Maailma muuttuu, meidän pitää muuttua sen mukana, jos ei muututa niin taivutaan kunnes katketaan.

Maailma on todellakin muuttunut, muutos tarkoittaa myös sitä että on otettava käyttöön järeämmät toimet.

Suojeluskunnat on perustettava uudelleen, paikallispataljoonat saavat toimia niiden ja PV:n alaisuudessa, jatkuva rekry käyntiin, koulutus kouluttajia varten, kouluttajien tueksi apukouluttajat ja systeemit päälle, miehistölle harjoituksia runsaasti ja niistä kannusteet.

PV:n täysi tuki vapaaehtoiskentälle. MPK:n toiminta niin että se tukee myös toimintaa ja sen voimavarojen hyödyntäminen lakien ja asetusten mukaan. Joka jäppiselle jotka liittyy toimintaan, kotiin mukaan PV:n maastopuku mallia 05 ja suojavaatetus, kevlar kypärät, suojaliivit, sekä aseistus, aseistus niin että ne voi olla kontrollissa perustettavien Suojeluskuntatalojen tiloissa PV:n hyväksymissä suojissa, ne joilla on omat jo hankitut reserviläis aseet huolehtivat niiden säilytyksestä lakien ja pykälien mukaan. Työnantajille PV:ltä määräys näihin joukkoihin kuuluville "pikainen valmius mahdollisuus lähteä töistä , töistä täysi palkka sillä hetkellä, toimeentulo turvattava kansallisen edun nimissä"

Tässä lyhyesti, laajasti tätä voi työstää vaikka kuinka paljon.

Ne jotka taas  mielensä pahoittaa, niin älkää kommentoiko tähän, voitte kääntää kanavaa.

Mieluusti keskustelua asiapohjalta.

Onhän tämän päivän iltapäivälehtien lööpit paljon raflaavampia.... sieltä kun on jo sota tulossa, valmiutta nostetaan jne...

Tässä blogissa olisi mielenkiintoista tietää jotta voisiko Suojeluskunnat palata. Mikään lakihan ei niitä estä tulemasta kun PV on toiminnan takana.

Katselukerrat: 1372

Juhani Putkinen kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 19:07

Luin sen puolustusselonteon lävitse alusta loppuun. Ollaan ottamassa askelia oikeaan suuntaan, mutta lyhyitä askeleita ja hitaasti.

Puhutaan kyllä vapaaehtoisista. Suojeluskuntalaiset ovat vapaaehtoisia.

Mutta taitaa ryssä ennättää hyökätä ennen kuin päästään sanoista tekoihin. Meneehän meidän byrokraateilla kiireellisen lain tekemisessäkin suunnilleen vuosi.

Ismo Kaukonen kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 19:14

Varsinkin kotijoukoille pitäisi olla (pakollinen?) kriisitilannekoulutus. Luotetaanko nyt siihen, että asevelvollisuudesta ikääntyneet pystyvät yhtäkkiä kertomaan muille toiminnasta poikkeustilanteesta.

Suomi luottaa ns. "harmaaseen vaiheeseen". Eli aikaan, milloin tilanne pikkuhiljaa pahenee ja samalla maamme valmius nousee. Miten käy jos tulee pikainen tilanne? Rajan toisella puolen tiedetään tasan tarkkaan miten Suomen systeemit toimii.

 

Smoke

Juhani Putkinen kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 19:25

Maavoimien täysin olematonta taisteluvalmiutta aiotaan kohottaa kouluttamalla tänä vuonna pieni määrä varusmiehiä olemaan valmiimpina kuin muut. Grrr...

Suojeluskunnat ovat ehdottomasti paras keino nostaa maavoimien valmiutta. Vaan jo nimen mainitseminen saa joiltakin kuvaannollisesti paskat housuun.

Ensi vuonna ollaan pistämässä valmiuden kohottamiseen muistaakseni 55 miljoonaa, mutta sitä rahaa ei kuitenkaan tulla käyttämään oikein - hyvin suurella todennäköisyydellä.

Juha Porola kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 19:26

Mistä löytyisi politiikkoja jotka uskaltaisivat ottaa asian esille ja sanoa sen suoraa että Suojeluskuntaa tarvittaisiin taas ja se on perustettava pikaisesti uudelleen.  Oikeaan suuntaan ollaan pikkuhiljaa  menossa kuten Jussikin totesi, mutta liian hitaasti.

vanha mestari kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 19:31

Jotenkin voisin kuvitella että sana suojeluskunta varmaan herättäisi monella lahtari/punikkiajalla eläneissä ahdistusta. Yhteiskunnan eriarvoistaminen on jo aloitettu, vieläkö suojeluskunnat vanhaan malliin edistämään sitä ?????

Juha Porola kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 19:40

 Jussi : "Ensi vuonna ollaan pistämässä valmiuden kohottamiseen muistaakseni 55 miljoonaa, mutta sitä rahaa ei kuitenkaan tulla käyttämään oikein - hyvin suurella todennäköisyydellä." Lisäksi että ollaan haihattelemassa neljän yli miljardin maksavan korvetin ostamista merivoimille, niilläkin rahoilla voitaisiin poistaa ammottava aukko ilmatorjunnassamme,ja lopuilla laittaa muuta varustusta jalkäväelle.... viittaan eversti evp Ahti Lapin kirjoitukseen tänään ilmestyneessä Suomen Sotilaassa

Juhani Putkinen kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 19:42

Suojeluskuntalaiset ovat vapaaehtoisia sotilaita, jotka puolustavat Suomea kun Venäjä taas hyökkää Suomen kimppuun yrittäen jälleen valloittaa koko Suomen.

Ilman Suojeluskuntia, Lottajärjestöä, suojeluskuntalaisia ja lottia Suomi olisi menettänyt itsenäisyytensä Vapaussodassa, Talvisodassa ja Jatkosodassa.

Juha Porola kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 19:47

 Jussi. "Suojeluskunnat ovat ehdottomasti paras keino nostaa maavoimien valmiutta. Vaan jo nimen mainitseminen saa joiltakin kuvaannollisesti paskat housuun." Sk-liike voi olla myös viimeinen tekijä joka saa tänne hyökkäystä aikovan vihollisen "kuvainnollisesti paskomaan housuihinsa" ja miettimään vielä kerran että kannattaako se invaasio sittenkään kun pystytään nostamaan suuruusluokkaa 100 000 Sk- liikkeen asiaansa uskovaa taistelijaa muutamassa tunnissa varusteineen vihollisen eteen.

Timo Gottlieb kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 19:55

Minusta puolustuspoliittisessa selonteossa oli ihan selvä sanoma : Me olemme suomalaisia, meitä ei ole paljon mutta sekin vähä tulee puolustamaan maataan viimeiseen veripisaraan jos näin vaaditaan, ehkä tässä annetaan varsinkin idälle viesti jotta turha on yrittää vaikuttaa meidän mediaan, johtajiin, yrityksiin, yhtään mihinkään, me emme alistu, me emme taivu, meitä ei voi muuttaa, me pidämme puolemme. 

Tähän maailman tilanteeseen kävisi hyvin Suojeluskuntien perustaminen uudelleen, huom, tähän päivään sopiviksi ja PV:n valvonnassa, niin lakien asetuksien kuin muidenkin asioiden kannalta.

Timo Gottlieb kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 19:57

Suomi luottaa ns. "harmaaseen vaiheeseen". Eli aikaan, milloin tilanne pikkuhiljaa pahenee ja samalla maamme valmius nousee. Ismo juuri näin, me nousemme nyt, kun on ns harmaa tilanne päällä, nyt on se aika, jokainen maa ymmärtää jotta tälläinen singaali ulospäin kertoo puolustusvalmiutemme nostamisesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot