Olen joskus ohimennen vilkaissut Ville Haapasalon matkoja ja mielestäni hän sopii oikein hyvin Venäjän maaseudulle ryyppäämään votkaa ja hoilaamaan kasakkalauluja sikäläisten maatuskojen kanssa, mutta Venetsiaan hän ei sovi.

Villen punainen naama, risuparta ja musta myssy sekä naurunrähäkät eivät kerta kaikkiaan sovi Venetsiaan, sikäläiseen  -  turisteista putsattuun  -  hienostuneeseen ilmapiiriin.

Kuka muuten maksaa nämä tämän Villen matkat ympäri maailmaa?

Katselukerrat: 490

Kalervo ilmari Pohjola kommentoi_ 11. tammikuu 2017 06:44

https://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Asarja/a184.pdf

Ei se Lokan tulevaisuus turistikalastuksen suhteen näytä edes mahdolliselta. Sen verran kuitenkin Juhani Putkisen mainitsemasta Venäjästä joskaan ei Kremlistä; Lokan ja Porttipahdan siika on Venäjältä, peledsiikaa, siis ei mitään oikeata siikaa. Se on risteytynyt muuten reeskan ja muikun kanssa, luoden aivan eri kalalajin, oikeastaan alalajin.

Näiden tekoaltaiden siika on huonossa maineessa (matoisuus), ei oikein kelpaa myyntiin.

Särkivaltaisena nämä altaat eivät ole, tuskin tulevatkaan turistikalastuksen kohteiksi. Johtuen ravintokilpailusta, kalat kääpiöityvät.

Pohjaverkkokalestus ei oikein siellä ole suosiossa, pintaverkot kylläkin kuin isorysät ja paunetit. Ammattimainen kalastus tekojärvillä on hiljaa hiipuvaa johtuen osin kalakannastakin.

Menihän tuo nyt ot Haapasalo/Venetsia mutta menköön.

Kalervo ilmari Pohjola kommentoi_ 11. tammikuu 2017 07:19

Venetsiassa häiritsi kyllä melkoisesti turistien (pääasiassa) roskaamat kadut ja kujat, hiirien ja rottien suuret määrät; kaiken kaikkiaan melkoisen likainen ulkokuva. Hienoja nähtävyyksiä toki Venetsiassa riittää ja Pentti jo tämän "lasisaaren" Muranon mainitsikin. Onhan se Venetsia nähtävyys kenelle hyvänsä mutta kolmatta kertaa tuskin käyn.

Paul Tiililä kommentoi_ 11. tammikuu 2017 10:09

Juhani Putkiselle: samaa mieltä Kollajasta ja Vuotoksesta, rakentaa pitää.

Jos olisitte yötä Venetsiassa, se on varhaisaamuin ja myöhäisilloin vapaana päiväturistien laumoista, niin saisitte rauhassa ihailla kaupunkia. - Rottia ja hiiriä en ole nähnyt, lukuisia kissoja kylläkin.

Saarista puheenollen älkää tyytykö Muranoon, käykää myös Buranossa, Torcellossa ja Lidolla, joka on pikemminkin särkkä kuin saari, mutta hotellit ovat hienoja ja laguunin puolella rakentaminen rantaviivalle sallittua. Ja itse Venetsiassa, käykää museoissa ja kirkoissa ja onhan siellä Guggenheimkin!

Paul Tiililä kommentoi_ 11. tammikuu 2017 14:29

Koko Venetsia on niin suuri suosikkini, että on vähän vaikeata ruveta erittelemään, mikä nyt olisi suosikkipaikka. Niitä on paljon.

 

Markuksen tori, vain istua ja katsella. Katsella näkymiä, basilikan päätyä, kellotornia, ihmisvilinää, yllä kaartuvaa taivasta . . .

 

Gritti Palacen terassi, sielläkin vain istua ja katsella Canal Grandella ohisoljuvaa liikennettä, vaporettoja, taksiveneitä, pieniä perämoottoreita, gondoleja, pariairokaksikkoa, poliisivenettä, kauempana jokin suuri rahtialus katoaa Punta Doganan taakse.

Ja kun lähtee pois, kannattaa vilkaista palatsin pohjakerroksen upeisiin salonkeihin.

Älkää menkö tänne, jos kuulutte ns. tuulipukukansaan, jolla on kesällä mitä sattuu päällään. Tämä on hienostopaikka, jossa voi tavata kuninkaallisia tai filmitähtiä.

 

Saaret: Torcello, Burano ja Mazzorbo siellä kauempana, Torcello ja Mazzorbo hiljaiseen kävelyyn ja kaiken ihmettelyyn, Burano maalauksellisten pienten rakennusten ihailuun ja pitsien hypistelyyn. San Michele, hautausmaasaari, sekin omiaan mietiskelyyn ja rauhalliseen oleiluun Venetsian vilinän lomassa.

 

Harry´s Bar, tähän sopii sama kuin Grittiin, ei ihan taviksille. Paikassa on aivan käsittämättömän hyvä palvelu ja erinomainen ruoka. Hinnatkin ovat kyllä käsittämättömän korkeat. Yläkerran ruokasalin ikkunoista voi ihailla laivaliikennettä, näkee Punta Doganan kullanhohtoisen kupolin. Paikka on yleensä aina täynnä lounasaikaan ja illalla. Amerikkalaisten suosiossa, koska Hemingway ryypiskeli täällä.

 

Basilica Santa Maria dei Frari, San Polon kaupunginosassa, on erinomainen paikka istua kirkon hämyssä kaikessa rauhassa ja ihailla ympärillään olevaa kauneutta.

Itse kirkko edustaa italialaista gotiikkaa ja on sinänsä nähtävyys. Koristelusta ovat aikansa suuret taiteilijat vastanneet ja tänne on haudattu upeisiin monumentteihin mm. Antonio Canova, Tizian ja useita dogeja. Täällä saa yleensä olla aika rauhassa.

 

Peggy Guggenheim Collection Dorsoduron puolella Canal Granden varrella on huomattava nykytaiteen museo ja viihtyisä paikka.

 

Ei tästä oikein tule mitään, suosikkipaikkoja on niin lukemattomia. On muuan pieni ”maalaisbaari”, jossa baaritiskin äärellä otetaan lasillinen tai pari taikka perähuoneessa katsellaan kun vanhat miehet pelaavat jotakin paikallista korttipeliä. Takapihalla on oma pieni viinitarha ja jos hyvin käy, voi saada lasillisen harvinaista fragolino-viiniä. Castellon laitamilla on pieni ruokapaikka, jossa kulmakunnan työläiset aterioivat. Vierasta katsotaan pitkään mutta ystävällisesti. Ruoka on hyvää ja varsin halpaa.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 11. tammikuu 2017 15:07

Lapin tekoaltaat:

Lokan tekoaltaan suuri virhe olli se, että sinne pohjalle jätettiin kasvavia puita ja vettä laskettiin päälle. Ne ovat kalastuksen pahin ongelma. Onneksi paikalliset tietävät, missä ne puustot ikuisesti ovat ja pysyvät.

Niistä siioista: Lokan siiat 80- luvulla, talvella verkkokalastettuina, olivat isokokoisia ja aivan normaaleja siikoja. Peled-siiasta ei siihen aikaan puhuttu vielä mitään.

Resepti sieltä 10 ltr:n kattilaan:

- hyvin suomustettuja siikoja paloiteltuina n. 5 cm:n paloiksi siis ruotoineen ja päät ilman kiduksia valmiiksi

- perunat ja porkkanat viherpippureiden ja miedon suolan kanssa erittäin, erittäin hitaasti kypsymään

- noin tunnin päästä, siian palat joukkoon kypsymään ja perään kohta paketti Koskenlaskijaa

- anna kypsyä hitaasti pienellä lämmöllä

- soppa vaatii noin 2 tunnin "kypsytksen"

- ja snapsina jääkylmää kossua - ja lokan vettä- ei muuta ja tietenkin siikasoppaa

Kalervo ilmari Pohjola kommentoi_ 11. tammikuu 2017 15:22

Heikki; reseptisi on mainio, kokeiltu on mutta tämän päivän tilanne Lokalla on todella masentava ja tulevienkin tekoaltaiden kannattajien kannattaisi lukea ja ajatella.

 http://www.lappomania.fi/lokan_siiat.php

Haluatteko uusien tekoaltaiden kannattajat lisätä sikäläisten asukkaiden kärsimyksiä  vielä lisätä.

Lokalla esim pinnankorkeus vaihtelee +-5m; se on luonnotonta. Kalastus Lokalla kuolee pikkuhiljaa. Ihminen kun peukaloi luontoa; tuommoista saadaan.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 11. tammikuu 2017 16:59

Mitään uusia tekoaltaita asukkaiden kärsimykseksi ei saa perustaa - EI ! Muut uudet  energiavaihtoehdot jättävät asukkaat rauhaan. Päätös pitää olla pysyvä.

Pentti Tuominen kommentoi_ 11. tammikuu 2017 18:18

En muista nimeä, mutta oltiin kerran hienostoravintolassa Venetsiassa. Siellä isäntä otti itse ovella vastaan ja kätteli toivottaen tervetulleeksi, sekä johdatteli pöytään. Se nyt ei ollut mikään poikkeus Italiassa. Siellä oli yksi seinä kokonaan tuhrittu nimikirjoituksilla, kun tarkemmin tutkin, niin oli maailman kuuluisuuksien kirjoittelemia. Oli siinä monia tuttuja, siis nimiä. Paul saattaakin tietää ja muistaa nimen, varmast olet käynyt.

Meillä on muuten pihassa parikin lasiteosta, amerikkalaisten lasitaitelijoiden tekemiä Nuutajärven Lasitehtaassa Venetsian Biennaaliin. Se kuulemma tehtiin jonkin kanaalin yli ja siitä jäi joitaen koekappaleita.

Siellähän se Huoausten siltakin, jolla on oma tarinansa.

Timo Lennart kommentoi_ 11. tammikuu 2017 18:47

Eikös huokausten sillan kohdalla vankilaan kuljetetut vangit huokailleet, kun näkivät vapauden viimeistä kertaa. Jos muistan peruskoulun historian opetuksesta oikein.

Pentti Tuominen kommentoi_ 11. tammikuu 2017 19:50

On sitten koulustakin jotain hyötyä ollut, sitä en tiedä miten tarpeellinen tuo tieto on ollut.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot