Jäsenen blogi (1,189)

Hiljentäkää ilkimykset!

Tänään käytiin Oulussa oikeutta Sebastian Tynkkysen ulosannista, vähän aikaa takaperin Kiemunki sai vastaavasta tuomion. Tapauksia on toki ollut monta varsinkin sen jälkeen kun…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (11. tammikuu 2017 at 19:09) — 7 kommenttia

Kansalaisvetoinen ennakkosensuuri

Jatkan viimekertaisesta sananvapausaiheesta pohtimalla yhteiskunnan tilaa. Koska trendikäs blogosfäärikkö osaa aina antaa trendeille nimet, olen päättänyt kutsua nykyistä sananvapausilmapiiriä kansalaisvetoiseksi ennakkosensuuriksi. Asioita ei ennalta hiljennä pappi tai ministeri, vaan tehtävä on delegoitu kaikelle kansalle, pelottavalla tehokkuudella.

Täällä odotan jos…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (6. tammikuu 2017 at 18:57) — 13 kommenttia

Ulla Appelsin, Eero Mäntymaa vai joku muu?

Tästä vuodesta tulee hyvä. Vuosikausia olen pienessä kuplassani voivotellut ja torillakin julistanut keskustelun ilmapiiristä laajemmassa kontekstissa. Heti vuoden alusta - vihdoinkin - samanlaista näkökulmaa tarjoavat Ilta-Sanomien Ulla Appelsin sekä Ylen Eero Mäntymaa.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (2. tammikuu 2017 at 20:48) — 4 kommenttia

Laulu on laulun arvoinen

Me suomalaiset olemme Joulun aikaan aina valmiita laulelemaan. Musiikki ja laulaminen ovat varsin terveessä osassa meillä niin koulua kuin uskontoa kuin juhlia monenmoisia. Koulukiusaukseen ja masennukseen voimia antavia laulukokeita lukuun ottamatta laulaminen on äärimmäisen hyvä juttu minimaalisin haittavaikutuksin. Siksi sitä on puolustettava.

Laulamisen syy

Ottakaa tämä vihje semmoiselta henkilöltä joka on jokusen kerran ja jokusessa tilaisuudessa laulanut:…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (26. joulukuu 2016 at 21:03) — 18 kommenttia

EU:n maahanmuuttopolitiikalla on hyvä tahto

Ihmisten hyvään tahtoon voi aina luottaa. Otettakoon siis ensi vuonna pois laista verojen maksuvelvollisuus, sillä ihmiset kyllä varmasti maksavat veronsa muutoinkin - voihan ihmisen rehellisyyteen aina luottaa. Pahoittelen, mutta tämä ei ole miten maailma toimii ja tämä ei saa olla tapa jolla EU:ta johdetaan.

Nyt ei pidä suuttua

Traagisen päivän jälkeen moni on vihainen. Mitään etua ei kuitenkaan tule väärästä vihan kanavoinnista. Jokainen maahanmuuttajia vastaan tehty…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (20. joulukuu 2016 at 15:33) — 7 kommenttia

Kuusi taloa ja viisi katuvaloa

Vuosi sitten luimme maailman kärkimedioista, miten Punainen Risti oli saanut puolella miljardilla aikaiseksi vain kuusi taloa Haitille. Tämä tapaus ilmeisesti inspiroi Normivalaistusta joka sai melko rahakkaan keikan Tampereen Viinikan/Nekalan alueen valojen korjaukseen. He ovat tällä rahalla saaneet aikaiseksi viisi (5) katuvaloa.

Kyllä kaupunki hoitaa

Kyllä minulta…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (17. joulukuu 2016 at 14:24) — 6 kommenttia

Ehkäpä Yle-kriisi ei olekaan Sipilägate?

Sipilän ja Ylen vääntö paisuu, toimittajia on uhkailtu ja käytetty likasankona, Sipilä laittoi perheensäkin mukaan herjauskampanjaa tekemään, linjasta keskustelua halunnutta toimittajaa pidettiin hulluna ja voi miten paljon lisää. Rohkenen kuitenkin esittää, että Sipilä on vain yksi sivulause tässä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (16. joulukuu 2016 at 17:42) — 10 kommenttia

Vahingoniloa RKP:n kustannuksella

Kyllä nyt on kovasti känkkäränkkää RKP:n Henrikssonilla (esim. klo 22 radiouutiset, 1:13-) kun suomenruotsalaisuuden verukkeella ei ruvettu joustamaan soteasioissa. Lyhyt pätkä haastattelua jo yksin muistuttaa miten ylimielisellä mandaatilla jotkut oman edun puolustajat toimivat, joten tongitaanpa tällain illan keventävänä hieman.

Pari lainausta

Olen tyrmistynyt...meidän pystyä edellyttämään että kaikki suomalaiset…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (12. joulukuu 2016 at 23:13) — 131 kommenttia

Aleppon tuskasta on tullut korvaamaton

On ankea päivä todellakin, kun täytyy osoittaa ymmärrystä Venäjän median näkökannalle, vaikka vain pieniltä osin ja varauksinkin. Kuitenkin viime viikojen uutisointi Syyrian sodasta ja Aleppon tilanteesta pistää miettimään minkälainen riippuvuussuhde länsimailla on aleppolaisten kärsimyksiin. Joka haastattelussa, joka sivulauseessa pidetään ajatusta sodan loppumisesta suorastaan katastrofina. Tämän pitää muuttua.

Palaset tulevat yhteen

En ala lyömään ns. länsimediaa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (11. joulukuu 2016 at 18:05) — 8 kommenttia

Leijona murisee ja kolikot kilisee

Minulla on ollut jossain määrin epäuskoinen fiilis katsoessa verkon reaktioita Finlaysonin leijona-symbolista lähteneestä säädöstä. Okei, Finlayson haluaa suunnitella uusia leijonia tuotteistettavaksi ja käyttää tämän kampanjan markkinointiin vähän outoja keinoja - vai käyttääkö? Arvon yleisö, markkinatalous on paljon tylsempi asia kun uskottekaan.

Pikakertaus

1. Finlayson on liikeyritys. Sen tehtävä ei ole tuottaa Suomelle hyvää, vaan osakkeenomistajille rahaa. Se on…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (5. joulukuu 2016 at 22:30) — 2 kommenttia

Populismin vai vastaliikkeen globaali aalto?

Ensin Brexit, sitten Trump, sitten... ei kuitenkaan Hofer. Populistiaalto? Vastareaktio? Ylianalysoikaamme nyt kaikki mahdollinen globaalipolitiikan megatrendeistä koska helvetti vieköön, minun näkökenttäni metsässä ei kasva ensimmäistäkään puuta!

Aatteet eivät ole kaikki kaikessa

Laiskoille lukijoille tiivistän ajatuksen heti kärkeen: aate ei ole kaikki kaikessa. Ei se oletettu aate joka ehdokkaalla tai hänen puolueellaan on, ei se todellinen aate joka hänellä on muttei…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (4. joulukuu 2016 at 21:01) — 3 kommenttia

Reilu peli kelpaa kapitalistille

Minua voi aivan ansaitusti haukkua kapitalistiksi (jos olet demari, lisää -sika perään) - olenhan yrittäjä ja minulla on arvo-osuustili. Onnistuin sörkkäsemään murkkupesään Twitter-keskustelussa oikeudenmukaisuudesta. Sain ison rahan kapitalisteilta nenilleni, ehkä osin aiheesta, mutta pidän silti pääni.

Seuraava maksaa

Minun ongelmani tässä oikeudenmukaisuuskeskustelussa on lyhyesti se, että kun yksi ei…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (2. joulukuu 2016 at 21:33) — 14 kommenttia

Josef Schuster ja antisemitismin uusi aalto

Kuuntelin radio-ohjelman Eurooppalaisia puheenvuoroja, jossa Saksan juutalaisten keskusneuvoston puheenjohtaja Josef Schuster ampuu melko kovalla Euroopan nykytilaa. Seassa on pieni vähemmistö faktaa, mutta jotenkin alkaa tuntumaan että Euroopan juutalaislobbya lähinnä pelottaa oman poliittisen erityisasemansa menetys muuttuvassa maailmassa. Näin lyhykäisesti ehdotan itse, että juutalaiset ovat yksi eurooppalainen yhteisö siinä missä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (27. marraskuu 2016 at 00:01) — 2 kommenttia

Vastamedian pelko ruokkii vastamediaa

Yhteiskuntiamme riivaavat aika kovasti tänä päivänä ns. vasta- tai valemediat - tai toisin sanoen ihmisten huono medialukutaito. Vastamedioiden pelon vuoksi perinteiset mediat ja päättäjät varovat antamasta vastamedialle täkyjä. Näin tehdessään he aiheuttavat juuri sen ilmiön jota vastaan he uskovat toimivansa. Tästä oravanpyörästä täytyisi päästä irti.

Nöyryys on voima ja heikkous

Sillä sekunnilla kun yksikin merkittävä päättäjä toteaa edes sivulauseessa, että vaikkapa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (25. marraskuu 2016 at 19:52) — 3 kommenttia

Kun asia on vakava, sopii asenteenkin olla

Voimme toki viettää vielä muutaman vuosisadan murehtien Trumpin voittoa, mutta välissä pitäisi tätä kotoista Suomea ja Eurooppaakin ihmetellä. Vihapuheen lisäksi meillä on jokunen muukin akuutti hätä käsissä, kuten vaikkapa EU:n kompuroivan maahanmuuttopolitiikka jonka ongelmat ovat vakavat ja vailla ratkaisua. Niin vakavat, että asiasta pitäisi myös keskustella vakavasti.

Täkyt myyvät

Jussi Halla-aho ei ollut väärässä käyttäessään täkyjä ja lukuisia lentäväksi…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (23. marraskuu 2016 at 14:25) — 4 kommenttia

Pyhät kirjat ovat huonoja lyömäaseita

Google: raamatun väkivalta, 88 000 tulosta - koraanin väkivalta, 23 700 tulosta. Yksi helpoimpia netistä löydettäviä asioita on lainauksia pyhistä kirjoista, jotka todistavat vailla epäilyksen häivää miten uskonto on väkivaltainen ja miten se johtuu juuri tästä ja tuosta tekstistä juuri tässä ja tuossa kirjassa. Älkää ymmärtäkö väärin, pyhät kirjat ovat kulttuurihistoriallisesti äärimmäisen tärkeitä, mutta maailmanpolitiikan analyysissä niillä voi pyyhkiä takapuolta.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (19. marraskuu 2016 at 14:49) — 8 kommenttia

Kaikki eskaloivat ja tappelu jatkuu

Moni on surukseen joutunut törmäämään viime päivät ns. "Hesegate" tapaukseen, jossa Hesburgerin työntekijä esiintyi harkitsemattomasti somessa, sai anteeksiantamattoman törkeän viharyöpyn niskaansa ja päälle vielä potkut. En käy taustoja sen syvemmin, sillä Jussi Kari hoitaa sen kiitettävällä asiallisuudella. Minua huolettaa - taas - se määrä vihanlietsontaa mitä asiassa on.

Kaikki…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (16. marraskuu 2016 at 20:59) — 6 kommenttia

Suunta omaan politiikkaan

Monet on paikat ja ihmiset tavattu, monet on keskustelut käyty. Pidin itseni kanssa melkein vuoden mittaisen pohdiskelutauon - haluanko olla vastedes politiikassa mukana, jos haluan niin miksi, millä tavoittein ja mitä kautta. Olen päätökseni tehnyt ja liittynyt Kansallisen Kokoomuksen jäseneksi.

Kiitän opeista

Muutospuolueen värikkäät vaiheet kääntyivät lopulta hiljaisuuteen. Vaikkakin toki toivon heidän vielä löytävän teitä demokratiakehityksen ajamiseksi edelleen,…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (16. marraskuu 2016 at 12:10) — 16 kommenttia

Sananvapauden ilmapiirissä on ratkaisun avain

Blogaus perustuu puheeseeni Alussa on Sana -mielenosoituksessa Tampereella la 12.11. Laitoin jutun ajastettuna julkaisuna jos satun vaikkapa paleltumaan; lisään myöhemmin kommenteissa mahdolliset terveiset tapahtumasta.

Sananvapaus ei ole kadonnut mihinkään perustuslaistamme, siellä se on tutulla paikallaan. Pääpiirteittäin, lopulta aika harvaa poikkeusta lukuunottamatta, voit ilmaista mielipiteesi eri aiheista aivan vapaasti kunhan et herjaukseen ryhdy. Voit tutkia…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (12. marraskuu 2016 at 16:00) — 5 kommenttia

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot