Jäsenen blogi (56)

Nykyisellään kallis sote

Suomi on esitetyn kuvion 1 mukaisesti velkaantunut reippaasti jo 70-luvulta lähtien. Välillä velkaantumista on onnistuttu hillitsemään, mutta vuodesta 2008 lähtien se on taas karannut taivaan tuuliin.

Suomi, meidän ainoa maamme, kohta 100-vuotias on siis melkoissa rappioveloissa hulvattomien kansalaistensa ansiosta.  

Tämä on ja pitää olla tämän hetken suurin huoleenaiheemme, ja tähän kiinteästi liittyvät myös seikat että tulevatko valinnanvapaus ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (27. kesäkuu 2017 at 13:00) — 5 kommenttia

Trumpin ilmastopäätös

Länsimaat ovat rakentaneet itsellensä toimivan maailman, missä ihmisenergiaa ei juurikaan tarvitse käyttää. Helppoa, hauskaa ja vaivatonta on päivän trendi. Tämä elämismalli on kuitenkin aika energiasyöppö. Ja tässä tulee se varsinainen sovittamaton yhtälö kovan kulutuksen ja energiapulan, etenkin ekoenergian, suhteen.Tämä ilmastolle sopivan energian vaje on koko maapallon ongelma. Tosaalta USA ja EU ovat aika varakkaita, vaikka aina valittavat, etteivät ole. Ne ovat…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (2. kesäkuu 2017 at 14:00) — 11 kommenttia

Valtion terästettävä elinkeino- ja teollisuuspolitiikkaa

Sipilän hallitus on kiitettävästi uurastanut työmarkkinauudistusten kanssa ja osittain saanutkin ne siihen kuntoon, mitä Suomi tarvitsee. Osaa porukkaa nämä uudistukset kirpaisevat, mutta sellainen maailma on; välillä on itsekin tehtävä muutoksia pärjätäkseen valtavirrassa.

Alla olevassa jutussa (linkki 1) demarien Lauri Ihalainen kiteyttää mielestäni aika hyvin maan kokonaistilanteen jo tehtyjen uudistusten jälkimainingeissa.  

 

” - - Jotta…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (29. huhtikuu 2017 at 20:30) — 2 kommenttia

Epätasa-arvoistuuko kansa kalliiden harrastusten takia

Viimeiset vuodet on valitettu, miten kansa jakautuu kahtia sekä taloudellisesti että aktiivisuuden osalta. Yllättäen on huomattu, että harrastusten puute voi jouduttaa etenkin nuorilla syrjäytymistä ja osattomuutta.

Omituista sekin, että nuorilla, etenkin pojilla, pääharrastukset tuntuvat olevan pelkästään lajeina kalliit jalkapallo ja jääkiekko.

Tähän asian laitaan on tultava muutos.

 

Nyt tulisi kehitellä uus-vanha laji, mihin kaikki voivat ottaa osaa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (2. huhtikuu 2017 at 00:20) — 12 kommenttia

Kaavaillun perustulon tilalle valtion takaama ”visa- ja pankkikortti”

Suomessa on ongelma. Maassa on korkea työttömyysaste ja etelässä olisi paljon töitä, mutta monet työttömistä asuvat muualla kuin etelässä.

Usein, etenkin pitkään työttömänä olleen voi olla vaikeaa ottaa työtä vastaan ihan sen takia, ettei hänellä ehkä ole varaa parin kuukauden matkalippuihin sun muihin tykötarpeisiin, mitä töihin lähteminen vaatii.

Eka palkkakin saattaa tulla vasta parin kuukauden työssäolon jälkeen.

Valtio kaavailee perustuloa tällaisiin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (1. huhtikuu 2017 at 23:40) — 17 kommenttia

Alkää peljätkö sotea ja valinnanvapautta ..

Sote-soppa on kiehunut Keskustavetoisesti jo pitkän aikaa alkaen PARAS-hankkeesta (liite 1) vuodelta 2006. Monet pelkäävät mitä tuleman pitää, kun Keskustavetoinen hallitus kohta saa tästä viimeisimmän versionsa ulos, mutta jota sanotaan valmisteltavan salamyhkäisesti. Lähes kaikki asiantuntijat ovat lytänneet sote-kaavailut ja valinnanvapauden.

 

Myös maakuntauudistus epäilyttää monia, koska sen katsotaan näivettävän maan talousveturia eli Uuttamaata. Epäilyksiä siis…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (25. maaliskuu 2017 at 17:30) — 14 kommenttia

Miten työllisyys ja työmarkkinat Suomessa kuntoon

Monien uutisten mukaan työllisyys on kohentumassa kautta koko Suomen maan. Kohta voi olla jopa työntekijäpulaa, ja Suomi voinee helpottaa ainakin osittain maailman pakolaisvirtaa palkkaamalla tänne heitäkin lisää uusiksi työtekijöiksi. Mutta mistä ideoita / ohjausta uusille firmoille.

1.) Yrittäjyyspolitiikka:

 

YLIOPISTOT - tuottamaan yhdessä yritysten + TE-toimistojen kanssa käytännöllisiä polkuja

 

a) yrittäjyyteen - ei mitään…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (23. maaliskuu 2017 at 00:00) — 7 kommenttia

EU, Suomi – Putinin peukalon alle ehdoin tahdoin ?

Jokin aika sitten uutisoitiin, miten EU hyväksynee (?) Venäjän kaasuputken rakentamisen alueelleen, koska se on taloudellisesti hyödyllistä koko EU:lle. Osa asiantuntijoista kuitenkin ihmettelee, että voiko talous näin muka mennä ohi kaiken - jopa alueellisen turvallisuuden (linkki 2), kun tiedetään Venäjän nykyiset sotaretket ja valloituspyrkimykset.

Ei ole kuin muutama vuosi sitten, kun Venäjä kesken talven kovimpien pakkasten kiristi jotakin maata kaasutoimituksillaan. Jos…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (18. maaliskuu 2017 at 21:26) — 1 kommentti

Yhteiskuntafilosofinen näkemykseni

Paljon pitää ihmisen olla mukana eri asioissa ja pohtia tykönänsä muiden näkemyksiä, jotta voi muodostaa edes jotensakin vedenpitävän kokonaisnäkemyksensä maailman menosta. Se on vähän kuin olla kuvitteellisesti pyykkikoneessa, ensin mennään eteenpäin, sitten pysähdys ja sitten kone alkaakin pyörittää toiseen suuntaan. Ja taas sama alusta.

Näin tulee kuitenkin puhdasta pyykkiä ja selkeitä näkemyksiä itse kullekin, jotka kestävät aikansa tai aina, tai sitten muuttuvat taas, kun…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (2. maaliskuu 2017 at 15:08) — 6 kommenttia

Espoon vahvuudet

Tärkeimmät Espoon vahvuudet lienevät Aalto-yliopisto, kallis ja Suomen tavoitelluin rakennus-/tonttimaa ja jota on vielä paljon myytävänä, hyvin ja säntillisesti hoidettu talous, jo varhainen satsaaminen raideliikenteeseen, aika matala työttömyysaste (noin 10 %), valtakunnallisesti hyvä sijainti pk-seudun kupeessa – ja espoolaisuus, mikä tarkoittaa kaikkea edellä lueteltua.

Espoo on entistä maaseutua, mikä on vasta avautumassa suurkaupungiksi. Tässä kohtaa pitäisi varmaan olla…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (28. helmikuuta 2017 at 00:00) — 9 kommenttia

Vihapuheet auttavat trolliarmeijoita tuhoamaan sivistysvaltion

Internetin aikakautena mielipiteillä ei ole rajoja, niitä velloo globaalisti kasvottomassa mediassa ympäri maailman. Tämä voi olla sanan- /ilmaisunvapauteen ja demokratiaan täysin uskovissa maissa joissakin tilanteissa vaarallista.  

Sananvapaus on tietenkin aina ok, mutta mitä jos toinen/toiset osapuolet valehtelevat tietoisesti koko ajan täyttä häkää, antavat disinformaatiota / propagandaa hienosti ja vaivihkaa upotettuna asiatekstien joukkoon (esim. keskustelupalstat /…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (12. helmikuuta 2017 at 12:30) — 35 kommenttia

Demokratia ja byrokratia – tae kansanvallasta

Nämä kaksi sanaa tuntuvat kuivilta ja ikäviltä, mutta loppupeleissä ne tuovat ryhtiä ja oikeudenmukaisuutta politiikkaan. Ne pitäisi vain pitää koko ajan politiikan teossa mielessä eikä niistä saisi lipsua senttiäkään, että pysyttäisiin raiteilla.

Jokaisen hallituksen velvollisuus on palauttaa viestikapula aikoinaan samana seuraavalle hallitukselle ilman että se on matkan aikana muuttunut yhtään perusolemukseltaan.

Jos laskee maailman demokratiat, niin ne ovat…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (23. tammikuu 2017 at 14:16) — 11 kommenttia

Muutosta muutoksen vuoksiko?

Alla kopsattu Radio Moreenin sivustolta vuodelta 2010 blogini, joka vaikuttaa aika relevantilta edelleen. Suoritin tuolloin yliopisto-opintoihini liittyvää pitkää sivuainetta, tiedotusoppia, Tampereen yliopistossa.

-----------------------------------------  

 Muutosta muutoksen vuoksiko?

26.9.2010

 

Tänä syksynä olen seurannut melko tiiviisti Tampereen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (13. tammikuu 2017 at 15:00) — 1 kommentti

Taas ilmassa paljon kysymyksiä – tiemaksuista tällä kertaa

Liikenneministeri Bernerin mukaan väylien "yhtiöittämisen jälkeen autoilijaa laskuttavat tien käytöstä vakuutusyhtiöt, teleoperaattorit ja autokauppiaat". Valtion väylien yhtiöittämisestä päätetään kevään kehysriihessä, huhtikuun lopussa eli kuntavaalien jälkeen. (HS, alla linkki)

 

Eli tällöin päätetään jatketaanko koko hanketta vai ei. Liikennekaari ei siis välttämättä ole mitään pakkopullaa vaan demokraattisesti etenevä hanke, jossa kuulostellaan kansan tuntoja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (29. joulukuu 2016 at 23:00) — 52 kommenttia

Suomalaiset ovat ymmärtäneet teenjuonnin täysin väärin - kuumaa ja kitkerää

Ihmisen pitäisi juoda nestettä noin kaksi litraa päivässä, naisilla suositus on 1,5 ja miehillä 2 litraa. Tähän tosin vaikuttaa myös ilman lämpötila ja henkilön aktiviteetti.

Yleensä kun laitamme teetä niin tämä operaatio alkaa veden keittämisellä. Ja se sata-asteinen vesihän on tosi kuumaa, kestää jonkin verran ennen kuin se jäähtyy juomakelpoiseksi. Jos vaikka kahvilassa sattuu tilaamaan teetä, niin siinä saattaa mennä muutama tovi odotellessa sen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (23. joulukuu 2016 at 12:14) — 11 kommenttia

Mitä lisäuhkaa muka FI-Natomaasta olisi Moskovalle verrattuna jo oleviin Baltian Natomaihin

Suomessa yritetään hyssytellä Nato- ja Venäjä -puheita. Kohta taitavat kuitenkin tuulet tässäkin asiassa muuttua, kun Trump astuu ruoriin. Hän on kenties hyväkin kaveri Putinin kanssa ja ns. "isosten etupiirit" saattavat sitä kautta muuttua.

Tähän asti Suomi on mielestään ollut…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (21. joulukuu 2016 at 14:00) — 30 kommenttia

Suomen ja Venäjän raja

Suomen ja Venäjän välinen raja on pituudeltaan noin 1340 kilometriä.

 

Tavallaan tämä raja on myös (ainakin toistaiseksi vielä) idän ja lännen välinen raja, kun Venäjä ei ole kovin innokas sopeutumaan läntiseen kulttuuriin vaan yrittää muokata omaa kulttuuria ja identiteettiään pois ”lännen hapatuksesta”.

Mikä voi olla vaikeaa toteuttaa, kun Venäjä mielletään laajalti kuitenkin eurooppalaiseksi alueeksi.

Nykyisessä Venäjän ”identiteettikriisissä” –…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (10. joulukuu 2016 at 22:49) — 15 kommenttia

Spekulaatiot ja uhkakuvat

Tänä syksynä presidentti Niinistökin varoitteli uhkakuvien arkipäiväistymisestä, alla TS:sta kopiota tästä lausumasta.

Tätä samaa voisi sanoa viime viikolla velloneesta Sipilän tapauksestakin.  Jos jotakin luulemisen tasolla olevaa asiaa aletaan liikaa, jatkuvalla syötöllä ja vielä arvovaltaisessa mediassa tuomaan esille niin se voi kohta tuntua enemmistöstä kuin se olisi totta.

Varsinkin toimittajilla pitäisi olla tällainen ”kaukoluotain”…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (4. joulukuu 2016 at 20:30) — 3 kommenttia

Suomi on nyt hyvässä kurssissa

Valtakunnan viime päivien uutisointikin sen osoittaa, että isoimmat huolet maailman ja Suomen horisonteista ovat nyt väistyneet. Myös pörssikurssit ovat ilmeisesti piristyneet USA:n presidenttivaalien ratkettua bisnesgurun voittoon ja mahdollisesti orastavaan nousukauteen all over the world.

Ehkä nyt maailmankirjat ja taivaankappaleet olivat sellaisessa asennossa, että tarvittiin juuri Trumpin kaltainen henkilö ruoriin, vaikka toisenlaisessa tilanteessa Clinton olisi ollut…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (27. marraskuu 2016 at 21:10) — 4 kommenttia

Ratikalle uusi silta Tammerkosken yli

Tampereen kaupunginvaltuusto otti aikalisän ratikan käsittelyssä ilmeisesti Kalervo Kummolan uuden esityksen takia, jonka mukaan ratikkalinjan pitäisikin kulkea Kalevantien ja Hatanpään valtatien kautta Hämeenkadulle ja siitä Viistokatua pitkin Kauppakadulle.

Yleensä vanhan asemakaavan mukaisten rakennelmien korjaaminen tai muuttaminen voi olla ennalta arvaamatonta, riskaabelia.

Ehkä lopulta halvimmaksi ratkaisuksi kaupungille tässä vaikeassa taloustilanteessa tulisi…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eva Back (2. lokakuu 2016 at 23:23) — 13 kommenttia

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot