Jäsenen blogi (115)

Rutiköyhät ja Suomi100v

Minun rahaköyhyys on aikuiselämäni aikana ollu omien valintojen seurausta eikä sillain niin kauheaa, oisin voinu jäähä tilantteissiin ja vakivirkoihin tai olla ottamatta jättivelkoja (minun rahoissa jättejä), mutta käsitän jotenki syvästi, kuinka kauheaa on olla oikeasti rutiköyhä.

Paperittomat on kerta kaikkiaan kauhea asia ja niitä oli jo ennen tätä pakolaisaaltoa tosi paljon, miehän en lukuja muista, ja paperiton on ihminen, jotei tässä rikhaassa maassa ole olemassa ja niitä kait…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (3. kesäkuu 2017 at 08:00) — 8 kommenttia

Tottakai Trump vettäyty ilmastosopimuksesta

Ymmärrän täysin, että sen piti vettäytyä ja tietenki just oman maan parhhaaksi, amerikkalaisten takia.

Niinko meänki hallitus ja puoluevaltaeliitti vaalii meän maan talloutta, niin tietenki, tottakai kaikki tallouen etheen uhrattava, hyvä hallitus huolehtii hyvin tallouesta.

Sortunheet ja kärsivät uhrattaan ensin, niilähän ei mithän väliä olekko ei niistole mithän hyötyäkkään, ko haittaa vain, kustannuksia, maksavat valtiolle niin ja niin paljon, ymmärtäähän sen, että net…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (2. kesäkuu 2017 at 08:30) — 14 kommenttia

Valkonen Mandela ja pakolaiset!

Vuonna 1994 eli noin 23 vuotta sitte julkastiin kirja Valkoinen Mandela, Matti Paloheimo ja son niissä - 101 Kirjojen Suomi - kirjoissa ja jossaki luki, lue tämä nimenomainen kirja, niin näet, kuinka maamme on muuttunu, eijjole muuttunu minun mielestä, mikhän eijjole minun mielestä muuttunu, vai onko sinusta?

Mie olin sillon semmosissa töissä, että olin tekemisissä pakolaisten kanssa ja jokku sano, ettei tämole tässä, tullee uusia ja aina vain uusia aaltoja.

Jo sillonki jokku…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (28. toukokuu 2017 at 13:00) — Ei kommentteja

Yritystä kunnioittaa toista ihmistä!

Varjele Jumala minua kohtelemasta ihmisiä niinko nois jotaki arvosteltavia taideteoksia, niinko mullois päässä ja syämmessä semmosia ryhmiä ja porukoita ja karsastettavia ja ihhailtavia, jotenki, että se on semmonen, sehän kuuluu tuommossiin, joo son just semmonenko seki oli sillon kerran.

Emmä met arvosta kaikkia ihmisiä tasa-arvosesti, meilon arvojärjestyksiä ja karsinoita, joihin met jaottelema toisia ihmisiä, siis ihan oman pään mukhan, omien taistelujen ja kilpailemisten…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (23. toukokuu 2017 at 05:42) — 3 kommenttia

Se paras aivojumppa!

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (22. toukokuu 2017 at 21:33) — 8 kommenttia

Haluan Suomen armeijan pysyvän Suomessa

Onko suomalaisten upseerien lähettäminen rauhan aikana ulkomaille ja ketä net tosiaan johtaa sielä, eihän vain ole varusmiehet menossa perässä, niin onko se vastuunottamista?

Onko isäntämaasopimus vastuunottamista?

Uskottakostet vieläki, että Jumala siunaa meän suomalaisia sotihlaita ja on kaunista kuolla sotimalla, että saa taivaspaikan sotimalla?

Sehän on tappamista tai tulla tapetuksia? Väkivaltaa? Kylvää pelkoa ja vihhaa toisia ihmisiä kohtaan, vastustajia…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (21. toukokuu 2017 at 09:30) — 12 kommenttia

Eilinen Ylen Jääskeläisilta

YLen nämä jättikeskustelut on kansan tyhjänpäivästä viihyttämistä, jossa räävittään vakavia asioita ja just ehkä kertoo Ylen tasosta olla pyrkimättä totuudellisuutteen ja objektiivisuutteen.

Ylen eilistä iltaa toela ihmettelen, miksi järjestethän tuommonen julkinen häpäsy-oikeuenkäynti oman ison pomon kans?

Kireät äkäset toimittajat tökkii ja häirittee keskustelun ees jonkulaista syntymistä ja rakentumista, eivät kykene seuraahmaan luontevasti keskustelun kulkua, tilanne on…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (18. toukokuu 2017 at 08:02) — 7 kommenttia

Mikä tahansa järjestelmä on hyvä

Minua on alkanu eppäilyttään, ettei mikhän järjestäytyminen ei meitä auta, pitäs tapahtua meissä, siis itte ihmisissä joku muutos.

Hyvä kirjotus on se, joka tukkee minun valhmiita omiaki mielipitheitä ja semmosia mie sitte somessaki jakelen, onko järkeä, ei.

Mikä tahansa puolue, järjestelmä on hyvä, josse on puhtaitten, kilttien ja täyspäisten ylläpitämä, mutta pillaantuu helposti ahneusta ja muista kuolemansynneiksi sanotuista ilmiöistä.

Siunakkaa ittenne, sanos minun…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (16. toukokuu 2017 at 08:01) — 6 kommenttia

OIkeus uskonnonvaphautteen

Tai uskonnottomuuen vaphautteen, niinko mie ittele haluan, muttemmie halua mitätöijjä kenenkhään uskontoja.

Mie en voi käsittää, miksi kristityt hättäilee toisuskosista. MIkä pelottaa?

Minua ei pelota kristyt eikä heän uskontonsa, vaikka ussein häiriinnyn ja joskus minua häirittään kristinuskolla, jota eniten kuulen ja näen. 

Kunnioitan toisten vakkaumuksia ja mielipitheitä, mutta ihmettelen, etteikö ihmiset arvaa ommaa tilhaansa eikä siten ossaa antaa arvoa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (7. toukokuu 2017 at 13:30) — 25 kommenttia

Rukkous Sipilän puolesta!

Jos sulle Jumala soppii, anna pääministerille rohkeutta tehä oiken!

Sipilä sooloili liian vähän ministereitä, jopa oikeusministeriksi sinänsä hyvän tyypin, muttei lainoppinutta?

Pakolaisten pallautuksia selvästi ittekki ihmettellee ja sano, ettei oikeustajunsa hyväksy läppejä vankilassa oottamassa pallautuksia?

Sipilä välilä toimii tavan mukhaan, välilä omapäisesti, eiköse oikeasti uskalla tehä niinko sen pää ja syän sannoo, anna Jumala sille näkökykyä nähä, mitä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (26. huhtikuu 2017 at 06:30) — 17 kommenttia

Aamufilisooffi äänessä!

Huomenta kaikile, elinvoimiensa lähtheillä, ja tääläki Aamulehen plokeissa met rapsutelhaan toisiamme, kumartelema pikkusta ja isoa tietoa ja oikeita mielipitheitä, viissautta, vuoroin sie minua ja mie sinua, tämon semmonen rakkauen rakentamismaailma tämäki tämä virtuaalitoellisuus, tai sitte ei, helei, jess!

Ja mielelle kaikki on mahollista, hygienisiä ajatuksia ja mielenrauhaa kaikile, Oulussa sattaa vettä pimpeli pompeli pom, eikä elämä joka suhtheessa ole duuria eikä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (22. huhtikuu 2017 at 07:00) — 11 kommenttia

Joko some kesytti minut?

Kesyttääkös somettaminen minut vänggälläki?

Miehän nyt kesytän koiranpentuani Herttaa, ideani on tietenki, että se ellää minun johdolla ja on sopiva koira mulle ja silti sillä on oma vaphautensa ja ois ilonen ja tyytyväinen. Hertasta 6 kk on jo kauan nähny, että se yrittää koko ajan tehä oiken ja olla oiken, mulle, minun mielestä hyvin eli toivon, että käyttäytys ennakoidusti ja sovituissa raameissa, no kyllä siittä tullee maailman paras ja viishain kunnon hurtta, mulle.

Mutta…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (21. huhtikuu 2017 at 08:00) — 48 kommenttia

Suomi on rasistinen maa

Ja Suomi ensin ja Rajat kiini ja MV:t saastuttaa minun mieltä, niitten puhheet painuu johonki verkkokalvolle, en viitti tuhlata enkä usko, että se auttaskhaan mithän, tuhlata elämänvoimiani semmosella tietosuuella, olisin toivonu, jos kerta olhan turvallisuuesta puhumassa, niin viranomaiset ois puuttunheet, mutta feispuukissaki on semmosia ryhmiä ja sivuja, etten käsitä, kuinka ne saa jatkaa toimintaansa ja puhua sillain.

Nyt mulle tuli Aamulehen plokillaniki semmosta tekstiä ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (19. huhtikuu 2017 at 13:49) — 50 kommenttia

Alama kohtelheen turvapaikan hakijoita hyvin

Olenkos mie käsittäny ja kuullu oiken, Nigeriassa syntyy joka vuosi 7 miljoonaa (tämän korjasin klo 14,27 ko oli nolla liikaa, seittemän miljoonaa) vauvvaa ja aika äkkiä non 15-20 vuotta ja jossei afrikkalaisten ryöstäminen ja hyväksikäyttö muutu heän auttamiseksi, niin mitä sitte? Kyllä sieltä kattoen meän kolkka näyttää varmasti aika tyhjältä, tillaa ja hyvinvointia on?

Rajat kiini ja Suomi ensin -porukat ei taijja miettiä kovin laaja-alasesti maailman menoa, meän rajat ja jopa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (17. huhtikuu 2017 at 09:30) — 53 kommenttia

Rauhottukkaa!

Sillon 100v sitte ihmiset pelkäs ja oistu kuka mihinki porukhaan, tullee tästä meän hommasta miehleen.

Mei ees tiijetä kuka Ruottissa teki pahohjaan ja syytelhään... Kai tet muistatta suomalaiset kouluamp... Entä Norjan Breivik...

Enkä kannata Niinistöä pressaksi, se puhhuu outoja Syyrian kaasusyyllisistä, vaikkemmä met voi tietää...

Kauheaa tosiaan ois jäähä rajojen sisäle Rajat kiini ja Suomi ensin -kiihkoilijoitten kans, eijjois hauskaa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (8. huhtikuu 2017 at 08:30) — 10 kommenttia

Iloksi kaikile!

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (4. huhtikuu 2017 at 07:15) — 3 kommenttia

Teemä karua velkaa!

En usko, että opiskelut noppeutuu tai anakhaan paranee yliopistomaksuilla, Etlat ja Eekoot on syämmettömiä ja vanhanaikasesti ylhäältä alaskattovia autoritäärisiä äijjänruppanaköörejä.

Ihan niinko meän huippupolitiikot hallituksessa, finanssiraharikas ukkeli tai valtahimokas akkeli voi olla ihmisenä köpönen ja ymmärrykseltään heikko - ja seuraukset on karua nähtävvää ja koettavvaa!

Ei oppiminen oikeasti parane ees arvioimalla eikä työnteko…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (31. maaliskuu 2017 at 05:57) — 13 kommenttia

Kela ei hoijja hommaansa

Monien ihmisten toimeentulo estyny, jonottavat tuntikausia? Eikö tähän saaha apua, kukhan ei vastuussa?

Oikeasti kukhaan ei ole vastuussa. Asioita ei kirjaa kukhan minnekkään, mutta ootappako joku pikkuihminen tekkee virheen Kelan kans, sieltä pesee armottomia ratkasuja!

Lääkärit on mukana tässä, eivät nouse puolustaan ihmisiä, joitten lääkehommissa monia uusia ongelmia, lääkärit taipuu niinko Yleki, ihminen ei keskiössä, vaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (25. maaliskuu 2017 at 08:00) — 3 kommenttia

EUrostoliiton Suomi100v putoaa alas puusta

Ja vaikka kuulostaa hurjalta, niin aamurukkoukseni oli, että hajokhoon koko hyvinvointi vai onko tämä hyvän kauhniin ja oikeuenmukasen Suomiätin arvosta, että molema kehittänheet verotuksen, joka koskee enämpi köyhiäkö rikhaita. Harmaa tallous on pyhä lehmä, jotei uskalleta siivota. Vakuutusteltat ja Paratiisisaaret suojelee rikhaitten rahoja?

On iso systeemi, joka kiusaa kippeitä ja vanhuksia, jokkon houkuteltu lääkebisneksen syövereihin. Laitokset…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (9. maaliskuu 2017 at 09:32) — 7 kommenttia

Rauhanliike ja vappaa-ajattelijat heräkkää!

Hoksasin puolestani aatellakko meilä vain ääripäät keskustellee ja tavaliset tolkun ihmiset ei viitti eikä jaksa, niin äkkäsin yhtäkkiä, että tosiaan rauhanliike tai joku vappaa-ajattelijat ei kuulu eikä näy!Sotahullut persut täyttää lööpit ja some kähisee, rasismia vaiko ei, mutta on paljon muitaki mielenkiintosia tahoja ja yhistyksiä ja puolueita, joista mie ainaki haluaisin kuulla ja nähä eri asiayhteyksissä. Että puhusivat ja sanosit ajatuksiaan ja näkökulmiaan.Ja… Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (19. helmikuuta 2017 at 15:24) — 9 kommenttia

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot