Jäsenen blogi (421)

Mistä löytyisi Kepulle seuraava nokkamies?

Otsikoitu kysymys on relevantti, sillä nykyisen nokkamies Juha Sipilän aika alkaa olla vääjämättä lopussa.

Sipilä on tavallaan mielenkiintoinen kokeilu, ottaa bisnesmaailmasta henkilö politiikan pyörteisiin ilman kokemusta eduskuntatyöstä tai valtionhallinnosta.

Aluksihan Sipilä ilmiselvästi vain hankki kokemusta kaikessa hiljaisuudessa. Ollessaa opposition johtajana edellisellä vaalikaudella,hänen oli pakko puhua eduskunnassa ja ottaa kantaa asioihin. Mutta ne puheet silloin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (25. helmikuuta 2017 at 10:51) — 1 kommentti

Pernerin kohtalo ministerinä ratkeaa tänään, vai ratkeaako?

Tänään äänestetään Eduskunnassa epäluottamuslauseesta ministeri Anne Bernerille. Hallituspuolueiden äänillä epäluottamus-esitys kaatuu ja Berner saa jatkaa ministerinä. Näin on näreet.

Mutta kuinka kauan Berner saa jatkaa ministerinä? Kepun kentällä alkaa jo olla paineita antaa kenkää Bernerille. Kun se väistämättä tapahtuu ja syykin on selvä, nimittäin kuntavaalit, niin se tapahtunee aika pian.

Sipilä ei voi enää pitkittää Bernerin eroa hallituksesta ja siksi on vain…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (24. helmikuuta 2017 at 05:00) — 9 kommenttia

"Kepun karjut" yhtenä miehenä suojelemassa Berneriä

Eilen oli Eduskunnassa surkuhupaisa näytelmä. Pääroolissa esiintyi liikenneministeri Anne Berner, joka myös Kepun bisnesenkelinä tunnetaan. Hänhän olisi valmis yhtiöittämään ja yksityistämään kaiken Suomessa.

Näytelmän kohokohtia oli "Kepun karjujen" eli Kepun miespuolisten edustajien raivoisa vastahyökkäys oppositiota kohtaan puolustaessaan Anne Beneriä. Kepun eduskuntaryhmän puheenjohtaja "kanki-Kaikkosenakin" tunnetuksi tullut Kaikkonen jopa ehdotti , että "pannan piste tälle…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (23. helmikuuta 2017 at 03:23) — 6 kommenttia

Keinoäly tulee täyttämään ihmisälyvajeen Suomessa

Keinoäly muuttaa kohta maailman. Näin väittävät asiantuntijat. Keinoäly muuttaa maailmaa enemmän, kuin sähkön keksiminen, sanoo asiantuntija.

Suomessa ei ole vielä ymmärretty mistä on kysymys, kun keinoäly tulee.

Mitä se keinoäly sitten oikein on? Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan tietokoneohjelmia. Nyt jo on käytössä keinoälyohjelmia, jotka voivat "sensuroida" keskustelupalstojen kirjoittelua ja poistaa joukosta kaikki vihapuheet.

Kehitys on viemässä siihen, että…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (21. helmikuuta 2017 at 09:28) — 9 kommenttia

Kreikka kuppaa meidätkin tyhjätaskuiksi

Kreikka ei pysty maksamaan velkojaan ja siksi se pyytää taas lisälainaa maksakseen velkojaan. Kysymyksesä on 7.5 miljardia euroa. Ei ihan pikkusumma.

Kun aikanaan Kreikan ensimmäsiä lainoja myönnettiin sanoi silloinen pääministeri nykyinen presidenttiehdokas Matti Vanhanen (kepu), että se on hyvä bisnes lainata Kreikalle. Kun Suomi otti velkaa lainaakseen Kreikalle sai Suomi teoreettisesti enemmän korkoa, mitä Suomi itse maksoi lainasummasta.

No nyt tiedämme, kuinka hyvä bisnes…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (20. helmikuuta 2017 at 19:03) — 4 kommenttia

Sinisilmäinen kansa ja epäluotettava piilorikollinen hallinto

Huumepoliisi Aarnio on vain jäävuoren huippu, joka on joutunut vastuuseen tekemistään rikoksista virkamiehenä. Näin sanoivat ne kaksi naista, jotka ovat kirjoittaneet kirjan Aarniosta, tänä aamuna Maikkarin aamuteeveelähetyksessä. Ei voi olla mahdollista, että Aarnio olisi yksin syyllistynyt mittaviin huume ym. rikoksiin ilman, että kukaan hänen alaisistaan olisi tiennyt asioista mitään, sanoivat kirjailijat ja jatkoivat, että poliisissa ja muuallakin virkamieskunnassa vallitsee…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (20. helmikuuta 2017 at 08:36) — 3 kommenttia

EK:n julkilausumaton tavoite on murskata ammattiyhdistysliike

EK:n päätös irtisanoa useita keskusjärjestösopimuksia kertaheitolla koettiin ammattiyhdisliikkeen puolella "sodan julistuksena". Sopimusten joukossa oli sellainenkin sopimus, joka ristittiin aikanaan "tammikuun kihlaukseksi". Sen mukaan työnantajat suostuivat perimään duunareiden jäsenmaksut ammatiliitoille suoraan palkasta. "Tammikuun kihlaus" syntyi aikana, jolloin Suomi kävi taistelua olemassa olostaan suurta ja mahtavaa Neuvotoliittoa vastaan.

Miksi EK nyt, kun juuri on saatu…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (19. helmikuuta 2017 at 04:30) — 27 kommenttia

SAK ja EK törmäyskurssilla

Kun pahoin vesittynyt yhteiskuntasopimimus, jota pääministeri Sipilä ajoi, kuin käärmettä pyssyyn, vihdoin saatiin solmittua nimellä kiky, niin olettamus oli, että nyt säilyy ainakin työrauha. SAK sai vaivoin patisteltua kaikki tarvittavat liittonsa mukaan kikyyn, viimeisenä kaupan alan PAM.

Nimet kiky-sopimuksen alla olivat tuskin kuivuneet, kun EK jysäytti ison pommin. EK sanoi irti lähes kaikki vanhatkin sopimukset SAK:n kanssa, mm. "tammikuun kihlaukseksi" nimetyn sopimuksen,…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (17. helmikuuta 2017 at 04:42) — 15 kommenttia

Lahden MM-hiihdoissa jaetaan ilmaisia kondomeja

Iltasanomat kertoo tänään, että Lahden MM-hiihdoissa jaetaan 2000 kondomia urheilijoille. Minä kun luulin, että Lahteen mennään kilpaa hiihtämään siitä.kuka on paras, ei naimaan.

Vai onko Lahden MM-hiihdot vain peitetarina ja todellisuudessa kyse onkin parittelun MM-kisat?

Voi tulla kovat hiihto -ja naintikisat Lahteen, kun päivät hiihdetään ja yöt nussitaan.

Parempi kumminkin se, että rakastellaan eikä tapella.

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (16. helmikuuta 2017 at 13:05) — 2 kommenttia

Hei suomalaiset - joulupukkia ei olekaan oikeasti olemassa

Nyt kun kaikkinainen paskan puhuminen vaan yltyy ja yltyy, niin on paikallaan viheltää peli poikki ja katsoa kuinka naiivia suomalaiset todella ovat. Eliittii  yrittää uskotella meille kansalaisille, että joulupukki on oikeasti olemassa, uskokaa nyt. 

Kun lapsesta asti uskotellaan suomalaisille satuja todeksi, niin väkisinkin siitä karttuu vähitellen sellainen naiivi kansakunta, joka uskoo kaikkeen sinisilmäisesti. Siksi suomalaisia sanotaankin hyväntahtoisiksi…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (16. helmikuuta 2017 at 04:00) — 5 kommenttia

Sipilä näyttää ovea Väyryselle

Poliittinen noviisi  Juha Sipilä siis osoittaa ovea  konkaripoliitikolle Paavo Väyryselle. Paavo Väyrynen ei ole kuka tahansa kepulainen politikko. Hän on ollut elämässään monessa mukana. Kepu/Maalaisliiton entisenä puheenjohtajana ja moninkertaisena ministerinä, sekä presidentti Urho Kekkosen suosikkipoikana hän on toiminnallaan paljon vaikuttanut maamme asioihin. 

Väyrynen on ollut koko pitkän elämänsä ja poliittisen uransa hyvin kiistelty persoona. Muistissa on mm. se kuinka sukset…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (15. helmikuuta 2017 at 08:37) — 10 kommenttia

Eurooppa mullistusten kourissa

Se alkoi brexitistä ja tullenee päättymään uusjakoon Euroopasta. Nyt kun Englanti on lähdössä neuvotteluihin EU:n kanssa ajetaan kaikkialla EU:n piirissä ja vähän muuallakin asemiin. Monenlaisia lausuntoja annetaan ja kaikille on yhteistä se, että niillä lausunnoilla testataan mielialoja eri suunnilla.

Yksi merkittävä ehdotuskin on nähnyt päivänvalon. Nimittäin se, että Englanti on ehdottanut perustettavaksi yhteisen puolustusliiton Pohjois-Euroopan valtioiden kanssa. Suomi ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (14. helmikuuta 2017 at 09:03) — 2 kommenttia

Tyhmä, tyhmempi, ääliö

Nyt se on taas todistettu suulla suuremmalla. Euromeppi, ex ministeri Marja Kyllönen on sanonut, että me suomalaiset olemme hyväntahtoisia hölmöjä eli tyhmiä, kun mm. noudatamme EU.n direktiivejä kirjaimellisesti. 

Hölmöily aiheuttaa paljon turhia kustannuksia ja vielä enemmän työtä, kun pilkut ja pisteet direktiiveissä on tarkistettava moneen kertaan, että ei vaan tulisi virheitä vahingossa.

Muut maat sitä vastoin viis veisaa EU:n direktiiveistä esimerkkinä Kreikka, joka on…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (13. helmikuuta 2017 at 05:50) — 8 kommenttia

Boxin ulkopuolella ruoho on vihreämpää

Se, että boxin ulkopuolella ruoho on vihreämpää ei tarkoita millään muotoa sitä puoluetta, joka mainostaa itseään vihreänä.

Boxin ulkopulelta löytää aina nokkela yritysjohtaja uusia näkökulmia vanhoihin kuluneisiin ja jo tunkkaisiin ajatuksiin. Tällainen yritysjohtaja meillä on pääministerissä, joka suorittaa epätoivoista työtään tämän jukuripäisen kansan toimitusjohtajana.

Kun tämä Oy Suomi Ab:n toimitusjohtaja/pääministeri kutsui männä viikolla kokoon koko ministerilaumana…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (12. helmikuuta 2017 at 02:35) — 1 kommentti

Kuka suojelee JääskeläistäYlessä?

Yle on kriisissä. Kriisin aiheuttaja on uutispäätoimittaja Atte Jääskeläinen - jälleen kerran. Jos sama tapahtuisi kerta toisensa jälkeen normaalissa yhtiösä, Jääskeläinen olisi jo saanut potkut.

Yle on koko kansan Yle. Sen hallintonevoston muodostaa puolueiden edustajat voimasuhteittensa mukaan. Ylen pitäisi siis olla edustuksellisessa kontrollissa. Mutta ei ole. Hallintoneuvosto pyörittää vain peukaloitaan ja nostaa muhkeita kokouspalkkioita.

Kuka de facto suojelee…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (10. helmikuuta 2017 at 05:50) — 7 kommenttia

Suomen herrat iskee taas päätään Karjalan mäntyyn

Kaksoiskansalaisuus on ihan per**'stä. Kaksoiskansalaisuulaki sorvattiin aikanaan ihan toiseen käyttöön, mihin sitä nyt käytetään.

Jos Suomen herrat olisivat nyt viisaampia, kuin ennen muinoin, eikä hakkaisi päitään taas Karjalan mäntyyn he lopettaisivat koko kaksoiskansalaisuuden. Nyt vain selitellään, kuinka hyvin kaksoiskansalaisia paapotaan Suomessa. Paljon paremmin, kuin kantasuomalaisia, jotka oat tätä maata rakentaneet vuosisatoja.

Alun perin kaksoiskansalaisuus oli…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (9. helmikuuta 2017 at 21:30) — 4 kommenttia

Onk Turun kaupunginsairaala muutettu itsepalvelusairaalaksi?

Sotea odotellessa on Turun kaupungin isät (ja äidit) nähneeksi viisaaksi tehtä jotain tasoittaakseen tietä sotelle myös Turkuun. Turkuhan on, kuten tunnettua kulttuurin kehto ja pysyykin aina kehtona tällä menolla.

Meikäläiselle sattui lätkä säkä, kun onnistuin saamaan kaksi paskamaista virusta samalla kertaa päälleni (ja hieman alleninikin). Ensin ilmaantui influenssa A-virus petikaveriksi ja korkea kuume sekä infernaalinen horkka. Rokotus oli aikanaan otettu hyvässä uskossa,…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (9. helmikuuta 2017 at 14:49) — 6 kommenttia

Kansalaiset - itsenäisyytemme ja suomalainen elämänmuotomme on suuressa vaarassa

Pääosin ulkomaisessa omistuksessa olevat sijoitusyhtiöt, jotka omistavat Terveystalon, Attendon ja Mehiläisen sekä hoivapalveluja markkinoivan Esperin aikovat kaapata Suomen terveys -ja sosiaalipalvelumarkkinat.

Kappaus on puettu soten kaapuun ja kaappausta markkinoidaan valinnanvapaudella. Saatanallinen juoni.

Puolueista Kokoomus on kapitalistien puolueena lähtenyt tukemaan tätä riistokapiltalistien hanketta ennennäkemättömällä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (8. helmikuuta 2017 at 17:22) — 5 kommenttia

Lottovoittajana on kiva herätä sunnuntaiaamuun

Monopoliyhtiö Veikkauksen johto on suuressa tyhmyydessään jälleen kerran uudistanut lottosysteemin.

Yksi uudistuksista on uuden voittoluokan palaaminen lottoon. Joskus muutamia vuosia oli pienin voitto tasan yksi euro. Sitä pidettiin naurettavana ja jotkut pitivät sitä Veikkauksen johdon v*ttuiluna lottoajille.

Nyt on siis taas palanut tuo pienin voittoluokka systeemiin, mutta nyt se on tasan kaksi euroa. Onhan se 100% suurempi, kuin se aikempi pienin voittoluokka, mutta…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (29. tammikuu 2017 at 07:21) — 7 kommenttia

Vanhusten hoivataloissa hoivataan vain osakkaiden rahoja

Vanhusten hoivabisnes on vallannut nopeasti Suomen. Rahanahneet sijoittajat ovat äkänneet, että vanhukset ovat oiva riiston kohde. 

Ennen vanhukset hoivattiin kuntien omistamissa vanhainkodeissa. Nyt niitä vanhainkoteja ei enään ole, kun sijoittajat Suomessa ja ulkomailla äkkäsivät, että vanhusten hoiva on tuottoisa bisnes.

Vain muutamassa vuodessa on hoivabisneksen vallanneet suuret hoiva-alan yritykset, kuten Esperi, Attendo ja Mehiläinen. Esim. Esperi leviää, kuin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (28. tammikuu 2017 at 09:00) — 6 kommenttia

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot