Miltä maistuisi taas vaihteeksi kainuulainen presidentti? Hyvältä kuulostaa, vai mitä! Pielaveden Lepikon torpan suuren pojan, Urho Kekkosen viitoittamalle rauhanpolitiikalle tarvitaan näinä ulkopolitiikan epävarmuuden aikoina jatkajaa. Vasemmistoliiton asettama presidenttiehdokas, europarlamentaarikko Merja Kyllönen voisi olla sellainen, koko vasemmiston yhteinen ehdokas.

 

Nyt vasemmistossa kitinät pois siitä kuinka Kyllönen sanoi silloin sitä ja tätä tai on joidenkin mielestä äänestänyt väärin joissain asioissa. Koskaan kaikki ei ole kaikille kohdallaan, tärkeintä on kuitenkin löytää ne yhteiset ”sävelet” joiden taakse voidaan asettua ja hyväksyä.

 

Väitän, että Merja Kyllösen arvomaailma ei poikkea Vasemmistoliitosta oikealla tai vasemmalla kulkevien arvoista. Sosialidemokraateilla näyttää olevan tuskaisaa löytää omaa ehdokasta presidentinvaaliin. Miksi he eivät ottaisi askelta vasemmiston yhteistyölle, asettumalla Kyllösen taakse? Kommunisteille taas yhteisrintaman rakentaminen on luonnollista ja saatu jo ”äidinmaidosta”, joten vahvalle vasemmistolaiselle vaihtoehdolle ei siltä suunnalta liene vastustusta.

 

Työväenliike on myös rauhanliike - sotaa vastaan. Työtä tekevä kansa maksaa sodista aina sen kovimman hinnan. Nato on sotilasliitto, vaikka sitä kuinka oikeiston valtakaudella yritetään rauhankaapuun pukea. Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen vastustaa Natoa. Se olkoon hänen taakseen asettuva kokoava voima.

 

Suhteet Venäjään ovat meille elintärkeät, sen pitäisi olla itsestäänselvyys - vaan kun ei näytä olevan. Uudet asehankinnat, uhittelu ja pelottelu ja veljeily Naton kanssa ovat sitä luokkaa, että Paasikiven - Kekkosen rauhanpolitiikan ja hyvien naapurisuhteiden kannattajilla kylmänväreet kulkevat pitkin selkäpiitä. Oikeiston karikkoiselta ja vaaralliselta Nato polulta on palattava turvalliselle Paasikiven – Kekkosen tielle koko kansan presidentin Merja Kyllösen johdolla.

 

Presidentti Urho Kekkonen arvosti ja rakasti suomalaista luontoa, maaseutua ja sen ihmisiä. Hän viihtyi Suomen saloilla, tunsi torppien väen, oli henkeen ja vereen ns. kansan mies, juuriaan koskaan unohtamatta. Kainuulainen Merja Kyllönen tuntee myös mitä on asua kasvukeskusten ulkopuolella niukkuudessa eläen. Merja Kyllösellä on taatusti juuret syvällä suomalaisessa maaperässä, unohtamatta kuitenkaan muita hädässä olevia tai lähiöiden köyhyyksissä riutuvia ihmisiä.

 

Tehdään sellainen kikka

valitaan presidentiksi

Kainuun plikka

 ei, tämä ei ole

vitsi tai herja

vasemmiston ehdokas olkoon

Kyllösen Merja

 

 

 

Katselukerrat: 1018

Seppo Muurinen kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 19:59

August - en itsekään usko että luota siihen että tuo raha menisi humanismiin eurooppalaisessa laajuudessaan. EU;n pitäisi tiiviimmin pitää kaikkien myös huonompi osaisten puolta jo tasa-arvonkin nimessä,jotka ovat osaltaan riippuvaisia "valtion leivästä",sillä oman maan kansalaisia ei saa jättää "suurpolitiikan pelinappuloiksi" - esim.tai ennen kaikkea vaalien läheisyydessä.

Niin oikeistossa kuin vasemmistoissa...puhumattakaan äärilaidoista - löytyy väkivaltaisuuksia sen eri muodoissaan.

Anneli Tuulikki Laine kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 21:05

Velka-vustuksin unohti muun maan ja Treelle rakennettiin tunneli tasaisen maan alle,itse Tre otti lisävelan .Pistokkaita tarvitaan nyt. Käpylään.Ei ole varaa sellaiseen presidenttiin,joka ei muista koko maata.

Hilkka Laronia kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 07:17
Merja pressaksi, jos Niimistö ei jatka!
Anneli Tuulikki Laine kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 10:59

Meillä on jo edustava presidenttipari. Presidentin valtaahan vähennettiin,mikä oli moka.

Risto Juhani Koivula kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 13:23


Kyllä hän on minunkin mielsetäni sopiva ehdokas.

Tosin hän puhui "arvojohtamisesta", mikä tuo epämiellyttäviä mielleyhtymiä haispaskantiedepresidentti Halontanneriin, ikään kuin valtio määräis jo meidät yksityiset päämäärämmekin, sillä päämääriähän arvot ovat... mutta Kyllönen tuskin tarkoitti samaa...

Mää muuten varotan kokoomuslaisia, että jos Sale ei ala pian ilmoitella kannastaan jatkoon pyrkimisestä, se tarkoittaa, että hän pitää puukoa kaskussa TAAS SABOTOPIDAKSEEN SEKOOMUKSEN VAALIT jonkun julkisemman fasistin tanneristin hyväksi, kuten hän teki vuosina 2000 ja 2006 (eri henkilöiden), joka astuu kehiin vaikka RKP:n riveistä tai "kansanlikkeen" ehdokkaana (ei panna nimiä vielä...), tai vaikka persuistakin. (Vanhanen on mennen syksyn uuniperunoita...) Sale on häikälemätön ja ehsottoman PATATYHMÄ!!!

Mika Helasvuo kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 21:14

Olen vakuuttunut siitä, että Kyuu vastaa kun löytää aikaa.

Orwell kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 21:39

"Puhuin Suomesta en euroopasta montako on suomessa ollut äärioikeiston tekoja montako äärivasemmiston terv tepivaari "

Oikeustuomioiden mukaan kummankaan nimissä ei ole yhtään kuolemantuottamusta tai tappoa.

Sen sijaan väkivallanteoissa kaikkiaan vasurit johtavat 10-1.

Orwell kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 21:48

Tosiasia on, että sisällissodan aloitti vasurien murhaterrori.

Sen jälkeinen aika on eri asia kuin nykyaika ja johtui nimenomaan vasurien aloittamasta väkivallasta.

Tosiasia on, että viimeisten sotien jälkeen vasurien terrori ja väkivalta on ollut vallitsevaa.

Tosiasia on, että vasurit hyväksyvät vasurien väkivallan, koska se on "parempaa" väkivaltaa.

Orwell kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 22:23

Kerropa, kuka on hyväksynyt väkivaltaa millään perusteella ja missä kommentissa?

Sinänsä - Suomi ei ole Espanja...

Heikki Karjalainen kommentoi_ 21. maaliskuu 2017 05:26

Merja Kyllönen pani korkean virkamiehen, Tervalan pihalle, koska hän ei ollut hoitanut asioita ministeriön ohjeiden mukaisesti, vaan toimi omin päin.

Mitähän Kyuu oikein touhuaa ? Kovin sekava oli kommentti Kyllösestä kuin myös aikaisemmin Johanna Korhosen mustamaalaaminen.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot