Jäsenen blogi (457)

Sipilän hallitus on nyt temppelin harjalla

Sotesoppa on nyt valmis. Pahalta se maistuu monille. Asiantuntijat varoittavat ja sellainenkin asiantuntijaryhmä, kuin sairaanhoitajat ja heidän järjestönsä Tehy varoittaa tekemästä nyt tyhmyyksiä.

Mutta kuunteleeko Sipilän hallitus kaikkia varoittavia ääniä vai onko arvovalta niin tärkeä, että ollaan valmiita tekemään jo ennakkoon tiedettyjä suuria virheitä vain Sipilän arvovallan takia. Kalliiksi tulee Sipilän je Kepun arvovalta.

Tunnettu varoittavan sormen nostaja Raimo…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (29. maaliskuu 2017 at 06:35) — 11 kommenttia

Kahden sortin populistien taistelu vallasta

Maailmassa ja eritoten Euroopassa on menossa kahden sortin populistien ottelu vallasta. Kysymyksessä on siis valtataistelu.

Mitä nämä kahden sortin populistit ovat? On EU -ja eurovastaiset populistit, joiksi vastapuoli heitä nimittää tarkoituksella leimata heidät kaikilla mahdollisilla negaatiivisilla arvolatauksilla, joita heidän mielestään populismiin sisältyy. Sitten ovat nämä EU -ja euromyönteiset populistit, sillä populisteja hekin ovat, vaikka eivät itse sitä huomaa.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (27. maaliskuu 2017 at 08:30) — 2 kommenttia

Kesäaika, talviaika vai joka aika?

Kirjoitan tätä iltayön myöhäisinä tunteina tai varhaisaamun aikaisina tunteina, kuinka vain. Aivan pian on taas kellojen viisarien siirto tehtävä, niin sanoo EU:n direktiivi. Ja EU on se byrokratian ratas, joka meitä nyt pyörittää. Miksi? Sitä ei kukaan tunnu tietävän. Mutta moni pitää tätä viisarien siirtelyä turhana ja jopa epäterveellisenä. Miksi kukaan ei tee mitään, että tästä päästäisiin? 

Timo Soinin on siltä mieltä, että tämä paljon porua herättävä kesäaika talviaika rumba…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (26. maaliskuu 2017 at 01:00) — Ei kommentteja

Missä Berneri, siellä odottaa kaaos

Insinöörimiljonääri Juha Sipilän hallitus tulee jäämään historiaan kaaoshallituksena. Suurin ja pahin kaaos on tulossa, kun sotepäällikkö Juha Rehula (kepu) saa käsistään kaaoksen aiheuttavan soten valinnanvapauksineen.

Sen jälkeen jää vain valittavaksi, valinnanvapaus kun vallitsee, jäädäkö Suomeen vai lähteäkö muille maille vierahille.

Mutta Rehula ei ole ainoa kepulainen ministeri Sipilän kaaoshallituksessa. Se toinen on myös kepulainen Sveitsiläistä sukujuurta oleva…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (25. maaliskuu 2017 at 08:53) — 1 kommentti

Illan Pressiklubissa oli taas itse Ruben puikoissa

Ja jälki oli mainiota, kun sotea ja Sipilää pantiin halvalla. Alkaisiko Suomen media vihdoinkin riisua silkihansikkaat pois käsistään, kun päättäjistä on kyse. Mitä isompi pomo, sitä kovempi  pitää median olla. Pääministerillä on niin paljon valtaa, että häntä pitää vahtia yötä päivää. Valta näet turmelee jokaisen pääministerin sanoi yksi vieras Pressiklubissa. Ja häneen on helppo yhtyä.

Nyt kun median oma valvontaelin antoi langettavan päätöksen Ylelle ja pääministerille oli se, kuin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (24. maaliskuu 2017 at 22:16) — 5 kommenttia

Miksi mamut saavat leiriytyä pääkaupunkimme keskustaan?

Vanhana stadin kundina ihmettelen ja kummastelen, kuinka mamut saavat leiriytyä stadin asema-aukiolle pitkäksi aikaa ja häiritä siten oikeitten stadilaisten elämää.

Eikö stadissa ole järjestyssääntöjä, jotka kieltävät leiriytymisen kaupungin toreille ja aukiolle sekä puistoihin.

Ennenvanhaan ei olisi tullot kuuloonkaan, että joku porukkaa olisi leirytynyt ihan minne lystää.

Sitäpaitsi luulisi mamuillakin olevan sen verran käytöstapoja, että antaisivat arvoa sille, että…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (24. maaliskuu 2017 at 15:43) — 13 kommenttia

Soten valinnanvapaus käytännössä eli mitä tehdä, kun sairaus iskee

Koko sote kulminoituu nyt valmistelun loppusuoralla valinnanvapauteen. Siitä puhuutaan paljon, mutta vain teoriassa. Miten valinnanvapaus toimii käytännössä, kun kansalainen tarvitsee nopeasti apua sairauteensa tai sairauskohtaukseensa?

Soten valmistelusta vastuussa oleva peruspalveluministeri Juha Rehula (kepu) on yhä enemmän alkanut puhua siitä, että sotelait ovatkin vain puitelakeja, joita sitten uusi hallintoporras maakunnat tulevat käytännössä tulkitsemaan. Mikä se sellainen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (24. maaliskuu 2017 at 05:07) — 6 kommenttia

Ilma on sakeana myönteisiä talousuutisia - miksi?

Siksi, että pian on vaalit Suomessa. Tosin "vain" kuntavaalit, mutta tällä kertaa kuntavaaleista on tulossa valtakunnalliset vaalit oppositio vastaan hallitus.

Palataanpa hieman aikaan menneeseen, kun Suomeen oltiin Sipilän hallituksen toimesta tekemässä yhteiskuntasopimusta. Se meni pieleen, mutta tilalle saatiin, kuin pihtisynnytyksellä aikaan kiky, joka itse asiassa oli entisen kaltainen tupo, mutta työnantajat, kun eivät enää tee tupoja, piti keksiä uusi nimi…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (23. maaliskuu 2017 at 03:38) — 14 kommenttia

Kepu ei ole enään puolue se on nyt firma

Eilen illalla Ylen vaaliohjelmassa Kepu antoi näytteen siitä, miten firmaa nimeltä Kepu nyt johdetaan. Firman pääjohtaja Juha Sipilä kutsui koko Suomen kansaan TUPAILTAAN yritysjohtajan vankalla ammattitaidolla.

Niissä tupailloissa toimitaan hyvin bisnesmäisesti, kuten Tuppervaara-kutsuissa, yritetään myydä aina jotain. Kepu-firman tupailloissa yritetään myydä Kepun hellimiä ideoita kansalle, kuten esim sotea ja pakkoruotsia.

Itse pääjohtaja on erikoistunut esittelemään…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (22. maaliskuu 2017 at 05:00) — 2 kommenttia

Nallen pankki Nordea pesee likaiset rahanne

Eilen iltainen Ylen ohjelma MOT kertoi, että Nordea on erikoistunut Suomessa rahanpesuun. Tavallinen tallaaja kysyy, miten rahaa voi pestä ja ennen muuta miksi?

Kysymyksessä on kuiten vain vertaus pesuun, kun laittomin keinoin ansaittua rahaa yritetään saada markkinoille kepulikonsteilla. Siihen tarvitaan juristeja, veroparatiiseja, firmoja, joita ei ole olemassakaan, muuta kun postilaatikoissa ja tietty iso joukko konnia.

Venäjältä tulee Eurooppaan miljardeja euroja likaista…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (21. maaliskuu 2017 at 05:00) — 4 kommenttia

Meidän mummista seuraava presidentti

Miksi puolueilla on niin vaikea löytää tunnettuja ja nimekkäitä henkilöitä presidenttiehdokkaiksi. Toistaiseksi on muutama sellainen ilmaantunut kehiin, mutta he ovat kaikki  ns. vilttiketjulaisia. Vilttiketju tulee jääkiekosta, jossa on muutama pelaaja istumassa vaihtoaitiossa, jotka eivät juurikaan kelpaa jäälle, mutta istuvat viltit polvillaan odottamassa, jospa joskus tarvittaisiin.

Niinpä tulimme ajatelleeksi perheyhteisössämme, että mitäs jos meidän mummi asettuisi ehdolle…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (20. maaliskuu 2017 at 06:01) — 7 kommenttia

Paavo Lipponen vaatii Suomea Saksan sylikoiraksi

Paavo Lipponen (sdp) joka pienen klikin kanssa vei Suomen yhteen EU:n ytimeen, nimittäin EMU:un ilman, että kansa tai edes eduskunta sai sanoa mielipiteensä yhteisvaluutta eurosta. Monet asiantuntijat ovat vuosien myötä pitäneet EMU-päätöstä jopa perustuslain vastaisena.

Euroa monet kotimaiset ja ulkolaiset asiantuntijat pitävät suurimpana syynä Suomen nykyisiin vaikeuksiin. Verrattaessa Suomea Ruotsiin, joka kansanäänestyksellä torppasi euron, on pärjännyt omalla valuutallaan paljon…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (19. maaliskuu 2017 at 14:15) — 13 kommenttia

Onko kuntavaalit peruutettu?

Kuntavaalit ovat jo vajaan kolmen viikon päästä ja ennakkoäänestys alkaa jo 29.3 eli puolentoista viikon päästä. Kuitenkin vaalikentillä on hiiren hiljaista, miksi? Hesarikin kirjoittaa enemmän Hollannin vaaleista, kuin Suomen kuntavaaleista.

Vaalimainoksia ei näy missään ja vaikuttaa siltä, että kuntavaalit on peruutettu.

Mistä on kysymys, kun puolueet ovat niin passiivisia? Onko niin, että puoleet eivät usko enään Suomen lähidemokratiaan, jota kunnat ovat aina edustaneet?…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (19. maaliskuu 2017 at 01:18) — 7 kommenttia

Jussi Halla-aho jallittaa toimittajia taitavasti

Eilen ehtoona oli Ruben Stillerin luoma mielenkiintoinen mediakriittinen ohjelma Pressiklubi Ylen kanavalla, joka ei enään ole entisensä. Tunnetuista syistä Ruben pani rukkaset naulaan ja pensselit santaan.

Eilinen juontaja oli kyllä ihan hyvä, hän kun ei paljoa puuttunut vieraiden keskusteluun aiheesta Jussi Halla-aho. Paikalla oli pari kokenutta Hesarin toimittajaa ja yksi akka, joka pulisi mitä pulisi.

Ne Hesarin toimittajat suhtautuivat Halla-ahoon poikkeuksellisen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (18. maaliskuu 2017 at 04:47) — 29 kommenttia

Hollannin vaalit ja Hesarin uutisähky

Harvoin, tuskin koskaan on Hesari ollut yhtä kiinnostunut Hollannin vaaleista, kuin nyt. Kiinnostusta aiheutti se, että Hollannissa povattiin etukäteen tiukkaa taistelua vallassa olleen puolueen ja oppositiossa olleen puolueen, joka viimenainittu on ns. maahanmuutto -ja EU-kriittinen puolue.

Vallassa ollut puolue voitti siten, että se säilyi suurimpana puolueena, vaikka menettikin ääniä ja edustajapaikkoja. EU-kriittinen puolue sai rutkasti lisää ääniä ja muutamia edustajapaikkojakin,…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (17. maaliskuu 2017 at 06:30) — 21 kommenttia

Kuntavaalipäivänä aion nukkua

Okaruusun perheessä tiedetään hyvin, että perheenpäällä on hyvät unen lahjat. Se on arvokas lahja, jonka hyvät haltijat antoivat  syntyessäni. Olen myös vaalinut hyvän unen lahjojani siten, että kun ei tee kellekään pahaa ja,jos tekee, niin pytää kiiruusti anteeksi. Paras unilääke on hyvä omatunto.

No niin tämän turhan pitkän aloituksen jälkeen itse asiaan.

Kun persujen puoluekokous on vasta kesällä, niin nyt kuntavaalien aikaan ei vielä tiedetä, kuka johtaa persulaumaa.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (16. maaliskuu 2017 at 08:24) — 20 kommenttia

Jussi Halla-aho kulkee omaa tietään (My way)

Nyt jo edesmennyt amerikkalainen viihteen megatähti Frank Sinatra teki laulusta My Way tunnetun kaikkialla maailmassa.

Laulu kertoo, kuinka jokainen voi valita oman tiensä kulkea läpi elämänsä.

Jussi Halla-aho on oman tiensä kulkija. Eilen hän ilmoitti, että jos tulee valituksi persujen puheenjohtajaksi, hän ei ole kiinnostunut ministerin paikasta, vaan hän jatkaisi EU-parlamentaarikkona. Jussi ei siis ole hallituskipeä, kuten Timo Soini ja hänen opetuslapsensa mm. Sampo Terho,…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (15. maaliskuu 2017 at 05:47) — 5 kommenttia

Aitopersut vai hallituskipeät persut - media on puolensa valinnut

Aitopersuja ovat ne persut ja heidän äänestäjänsä, jotka vielä ennen viime eduskuntavaaleja vannoivat EU-kriittisyyttään ja maahanmuuton tiukempaa kontrollia. Niillä eväillä persut saivat jytky kakkosen ja pääsivät hallitukseen, kun hallituskipeys voitti lupaukset äänestäjille Soinin ja hänen opetuslapsensa.

Hallituskipeät persut tuntee kaikki, kun he kilvan nyt yrittävät selittää tekojaan ja petoksiaan.

Nyt kun Jussi Halla-aho tänään ilmoitti lähtevänsä kilpailemaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (13. maaliskuu 2017 at 21:02) — 10 kommenttia

Tänään 13.3 on tärkeä päivä

Tänään 56 vuotta sitten syntyi Okaruusun perheeseen esikoinen, joten syytä on juoda kakkukahvit.

Tänään on Jussi Halla-aho luvannut ilmoittaa, mitä hän on päättänyt, mennäkö mukaan Soinin pesänjakajaisiin vai ei.

Veikkaukseni on, että ei mene. Syy on se, hän on jo saavuttanut erään tärkeän tavoitteen, kun Soini luopuu puheenjohtajan tehtävistä. Se antaa puolueelle enemmän liikkumatilaa maahamuuttopolitiikassa, joka on Halla-ahon leipälaji. Se mahdollistaa myös halla-aholaisten…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (13. maaliskuu 2017 at 08:32) — 41 kommenttia

Turkki napit vastakkain Euroopan kanssa

Turkki on pyrkinyt jo vuosia EU:n jäseneksi. Suurina esteinä jäsenyydelle ovat ihmisoikeudet Turkissa ja suuri demokratiavaje. Maa on tällä hetkellä diktatuuri, kun epäonnistunut vallankaappaus, jota muuten on epäilty itse diktaattorin suunnitelmaksi, vaati rajattomat valtuudet presidentille.

Euroopan maissa arvioidaan olevan noin 5 miljoona turkkilaista, jotka ovat paenneet tai muuttaneet Turkista kuka mistäkin syystä. Paljon heitä on mm. Saksassa, joka tarvitsee työvoimaa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (13. maaliskuu 2017 at 05:34) — 5 kommenttia

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot