Lukaisin tuossa lehdestä, että ensi viikolla vietetään maassamme rasisminvastaista viikkoa.

No voi pyhä jyssäys, minusta olisi jo korkea aika siirtyä viettämään suvakkien vastaista viikkoa, sillä sieltä tämä rasisminkylvö suomalaiseen maaperään pannaan itämään ja jos erehdyt arvostelemaan näiden rasismikyttääjien totuuksia, niin  menetät "kansalaisluottamuksesi", mitä se sitten tarkoittaakaan näiden "hurskaiden" arvomaailmassa.

Että näille totuuden torvensoittajille vielä kaiken kukkuraksi oma nimikkoviikkokin että kyllä on aikoihin eletty, kun tätä suvakkirasismia muutenkin joutuu 24/7 kokemaan ja kuuntelemaan joka niemessä, notkelmassa ja saarelmassa läpi vuoden.

Itse olen saanut periä kasvatuksessani kunnioituksen suomalaisuuden syvimpään olemukseen ja sen historiallis/kulttuuristen erityispiirteiden tuomaan henkiseen turvaan, jota on jouduttu jopa aseiden kanssa puolustamaan ja nyt, kaikki suomalaisuuden puolustaminen ja kansallisylpeys onkin rasismia ja oikeistopopulismia ja jopa fasismia.

En yhtään ihmettelisi kun lukee ja kuuntelee mediaa, että nämä avoimen vihan kyllästämät "hyvät ihmiset" vielä pykäisivät houreissaan pystyyn Halla-ahon vastaisen viikonkin, jossa voisivat kivittää pahvi-Jussia silmät kiiluen, mutta jos se heidän pahaa oloaan helpottaa, niin siitä vaan kivittämään koraanin oppien mukaisesti.

Suomalainen on pitkäpinnainen, mutta jossain se raja kulkee ja nyt tämä rasismivouhotus menee kansalaisten oikeustajun ulottumattomiin, jossa kohta jo pelkkä ajatteleminenkin suomalaisuuden puolustamiseksi luetaan rikolliseksi toiminnaksi.

Katselukerrat: 780

Mika Helasvuo kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 20:25

"Tuotakin Halla-ahon lausumaa on tuunattu vain yhdellä sanalla, turhana. Lisäämällä tuon yhden sanan on uuninpankkopoika muuttanut Halla-ahon sanoman aivan toisen sävyiseksi. Mutta mitäpä väliä. Uppoaa sokeisiin seuraajiin kuin kuuma veitsi voihin."

Ja kuvittelee, että se uppoaa myös muihin.

Seppo Muurinen kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 20:32

Eemeli - kertoo erään totuuden miten maailman kuin yksityisenkin talous pyörittää sitä kuuluisaa "kakkulaa" yhteiskunnanrattaissa-kin.

Ehkä tai varmaankin Halla-ahon koko totuus tulee vielä kaikille selväksi mutta pitää varoa tulkintaa yksittäisistä sanoista/-lauseista "koko totuutta vastoin parempaa käsitystä" - sanojan todellisesta tarkoituksesta "arjenharmaissa".

Orwell kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 20:42

"""Halla-aho pitää työttömyysturvaa ja sosiaaliturvaa turhana luksuksena.""

"Missä Halla-aho on näin todennut?"

Esim. täällä: Työttömyys- ja sosiaaliturva kuuluvat Halla-ahon mukaan yhteiskunnan luksustehtäviin.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703132200084759_pi.shtml?_ga=...

"

Et viitsisi valehdella noin törkeästi -47.

Sitä "turhaa" ei sanonut Halla-aho, vaan jumalasi pankkopelle.

Toni Lahtinen kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 20:45
August, kuten jo aiemmassa kommentissani sanoin, ei julkista velkaa välttämättä tarvitsekkaan maksaa pois, mutta korot on jotenkin kuitattava. Ja jos velkaa on paljon, pelkistä korkokuluissta kertyy melkoinen vuosittainen menoerä. Korkokulut voivat myös karata nopeasti käsistä, mikäli markkinoiden luottamus alkaa rapistua suurten velkojen takia, kuten Kreikalle on käynyt.
Toni Lahtinen kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 21:32
Kannattaako meidän odottaa, että koroista tulee ongelma?
Jo nykyisen valtion velan koroista voi tulla ongelma. Mikäli Suomelle tarjottavan lainan korot nousevat esim. 5 prosenttiin, syö se valtion vuotuisesta osin uudella velalla täytetystä budjetista noin kymmenyksen. Tämä ei tietysti tapahdu yhdessä yössä, sillä vanhojen lainojen korot on määritelty lainojen myöntämisen yhteydessä.
Korkoriskin aiheuttaakin valtion talouden alijäämä, mikä pakottaa hoitamaan vuosittain erääntyvät lainat uusilla lainoilla. Kun tämän lisäksi valtio nykyisellään paikkaa myös budjettiaan ottamalla jatkuvasti uutta velkaa, voivat vuosittaiset korkomenot lähteä hyvinkin nopeaan kasvuun, mikä entisestään lisää uuden velan tarvetta ja kasvattaa velkaantumista. Kyseessä on siis vaarallinen noidankehä.
Toni Lahtinen kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 21:56
En valitettavasti ole aivan yhtä optimistinen. Nykyinen notkahdus voi osoittautua enemmänkin pysyväksi olotilaksi, kuin tilapäiseksi häiriöksi. Mitään takeita uudesta Nokia-ilmiöstä ei ole, pikemminkin sellaisen osuminen Suomeen toistamisiin olisi ihme.
Suomi ei ole ainoa, joka panostaa koulutukseen, vaan koulutukseen satsataan myös muualla. Pelkästään Kiinassa valmistuu vuosittain Suomen väkilukua vastaava määrä yliopistotasoisen koulutuksen saaneita.
Mikäli odotamme sitä, että koroista tulee ongelma, olemme jo myöhässä. Nykyinen verotuskäytäntöä, jossa tuloverojen ja erilaisten kulutusverojen tuotot ovat samaa tasoa, johtanut tilanteeseen, jossa verojen korottaminen yhtäällä laskee vastaavasti verotuottoja toisaalla. Muutamia kovatuloisimpia lukuunottamatta, kaikki verojen korotukset pakottavat leikkaamaan kulutuksesta, ja siten vähentävät kulutusverojen tuottoja. Verojen korotuksilla ei siis pystytä nykyisin tehokkaasti paikkaamaan valtion budjettia, jolloin vaihtoehdoksi nousevat voimakkaat sopeutustoimet ja hyvinvointipalveluiden väistämätön alasajo.
Toni Lahtinen kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 22:32
En ole heittämässä ihmisiä hankeen, vaan pyrin juuri välttämään sitä. Mikäli vain istumme ja odotamme, voi edessä todella olla hankeen heittäminen, kun rahat ovat yksinkertaisesti loppu.
Mitä aikaisemmin pystymme sopeuttamaan menot tuloihin, sitä pienemmällä vaivalla pääsemme. Mikäli odotamme riittävän pitkään, Bryssel ja troikka sanelevat mitä on tehtävä, eikä silloin ole enään mahdollisuuksia neuvotteluihin.
Toni Lahtinen kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 22:41
Samaan aikaan on hyvä pohtia, mihin johtaa järjestelmän ylläpito velaksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot