Kelan sotkun karut kasvot – köyhistä ei väliä.

 

 Eduskunnan kyselytunnilla torstaina 2.3 2017 hallitukselta kysyttiin Kelan käsittelyaikojen viivästymisistä. Kysymys teille jotka odotatte Kelalta toimeentulotukipäätöstä tai korvausta.   Tuliko kansanedustajien kysymyksistä ja ministerien vastauksista vatsa täyteen ja kylläinen olo? Helpottiko perheen tai oma ahdinko?

 

Aulikki Oksasen työväenlaulun sanat: ”Suun soitto ei nälkää karkoita, eikä tyhjää täydeksi tee”, osuu ja uppoaa tähän hetkeen kuin nakutettuna. Olen aivan varma, että yhdenkään köyhän ja toimeentulonsa kanssa kamppailevan mieltä ei eduskunnassa käyty keskustelu lämmittänyt.

 

On käsittämätöntä ja pöyristyttävää kuinka kaltoin ja halpamaisesti pienituloisia ja vähävaraisia voidaan kohdella nykypäivän Suomessa? Ei riitä, että syyllistetään, orjuutetaan, kuritetaan, uhkaillaan, rangaistaan ja pelotellaan työttömyyden kurimukseen joutuneita tai muuten köyhyyteen ajautuneita, kaiken tuon lisäksi olemattomista korvauksista saa tapella ja taistella. 

 

Vailla työelämää olevat tai siitä syrjäytetyt ovat tämän päivän irtolaisia. Missä on suomalaisen työväen - ammattiyhdistysliikkeen solidaarisuus yhteiskunnan kelkasta pudonneiden puolesta? Suuria sanoja parlamentissa kyllä, mutta kun siellä vasemmiston voima on olematon, ovat heikoimmassa asemassa olevat heittopusseja ja pahnanpohjimmaisia. Oikeisto muistaa heitä, jos muistaa tai aikaa jää ja annetaan jos jaettavaa sattuu yli jäämään. Voimaton vasemmisto joutuu vain murisemaan ja toteamaan köyhien kyykytys.    

 

 Yksittäiset kansanedustajat muun muassa Vasemmistoliiton Anna Kontula tekevät hartiavoimin töitä köyhien auttamisessa, mutta miten on laita eduskuntapuolueiden? Mikä puolue on valmis organisoimaan massiiviset kansanjoukot kaduille köyhien tueksi? On turvallista voivotella eduskunnassa neljän seinän sisällä köyhien kurjuutta ja syytellä vuoronperään toisia, kuin että pistettäisiin selkä seinää vasten vähävaraisista piittaamattomat vallankäyttäjät.

 

 Se miten huonosti yhteiskunta kohtelee puolustuskyvyttömiä ihmisiä, kertoo sen rappiosta ja moraalittomuudesta. Siksi vasemmiston ja työväenliikkeen ykkösasia tulee olla tässä ja nyt puolustaa juuri heitä jotka apua eniten tarvitsevat - vaikka sitten sillä joukkovoimalla.

 

 

 

 

Katselukerrat: 570

Teho Paketti kommentoi_ 3. maaliskuu 2017 11:41

Hannu hei mikset mene itse kelan tiskin taa ja pistä hommaa kuntoon ??

Mikä maksaa ??

Eemeli kommentoi_ 3. maaliskuu 2017 12:36

Eivät ota yliikäistä. Mee sinä tehopaketti itse.

Eemeli kommentoi_ 3. maaliskuu 2017 13:13

Jos hommat hoidettaisiin noin jossain yksityisellä niin olisi noi teoriaherrat saaneet aikaa sitten kenkää. HS:n mukaan on taaseen tiedossa jotain helpotusta ruuhkaan erikoisjärjestelyillä. Luvataan myös oisko se huhtikuussa helpottavan. Minähän vuonna?

A.I. kommentoi_ 4. maaliskuu 2017 12:48

  Jeesus sanoi: "Köyhät teillä on aina keskuudessanne".   Tarkoittanee; 'ei pidä liikaa hötkyillä'.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot