"Maallemuuttajille muuttopalkkio maaseudun asuttuna pitämisestä..."

;tuumi eräs  syrjäseutulainen tuttava. Oli jäisellä tiellä mennyt auto ympäri (Samassa mutkassa on mennyt muitakin) useamman kerran työ-ja asiointimatkoilla.

Tällä kertaa "palautti" lapsenlastaan viikonloun jälkeen sivistyksen pariin,kouluun.

Silloin pyörähtikin edellä ajanut auto ojaan ja katolleen! -Äkkiä irrottamaan vöistä kuristumassa olevaa pikkupoikaa riensi tämä hoitajataystäväni,auttoi kahta muuta vertavuotavaa,-sentään ulos päässeitä. Sòkissa joku vain seisoi hätääntyneenä,kunnes joku huusi:-"Soita ambulanssi!"

Ystävän pieni kuskattava oli tullut autosta ,näki,ja hätääntyneenä huusi,ettei koskaan enää tahdo auton kyytiin!

-Ambulanssi tuli,porukka tutkittiin,vietiin hoitoon..

-"Kauhea kasaamisvimma sinne asutuskeskuksiin,kun Suomesta nyt kuitenkin on suurin osa maaseutua,ja metäällä viihdymmekin! Vaikka työpaikkoja tarjotaankin siipalle toistasadan kilometrin päästä ja sanotaan vanhan auton omistajalla/omistamattomalle,-"se on sun asias,miten sinne töihin kuljet!"

-Liftatenko,vai kimppakyydillä?

-"Ei yksi työhön menijä ole kimppa! Kaupungin asunnot ovat liian kalliita ja epäviihtyisiä,-kuka sitä kotoaan tahtoisi lähteä?"

-Niin,sitä kyllä vähemmän ajatellaan. Tänne Tampereellekin rakennetaan asuntoja "rikkaita veronmaksajia" tuloinensa tänne toivoen.Rakentamatonta aluetta Hervannan alueen verran on kyllä ihan kävelymatkan päässä kaupungista,Teiskontien varresssa. Lähellä liikuntapaikat -puistoalue ja luonto,infra valmiina...Kohtuuhintaisista pienasunnoista ,-sekä vuokra-että omista-, on pulaa...saataisiin ehkä 300-350 "eken"yksiöitä paraatipaikalle...

-Kansanedustajamme rakkaat,koettakaa nyt kuitenkin pitää tämä koko Suomi asuttuna,jotta meillä kaupunkilaisillakin on mahdollisuus sukulointiin,-ja tärkeimpään: Kotimaan-ruokaan! Maatalousväestö ei loputtomiin jaksa.

-Ajatelkaa,kun siirtelette niitä miljoonia vaikka "Suur-Tampereen" komistushankkeisiin,jotta niilläkin miljoonilla voitaisiin korjata maaseudun tiestöä,pitää ne kulkukelpoisina.-Juu-u. Meillä on jo se tunneli,mistä päätettäessä "Unohtui",että se tarvitsee pistokkaan ainakin Käpylään,jostä sinne nyt on kiertäen kuljettava...Parantolantien menoväylä tukkiutui,jne. Ja haaveiltu Näsinkallion pistoke mukaan lukien maksaakin toisen mokoman lisää...No se on, ja komea.Työllistää koko ajan.Putsausta sun muuta. Ohikulkijat kehuvat.Eilenkin eräs Ylöjärveläinen. -"Mutta kyllä kansanedustajien tulee ajatella koko kansaa,eikä vain kasvukeskuksien mielimiä komistuksia ja tarpeettomia hankkeita..." -Nii-in-toivotaan jatkossa. Tampere on velkainen,ja velkarahaa valtionkin raha on. Koko maata ajatellen sitä tulisi jakaa.

Mutta kansanedustajien tulee edustaa koko kansaa,eikä enää mennä mukaan kasvukeskuksien komistushankkeisiin muita alueita syrjäyttäen. Ja sitä työllisyyttä on muutakin.Hoito-korjaus-opetusalalla...arvot järjestyksessä.

Katselukerrat: 510

Lasse Kallo kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 10:07

Heikki Karjalainen: "Olin itse ideoimassa Naturaa:"

Jasso, siis Suomen historian suurinta maa- ja vesialueiden sosialisointia. Minulta itseltänii ei ole mennyt neliötäkään Naturaan, en sillä sano. Enkä sano sitäkään että Natura olisi huono juttu, mutta sen toteuttaminen. Ruotsissa se kuulemma toteutettiin paljon sutjakammin kuin meillä, painopiste oli vapaaehtoisudessa kun taas meillä Pekka Haavisto ja kumppanit sanelivat kylmästi keltä otetaan ja minkä verran.

Luonnonsuojelu on hyvä asia kunhan se tehdään järkiperustein ja ilman tulenpalavaa kiirettä. (Minusta täällä Lapissa on eri tavoin suojeltuja alueita vähintäänkin riittävästi. Ihmisen pitää elääkin.)

Moni puhuu myös kulttuurimaiseman säilyttämisen puolesta. - Se on hyvä ajatus, kunhan saneluvihreys ja hallintobyrokratia antaisi mahdollisuuden vaalia näitä kulttuurimaisemia. Kokemukseni tästä asiasta eivät ole hyviä, mutta toivotaan parempaa lähitulelaisuutta ennen kuin esimerkiksi tuo aivan lähellä oleva niittypuro, josta pyytelen keväisin nousukalaa, kasvaa kokonaan umpeen ja rupeaa pukkaamaan pöhelikköä ja sitkeinkin nousuhauki, joka yrittää ponnekkaasti päästä Kallojärvestä ylempiin kutujärviin, jotka kaikki ovat Naturassa, luovuttaa ja sanoo kalatovereilleen : "Ei siitä pääse läpi. Lienee paree, toverit, että lähdetään suosiolla tuota Kallo-jokea pitkin alas Lainiojoen kautta Ounasjokeen kohti uusia seikkailuja, jospa siellä olisi vähemmän naturoita ja muita ns. viisaita., jotka ymmärtävät oikeasti jotain perinnemaisemien päälle ja ihmisen ja vedenviljan vuorovaikutukseen ja sen sellaiseen.Adios!"

Lasse Kallo kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 18:56

Natura 2000 seikkailu.

"Spiikki: Suomi asetti EU:n luonnonsuojeluohjelman Natura 2000 toteuttamiselle kunnianhimoisen tavoitteen. Suomi antaa EU-suojeluun suuremman alueen kuin yksikään toinen jäsenmaa. Ei riittänyt, että Naturaan olisi ilmoitettu jo suojellut laajat erämaat, kansallispuistot, rannat, harjut ja suot, vaan sen lisäksi haluttiin antaa ylikansalliseen suojeluun uusia, vielä suojelemattomia kohteita. Niistä yli 100 000 hehtaaria sijaitsee yksityisillä mailla. " - Internet. MOT. Natura seikkailu 2000: käsikirjoitus:, Julkaistu 8.2.1998, Päivitetty 4.5.2016.

Lasse Kallo kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 09:50

Eilen tv-uutisissa sanottin, että Kela maksoi viime vuonna asumistukia 2 miljardia euroa ja eniten asumistukia maksettiin Tampereella ja Helsingissä.

" - - Rinne väitti hallituksen leikkaavan asumistukia. Mäntylä muistutti, etteivät asumistuet ole laskemassa, mutta sen sijaan ammattiyhdistysliike kuittaa asumistuista kymmenien miljoonien verovapaat osingot. - Ylen tuoreen uutisen mukaan ay-liike on saanut viiden vuoden aikana 50 miljoonaa auroa VVO:n vuokraosinkoina. Ammattiyhdistysliikkeet ja mm. Antti RInne, joka on istunut Pro:n hallituksessa ja kuitannut vuoratuloista verovapaat osingot. Vuokrien tuottoja maksatetaan suurelta osin pienituloisille maksettavilla asumistuloilla.

Perusuomalaisten työmies Matti Putkonen ei ihmettele miksi SDP ja vasemmisto ovat vaatineet asumis- ja toimeentulotukien kasvattamista "naamat punaisina".

- Molempien virallinen selitys on köyhän asialla oleminen. Totuus on tyystin toinen. Kummatkin puolueet hallinnoivat bulvaanien kautta suurta vuokra-asontomassaa. AY-liike on niistä merkittävin, Putkonen huomautti Työmiehen tuumaustunnilla. - -" - Suomen Uutiset 27.11.2015 otsikolla "Asumistuista valuu kymmeniä miljoonia demareille ja vasemmistolle. "Ei ihme, että vaativat korotuksia".

Lasse Kallo kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 12:57

Anneli Tuulikki Laine, kirjoitin tuon edellisen kommenttini elisiltaisen tv-uutisen "innoittamana". Huomasin jälkeenpäin, että olit tehnyt tuosta Kela-aiheesta avauksen. Tämä sen vuoksi ettei tulisi väärinkäsitystä.

Anneli Tuulikki Laine kommentoi_ 22. maaliskuu 2017 19:45

Eräs mies tuli asiasta minulle juttelemaan.Kertoi,ettei ollut saanut omistusasunnon vuoksi toimeentulotukea. Mahtaa olla kuksuslukaali,kun olisi välittömästi realisoitava? Niin siinä kävi.

teuvomast kommentoi_ 22. maaliskuu 2017 19:51

Heikki ennen ratinassa oli uimaranta sitten tuli terveys tarkastus ja se uimranta meni kieltoon ja on sitä edelleen .

Terveys tarkkastus tuli kun ihmiset alkoivat punottamaan liian kanssa uituaan ratinanrannassa, syyksi lausunnon mukaan iidesjärvestä tuleva viinikan ojanvesi . terv tepivaari   

teuvomast kommentoi_ 22. maaliskuu 2017 19:54

Heikki niistä nenäs joskus sen täytyy olla tukossa se viinikanlahti kun haisee jopa muatialassa sopivalla tuulella .

Ja kun se hasee linja autoasemalla sen haju tulee varmuudella myös hatanpäälle terv tepivaari 

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot