Venäläislehti: Naisten tulisi olla ylpeitä jos mies hakkaa.

Tällainen otsikko oli Iltalehdessä. Iltalehti kirjoittaa aiheesta (otanta):

"Venäläislehti Komsomoskaja pravda julkaisi viime viikolla kolumnin, jossa naisia kehotettiin olemaan ylpeitä, jos mies "mätkii" heitä. Kolumni julkaistiin viikkoa ennen kuin presidentti Vladimir Putin allekirjoitti tiistaina duuman hyväksymän lain, joka poistaa perheväkivallan Venäjän rikoslaista.
Venäjän suosituimman iltapäivälehden kolumnin mukaan on olemassa vahvaa näyttöä siitä, että pahoinpidellyt naiset synnyttävät todennäköisemmin poikia.
Kolumnin kirjoittaja Jaroslav Korobatov perusteli väitettään muun muassa evoluutiopsykologi Satoshi Kanazawan tutkimuksella, jossa todettiin väkivaltaisten miesten saavan enemmän poikalapsia."
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702112200069094_ul.shtm ;

Lukija sai heti otsikosta mielleyhtymän "Venäjällä miehet hakkaa naisia".
Siitäkös alkoi hirveä Putinin parjausmyrsky ja venäläisten haukkuminen maan rakoon, joka näkyy artikkelin lopussa kommenteissa.
Katsotaanpa tarkemmin, mitä venäläislehdessä lukee. Tämä on Googlen kääntäjällä käännetty, mutta kyllä siitä ajatus selviää ja linkin takaa lisää: 

"Satoshi Kanazawa analysoi arkistojen turvakoteja naisille, jotka ovat joutuneet perheväkivallan Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa. Kävi ilmi, että esimerkiksi suojassa San Diego oli sellainen kuva: nainen, odotti oli kovat ajat käsissä yhteensä 636 poikaa ja 576 tyttöä. Vuonna Chicagossa, saman tarinan - 408 boys osuus 373 tyttöä ... Tämän seurauksena keskimääräinen Kävi ilmi, että "rikki" Minä annan poikia oli johdonmukaisesti - 0,79 poikaa naista kohden ahdinkoon. Tuolloin kun kukin "ei pahoinpitelyn" hänen äitinsä oli 0,70 poikia. Ero 0,09 senttiä on painoton hahmo, kun kyseessä on naimisissa pari , mutta kansallisella tasolla, tämä vaikutus on hyvin havaittavissa. Yhdeksän sadasosaa 1 miljoona synnytysten tarkoittaa jotka syntyivät yli 90000 poikia maassa - ja yhdeksän alueet!"
http://www.kompravda.eu/daily/26638.4/3656727/ ;

Tuossa on vain otanta artikkeleista. Minä en löydä artikkelista muuta venäjään liittyvää kuin, että se on kirjoitettu Venäjäksi. Jos joku löytää, niin tuokoon perusteluineen esiin.
Mainitut tutkimukset perustuvat kaikkialla maailmassa tapahtuneisiin tapauksiin ja eniten 'hakkaamista' tapahtui Saksassa.
Iltalehti sotkee juttuun Venäjällä hyväksytyn lain, josta lukijat päättelee, että "Venäjällä tulevaisuudessa miehet hakata vaimojaan". 

Luulisi löytyvän Venäjän mollaamiseen tosiasioita, ettei tarvitse niitä valehtelemalla esiin tuoda. Tuossa(-kin) on käytetty hyväksi lukijoiden laiskuutta lukea vain otsikot, eikä asioita tarkisteta lähteistä.

Katselukerrat: 120

Orwell kommentoi_ 16. helmikuuta 2017 19:41

Tuota, mitähän ajat takaa?

Uuden lain mukaan vaimon pahoinpitelystä ei ensimmäisellä kerralla saa tuomiota, jos ei tule vammoja.

Minusta tämä osoittaa, että perheväkivalta sallitaan "neukkulassa".

Make kommentoi_ 16. helmikuuta 2017 23:52

Helppo yhtyä Orwellin ihmettelyyn. Kremlin KGB-ortodoksien uusi isku vasten ihmisoikeuksia on avauksessa kuvattu "laki" Venäjällä. 

Ekasta hakkaamiskerrasta Venäjällä ei tule kuin ehkä sakkoja, jos luita ei ole murtunut tai verta vuotanut avohaavoista. Mustelmille saat hakata kenenkään puuttumatta.

Kaikki tämä todistaa ikävällä tavalla Venäjän järkyttävän takapajuisuuden ja sivistymättömyyden, josta toki Suomessa ollaan aina oltu tietoisia.

Venäläisessä yhteiskunnassa tavallaan on olemassa vielä kaikki mahdollinen paha, jonka kanssa muu maailma kipuili jo sata vuotta sitten.

John kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 00:02
Onhan Suomessakin typeriä lakeja olemassa mutta ei se tarkoita että niitä kaikkia noudatetaan.
Heikki Karjalainen kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 06:45

Venjällä suurin syy avioeroihin ja perheväkivaltaan on äijien oleminen jatkuvasti hutikassa, ja jotka välittävät tuantaivaallisesti muusta kuin vodkapullosta. Venäläinen nainen pitää sitä yhteiskuntaa pystyssä-edelleen.

Orwell kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 13:55

Juu ja "vodkaturistit" duumassa päättävät asioista.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot