuitenkin löytää ne yhteiset ”sävelet” joiden taakse voidaan asettua ja hyväksyä.

 

Väitän, että Merja Kyllösen arvomaailma ei poikkea Vasemmistoliitosta oikealla tai vasemmalla kulkevien arvoista. Sosialidemokraateilla näyttää olevan tuskaisaa löytää omaa ehdokasta presidentinvaaliin. Miksi he eivät ottaisi askelta vasemmiston yhteistyölle, asettumalla Kyllösen taakse? Kommunisteille taas yhteisrintaman rakentaminen on luonnollista ja saatu jo ”äidinmaidosta”, joten vahvalle vasemmistolaiselle vaihtoehdolle ei siltä suunnalta liene vastustusta.

 

Työväenliike on myös rauhanliike - sotaa vastaan. Työtä tekevä kansa maksaa sodista aina sen kovimman hinnan. Nato on sotilasliitto, vaikka sitä kuinka oikeiston valtakaudella yritetään rauhankaapuun pukea. Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen vastustaa Natoa. Se olkoon hänen taakseen asettuva kokoava voima.

 

Suhteet Venäjään ovat meille elintärkeät, sen pitäisi olla itsestäänselvyys - vaan kun ei näytä olevan. Uudet asehankinnat, uhittelu ja pelottelu ja veljeily Naton kanssa ovat sitä luokkaa, että Paasikiven - Kekkosen rauhanpolitiikan ja hyvien naapurisuhteiden kannattajilla kylmänväreet kulkevat pitkin selkäpiitä. Oikeiston karikkoiselta ja vaaralliselta Nato polulta on palattava turvalliselle Paasikiven – Kekkosen tielle koko kansan presidentin Merja Kyllösen johdolla.

 

Presidentti Urho Kekkonen arvosti ja rakasti suomalaista luontoa, maaseutua ja sen ihmisiä. Hän viihtyi Suomen saloilla, tunsi torppien väen, oli henkeen ja vereen ns. kansan mies, juuriaan koskaan unohtamatta. Kainuulainen Merja Kyllönen tuntee myös mitä on asua kasvukeskusten ulkopuolella niukkuudessa eläen. Merja Kyllösellä on taatusti juuret syvällä suomalaisessa maaperässä, unohtamatta kuitenkaan muita hädässä olevia tai lähiöiden köyhyyksissä riutuvia ihmisiä.

 

Tehdään sellainen kikka

valitaan presidentiksi

Kainuun plikka

 ei, tämä ei ole

vitsi tai herja

vasemmiston ehdokas olkoon

Kyllösen Merja

 

 

 

Katselukerrat: 1011

Orwell kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 22:23

Kerropa, kuka on hyväksynyt väkivaltaa millään perusteella ja missä kommentissa?

Sinänsä - Suomi ei ole Espanja...

Heikki Karjalainen kommentoi_ 21. maaliskuu 2017 05:26

Merja Kyllönen pani korkean virkamiehen, Tervalan pihalle, koska hän ei ollut hoitanut asioita ministeriön ohjeiden mukaisesti, vaan toimi omin päin.

Mitähän Kyuu oikein touhuaa ? Kovin sekava oli kommentti Kyllösestä kuin myös aikaisemmin Johanna Korhosen mustamaalaaminen.

Hannu Tiainen kommentoi_ 21. maaliskuu 2017 10:51

Olen myös hämmästynyt Kyuun kommenttiin, mitenkään perustelematta sitä. On erittäin raskauttavaa esittää Kyllöstä terrorismin tukemisesta, joten odotan näyttöä.

Orwell kommentoi_ 21. maaliskuu 2017 18:19

""Kerropa, kuka on hyväksynyt väkivaltaa millään perusteella ja missä kommentissa?" Niin kerroppa se? Sinähän siitä aloitit."

Minä en aloittanut väkivallan hyväksymistä missään mielessä, joten vastaapa vain kysymykseen - jos kykenet könni.

Seppo Muurinen kommentoi_ 22. maaliskuu 2017 11:54

Se mitä on tapahtunut "aikoja sitten silloisilla henkilöillä/-tapahtumilla",ei voida jälkikäteen syyllistää toisia - uudemman kera. Mitä vanhaa pyörittää uusilla nimillä uusin kasvoin.

Menneistä pitäisi ottaa oppia ettei samat "jäänteet" toistuisi jälleen. Eri juttu sitten opitaan vai ei vaiko kierrätetään samaa "uusin menetelmin hampaan kolossa" jääneillä iduilla.

ps.Itsekin odotin Kyuulta pientä vahvistusta aiempaan kommenttiinsa.

Hapan Kaali kommentoi_ 22. maaliskuu 2017 13:54

Ei ole mielestäni Kyllösessä sitä äidillistä säteilyä, kaikkia tasapuolisesti syleilevää turvallista lämpöä kuin oli Halosessa. Jotenkin vakuuttavampi, enemmillä elämänkokemuksilla soisi presidentin olevan taustoitettu selkänojaksi vaativaan toimeen, astumaan Saulin saappaisiin.

Hannu Tiainen kommentoi_ 22. maaliskuu 2017 19:04

Hapan Kaali

Äläs sano, tehtävä kasvattaa.

Hannu Tiainen kommentoi_ 22. maaliskuu 2017 19:04

Hapan Kaali

Äläs sano, tehtävä kasvattaa.

Orwell kommentoi_ 23. maaliskuu 2017 16:25

Halosessa ei ollut kuin vasureita, femakkoja ja setalaisia "syleilevää" lämpöä.

Kaikille muille Halonen oli katastrofi.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot