Jäsenen blogi (174)

Suomi tarvitsee nyt Isänmaallisen Kansanrintaman

SUOMI ENSIN

Nyt tarvitaan Isänmaallinen Kansanrintama palauttamaan aito suomalaisuus, halukkuus työntekoon, ahkeruus, täsmällisyys ja rehellisyys. Poliitikot ovat halutessaan uudistaa kaiken edenneet alueille, joilla pykäläviidakon ja direktiivien hallinta on käynyt mahdottomaksi. Monet uudistukset ovat tarpeellisia, mutta etenemisvauhti on liian kova. Ei kaikkea tarvitse saada valmiiksi neljän vuoden aikana.

Saman aikaisesti maassa liikkuu…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (21. huhtikuu 2017 at 15:18) — 17 kommenttia

Vanhempien koulutettava lapsensa valmiiksi asti.

Lue otsikko  -  niin tehtiin ennenkin. Sitten tuli nämä tasa-arvomellakoijat ja ovat saneet aikaan, että yhteiskunta maksaa kaiken verovaroilla.

Isoisäni, oppikoulun rehtori, koulutti kaksi poikaansa valmiiksi, toisen juristiksi, toisen papiksi.

Omat vanhempani, isä valtion virkamies, äiti oppikoulun opettaja, kouluttivat meidät neljä lasta, kolme yliopistossa ja yhden amm.korkeassa. Silti heillä oli varaa tehdä lomamatkoja ulkomaille yms.

Mikä estää nykyvanhempia…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (9. huhtikuu 2017 at 11:56) — 25 kommenttia

ASUMISKUSTANNUSTEN DILEMMA

Suomalaisten asumisessa on kaksi toisiaan korville lyövää epäkohtaa: asuminen on liian kallista ja asunnot ovat liian pieniä.
 
Asumisen kalleuteen vaikuttaa maan ja rakentamisen hinnan lisäksi se, että keski- ja etelä-Eurooppaan verrattuna rakennusten lämmöneristykseen on panostettava paljon enemmän kuin muualla, ja siitä huolimatta lämmityslaskumme on paljon suurempi kuin esimerkiksi saksalaisilla tai kreikkalaisilla.
 
Mutta se asuntojen koko.…
Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (6. huhtikuu 2017 at 18:37) — 23 kommenttia

PAKOLAISET LEIREIHIN - Miksi ei toimita hallitusti?

Pakolaisten käsittely tuntuu olevan melko hajanaista ja näitä “matuja” näkyy maleksivan pitkin maata. Miksi ei yksinkertaisesti menetellä näin:…
Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (5. huhtikuu 2017 at 13:21) — 10 kommenttia

KURIA VAI HYVÄ JÄRJESTYS?

Helsingin Sanomat käsitteli laveasti aihetta koulukurista (HS 26.3.). Samassa yhteydessä puhuttiin opettajien “huutamisesta”. Täytyy tässä välihuomautuksena todeta, että verbiä huutaminen käytetään aivan väärin. Jos aikuinen vähän korottaa ääntään, sitä sanotaan heti huutamiseksi. Huutaminen on aivan muuta kuin kovalla äänellä puhumista.
 
Mutta se koulukuri. Olen itse sota-aikana käynyt kansakoulun neljä luokkaa eri kouluissa. Ensimmäisen Viipurissa, toisen…
Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (29. maaliskuu 2017 at 09:06) — 9 kommenttia

HYVÄ RAVINTOLA JA RAVINTOLAKULTTUURI

Hei blogistikaverit, suokaa anteeksi jutun pituus, mutta joskus on paljon sanottavaa!

Tamperelainen Aamulehti kysyi kaupunkilaisten mielipidettä hyvästä ravintolasta (Al 24.3.). Tulokset ovat kerta kaikkiaan hämmästyttäviä. Eivätkö nykysukupolvet oikein tiedä, minkälainen on hyvä ravintola?

Kansan mielestä Tampereen Kauppahallin ravintola 4 vuodenaikaa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (27. maaliskuu 2017 at 08:55) — 16 kommenttia

MIKÄ IHMEEN TASA-ARVO?

Poliitikkojen mielisanoja ovat tasa-arvo, samanarvoisuus ja eriarvoisuus. Mitä ihmettä näillä oikein tarkoitetaan? Tasa-arvolla tarkoitetaan kaikkien ihmisten yhtälaista arvoa yksilöinä ja yhteiskunnan jäsenenä. Sillä tarkoitetaan myös yhdenvertaisuutta lain edessä.
 
Tasa-arvolla ei ole mitään tekemistä esimerkiksi miesten ja naisten palkkaerojen tai nuorten miesten syrjäytymisen kanssa. Edellisessä naiset ja miehet ovat eriarvoisessa asemassa, mutta eihän…
Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (24. maaliskuu 2017 at 10:40) — 21 kommenttia

JSN: PÄÄTÖS JA TOIMITTAJAT

Ilmoitan olevani vähemmistöön jääneiden kannalla tässä Sipilä casessa. Viime aikoina toimittajat ovat “alkaneet luulla liikaa itsestään”, kuvittelevat olevansa oikeutettuja melkein mihin tahansa sananvapauden nimissä. Kyllä heitä on syytä aina välillä ojentaa. Ja kun joku toimittaja tekee innostuneena lööpinmetsästyksessään ylilyönnin ja saa vähän ojennusta ja nuhteita kokeneemmalta päätoimittajalta, ei koko toimittajakunnan pidä riehaantua vastar……

Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (24. maaliskuu 2017 at 09:23) — 12 kommenttia

VANHASSA VARA PAREMPI


Vanhassa vara parempi sanoo suomalainen sananlasku. Eikö Soten yhteydessä voisi palauttaa kunnanlääkärit? Ennen oli kunnanlääkäri, joka otti vastaan aamupäivisin ja teki kotikäyntejä iltapäivisin, ja oli periaatteessa tavoitettavissa ympärivuorokautisesti. Tuli öisinkin, jos oli hätätilanne. Hänellä oli apuna terveyssisar ja kätilö. Näillä mentiin ja tultiin toimeen oikein hyvin. Miksi monimutkaistaa asioita ja rakentaa byrokratialinnakkeita?

Kirjoittaja: Paul Tiililä (22. maaliskuu 2017 at 13:55) — 9 kommenttia

Ghanan 110 ministeriä

Mediatietojen (Aamulehti 19.3.) mukaan Ghanan presidentti Akufo-Addo on nimittänyt maahan 110 ministeriä.
 
Oikein tyypillistä noille neekerimaille. Eikö vihdoin voitaisi avata silmiä ja lopettaa kaikkien niiden Afrikan maiden tukeminen, joissa on tällainen presidentti tai diktaattori ja jossa suurin osa valtion varoista menee presidentin lähipiirille ja armeijalle?
Mahtoiko Ghanan presidentti nyt saada hyvät virat kaikille oman klaaninsa heimopäälliköille…
Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (20. maaliskuu 2017 at 08:47) — 7 kommenttia

MIESTEN ASIALLINEN PUKEUTUMINEN

Kun eduskunnan puhemies Maria Lohelakin kiinnitti jokin aika sitten huomiota kansanedustajien ja toimittajien pukeutumiseen, kerrataan miehille tässä lyhyesti herrasmiehen pukeutumisohjeet.

Siisteys ja asiallisuus ovat ensiarvoisen tärkeitä seikkoja. Arki- ja työasuna miehillä käy yhdistelmäpukukin suorin housuin, joiden prässit ovat kunnossa ja lahkeen pituus…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (15. maaliskuu 2017 at 14:15) — 31 kommenttia

Rupattelua hyvistä ruoista kuten kateenkorvasta, kielestä ja munuaisista.

Moni vieroksuu sisälmyksiä, mutta oikein valmistettuina niistä saa hyvin herkullista ruokaa. Munuaisten kohdalla on syytä noudattaa tarkkaan puhdistus- ja liuoitusohjeita.

Parhaat munuaiset ovat mielestäni liekitetyt, mutta myös on muitakin tapoja. Tarjoilla voi perunoiden tai keitetyn riisin kera.

Kateenkorvaa käytetään varsin vähän, vaikka se on varsinainen herkku. Sitä tosin on nykyisin vaikea saada. Minun perheessäni, siis isovanhemmat mukaan lukien, niistä on nautittu…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (13. maaliskuu 2017 at 20:16) — 11 kommenttia

Suomen nuoret miehet 1939 ja Afrikan nuoret miehet 2000-luvulla

Suomen nuoret miehet joutuivat kovan paikan eteen vuoden 1939 lopulla, kun ylivoimainen vihollinen hyökkäsi maahan. Suomen miehet halusivat puolustaa isänmaataan, kotejaan ja perheitään ja maksoivat siitä kovan hinnan. Ei tullut mieleenkään rynnätä pakoon, juosta kotikylän ohi ja jatkaa matkaa Ruotsiin leivoslautasten…
Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (12. maaliskuu 2017 at 09:43) — 5 kommenttia

AVIOLIITTO - SIITTÄJÄN JA SYNNYTTÄJÄN SUHDE

Asiat ovat varmaankin menneet jo Aatamin ajoista niin, että hedelmöittämistoimia on harjoitettu eri sukupuolien kesken. Hyvin monissa lajeissa siittäjä ja synnyttäjä huolehtivat yhdessä jälkikasvusta, jotkut vain lyhyen aikaa, toiset lajit pitempään. Tämä on kai ollut parinmuodostuksen alku, isä ja äiti ovat alkaneet olla yhdessä, ja sitä kautta on muodostunut jonkinlainen esiperhe.
 
Kun Eeva maistoi paratiisissa omenaa, ihmisolennoille syntyi seksuaalinen halukkuus.…
Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (11. maaliskuu 2017 at 12:46) — 11 kommenttia

Suojeluskunnat perustettava uudelleen

Maanpuolustuksesta puhuttaessa mainitaan usein paikallispuolustus, ja pääesikunnalla sekä muilla esikunnilla on asiaa koskevat suunnitelmat olemassa.  Maaliskuussa järjestetään paikallispuolustusharjoituksiakin. Reserviläisjärjestöt ovat moniaalla innokkaasti mukana.
 
Suomen alkuperäinen paikallispuolustus rakentui suojeluskuntien varaan. Maa oli jaettu 28 suojeluskuntapiiriin, ja jatkosodan aikana sotilaspiirejä oli yhtä paljon. Sittemmin sotilaspiirit on…
Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (28. helmikuuta 2017 at 09:36) — 30 kommenttia

Aamulehti on ajatunut harhateille

Mitä Aamulehdessä oikein tapahtuu? Eikö siellä urheiluosastolla seurata muuta kuin pallopelejä? Lahden MM-kisoista on liian vähän juttuja ja esimerkiksi saksalaisten nousua mitalitilaston kärkeen ei ole Aamulehdessä noteerattu laisinkaan?! Oletteko jotenkin saksalaisvihamielisiä? Aika vähän on suomalaistenkaan suorituksista, vaikka kysymyksessä ovat sentään MM-kisat.
Kaikenlaisten kyläseurojen pallopelit saavat kyllä tilaa!
 
Olen alkanut tilata Helsingin…
Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (27. helmikuuta 2017 at 09:59) — 3 kommenttia

Suojeluskunnat perustettava uudelleen, vaikka kansalliskaarteina

Maanpuolustuksesta puhuttaessa mainitaan usein paikallispuolustus, ja pääesikunnalla sekä muilla esikunnilla on asiaa koskevat suunnitelmat olemassa.  Maaliskuussa järjestetään paikallispuolustusharjoituksiakin. Reserviläisjärjestöt ovat moniaalla innokkaasti mukana.
 
Suomen alkuperäinen paikallispuolustus rakentui suojeluskuntien varaan. Maa oli jaettu 28 suojeluskuntapiiriin, ja jatkosodan aikana sotilaspiirejä oli yhtä paljon. Sittemmin sotilaspiirit on…
Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (20. helmikuuta 2017 at 15:28) — 14 kommenttia

Lait riittävät, EK teki oikein

 
Eräät ammattiliiton ja vasemmistopuolueet ovat nostaneet kovan äläkän sen takia, kun Elinkeinoelämän Keskusliitto EK irtisanoi joukon sopimuksia. Ilmeisesti…
Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (18. helmikuuta 2017 at 17:32) — 7 kommenttia

MITÄ VIKAA POPULISMISSA MUKA ON?

Nyt näyttää olevan kovasti muotia tuomita toista mieltä olevia populisteiksi, populismin kannattajiksi. Selvitetäänpä nyt ensin, mitä sana tarkoittaa. Se tulee latinan sanasta populus, kansa. Populismilla ymmärretään kansan suosioon pyrkimistä kansanomaisin keinoin. Siis oikeastaan ihan asiallista, vai mitä?
Kansa ja kansanomaisuus näyttäisi olevan…
Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (27. tammikuu 2017 at 18:32) — 16 kommenttia

EDUSTAN MENNYTTÄ SUKUPOLVEA

Olen nyt 85-vuotias ja katson voivani hyvin edustaa 1900-luvun alkupuolella varttuneita sukupolvia näissä käytös- ja kasvatusasioissa.
 
Meidät lapset opetettiin teitittelemään vieraita ihmisiä, erityisesti vanhempia. Me myös tervehdimme lapsina ja nuorina reippaasti saman kylän tai muun lähialueen vanhempia ihmisiä. Nykyisin meitä usein sinutellaan tuosta vaan eivätkä edes saman kadun tai naapuruston lapset tervehdi meitä, vaikka ulkonäöltä tuntisivatkin. Kohteliasta…
Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (25. tammikuu 2017 at 14:29) — 26 kommenttia

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot