Jäsenen blogi (505)

Ylen Pressiklubi lopetti eilen illalla

Pressiklubin ainoa oikea isäntä Ruben Stiller ilmoitti, että eilinen Pressiklubi oli viimeinen hänen juontamansa lähetys.

Pressiklubi ja Ruben Stiller ovat olleet tarpeellisia. Joskus ohjelmat ovat ihastuttaneet katsojansa ja kuulijansa ja joskus myös vihastuttaneet. Mutta eihän kaikille voi aina olla mieliksi. Kun omat esimiehet alkavat yhä useammin vihastua ohjelmista, on ohjelman vetäjä heikoilla. Niin tässäkin tapauksessa, kun Ruben Stiller itse heitti hanskat tiskiin ja päätti…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (27. toukokuu 2017 at 05:30) — 9 kommenttia

Kuka kaatoi lokaa Jussi Halla-ahon päälle?

Jussi Halla-aholla on avioton lapsi. Siinä ei ole mitään ihmeellistä. Meidän ihmisten onkin tarkoitus lisääntyä ja sitä varten luoja on suonut meille keinot lisääntyä. 

Jussin avioton lapsi on ollut varmaan monien tiedossa, mutta miksi asia tuotiin julkisuuteen juuri nyt, kun persujen puheenjohtajataisto on kuumimmillaan? Se joka saattoi tiedon julkisuuteen on täytynyt olla Jussin vastustajan Sampo Terhon leiristä joku. Tiedolla on tarkoitettu saattaa Jussi huonoon valoon. Mutta onko…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (25. toukokuu 2017 at 06:22) — 10 kommenttia

EU aikoo rajoittaa sananvapautta

EU on jo pitkään suunnitellut rajoittaa sananvapautta torjuakseen kaiken kritiikin. Nyt on päästy jo niin pitkälle, että on ryhdytty sanoista tekoihin.

Ylen verkkouutiset kertoo asiasta, josta ote alla.

"EU-maiden ministerit ovat hyväksyneet suunnitelman, jonka tarkoituksena on saada kuriin sosiaalisessa mediassa räjähdyksenomaisesti lisääntynyt vihapuhe ja valeuutisten levittäminen.

Jos EU-parlamentti hyväksyy ehdotukset, kyseessä olisi…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (24. toukokuu 2017 at 06:27) — 9 kommenttia

Poliittisen eliitin iso huoli: miten estää Halla-ahon valinta persujen nokkamieheksi?

Mitä lähemmäksi tullaan Perussuomalaisten puoluekokousta kesällä 2017, sitä voimakkaammaksi käyvät äänet Halla-ahoa vastaan. Sampo Terho on Soinin valitsema "perintöprinssi" ja Terhon valintaa puheenjohtaksi kannattaa myös hallituskumppanit Kokoomus ja Kepu.

Kysymyksessä ei ole enempää eikä vähempää, kuin Sipilän hallituksen pystyssä pysyminen. Poliittisen eliitin suurin huoli onkin nyt persujen puheenjohtavaali. Ja kuten aina Suomessa, jossa maan tapa on, että valtamedia valjastetaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (23. toukokuu 2017 at 04:30) — 9 kommenttia

Suomi EU:n holhoukseen!?

Suomella on liikaa valtionvelkaa, siksi Suomi otetaan EU:n holhoukseen. Valtionvelkaa on liikaa useilla EU-mailla, joista Kreikka on ylivoimaisesti velkaisin.

Jos EU:n komissio päättää ottaa Suomen holhoukseen, seuraa siitä erikoinen tilanne. Suomen entinen pääministeri Jyrki Katainen, joka luikki kesken kaiken EU:n leveän pöydän ääreen komissaariksi EU:n komissioon alkaa holhota Suomea. Kataisen pääministerikaudella Suomi velkaantui vaan lisää, vaikka olisi pitänyt hoitaa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (22. toukokuu 2017 at 05:00) — 7 kommenttia

Saukki on puhunut, pulinat pois

Saukki eli presidentti Sauli Niinistö on ottanut kantaa ns. paperittomien oleskeluun maassamme laittomasti. Hänen mielestään Suomen lakeja on noudatettava, ja se tarkoittaa, että paperittomia ei saa hyysätä kirkko, eikä kukaan muukaan. 

Laki antaa mahdollisuuden valituksiin päätöksistä ja kun se tie on käyty on päätöksiä noudatettava ja maasta pois vaikka väkisin. Tätä mieltä on siis Saukki ja sitä kannatetaan varmasti laajasti Suomessa.

Saukki empii vielä, jatkaisiko…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (21. toukokuu 2017 at 08:46) — 8 kommenttia

Kuvia salaseuralaisista, joista ei puhuta julkisuudessa mitään

Bilderberg-salaseura, joka on perustettu pian toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1956 pitää vuosittain konferenssin jossain loistohotellissa Euroopassa tai USA:ssa. Viime vuonna konferenssi oli Dresdenissä Saksassa tarkkojen turvatoimien vartioidessa kokoushotellia. Suomesta osallistuu konferensseihin yleensä 3-6 henkilö, jotka valitsee nykyään johtaja Matti Apunen EVA:sta. Osallistujat ovat huippueliittiä, ministereitä ja talouselämän sekä politiikan huipulta. Mukana ovat myös läntisen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (20. toukokuu 2017 at 10:00) — 2 kommenttia

Pannaan pensselit santaan ja rukkaset naulaan, jos ei tuu lisää liksaa

Työnantajat ja osakkeiden omistajat ovat nyt saaneet Sipilän porvarihallituksen tuella kääriä miljardivoittoja. Duunarit ovat saaneet tyytyä joko nollalinjaan tai peräti miinuslinjaan. Kiky-sopimiksessahan palkansaajien etuja leikattiin. 

Nyt tiedämme, että viime vuoden voitoista jaetaan osakkaille yli 10 miljardin osinkopotti. Duunarit saavat nuolla näppejään.

Mutta mitä tekee Sipilän hallitus. Se vaatii taas suureen ääneen soitettavaksi vanhaa kulunutta levyä, jonka nimi on…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (20. toukokuu 2017 at 06:00) — 11 kommenttia

Kun taas on aika auringon...

Tulihan se kesä, mutta siihen oli tuskin Sipilän hallituksella osaa eikä arpaa.

Parhaiten tuntoja ilmentää vanha tuttu ruotsalaista alkuperää oleva laulu, joten please.

https://www.youtube.com/watch?v=MFOoh8u7Gjs&list=RDMFOoh8u7Gjs

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (19. toukokuu 2017 at 08:56) — 2 kommenttia

Jääskeläisen kaksoisrooli Ylen johdossa

Eilinen tuuletuskeskustelu Ylen riippumattomuudesta oli kokonaisuudessaan vain vanhan kertausta. Siellä toisteltiin vain jo monesti ennenkin kuultuja fraaseja, varsinkin Ylen johdon taholta.

Yksi uusi asia tuli kuitenkin päivänvaloon ainakin tavallisille kansalaisille. Se asia oli se, että Ylen uutis -ja ajankohtaisohjelmien päätoimittaja toimii Ylen lobbarina Ylen omistajiin eli eduskuntaan ja maan hallitukseen päin. Hallitushan päättää eduskunnan kanssa Ylen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (18. toukokuu 2017 at 05:30) — 5 kommenttia

Kuka johtaa Ranskaa - Macron vai kaksi vanhaa naista?

Kuten tunnettua Ranskan tuore presidentti Emmanuel Macron on vienyt vihille entisen opettajansa Brigitte Trogneuxen, joka on 25 vuotta miestään vanhempi. Ei siis ihme, että esim. Italian entinen pääministeri tokaisi, että Emmanuelilla on vierellään "hyvän näköinen äitinsä".

Maria Le Pen taas sanoi vaalitaistelun ollessa kuumimillaan, että valitaan kumpi hyvänsä presidentiksi, Ranskaa johtaa nainen, joko Le Pen tai Saksan liittokansleri Merkel. 

Ja niinhän siinä kävi. Emmanuel…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (17. toukokuu 2017 at 09:30) — 1 kommentti

Ylen koko johto vaihdettava

Ylen nykyinen johto on on lauma sylikoiria polittikkojen sylissä. Kun pitäisi olla vallan vahtikoiria. Näin toteaa puolueeton asiantuntijan tutkimus. Kananedustajien ja ministereiden maan tapa on antaa neuvoja ja ohjeita Ylen johdolle sen journalismin toteuttamisessa. 

Tähän on tultu, kun halltitus päättää Ylen rahoituksesta. Se napanuora on katkaistava  ja Ylen on siirryttävä muihin rahankeruujärjestelmiin. Mutta ensin Yle vaatii uuden johdon ja reippaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (16. toukokuu 2017 at 06:43) — 8 kommenttia

Mä lehdet luin, lue sinäkin. Tutkimus todistaa Sipilän johtavan Suomea, kuin firmaansa.

Kannattaa lukea. Puolueeton tutkimus todistaa Sipilän johtavan Suomea, kuin yritystä. Siksi mm. sotesta tehdään terveysmarkkinoinnin temmellyskenttä.

https://demokraatti.fi/tuore-tutkimus-osoittaa-hurjan-suunnanmuutoksen-maata-johdetaan-suuryrityksen-lailla-parhaiten-ylhaalta-sipila-ahoa-pahempi/

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (15. toukokuu 2017 at 15:07) — 22 kommenttia

Suomen EU-kansanäänestys vuonna 1994 oli suuri bluffi

Suomessa järjestettiin vuonna 1994 neuvoa antava kansanäänestys EU-jäsenyydestä. Enemmistö (56,9 %) äänestykseen osallistuneista kannatti liittymistä ja eduskunta noudatti äänestystä.

Kansanäänestystä edelsi vilkas keskustelu jäsenyyden eduista puolesta ja vastaa. Varsin paljon huomiota kiinnitettiin turvallisuusnäkökohtiin. Suomen virallisella taholla annettiin ymmärtää, että vuosisatainen uhka idästä vaatii liittymistä EU:hun.

EU:sta ei Suomessa kansalaiset tienneet…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (15. toukokuu 2017 at 08:52) — 11 kommenttia

Miespolvet vaipuvat unholaan - paitsi jotkut

Itsenäisyytemme aamunhämärässä syntynyt sukupolvi harvenee kovaa vauhtia. Vastikään saimme suru-uutisen, kun entinen prsesidenttimme Mauno Koivisto lähti. Hän oli syntynyt vuonna 1923, jolloin Suomi oli ollut itsenäinen vasta viisi vuotta. Haavat vuotivat vielä molemmilla puolilla kansalaissodan jäljiltä, mutta Manua ei vielä silloin kiinnostanut muu, kuin äidin lämmin syli ja äidin maito, kuten kaikkia pieniä vauvoja.

Suomen tilastokeskuksen ikärakenteestamme kertovat tilaston…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (14. toukokuu 2017 at 13:00) — 4 kommenttia

Lisää mausteita sotesoppaan

Monet koti -ja ulkomaiset asiantuntijat ovat varoittaneet Suomen terveydenhoitojärjestelmän kaupallistamista, mutta turhaan. Nyt on varoittajiin liittynyt yksi maailman arvostetuimmista taloustieteilijöistä, jonka mieleipiteitä on luettavissa laajemmin tämän päivän Hesarista.

MAAILMAN arvostetuimpiin taloustieteilijöihin kuuluva Jeffrey Sachs varoittaa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (13. toukokuu 2017 at 08:30) — 6 kommenttia

Fundeeraaja Turuust on poissa

Presidentti Mauno Koivisto on poissa. Kepeät mullat Manulle.

Koko kansan Manu tuli tunnetuksi siitä, että hän ei hötkyillyt päätösten kanssa, hän fundeerasi. Monesti Manun fundeeraukset aiheuttivat ristiriitaisia tuntemuksia, mutta näin jälkeen päin arvioituna on hyvä, kun fundeeeataan, eikä hätiköidä asioiden kanssa. Hätiköimällä tulee helposti vääriä päätöksiä.

Nyt paljon esillä oleva sote-uudistus on hyvä esimerkki siitä, mitä kiire saa aikaan. Soten kanssa pitäisi myös…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (13. toukokuu 2017 at 04:07) — 18 kommenttia

EU-uskovaisten kultapoju Macronin visiot Euroopasta

Vähin erin alkaa paljastua Ranskan vastavalitun presidentin visiot Euroopasta ja EU:sta. Kun oma maa on suurissa ongelmissa, työttömyys on kaksinkertainen Saksaan verrattuna, pommit paukkuu Ranskan kaupunkien kaduilla ja tappaa viattomia ihmisiä ja maan talouskin on enemmän tai vähemmän kuralla, on mukavampi alkaa parantaa Eurooppaa.

Vanha suomalainen sanonta on, että lakaise ansin omat portaat ja mene vasta sitten lakaisemaan naapurin portaita lienee täysin tuntematon Macronille. Hän…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (12. toukokuu 2017 at 08:43) — 7 kommenttia

Miksi Kepulla on niin kiire saada sote-uudistus voimaan?

Yksi syy ja ehkäpä tärkein syy on se, että Kepu haluaa varmistaa maakuntauudistuksen Sipilän hallituksen toimesta, kun mitään varmaa ei ole, onko Kepu enään koskaan tämän jälkeen hallituksessa.

Kepu/Maalaisliitolle on ennustettu jo aikoja sitten näivettymistä puolueena samaan tapaan, kuin Ruotsin agraaripuoluetta Centerniä. Kepun elämä on saanut kuitenkin jatkua, kun kaupunkeihin siirtyneet entiset maalaiset ovat äänestäneet vanhasta muistista Kepu/Maalaisliittoa. Suomessahan ollaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (11. toukokuu 2017 at 08:45) — 6 kommenttia

Kysymys ministeri Juha Rehulalle

Nyt kun tiedetään, että kansalaiset saavat kukin itse valita paikan, josta hakevat terveyspalveluja, niin onko kaikki terveyspalveluja tarjoavat paikat käytettävissä?

Jos on, niin minä käännyn heti Eduskunnan terveysaseman puoleen, joka on tarkoitettu kansanedustajille ja Eduskunnan henkilöstölle. Uskon  nimittäin, että Eduskunnan terveysaseman palvelun taso on ylivoimaisesti paras Suomessa. Onhan se kansanedustajien itsensä itselleen järkkäämä paikka.

Muista yksityisistä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (10. toukokuu 2017 at 08:21) — 10 kommenttia

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot