Tulipahan eilispäivänä tehtyä höyrytettyä kuhaa. Kuhafilettä 490g, leivinpaperille merisuolaa ja valkosipulirouhetta. Fileet siihen ja fileiden päälle kuivattua tilliä, valkosipulirouhetta ja merisuolaa.

Sitten esille höyrytyskattila; vesi ja sen sekaan soijakastiketta luraus. Ei kun liedelle kypsymään. Lisukkeena oli höyrykypsennettyä lanttua, porkkanaa, palsternakkaa.

Tuli muuten hyvä ateria.

Miltei kuulen ruokaintoilijoiden terveysinnossaan huokaisevan; oi miten terveellistä. Antaas olla.

Seuraavana päivänä, kalaa kun jäi, "tuunasin" vähän ateriaa.

Lämmitin pannulla pekonia ja kalaa, hyvä yhdistelmä mutta "terveellisyydessään" menee sinne makkaraperunoiden luokkaan mutta ah, niin maukasta.

(pannu, mikä kuvassa on, ei ole pinnoitepannu vaan  hiiliteräspannu)

Tankoparsaa (Espanja) ja herkkusieniä (Nauvon säilyke) kypsäksi ja voi, mikä nautinto.

Katselukerrat: 159

Pentti Tuominen kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 06:37
Nyt kuulemma hyvin nousee suurtakin kuhaa ja seuraavaksi odotellaan rantoihin haukea, vaikka täällä sitä ei oikein arvosteta. Rannat ja kaislikkoiset haukilahdet ovat auki, ainoastaan vesi niistä puuttuu.

Minä yhtenä keväänä näihin aikoihin kalastelin haukea ja sainkin metrin mittaisen ankeriaan katiskalla. Jos en olisi ollut veneessä olisin juossut karkuun. Rannalla sitten tehtiin eri porukka ja annoin naapurille. Toi sitten muutaman rinkulan maistiaisiksi, vaan en pitänyt se mausta ja kovasti rasvaista.
Kalervo ilmari Pohjola kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 06:57

Taitaa meillä olla sama maku ankeriaan suhteen. Täältä sitä ei saa mutta tuolla Eestin puolella olen muutaman kerran maistanut (savustettua), ei ole minun mieleeni, liian rasvaista.

Rysä minulla on jo valmiiksi huollettuna ja sulavettä odottelemassa. Samoin nuo havaskatiskat.

teuvomast kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 07:12

No tuli tuossa mieleeni sellanen kun tätini meni kokemaan katiskaa siellä oli ankerias muari heitti katiskan järveen ja souti rantaan ja tohkeissaan sanoi ukolleen katiskassa on käärme .

No ukko hyppäs veneeseen  ja siellä se oli edelleen no ukko otti sen "käärmeen" veneeseen ja naulas sen puupaatin kylkeen .

Illalla se savustettiin ja kyllä se siinä meni,  tosin kyllä se rasvanen ns kala on, mutta savussa sen rasvaisuutta lähtee pois mutta rasvaa siinä on senkin jälkeen terv tepivaari 

teuvomast kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 07:14

Ja nuot kuha ja toisena siika on etelässä ne joita arvostan,  ahven on tosi hyvä kala vaikka savustaen . terv tepivaari 

Kalervo ilmari Pohjola kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 07:50

Kyllä vaan se kuha on parhaimmillaan sellaisena 2-2.5 kiloisena. Silloin siitä saa hyvän fileeraussaannon, poskilihat ovat kohtuulliset ja kalanlihan rakenne parhaimmillaan.

Tosi iso kuha (+-10kg on myöskin hankala fileerattava, kylkiruodot kuin rautanauloja ja jos katkaiset, verestyy liha mutta osaava ja hyvillä välineillä varustettu tekijä saa siitä sitten tosi muhkeita fileitä ja ne lihapullan kokoiset poskilihat...nam.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot