Jäsenen blogi (387)

Haluasitko olla keskivertosuomalainen?

Eilen julkistettiin Eläketurvakeskuksen laatima tilasto keskivertoeläkeläisen tuloista, jotka osoittivat, että keskivertoeläkeläisellä menee Suomessa lujaa. Rahaa tulee enemmän, kuin koskaan.

Eri asia on onko yhtäkään keskivertoeläkeläistä olemassakaan, vain onko keskivertoeläkeläinen vain tilastollinen kummajainen.

Keskiarvo on matemaattinen suure, joka saadaan siten, että otetaan esim. suurin eläke ja pienin eläke, lasketaan ne yhteen ja tulos jaetaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (17. tammikuu 2017 at 05:23) — 3 kommenttia

Yle: Eläkeläisten toimeentulo kohenee tasaisesti, Kiljunen: Maha sanoo toista

Yle on taas ruvennut propagoimaan asiasta, josta Ylellä ei ole muuta tietoa, kun joku tarkoitushakuinen "tutkimus". Ei kannattaisi revitellä isoja otsikoita asiasta, josta ei tiedä muuta. kuin tilastot, jotka kuten tiedetään aina valehtelevat. 

Tilastoja voidaan laatia monella eri tavalla ja yleensä ne laaditaan siten, että tulokset ovat tilaston laatijan kannalta myönteisiä. Näin tässä eläkeläisten toimeentuloasiassakin on. 

Tilastot perustuvat Eläketurvakeskuksn tietoihin,…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (16. tammikuu 2017 at 08:30) — 25 kommenttia

Kekkonen: Puhutaan hyvää tai pahaa pääasia, että puhutaan

Suomen pitkäaikaisin tasavallan presidentti Urho Kaleva Kekkonen on myös Suomen itsenäisyyden ajan eniten puhuttu poliitikko. Hänestä puhutiin aikanaan paljon hyvää, mutta puhuttiin myös paljon pahaa. 

Hyvää puhuttiin yleensä julkisuudessa, mutta pahaa puhuttiin ns. selän takana. Kekkosen aikana ei media ollut Suomessa vielä niin rohkea, että olisi kirjoitellut Kekkosen töppäilyistä juurikaan mitään raflaavaa.

Sen sijaan Kekkosen selän takana juoruttiin ja puhuttiin vaikka…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (14. tammikuu 2017 at 04:13) — 2 kommenttia

Suomi uuden maailmanjärjestyksen koelaboratoriona

Jo vuosikymmeniä on raharikkaat amerikkalaiset ja eurooppalaiset piirit suunnitelleet maailmaan uuden järjestyksen. Näillä piireillä on ihan ikioma salaseurakin, jossa ovat jäseninä tunnetut suomalaiset huippupoliitikotkin. Heistä mainittakoon Paavo Lipponen, Esko Aho, Matti Vanhanen, Eero Heinäluoma, Jutta Urpilainen, Jyrki Katainen ja median edustajana mm. Atte Jääskeläinen Ylen uutispäätoimittaja.

Uudessa maailmanjärjestyksessä ei ole demokratiaa on vain harvainvaltaa, jota käyttää…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (13. tammikuu 2017 at 04:00) — 11 kommenttia

Kepulla on perinteitä koplaavista ministereistä

Koplaus on sitä, että koplaaja koplaa yhteen omia ja yhteiskunnan rahoja ja intressejä.

Parikymmentä vuotta sitten sai kepuministeri Kauko Juhantalo yhden vuoden ehdollisen vankeustuomion valtakunnan oikeudessa, kun hän oli kauppa  -ja teollisuusministerinä koplannut yhteen omia ja valtion rahoja.

Nyt on epäilyjä siitä, että pääministeri Sipilä (kepu) on koplannut yhteen sukunsa ja valtion rahoja. Asiaa tutkii maan korkein oikeusviranomainen, joten ei hutkita, ennen kuin on…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (12. tammikuu 2017 at 06:44) — 2 kommenttia

IS: Pernerin "liikennepommi" pamahtaa ensi viikolla

Pernerin mukaan valtion rahat eivät riitä, joten kaikki liikenneväylät on yhtiöitettävä. Siis maantieverkosto, vesiväylät ja rautatiet.

Sitä ei Perneri kerro, että jo nyt autoilijoilta kerätään huomattavasti enemmä rahaa veroina ja maksuina, kuin mitä maantieverkoston ylläpitäminen vaatii. Esim. bensan hinnassa on jo nyt veroa n.70%.

Sitäkään Perneri ei kerro pommissaan, että sen jälkeen, kun liikenneväylät on yhtiöitetty, niitä aletaan yksityistää eli myydä yksityisille…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (11. tammikuu 2017 at 15:00) — 4 kommenttia

Pääministeri Sipilän on erottava

Pääministeri Sipilä alkaa olla vakiokamaa lööpeissä siitä syystä, että hänen luotettavuutta ja uskottavuutta ministerinä epäillään.

Perustuslain mukaan ministerin on oltava luotettava ja taitava Suomen kansalainen. Mutta onko Sipilä luotettava ja taitava?

Täältä ruohonjuuritasolta katsottaessa näyttää siltä, että Sipilä ei ole luotettava eikä myöskään taitava pääministeriksi. Oli asiat miten hyvänsä, se ratkaisee miltä ne näyttävät.

Kun pääministeriksi on haluttu Kepussa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (10. tammikuu 2017 at 22:00) — 12 kommenttia

Nyt tulee lunta Pernerin tupaan ovista ja ikkunoista

Hallituskaveritkin tyrmäävät Perrnerin kyttäyslaatikot ja urkintasysteemit kovin sanoin. On se outo lintu tämä Perneri. Tulee tänne Suomeen tekemään bisnestä ja sitten hän alkaa kuvitella olevansa oikea bisnesenkeli, joka ratkaisee kaikki Suomen ongelmat kertaheitolla omilla bisnesideoillaan.

Viimeksi on Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki ja persujen puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo arvostelleet kärkevästi Perenerin suunnitelmia ruveta kyttäämään suomalaisten…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (10. tammikuu 2017 at 09:15) — 19 kommenttia

Suomi ja suomalaiset tunnettiin maailmalla ennen rehellisyydestä

Yksi esimerkki oli aikanaan mm. se, että Suomi maksoi aina velkansa. Suomalaisiin luotettiin ja sillä Suomi nousi vähi erin pienestä maatalousvaltaisesta maasta moderniksi teollisuusvaltioksi.

Mihin katosi suomalainen rehellisyys ja luotettavuus?

Kun katsoi eilen illalla Ylen MOT-ohjelmaa, niin tuntui siltä, kuin maata hallitsisivat mafia ja epämääräisten liikemiesten joukkio, joiden joukossa on jopa kansanedustajia.

Puolueista on tullut saalistajia, jotka saalistavat…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (10. tammikuu 2017 at 06:00) — 8 kommenttia

Perneri on monille uusi kirosana

Liikenneministeri Anne Berner on hallituksen"outo lintu". Kun pääministeri Sipilä valitsi Bernerin hallitukseen likkenneministeriksi, monet kansalaiset kyselivät, mikä Berneri? Miksi täysin ns. pystymetsästä valittiin henkilö ministeriksi ohi kaikkien kokeneiden kepulaisten poliitikkojen. Henkilö, joka oli vastikään saanut Suomen kansalaisuuden ja oli täysin kokematon poliitikkona ja oli myös ainvan uusi jäsen Keskustassa.

Yritysjohtajana hänet tunnettiin yritysmaailmassa ja liekö…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (9. tammikuu 2017 at 11:30) — 29 kommenttia

Sipilän Sote koettelee perustuslain kestävyyttä

Eilen aloittivat demareiden puheenjohtajakamppailun Rinne, Tuppurainen ja Harakka. Sote nousi yhdeksi keskeiseksi teemaksi. Nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne oli sitä mieltä, että Sipilän hallituksen sote-esitys kaatuu perustuslakiin. Tuppurainen ja Harakka olivat sitä mieltä,että sote-esityksessä on paljon hyvää, mutta joiltakin osin se kaipaa viilausta. He olivat siis osittain hallituksen linjoilla, joka on huomion arvoista. Rinne, joka on koulutukseltaan juristi on pätevä arvioimaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (8. tammikuu 2017 at 06:30) — 18 kommenttia

Onko USA:n seuraava presidentti lintu vai kala?

Mistä sen paremmin tietäisi, kuin siitä, että hän kommunikoi maailman johtajien kanssa, kuin pikkulinnut piipittämällä eli twiittaamalla. Hän on siis lintu ja vieläpä pikkulintu.

Trumpin piipittämistä on ihmetelty ja äimistelty jopa niin paljon, että USA:n nykyinen varaparesidentti kehoitti Trumppia kasvamaan jo aikuiseksi.

Meillä Suomessa oli myös samanlainen piipittäjä pääministerinä jonkun aikaa. Sitäkin ihmeteltiin ja äimisteltiin aikansa, kunnes kävi…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (6. tammikuu 2017 at 15:08) — 4 kommenttia

Kaikki loppuu aikanaan - loppiainenkin

Tänään on loppiainen. On muuten viimeistä kertaa vapaapäivä, siis palkallinen vapaapäivä. Tänä vuonna loppiainen ja helatorstai muuttuvat palkattomiksi vapaapäiviksi. Jos haluaa pitää vapaata noina päivinä, on ne tehtävä ns. sisään.

Näin muuttuu maailma Eskosi, sanoi nummisuutari pojalleen Eskolle A.Kiven näytelmässä Nummisuutarit.

Mutta yksi asia ei lopu. Kikysopimuksessa sovittiin työajan pidennyksistä, mutta ei kaikille. Kansanedustajien työaika ei pidentynyt. Sen sijaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (6. tammikuu 2017 at 06:40) — 5 kommenttia

Haalean punainen Tytti Tuppurainen haastaa Rinteen

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen lähtee mukaan demareiden puheenjohtajakisaan. Tytti on vahemmän tunnettu poliitikko, joten pieni tarkastelu hänestä lienee paikallaan.

Tuppurainen on oululainen demaripoliitikko, jota on luonnehdittu oikeistodemariksi. Tytti on siis vain haaleanpunainen tai sinipunainen. Hän olisi puheenjohtajana samaa sarjaa, kuin Paavo Lipponen ja Jutta Urpilainen. Paavo ja Juttahan veivät demareita puheenjohtajakausillaan niin oikealle, että puhuttiin siitä, että he…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (5. tammikuu 2017 at 06:00) — 3 kommenttia

Minne katosi ja miksi Hanna Mäntylä - persujen suuri tulevaisuden toivo?

Hanna Mäntrylä oli sosiaali -ja terveysministerinä Sipilän hallituksessa, mutta vain noin vuoden päivät, sitten hänelle riitti. Mäntylä, joka on sairaanhoitaja koulutukseltaan oli persujen suuria toivoja ja hänestä jopa povattiin persuille puheenjohtajaa sitten, kun Soini siirtyy syrjään.

Syynä hallituksesta lähtöön kerrottiin yksityisasiat. Mutta onhan Mäntylä edelleen kansanedustaja, tosin hyvin näkymättömissä viime aikoina.

Tänään Iltasanomat uutisoi,että Kela maksaa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (4. tammikuu 2017 at 08:29) — 5 kommenttia

Miksi ei yhtiöitetä kertarysäyksellä koko Suomea?

Miljonääri-insinööri Juha Sipilän johtamassa hallituksessa on toinenkin yritysjohtaja, joka haluaa johtaa Suomea, kuin omaa yritystään. Tämä toinen bisneshenkilö on sveitsiläistä sukujuurta oleva Anne Berner.

Siis tuontitavaraa, kuten vaikka sokerileipuri Karl Fazer, joka tuli Suomeen Venäjältä silloin, kun Suomi kuului Venäjään.

Anne Berner on kohahduttanut jo monta kertaa suomalaisia omaperäisillä aloitteillaan ja ideoillaan, jotka kaikki tähtäävät siihen, että valtion…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (3. tammikuu 2017 at 21:00) — 9 kommenttia

EU ja Murphyn laki

Euroopan Unioniin sopii hyvin Murphyn laki, jonka mukaan, "jos jokin voi mennä pieleen, se menee".

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kritisoi uudenvuoden puheessaan EU.ta kärkevin sanoin, eikä syyttä. EU on puuhastellut kaiken muun kanssa, mutta unohtanut tärkeimmät tehtävänsä. Niinistö vaati EU:lta ryhtiliikettä erikoiseti turvallisuuskysymyksissä. Euroopan kaupungeissa pommit paukkuu ja ihmisiä tapetaan isoilla autoilla päälle ajamalla, mutta EU ei tee…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (3. tammikuu 2017 at 05:00) — 18 kommenttia

Hallituksen sote-esitys laajalla lausuntokierroksella

Hallitus on pyytänyt monilta tahoilta lausuntoa sote-ehdotuksestaan. Missä määrin lausunnot sitten vaikuttavat lopullisiin lakiehdotuksiin, jotka menevät eduskunnan käsittelyyn jää nähtäväksi.

Okaruusun perheneuvosto on nähnyt tarpeelliseksi myös esittää oman lausuntonsa hallituksen sote-esityksestä. Sitä ei kyllä ole pyydetty Okaruusun perheneuvostolta, mutta voihan sen lausunnon esittää pyytämättäkin. Ja onhan jukolauta kansalaisilla oikeus jo sananvapaudenkin nimissä esittää…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (2. tammikuu 2017 at 09:00) — 8 kommenttia

Uusi vuosi alkaa upeasti - euron tarina on päättymässä

Tunnettu ekonomisti Jan Hurri ennustaa tänään Iltasanomissa euron hajoavan ennemmin, kuin luullaakaan.

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005027165.html

Kannattaa lukea Hurrin kirjoitus. 

Euron hajoaminen omaan mahdottomuuteensa antaisi Suomellekin aivan uudet näkymät vientimme kohentamiseksi. Juuri euro on ollut se suurin syy, miksi vientituotteittemme…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (1. tammikuu 2017 at 08:53) — 10 kommenttia

Sipilän hallitus eripuraisina Suomen uudelle vuosisadalle

Kokoomus ja Kepu ovat eri mieltä Suomen talouspolitiikasta. Onko Persuilla vielä kolmas linja, millä uusi vuosisata otetaan vastaan?

Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Orpo haluaa leikata ensi keväänä vielä lisää 2 miljardia euroa. Kepun puheenjohtaja pääministeri Sipilä sanoo, että laikkauksia ei enää tarvita, kun Suomi on jo nousu-uralla. Persujen puheenjohtaja ulkoministeri Soini ei sano mitään. Hänellä ei ole mielipidettä talouspolitiikasta .

Voiko eripurainen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (31. joulukuu 2016 at 23:02) — 3 kommenttia

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot