Kuinka suomalainen media käsittelee Venäjää

!

Venäjä ilmoitti odotetusti osittaisen vetäytymisen Syyriasta

Kerättyjä suomalaisen median kirjoituksia Venäjän vetäytymisestä, joka ei ole kokonaisvaltainen poistuminen, vaan Venäjän kaksi sotilastukikohtaa suojausjärjestelmineen jäävät paikoilleen - iskuvoimaisina.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ilmoitti, että he voivat jakaa ISIS -pommitukset amerikkalaisten kanssa. Toisaalta Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti jo heti alussaan syksyllä 2015, että Venäjä tekee rajoitetun ja määräaikaisen operaation Syyrian laillisen hallinnon ja presidentin kutsusta.

Otteita suomalaisesta mediasta, nyt jokainen lukija voi itse päätellä millaisella formaatilla meidän toimittajakunta käsittelee itäistä rajanaapuriamme – mediakohtioittain on linkki itse juttuun ja siteeksi on laadittu allekirjoittaneen huomioita kyseisestä tekstistä. Toimittajien teksti on kursivoitu.

 

1

HS: Putin: Venäjän pääjoukot alkavat vetäytyä Syyriasta tiistaina
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1457931605218 -... Melkoinen poliittinen liike, tosin käytäntö näyttää todellisuuden. Näin toimien Putin ajaa Bashar al - Assadia nopeammin valvottuihin vaaleihin - asemastaan. Ilmoituksesta huolimatta Venäjän ilmaiskuvoima säilyy Syyriassa ja aiempi tavoite pommitusten jaosta USA' n kanssa voidaan toteuttaa. Venäjä viipyi vain noin puoli vuotta - USA on viipynyt jo kohta kaksi vuotta.

2

Suomalaistutkija Putinin vetäytymispäätöksestä: ”Ilmoitus jättää hirveän paljon auki”
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001138306.html -... Näinköhän meillä osataan arvioida Putinin liikkeitä?

3

Voiko Venäjän sanaan luottaa – onko se jo saavuttanut tavoitteensa Syyriassa? ~ http://yle.fi/uutiset/voiko_venajan_sanaan_luottaa__onko_se_jo_saav... - [ Voiko suomalaisten asiantuntijoiden sanaan luottaa – millaisella tarkoitushakuisuudella esimerkiksi UPI-FIIA toimii, erityisesti Charly Salonius-Pasternakin suulla ja kynällä ]

4

"Putinin ilmoitus oli yllätys" ~ http://yle.fi/uutiset/putinin_ilmoitus_oli_yllatys/8744075 - Havaintoja Moskovasta - suomalaisin Yle silmin ja korvin. Pelissä on myös systemaattinen sotimisen harjoittelu, jota monet maat harjoittavat omien valtapyrkimyksiensä ohella.

5

Venäjän mukaan jokainen pommi osui maaliinsa Syyriassa ~ http://yle.fi/uutiset/venajan_mukaan_jokainen_pommi_osui_maaliinsa_... -... Länsimedia väittää 1700 siviilin kuolleen venäläisten Syyria pommituksissa. Entä kuinka on tapettu USAF pommituksissa? Millaisen kutsun USA sai Syyriaan? Entä Venäjä? Kuinka kauan USAF on rynnäköinyt Syyriaan, entä Venäjä? Länsi kiittää Venäjän osittaista poistumista, entä kiitettäisiinkö USA' n lähdöstä?

6

Venäjän Syyria-operaatio aikajanalla – "tavoitteet saavutettiin" vajaassa puolessa vuodessa ~ http://yle.fi/uutiset/venajan_syyria-operaatio_aikajanalla__tavoitt... - [ muistamme USAF’ in rynnäköineen Syyriaan jo yli puolentoista vuoden ajan – millaisin tuloksin?]

7

USA:lta palaa Syyriassa yli 10 miljoonaa euroa päivässä – katso mihin rahat menevät ~ http://yle.fi/uutiset/usalta_palaa_syyriassa_yli_10_miljoonaa_euroa... -... "pitkään sotaan" - Venäjä operoi 9000 pommitusta puolessa vuodessa; USA on rynnäköinyt jo puolitoista vuotta - entä pommitusten määrä? Miten paljon tapettuja siviilejä USAF’ in ja tämän kumppaneiden pommituksissa saatiin aikaiseksi? Millaisella mandaatilla USAF rynnäköi Syyriassa?

8

[HS] Satojatuhansia kuolleita, miljoonia pakolaisia ja tuhoutunut maa – Syyrian viidellä sotavuodella ollut kova hinta
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458018308637 -... Hetkinen kiinnitetäänpä huomiota HS artikkelikuviin, linkin alta katsottuna.

9

[HS] Venäjä saavutti Syyriassa yhtä ja toista – mutta operaatio näyttää keskeneräiseltä
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458010865649 -... Voisi myös kysyä millaista jälkeä kolme kertaa pidempään pommittanut ja rynnäköinyt USAF on saanut aikaiseksi Syyriassa, muuta kuin pitkään jatkunutta "elävän lihan" taistelukoulutusta, jopa ilman mitään mandaattia!

10

Ilta-Sanomat: Onko tässä todellinen syy siihen, miksi Putin yllätti juuri nyt?
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001138939.html -... Venäjällä ase-/ sotimismenot maksetaan ruplissa, ei dollareissa. Kaikille armeijoille on eduksi päästä aika-ajoin harjoittelemaan "elävän lihan" skenaarioita, tässä harjoittelumuodossa USA on ylivertaisen edellä - nyt puntteja hiukan tasoiteltiin. Näihin tosiharjoituksiin Venäjä pyydettiin, Yhdysvaltoja ei.

11

Venäjä jatkaa "terroristikohteiden" pommittamista Syyriassa – tietoja iskuista Palmyran lähellä ~ http://yle.fi/uutiset/venaja_jatkaa_terroristikohteiden_pommittamis... -... Osittainen vetäytyminen, kuten vetäytymisilmoituksessa on luvattu. Samoin ISIS - pommitukset jatkuvat ja yhteistoiminta amerikkalaisten kanssa tarkentuu.

 

EXTRA 1, 2 ja 3

[HS] Venäjän ulkoministeri syyttää Turkkia hivuttautumisesta Syyrian alueelle
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1457840479082 -... Turkkilaisten rooli on suurempi kuin meillä osataan ajatellakaan. Katsokaamme turkkilaisten operointia kurdeja vastaan.

Raa’asta kansanmurhasta ISIS’ in nousuun ja pakolaiskriisiin - näin Syyrian viisivuotinen konflikti eteni 
~ http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2016031121251870_ul.shtml -... Esimerkki uutisoinnista, josta on jätetty liki kaikki se oleellinen pois, joka vaikuttaa todellisiin tapahtumien kulkuun.

HS: Syyrian sota alkoi koulupoikien graffiteista – HS kertoo poikien tarinan
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458021431597 - [ Syyrian sisällissodan alulle on myös toinenkin syy – vuosisadan kuivuus iski maaseudulle, ja näin maalta lähti hallitsematon joukko hädänalaisia ihmisiä ~ http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/maatilojen-tuhoutuminen... - on myös varhaisempia syitä, joilla on merkitystä tämän päivän tilanteeseen – rajojen piirtely kolonialistien toimesta ~ http://yle.fi/uutiset/suorat_viivat_kartalla_vetivat_lahi-idan_mutk... – ja Sykes & Picot’ in salainen sopimus ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Sykes%E2%80%93Picot_Agreement - ]

 

Aika tulee näyttämään miten tämä Putinin ”yllätysveto” vaikuttaa

Rauhanneuvottelujen kierros numero II pitäisi alkaa nyt. Nykyisen laillisesti valitun itsevaltaisen sukupresidentin Bashar al - Assadin status ei ole ainakaan nyt neuvottelujen keskiössä. Arvaan jo nyt kirjoittaa, että Venäjä on valmis ”uhraamaan suojattinsa”, mikäli lopputuloksena olisi laaja rauhantila koko Syyrian vaikutusalueelle.

Lupaus, ettei USA itsevaltaisesti ilman minkään kansainvälisen yhteisön mandaattia ryhdy sotilasiskuihin – ainakaan ilman, että sopii tilanteesta ao. valtion ja Venäjän kanssa – varmaan edesauttaa kokonaistilannetta ja vähentää ydinasesuurvaltojen välistä jännitettä!

Mielenkiintoista on se, että suomalainen media näkee näin paljon vaivaa puolen vuoden Venäjän osallisuudesta, kun USA on ollut rynnäköimässä Syyrian alueelle jo yli puolitoista vuotta – ja tosiaan ilman mitään mandaattia. Mitä se kertoo mediastamme?

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja ja – aktivisti

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

US | AL | BL | PZ |

---15032016---

DOC: Venäjä ilmoitti odotetusti osittaisen vetäytymisen Syyriasta_15032016 – Microsoft Word Starter

| 779 | BLOG 71601 |

Katselukerrat: 9276

Ilkka Luoma kommentoi_ 5. huhtikuu 2016 09:39

Euroopplaisesta näkökulmasta juuri Neuvostoliiton Stalin oli suurin II Maailmansodan voittaja - aina Berliiniin saakka ja toverien "yhdistäminen" etupuskuriksi valtionsa eteen - suojaksi lännen sotakoneelta, joka tosin Stalinin jälkeen paljon myöhemmin kuoriutui pois - Nliiton hajottua.

Stalinin voitti lopulta vain hän itse ja hänen patologinen epäluuloisuus, ei kukaan tai mikään muu. Vain Kaganovits jäi jäljelle - tarkkoine Stalin päiväkirjoineen.

Ilkka Luoma kommentoi_ 5. huhtikuu 2016 09:41

Makelle voisi todeta:

Ilta-Sanomat: Panama-skandaali kuohuttaa maailmalla – lue kooste: Venäjä, Kiina, Ukraina, Islanti...
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001151943.html. ... Kärkihankkeet ovat IS Leaksissakin nostetettu tikun nokkaan. Onko tämä nyt sitä siviilimäistä informaatiosotaa, johon vakavakatseinen ja uskottavuuteen pohjautuva media nyt panostaa. Millainen sotasuunnitelma on tehty Medialeaksin komentokeskuksessa ja mistä tämä projekti rahoitetaan? Milloin lukijoiden on lupa odottaa vankkaa todisteaineistoa esitettyjen väitteiden ja arvailujen tueksi?

Kooste jättimäisestä tietovuodosta: Islannin pääministerin jakkara heiluu, Nordean suuri rooli yllätti Suomessa  ~ http://yle.fi/uutiset/kooste_jattimaisesta_tietovuodosta_islannin_p... ... Tässä Yle purkaa jättimäistä tietovuotohanketta, jossa tikun nokkaan nostetaan ensin mehukkaimmat nimet Medialeaksin kärkihankkeiksi. Näyttää myös siltä, että Yle oivaltaa, ettei hanke nosta juuri Venäjällä erityisempää kuohuntaa ja katsookin tarpeelliseksi opastaa suomalaisia uutisnälkäisiä miksi venäläiset eivät piittaa tämän tyyppisistä arvailuista. On selvää, että Yle joutuu esittämään myöhemmin tarkat todistevoimaiset dokumentit nyt arvioimiensa juttujen tueksi. Onko tämä nyt sitä Medialeaksin informaatiosotaa?

HS: Putiniin ja Panama-skandaaliin yhdistetty sellisti tunnetaan Suomessa Mikkelin musiikkijuhlilta
http://www.hs.fi/kulttuuri/a1459741183081…. ... Markkinanimellä Maailman suurin tietovuoto siirtyy henkilöittäin yksilölliseen vyörytykseen, tässäkin kärkihankkeeksi on nimetty Venäjän presidentti Putin, jota ei suoraan esitetä, mutta hänen lähipiiri, muun muassa sellisti ja Putinin vanhimman tyttären kummi nostetaan tikun nokkaan. Mediapelia ja siviilimäistä informaatiosotaako? Jossain vaiheessa Medialeaksin täytyy tuoda painavat ja todelliset dokumentit ja todisteet esille.

Ilkka Luoma kommentoi_ 5. huhtikuu 2016 09:42

Jälleen topicci karkailee - missähän Syyrin rauhanponnistelut ja Syyrian laillinen armeija tänään etenee ja kenen kanssa yhteistyössä - onnistuuko päämäärän saavutus, ja mitä suomalainen media kirjoittaa? ;)

Tomi Vaalisto kommentoi_ 5. huhtikuu 2016 10:06

Palmyran takaisinvaltaus sai runsaasti palstatilaa - todellisuus on karumpi, mitä suomalaismedia ei kertonut: Venäjän tukemilla alaviiteillä on hallinnassaan vain vajaat 20% Syyrian pinta-alasta. Takaisinvallatut alueetkin pitäisi pystyä pitämään hallinnassa, mikä tulee olemaan vaikeaa.

Ilkka Luoma kommentoi_ 5. huhtikuu 2016 11:59

Palmyra ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1459132083697

Palmyran taistelu - sai Onnittelut hyvästä suorituksesta, yhteistyöllä ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016032721330800_ul.shtml

Ilkka Luoma kommentoi_ 5. huhtikuu 2016 12:00

Palmyran takaisinvaltaus sai runsaasti palstatilaa - todellisuus on karumpi, mitä suomalaismedia ei kertonut

Mikä todellisuus, löytyykö jotain linkkiä ja todistetta? 

Ilkka Luoma kommentoi_ 15. kesäkuu 2017 18:02

Yhdysvaltojen johtamissa pommituksissa äärijärjestö Isisiä vastaan kuollut satoja siviilejä, selviää Irakin ja Syyrian siviiliuhrien määriä tilastoivan Airwars-sivuston raportista.

Asiasta uutisoi muun muassa Guardian. Airwarsin mukaan pommituksissa Isisiä vastaan on kuollut ainakin 459 ihmistä, joista sata on ollut lapsia.

Lukujen kerrotaan pohjautuvan useisiin luotettaviin lähteisiin, kuten paikallisiin ja kansainvälisiin uutisiin, sosiaaliseen mediaan, valokuva- ja videomateriaaliin sekä seurantaryhmien keräämiin todisteisiin.

Yhdysvaltain johtama liittouma on tunnustanut tähän mennessä kahden siviilin kuoleman.
Koalition komentaja, kenraaliluutnantti John Hesterman on kuvaillut operaatiota ilmasodankäynnin historian täsmällisimmäksi ja kurinalaisimmaksi.

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/raportti-usa-n-johtami...

.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot