Lukaisin tuossa lehdestä, että ensi viikolla vietetään maassamme rasisminvastaista viikkoa.

No voi pyhä jyssäys, minusta olisi jo korkea aika siirtyä viettämään suvakkien vastaista viikkoa, sillä sieltä tämä rasisminkylvö suomalaiseen maaperään pannaan itämään ja jos erehdyt arvostelemaan näiden rasismikyttääjien totuuksia, niin  menetät "kansalaisluottamuksesi", mitä se sitten tarkoittaakaan näiden "hurskaiden" arvomaailmassa.

Että näille totuuden torvensoittajille vielä kaiken kukkuraksi oma nimikkoviikkokin että kyllä on aikoihin eletty, kun tätä suvakkirasismia muutenkin joutuu 24/7 kokemaan ja kuuntelemaan joka niemessä, notkelmassa ja saarelmassa läpi vuoden.

Itse olen saanut periä kasvatuksessani kunnioituksen suomalaisuuden syvimpään olemukseen ja sen historiallis/kulttuuristen erityispiirteiden tuomaan henkiseen turvaan, jota on jouduttu jopa aseiden kanssa puolustamaan ja nyt, kaikki suomalaisuuden puolustaminen ja kansallisylpeys onkin rasismia ja oikeistopopulismia ja jopa fasismia.

En yhtään ihmettelisi kun lukee ja kuuntelee mediaa, että nämä avoimen vihan kyllästämät "hyvät ihmiset" vielä pykäisivät houreissaan pystyyn Halla-ahon vastaisen viikonkin, jossa voisivat kivittää pahvi-Jussia silmät kiiluen, mutta jos se heidän pahaa oloaan helpottaa, niin siitä vaan kivittämään koraanin oppien mukaisesti.

Suomalainen on pitkäpinnainen, mutta jossain se raja kulkee ja nyt tämä rasismivouhotus menee kansalaisten oikeustajun ulottumattomiin, jossa kohta jo pelkkä ajatteleminenkin suomalaisuuden puolustamiseksi luetaan rikolliseksi toiminnaksi.

Katselukerrat: 763

Toni Lahtinen kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 21:32
Kannattaako meidän odottaa, että koroista tulee ongelma?
Jo nykyisen valtion velan koroista voi tulla ongelma. Mikäli Suomelle tarjottavan lainan korot nousevat esim. 5 prosenttiin, syö se valtion vuotuisesta osin uudella velalla täytetystä budjetista noin kymmenyksen. Tämä ei tietysti tapahdu yhdessä yössä, sillä vanhojen lainojen korot on määritelty lainojen myöntämisen yhteydessä.
Korkoriskin aiheuttaakin valtion talouden alijäämä, mikä pakottaa hoitamaan vuosittain erääntyvät lainat uusilla lainoilla. Kun tämän lisäksi valtio nykyisellään paikkaa myös budjettiaan ottamalla jatkuvasti uutta velkaa, voivat vuosittaiset korkomenot lähteä hyvinkin nopeaan kasvuun, mikä entisestään lisää uuden velan tarvetta ja kasvattaa velkaantumista. Kyseessä on siis vaarallinen noidankehä.
August Alakönni kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 21:40

Korot eivät tule olemaan ongelma pitkään aikaan tuskin koskaan. Edellyttäen että suomalaiset saavat koulutuksen, tuotantonsa, tuotekehityksen kuin tuotannonkin kohdalta osalta asiat kuntoon. Palataan asiaan sitten jos näin ei käy. Nyt ei vielä aivan pahoja merkkejä romahduksesta tällä saralla ei ole. Notkahdusta kylläkin.

August Alakönni kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 21:41

Ennakoiva kova talouskuri voi viedä pohjan pois edellä mainitulta kehitykseltä.

Toni Lahtinen kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 21:56
En valitettavasti ole aivan yhtä optimistinen. Nykyinen notkahdus voi osoittautua enemmänkin pysyväksi olotilaksi, kuin tilapäiseksi häiriöksi. Mitään takeita uudesta Nokia-ilmiöstä ei ole, pikemminkin sellaisen osuminen Suomeen toistamisiin olisi ihme.
Suomi ei ole ainoa, joka panostaa koulutukseen, vaan koulutukseen satsataan myös muualla. Pelkästään Kiinassa valmistuu vuosittain Suomen väkilukua vastaava määrä yliopistotasoisen koulutuksen saaneita.
Mikäli odotamme sitä, että koroista tulee ongelma, olemme jo myöhässä. Nykyinen verotuskäytäntöä, jossa tuloverojen ja erilaisten kulutusverojen tuotot ovat samaa tasoa, johtanut tilanteeseen, jossa verojen korottaminen yhtäällä laskee vastaavasti verotuottoja toisaalla. Muutamia kovatuloisimpia lukuunottamatta, kaikki verojen korotukset pakottavat leikkaamaan kulutuksesta, ja siten vähentävät kulutusverojen tuottoja. Verojen korotuksilla ei siis pystytä nykyisin tehokkaasti paikkaamaan valtion budjettia, jolloin vaihtoehdoksi nousevat voimakkaat sopeutustoimet ja hyvinvointipalveluiden väistämätön alasajo.
August Alakönni kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 22:06

Elikä siis ihmiset kadulle. 

August Alakönni kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 22:07

Voi tulla talvella kylmä

August Alakönni kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 22:10

Saa ainakin poliisit työtä kun rikollisuus räjähtää käsiin.

August Alakönni kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 22:31

Hyvinvointivaltion alasajo olisi totaalinen katastrofi suomalaiselle taloudelle ja yhteiskunnalle ylipäänsä. Konkurssien tsunami olisi valtaisa. Talous supistuisi järkyttävällä tavalla. Työntekijöiden reaaliansiot laskisivat jyrkästi. Taloja pakkomyyntiin. Ennen aikainen kuolleisuus nousi uusiin ulottovuuksiin jne. Näin kävisi vaikka alasajo toteutettaisiin kuinka. Kai sitä joku tälläisenkin Suomen haluaa, mutta minä en

Toni Lahtinen kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 22:32
En ole heittämässä ihmisiä hankeen, vaan pyrin juuri välttämään sitä. Mikäli vain istumme ja odotamme, voi edessä todella olla hankeen heittäminen, kun rahat ovat yksinkertaisesti loppu.
Mitä aikaisemmin pystymme sopeuttamaan menot tuloihin, sitä pienemmällä vaivalla pääsemme. Mikäli odotamme riittävän pitkään, Bryssel ja troikka sanelevat mitä on tehtävä, eikä silloin ole enään mahdollisuuksia neuvotteluihin.
August Alakönni kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 22:33

Sosiaaliset suhteet niin yhteiskunnassa kuin läheisten kesken muuttuisivat radikaalisti. Nähtäisiin paljon inhimillisiä katastrofeja.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot