Jäsenen blogi (1,226)

Tervetuloa Pirkan blogeihin

Kuten moni on aiemmista keskusteluista huomannut, lähdimme noin kymmenen hengen porukalla ja vajaa sadalla yleisövastauksella pohtimaan minne mennä, kun Aamulehden blogien palvelu lakkaa. Ikäväksemme Alma Median parista, tai muistakaan mediataloista ei löytynyt oikein sopivaa paikkaa, joten päädyimme rakentamaan itse. Asennus ja koestus on nyt sen verran valmista, että voimme toivottaa aiheesta kiinnostuneet tervetulleeksi Pirkan blogeihin osoitteeseen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (29. kesäkuu 2017 at 13:59) — 33 kommenttia

Minne Tampereen blogaajat - vastaa kyselyyn!

Jatkan nyt Seppo Rothin uutisten myötä.

Olin toivonut, että Aamulehti olisi voinut ottaa Uuden Suomen blogialustasta oman "forkin" ja tehdä siitä Pirkanmaalaisten blogialustan korvaamaan tätä, poistuvaa alustaa. Näin ei käynyt ja selvähän se on että Aamulehden pitää katsoa euroja.

Kyselyn perusteella leijonaosa Aamulehden aktiiviblogaajia toivoo jatkopaikkaa. Tätä on nyt työstetty jonkin aikaa.

PÄIVITYS 14.6. klo 22.00: Siivosin leipätekstiä. Meillä on…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (6. kesäkuu 2017 at 20:00) — 67 kommenttia

2+1 terrorismia vastaan

Jälleen olemme kokeneet miten yhdentynyt onkaan maailma kun pitää osoittaa myötätuntoa tarpeettomille terrorismin uhreille. Jos tuon kuuleminen ei maita, tarjolla on myös teorioita siitä miten islam on syyllinen joka maailman ongelmaan terrorismista impotenssiin. Impotenssi on sinänsä mainio termi kuvaamaan reagointikykyämme, vai olisikohan parempi kutsua ongelmaa vieraissa käymiseksi? Esitän pari teoriaa.

1. Uskonto, laaja kattaus

Se sama asenne, joka esti Juha Sipilän…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (4. kesäkuu 2017 at 17:39) — 33 kommenttia

Eikö Sauli Niinistö luota tietoyhteiskuntaamme?

Olen ilahtunut siitä että presidenttimme Sauli Niinistö pyrkii toiselle kaudelle ja erityisen ilahtunut siitä, että hän hieman ravistelee homehtunutta puoluejärjestelmäämme. Sen sijaan minua ihmetyttää miksi kampanjan kotisivut pyörivät Hollannissa, sähköpostipalvelut USA:ssa ja tukijoiden henkilötiedot pitää jakaa ympäri maailman. Eikö suomalaista tietoyhteiskuntaa yhtään arvosteta?Symbolinen asiaMinulla ei ole mitään pyhää vihaa USA:ta tai Googlea… Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (30. toukokuu 2017 at 17:33) — 11 kommenttia

Elä nopeasti, Eurooppa

Kun Le Penin suosio kasvoi, Eurooppa oli tuhon partaalla. Kun Macron voitti, Euroopan ongelmat olivat kadonneet. Suomessa Jussi Halla-ahon pelkkä olemassaolo riittää vetämään viivan utopian ja dystopian väliin. Eikö kannattaisi hetken hengittää?

Päiviä vai vuosituhansia?

Tykkään aina muistuttaa, että eurooppalaisen yhteistyön historia ulottuu yli tuplat kauemmas ajassa taaksepäin kun Rooman valtakunta. EU on yksi metodi yhteistyöhön, ehkäpä ihan hyväkin, mutta se on vain…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (27. toukokuu 2017 at 14:41) — 12 kommenttia

Transfobia ja perusvihjeettömyys

Tänään on vietetty tuikitarpeellista homo- ja transfobian vastaista päivää. Aiheessa on paljon tekemistä maailmalla ja muutoinkin ihmisten eriarvoinen kohtelu synnynnäisten ominaisuuksien perusteella on järkyttävää typeryyttä. Sen sijaan aihe tuntuu innostavan täysin kohtuuttomiin irtiottoihin jotka eivät mielestäni edistä tärkeää asiaa.

Populismista…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (17. toukokuu 2017 at 18:04) — 9 kommenttia

Nyt kehutaan perussuomalaista Sampo Terhoa

Irroittaudun nyt trendeistä ja puoluekirjaan katsomisesta, sillä olen erittäin tyytyväinen tulevan kulttuuriministeri Sampo Terhon lausahduksiin. Vaikkakin on näkemättä seuraako totuus linjapuheita, hänen asennoitumiseensa kulttuurin on hyvin terve, kunnioittava ja rohkaiseva. Hän ei halunnut nähdä valtiota kulttuurin tuottajana, vaan puitteiden mahdollistajana. Tätä on mahtava kulttuuritulevaisuus ja tämänsuuntaista linjaa olen itsekin blogannut vuosikymmenen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (2. toukokuu 2017 at 21:27) — 23 kommenttia

Uhkasiko diakonissalaitos Suomea terrori-iskuilla?

Suomella on hyvä usko talouteen - ehkäpä siksi koska röyhkeys kasvaa meillä siihen tahtiin että joku näkee siinä vientituotteen. Minä en todellakaan ollut uskoa radiouutisissa korviani kun Diakonissalaitos vaati rahaa väkivallan uhalla. Jos emme anna rahaa lain rikkojille, meille luvattiin "levottomuutta" ja "ääriryhmien toimintaa". Yksi ynnä yksi sujuu minultakin.

Eikö Tukholma riittänyt?

Kriittinen, erottamaton osa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (27. huhtikuu 2017 at 19:26) — 17 kommenttia

Vakoilulaki on jossittelun varassa

Ehdotettu vakoilulaki on ehdotuksena paljon fiksumpi kun mitä olisin tuollaiselta kivikauden ryhmältä odottanut, mutta ei kuitenkaan ongelmaton. En edelleenkään näe että lain tarvetta olisi osoitettu puolueettomasti, enkä näe että myöskään sisältöä olisi pohdittu puolueettomalla järjenkäytöllä. Taustojen kaivamiseen meni paljon aikaa, siksi juttu tulee päivän myöhässä.

Jos kaikki pelaa kiltisti

Lyhyesti sanoen, tämä laki on…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (20. huhtikuu 2017 at 19:10) — 12 kommenttia

Ideologia vetää, kunhan siinä ei ole ideaa

Luin tänään Twitterissä lyhyen keskustelun, jossa vasemmistolainen feministisetä ja eräs oikeistoliberaali olivat päätyneet keskustelemaan mm. feminismistä. Keskustelu on yksi miljoonasta, hyvistä osoituksista sille miksi feminismi on niin muodissa ja myötätuulessa tällä hetkellä. Sen kun voi jokainen määritellä haluamallaan tavalla, ja sääntöjä voi muuttaa vaikka viiden minuutin välein.Pusipusia ja vähän sisältöäEn katso saavani suuria kiksejä asianomaisten… Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (17. huhtikuu 2017 at 17:44) — 7 kommenttia

Tukena muttei johdossa - puhetta puoluepelosta

Innostuin parin päivän takaisesta ammattinyrkkeilijä Eva Wahlströmin kolumnista, jossa hän puhui pelosta. Hän neuvoi että pelko kannattaa myöntää. Minua hieman pelottaa vihreiden vaalivoitto, kuten minua pelotti persujenkin jytky. Ehkä turhaan, mutta sen tiedän etten ole ainoa.

Aate voi sokaista

Oli puhe puolueesta, uskonnosta tai ompelukerhosta, tiedämme että absoluuttinen luottaminen aatteeseen tai ismiin on vaarallista.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (16. huhtikuu 2017 at 11:57) — 6 kommenttia

Maija Vilkkumaa on oikeassa ja väärässä

Tuore pyöreän pöydän jakso toi yhtenä puheenvuorona Maija Vilkkumaan toimesta esille uskontojen ikävät toimet. Hän on aivan oikeassa muistuttaessaan miten monet uskonnot tekevät karmeuksia ihan koti-Suomessakin. Sen sijaan en kyllä osta lainkaan hänen väitettä että kritisoisimme ainoastaan islamia. Tongitaanpa.

Lööppien silmin

Maija Vilkkumaa on oikeastaan tiivistelmä siitä miksi radio on hyvä asia. Hänen mielipiteensä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (14. huhtikuu 2017 at 19:20) — 8 kommenttia

Massavakoilu mahdollistaa massaterrorismin

Sellaista riemua harvoin näkee, mitä lobbareilla nyt on tanssiessaan Tukholman uhrien haudoilla. Bisnesintressit (lue: korruptiolahjat) ovat Sipilän mielessä ja nyt halutaan Suomeen vakoilulaki äkkiä käyttöön. Unohtiko kukaan, että Ruotsissa on vuosia ollut vakoilulaki eikä se ole auttanut terroria vastaan tipan tippaa?

Massavalvonnalla massatuhoon

Huomattava osa niistä maailman maista, joissa turvallisuustilanne on…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (13. huhtikuu 2017 at 15:57) — 4 kommenttia

Rannallekin paistaa aurinko

Olin uutena ehdokkaana Tampereella Kokoomuksen listoilla. Äänimäärällä pääsi sinne listan puolivälin ylle, mutta ei kuitenkaan paikoille. Ei se mitään, sillä meitä rannalle jääneitä on aika paljon, mutta älkäämme siitä masentuko. Vaikka toiminta isossa puolueessa oli itselle uutta, on periaate tuttua ja siten esitänkin meille muille rantaleijonille että ei hätää, tekemistä piisaa.

Sinulle joka jäit rannalle

Moni liittyi puolueeseen vaaleja varten. Moni varmasti miettii…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (10. huhtikuu 2017 at 21:56) — 1 kommentti

Kaikki on aivan liian vähän

Nyt kun ei ole enää pelkoa tämän lukemisesta halpamaisena vaalitemppuna, voin esittää hieman koherentimpaa näkökulmaa Tukholmasta. Isku tapahtui maassa, joka on antanut kaiken islamismille ja hallitsemattomalle maahanmuutolle. Palkkioksi he saivat verilöylyn, sillä kaikki on islamistille aivan liian vähän.

Ostettiin hyvyyttä sika säkissä

On vaikea kuvitellakaan sitä volyymiä millä Ruotsi on parantanut maailmaa. Kohta kolmasosa kansasta on maahanmuuttajataustaisia…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (10. huhtikuu 2017 at 17:11) — 3 kommenttia

Näkö. Kuulo. Järki.

En aio kertoa mitään Tukholmasta tai terrorismista. Ei minun tarvitse. Tässä touhussa on meiltä jo hyvän aikaa sitten nimittäin jäänyt tarpeettomaksi näkö, kuulo ja järki.

Kaikki merkittävä mitä islamistisesti motivoituneesta terrorismista on sanottavaa, on sanottu.

Kaikki keinot sen torjumiseksi ja ongelmien minimoimiseksi on jo sanottu. Kaikki merkittävät tutkijat ovat tarjonneet näkökulmia, yleistasoista pohdintaa ja tarkkoja, konkreettisia ehdotuksia.

Kaikki tieto,…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (7. huhtikuu 2017 at 21:14) — 10 kommenttia

Säästöjä sieltä missä varaa on

Todennäköisesti viimeisenä ulostulona ennen vaalipäivää nostan esille vielä säästöt mitä kunta voi tehdä. Mielestäni säästön varaa on monissa paikoissa joista ei koidu haittoja kaupunkilaisten hyvinvoinnille. Toisella puolen asiaa, en luota siihen että joka asia korjataan vaan sokkona heittämällä rahaa ongelman päälle.

Urheilu giljotiiniin

Kaupallinen kilpaurheilu on liiketoimintaa. Sitä pitää käsitellä kuin liiketoimintaa, eli suoda heillekin edut keventyvästä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (7. huhtikuu 2017 at 10:57) — 6 kommenttia

Otetaan ihmisiä vain palautettavaksi

Monta asiaa olen maahanmuutosta sanonut mutta akuutein asia tiivistyy tähän: ei ole mitään järkeä siinä, että EU ottaa ihmisiä sisään vain karkottaakseen heistä leijonaosan. Minun rajoittuneen älyni on todella vaikea tajuta tätä ja juuri tämän vuoksi olen masentunut EU:n kyvyttömyydestä hoitaa akuuttia ongelmaa.

Tärkeimpiä asioita

Maahanmuutto on yksi tärkeimpiä asioita niin Suomelle kuin EU:llekin. Me ihan oikeasti tarvitsemme maahanmuuttoa, nimenomaan työperäistä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (6. huhtikuu 2017 at 11:39) — 8 kommenttia

Juhlittu, riemullinen karkotuslento

Tänään illasta on sosiaalisessa mediassa huudettu muustakin kun Pietarin terrori-iskusta. On huudettu laittomien massaolijoiden palautuslennosta ja sitä vastustaneesta, väkivaltaiseksi päätyneestä mielenosoituksesta. Lento tiettävästi lähti ja moni hurraa - mutta minä en näe mitään hurraamisen arvoista.

Niin paljon on aihetta nauruun

Totisesti minä kysyn, että mitä juhlimisen arvoista on tässä palautuslennossa? Mikä on niin hienoa että porukka nostelee maljaa ja öyhöttää…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (4. huhtikuu 2017 at 01:16) — 11 kommenttia

Järjenkäyttöä ei voi ulkoistaa

Viisas kunta hyödyntää alueellaan toimivia yksityisiä yrityksiä, niiden erikoisosaamista, uusia ideoita ja tehokkuutta toteuttaessaan kuntalaisille tarpeellisia palveluita. Tyhmä kunta sen sijaan ulkoistaa firmoille hallinnon ja päätöksenteon, jonka jälkeen ollaan herkästi ns.… Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (3. huhtikuu 2017 at 17:56) — 1 kommentti

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot