Jäsenen blogi (536)

Laura Huhtasaari on "kova jätkä"

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) on tullut tunnetuksi suorapuheisuudestaan ja räväkkyydestään.

Käsiteltäessä pääministerin ilmoitusta oudoista hallituskuvioista  Eduskunnassa Perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeen, piti Laura Huhtasaari ryhmäpuheenvuoron, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Puhe oli selkokielinen ja juuri niin suorapuheinen ja räväkkä, mitä voi odottaa vain Huhtasaarelta. Se osoitti, että Huhtasaari on "kova jätkä" ja tarpeen vaatiessa vieläkin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (12. heinäkuu 2017 at 07:26) — 24 kommenttia

Nuivat ja naivit sekä federalistit ja nationalistit

Puolueiden vanhat jakolinjat ovat mennyttä aikaa. Nyt globalisaation ja syvenevien integraatioiden aikaan on tullut politiikkaan uudet jakolinjat.

Maailmassa on nyt menossa eäänlainen uusjako, jota kutsutaan "uudeksi maailmanjärjestykseksi" (NWO).

Meillä Suomessakin ne, jotka kannattavat integroitumista ja pitkällekin menevää itsemääräämisoikeutemme luovuttamista löyhälle liittovaltiolle sanovat, että Suomi ei pärjää yksin, on liittouduttava. Onko näin?

Vastapuolella…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (5. heinäkuu 2017 at 12:00) — 12 kommenttia

Valtapeli lehmänkauppoineen sokaissut Kepun ja Kokoomuksen

Valtapeli ja lehmänkaupat eivät ole mikään uusi ilmiö suomalaisessa politiikan teossa. Jo 1970-luvulla pelattiin ajoittain kovaakin valtapeliä punamulta hallitusten aikana. Tuolloinhan Kokoomus oli pitkällä korpivaelluksella oppositiossa, kun Neuvostoliitto ei luottanut Kokoomukseen. Silloin Kekkonen piti huolen, että Kokoomus ei kelvannut mihinkän hallitukseen.

Se oli Demarien ja Maalaisliiton/Kepun aikaa hallita maata. Se oli punamultahallitusten aikaa.

Silloin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (1. heinäkuu 2017 at 07:00) — 8 kommenttia

Eduskunnan perustuslakivaliokunta lyttäsi hallituksen sote-esityksen täysin kelvottomaksi

Hallitus sai kotiläksyä paljon perustuslakivaliokunnalta. Pääministeri oli jo ehtinyt ilmoittaa, että parissa päivässä asia hoituu kuntoon. Valiokunta sanoo, että hallituksen sote-esitystä ei korjata paremmaksi parissa päivässä, hyvä jos parissa vuodessa. 

Hallituksen kiire on kaiken hätiköinnin ja hutiloinnin perussyy. Nyt on otettava lusikka kauniiseen käteen ja laajennettava valmistelu käsittämään kaikki eduskuntapuolueet. Korjattu esitys menee sitten taas perustuslakivaliokuntaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (29. kesäkuu 2017 at 13:00) — 21 kommenttia

Kokoomuksen kaksinaamainen politiikka hämää kansalaisia

Kokoomus on jo pitkään harjoittanut kaksinaamaista politiikkaa. Se on tehonnut ääestäjiin, joka näkyy gallupkannatuksen käppyröistä.

Miten se kaksinaamaisuus toimii?

Tuorein esimerkki on ammattiliittojen jäsenmaksujen verottomuus. Vailla mitään erityisasemaa pannaan nimekäs kokoomukselainen esittämään julkisuuteen vaatimuksen jäsenmaksujen panemista verolle. Syntyy pienimuotoinen kohu, kun ammattiliitot kukin vuorollaan marssitetaan kameroiden eteen torjumaan moiset…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (29. kesäkuu 2017 at 07:54) — 1 kommentti

Epäparlamentaarinen Sipilän hallitus on toimintakyvytön

Sipilän hallitus on tullut tiensä päähän. Ei sellainen hallitus voi hallita maata, joka natisee ja horjuu liitoksissaan päivä päivältä yhä enemmän.

Kansalaiset ovat huolissaa. Tuleeko sote? Minkälainen sote? Hallituksen pääpuolueet ovat napit vastakkain, kun heidän lehmäkauppansa ei toimi  käytännössä.

Jokainen uusi päivä voi tuoda vapauttavan uutisen, Sipilän hallituksen pienen pieni enemmistö eduskunnassa  voi kaventua olemattomiin, kuin loikkarit loikkaavat…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (28. kesäkuu 2017 at 06:30) — 10 kommenttia

Kepun suuri puhallus

"Hallituksen perustama valtion kehitysyhtiö Vake uudistaa omistajaohjausta. Sen tehtävä on jäänyt monille hämäräksi." Lainaus Ylen verkkouutisista.

Kepu panee taseen töihin on hallituksen selitys uudelle kehitysyhtiölle. Mutta kun se on edelleenkin mysteeri monille asiantuntijoille, miksi?

Onko hallitus myymässä valtion omaisuutta vauhdilla saadakseen rakennettua vaalibudjetin vajaan kahden vuoden kuluttua pidettäviin eduskuntavaaleihin. Vain…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (25. kesäkuu 2017 at 19:32) — 3 kommenttia

"Oi maamme Suomi synnyinmaa, soi sana kultainen..."

Maamme-laulun sanat tulivat monasti mieleen katsoessani Ylen hula-hula-ohjelmaa aattoiltana.  Ohjelman tekninen toteutus oli mielestäni loistava, kun kameraa kierrätettiin ympäri Suomea taitavasti ja ammattitaidolla. 

Ohjelmassa haasteltiin etupäässä aivan tavallisia suomalaisia juhannusaaton riennoissa ja aina välillä kamera viivähti kuvamaan Suomen kaunista kesäluontoa järvineen, laaksoineen ja kukkuloineen. Välillä sydän sykähteli, kun sai jälleen kerran todeta kuinka kaunis maa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (23. kesäkuu 2017 at 22:30) — 10 kommenttia

Sipilä joutuu pian kirjoittamaan uuden hallituksen erokirjeen

Mitäs meni polttamaan sen edellisen, joka olikin vain "hallituksen pystyssäpitämisen käsikirjoitus".

Nyt alkaa näyttää siltä, että myös presidentin toive toteutuu, kun hallitus jättää eronpyyntönsä.

Ja niin on miltä näyttää.

Sitä se mun uneni tiesi. Eihän tällaiset improvisoidut poliittiset päätökset pitkälle kanna, jotka on kiireessä tehty, kuin juosten kustu. Kun vielä johtajaksi valittiin kaikkein kokemattomin ja selvästi itseluottamusta vailla oleva tyyppi, niin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (22. kesäkuu 2017 at 20:00) — 7 kommenttia

Sinisilmäisten sininen tulevaisuus

EU-kriittisestä puolueesta eronnut joukko käänsi takkiaan . Heistä tuli EU-myönteisiä. Miksi?

Siksi, että he saivat viisi ministerin paikka kahden puolueen hallituksessa. Ne kaksi puoluetta Kepu ja Kokomus tarvitsivat apupuolueen hallitukseen saadakseen vietyä läpi tälle vaalikaudelle asettamansa tavoitteet maakuntauudistuksen ja soten valinnanvapauksineen.

Loikkarijoukko, joka aikoo ottaa nimekseen "Sininen tulevaisuus" käsittää siis viisi ministeriä ja 15 napinpainajaa.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (21. kesäkuu 2017 at 07:34) — 11 kommenttia

Koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan

Kun tuli virallinen tieto, että tämä blogialusta sulkeutuu, olin yksi ajattelematon, joka sanoin heti hyvästi. Sitten tuli nämä vuosisadan mannerlaattoja heiluttavat tapahtumat Suomessa. Oli pakko vielä sanoa sananen,jos toinenkin, kun siihen vielä tarjoutui tilaisuus. Nyt ne asiat on kaluttu jo niin perusteellisesti, että voi pikku hiljaa lopetella bloggaaminen täällä, vaikka se olisikin mahdollista. 

Nyt lähdetään kesälaitumille ja siellä aitovieriä tallustellessa ilman paitaa voi…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (18. kesäkuu 2017 at 07:48) — 6 kommenttia

Timo Soini ja hillotolppa

Hillotolppa kuvaa hyvin poliitikkojen tavoittelemaa henkilökohtaista onnentilaa, joka on saavutettavissa mm. hyvinä virkoina ja arvostettuina tehtävinä yhteiskunnan korkeimmilla portailla.

Yksi sellainen hillotolppa on ministerin paikka istuvassa hallituksessa. 

Timo Soini sai tavoittelemansa hillotolpan päästyään Sipilän hallitukseen ulkoministeriksi. Soini onkin nauttinut hillosta vähän liikaakin päätellen siitä, että hänen ulkoinen olemuksensa on kovasti…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (16. kesäkuu 2017 at 07:30) — 8 kommenttia

Sampo Terho - uudesti syntynyt loikkariministeri

Sampo Tero on tullut tunnetuksi persupoliitikkona siitä, että hän on ollut erittäin EU -ja maahanmuuttokriittinen. Vastikään käyty persujen puheenjohtajavaalikampanja todisti, että Sampo Terhon ja Jussi Halla-ahon välillä ei ollut mitään eroja kriittisyydessä Suomen EU -ja maahanmuuttopolitiikkaan.

No sitten kävi niin, että Terho hävisi puheenjohtajavaalin Halla-aholle ja  se ei tyydyttänyt Terhoa. Merkittävä yksityiskohta miesten välillä oli aiemmin se, että he olivat hyviä kavereita…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (15. kesäkuu 2017 at 05:15) — 19 kommenttia

Aikooko Soini kaapata puolueensa takaisin?

Iltasanomissa käytetään persujen tilanteesta ilmaisua "sisällisota". Kysymyksessä on toimittaja Timo Haapalan juttu ja Haapalahan on tunnettu yliampuvista otsikoista ja tarinoista. Lehteä pitää myydä ja Haapala on enemmänkin Iltasanomien myyntimies, kuin journalisti.

Mutta on totta, että Soini haluaa revanssin. Hän kaikki tietävänä erehtyi kuvittelemaan, että muut eivät osaa "vallata" johtopaikkoja.

Nyt varmaan käydään läpi kaikki puolueen säännöt pilkkuja myöten, että…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (14. kesäkuu 2017 at 13:24) — 6 kommenttia

Sipilällä ja Orpolla arvot pahoin hukassa

Pääministerin arvot olivat, kuin eri planeetalta Halla-ahon kanssa ja se esti yhteistyö herrojen kesken. 

Kun Sipilä tiedetään hurskaaksi mieheksi laestadiolaisena, niin häneenhän oli pakko uskoa. Eihän hurskailla miehillä ole tapana valehdella, pettää ja juonitella.

Nyt tiedetään, että kyllä hurskas mieskin voi rypeä synnissä, valehdella, juonitella ja pettää. Tarkemmin ajateltuna ne juuri olivatkin niitä Sipilän arvoja. 

Sipilälle ja Orpolle on kaikki kaikessa saada…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (14. kesäkuu 2017 at 05:07) — 19 kommenttia

Timo Soini jätti taakseen savuavat rauniot puolueesta, jota johti 20 vuotta

Timo Soinista tuli loikkari. Timo Soini on koko loikkauksen arkkitehti yhdessä Sipilän ja Orpon kanssa. 

Kun näköpiirissä oli, että ulkoministerin paikka oli karkaamassa Soinilta, hän masinoi operaation, joka takaa hänelle sen viran.

Loikkariporukka ei tyytynyt demokraattisiin valintoihin puoluekokouksessa. Se kertoo, että valta on makeaa, mutta valta myös turmelee. Loikkareiden joukossa ovat kaikki persuministerit ja Eduskunnan puhemies. Kaikki saavat nyt pitää virkansa. Siinä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (13. kesäkuu 2017 at 16:00) — 9 kommenttia

Mokuttajien hallitus ei suvaitse nuivia

Nyt se on todistettu. Sipilän hallitus on mokuttajien hallitus. Mokuttajat ovat nuivien vastakohta, jotka kannattavat monikulttuurisuutta. Maailmalla on paljon esimerkkejä siitä, mitä monikulttuurisuus tuo tullessaan. Viattomia ihmisiä tapetaan pommeilla ja isoilla kuorma-autoilla.

Samalla, kun monikulttuurisuus lisääntyy maassa, maan oma kulttuuri himmenee ja lopulta sammuu. Siitäkin on jo esimerkkejä.

Suomessa siis Kepu ja Kokoomus kannattavat mokutusta, joka takoittaa myös…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (13. kesäkuu 2017 at 04:34) — 4 kommenttia

Petettiinkö Timo Soini hallitusohjelmassa vai oliko hän itse juonessa mukana

Nyt on tullut ilmi, että Kokoomus ja Kepu eivät ole aikoneetkaan toteuttaa kaikkia hallitusohjelman kirjauksia. Asia tuli ilmi, kun Halla-aho vaati, että hallitusohjelman maahanmuuttoa koskevat kirjaukset on nyt toteutettava. Ne olivat silloin hallitusneuvotteluissa perussuomalaisille tärkeitä asioita.

Nyt pääministeri ilmoitti, että maahamuuttoa ei aiota kiristää, joten se kohta hallitusohjelmasta on bluffia. Siis Kepu pitää ovet ja ikkunat auki maahanmuuttajille ja me veronmaksajat…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (12. kesäkuu 2017 at 16:00) — 11 kommenttia

Kerta kiellon päälle

Päätin kääntää takkia minäkin, kun se on niin muotia ja suosittua varsinkin poliitikkojen joukossa. Kun arvelin, että ainakin Heikki Karjalainen odottaa blogejani innolla ja halusta olla täysin eri mieltä kanssani.

Syy, että päätin kääntää takkia ja pyörtää lupauksen olla enää kirjoittamatta ainakaan avauksia oli yksinkertaisesti se, että takki alkoi olla tyhjä. Lääkärikin varoitteli rasittamasta itseäni, olenhan jo vanha äijän kääkkä ja kaiken lisäksi ns. monisairas.

Mutta…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (9. kesäkuu 2017 at 21:10) — 2 kommenttia

Tämä on viimeinen blogini, hyvästi!

Se oli kivaa, niin kauan, kun sitä kesti. Kiitos siitä. Joskus tuli kirjoitettua liika kärjistäen,  mutta viestinnän asiantuntijoiden mukaan vain kärjistäen menee sanoma perille.

Minun, samoin kaikkien muidenkin blogeihin reagoitiin yleensä siten, kun viestinnän asintuntijat sanovat. Jos sanomaasi voi tulkita eri tavoin, siihen suhtaudutaan yleensä kielteisesti. Mutta sellaista elämä on.

Nyt siis bloggaaminen loppui, joidenkin mielestä olisi voinut loppua jo paljon aiemmin.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (7. kesäkuu 2017 at 05:38) — 12 kommenttia

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot