Jäsenen blogi (338)

Venäjä hyökkäsi aloittaen Jatkosodan

Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun alkaen 22.6.1941 kello 6.05, aloittaen Suomen ja Venäjän välillä käydyn  Jatkosodan joka oli Erillissota. Pitkiä suoria lainauksia, tarkoin lähdeviittein:

1. Eversti, Mannerheimristin ritari Jorma Karhunen: ”Venäläiset pommikoneet hyökkäsivät panssarilaivojamme vastaan Sottungan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (23. kesäkuu 2017 at 07:35) — 8 kommenttia

Kiitos!

Pitänee minunkin kiittää Aamulehden blogeja - melkoinen määrä on tullut kirjoitettua, välillä epäsovinnaistakin tekstiä, täällä minua ei kuitenkaan ole sensuroitu.

Blogialusta on joskus takkuillut perusteellisesti, mutta pääsääntöisesti sekin on kuitenkin toiminut hyvin.

Oletan, että Aamulehden päättäjät tekivät virheen päättäessään lakkauttaa blogit. Blogit olisivat voineet houkutella lukijoita maksulliseen nettiaamulehteen - mutta se olisi puolestaan vaatinut, ettei…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (17. kesäkuu 2017 at 21:48) — 7 kommenttia

Olen koditon - blogin suhteen

Kotisivullani lähestyy puolentoista miljoonan vierailun rajapyykki vaikka en ole sitä aikoihin päivittänyt. Pitäisi varmaan kirjoitella sinnekin.

En ole vielä keksinyt missä rupeaisin jatkamaan blogien tai muiden pikaistuksissa kirjoitettujen kirjoitusten julkaisua.

Onko lukijoillani ehdottaa uutta alustaa? Pitäisi olla moderoimaton kommentointimahdollisuus, mahdollisuus lisätä kuvia, linkkejä,…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (14. kesäkuu 2017 at 08:03) — 7 kommenttia

Demokratian vastustajista ei ole puutetta

Persut valitsivat itselleen demokraattisissa vaaleissa uuden puheenjohtajan. Sieltä sun täältä kuuluu parkua persujen tekemästä valinnasta.

Se puheenjohtajan valinta oli demokratiaa - nääs. Sääntöjen mukaisesti valittu, pulinat pois.

Jos uusi puheenjohtaja haluaa noudattaa hallitusohjelmaa, kuten oletan, niin vielä vähemmän on toisilla syytä aukoa päätään.

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (10. kesäkuu 2017 at 19:13) — 34 kommenttia

Ei pitäisi nuolaista ennen kuin tipahtaa

On monenlaisia sanontoja siitä, ettei kannattaisi juhlia etukäteen jotakin asiaa.

Tämä tuli mieleen, kun on vaikka minkälaista kissanristiäistä, juhlarahaa ja onnittelua 100-vuotiaalle Suomelle. Kannattaisi muistaa, ettei Suomi ole vielä täyttänyt sataa vuotta - eikä ehkä täytäkään.

Suomen maanpuolustus (varsinkin puolustusvalmius) on surkeassa tilassa, Suomi ei ole demokraattisten maiden puolustusliiton NATO jäsen, EU on sotilaallisessa mielessä pyöreä nolla.

Entäpä jos…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (8. kesäkuu 2017 at 20:43) — 4 kommenttia

Presidentti Niinistön virhe haastattelussa

Suomen Tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli todennut haastattelussa Ilta-Sanomille, ettei Venäjä aio hyökätä Viron kimppuun. Niinistön mielestä Venäjän hyökkäys NATO-maan kimppuun aiheuttaisi suuren sodan, joka ei rajoittuisi Baltian maiden alueelle ja siksi hyökkäystä ei tule. Asiasta on kirjoitettu melkoisesti Viron mediassa ja kommentointikin on ollut laaja-alaista. Ohessa Viron "Hesarin"…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (5. kesäkuu 2017 at 20:37) — 10 kommenttia

Autot ja veitset on kiellettävä!

Kun aikoinaan tapahtui tappamisia ampuma-asein, niin tietyt tahot huusivat kuorossa että ampuma-aseet on kiellettävä ja kerättävä kansalta pois. Aivan kun ase olisi syyllinen eikä aseen käyttäjä.

Ihmettelen kauhiasti miksi sama porukka ei nyt huuda kuorossa että autot ja kaikenlaiset veitset on kiellettävä ja kerättävä kansalta pois. Eikö se olisi ihan looginen jatkumo. Väline on syyllinen eikä välineen käyttäjä.

Miettikääpä moniko ihminen olisi säilynyt hengissä näissä autolla…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (4. kesäkuu 2017 at 19:01) — 41 kommenttia

Illu - Jukka Piipponen (kirja)

Olen lukenut useita kirjoja kaksinkertaisesta Mannerheimristin ritarista, lentomestari Eino Ilmari Juutilaisesta (Illusta). Silti tämäkin noin 500 sivun kirja kannatti lukea. Vieläkin tuli vastaan uusia kiinnostavia asioita. Suosittelen kirjaa lämpimästi - kuin myös ritarin itsensä kirjoittamaa kirjaa Punalentäjien kiusana.

Illu oli aikanaan täysin oikeassa suositellessaan, että Suomen ilmavoimat tarvitsevat erittäin hyvät hävittäjät JA…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (28. toukokuu 2017 at 14:05) — 9 kommenttia

Hyödyllistä verotetaan - haitallista tuetaan

Verotuksesta on varmaankin helppoa löytää "ziljoona" kummallisuutta, mutta otan tässä esiin vain muutaman, jotka panevat ihmettelemään ovatko päättäjämme nimikkeen "Homo sapiens" arvoisia.

Aamun uutisissa kerrottiin että vesivoiman kiinteistövero on voimayhtiöille kipurajalla - eli sietämättömän korkea. Vesivoima on erittäin hyödyllistä ja tarpeellista. Vesivoimala tuottaa sähköä ympäristöystävällisesti, halvalla ja ilman tukiaisia. Sitäpaitsi…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (12. toukokuu 2017 at 08:11) — 15 kommenttia

9. toukokuuta ei ollut Stalinin Venäjälle voitonpäivä

Kannattaa huomioida tästä nykyisin Venäjällä vietettävästä "voitonpäivästä", ettei sitä suinkaan juhlittu Stalinin eläessä. Stalinin mielestä Venäjä ei suinkaan voittanut, joten ei ollut syytä juhliakaan voittoa. Vuonna 1945 oli sodan päättymisen paraati Venäjällä, mutta se siitä.

Venäjän tavoitteena oli Toisen Maailmansodan, jonka nimenomaan Venäjä halusi saada aikaan, avulla…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (9. toukokuu 2017 at 20:32) — 4 kommenttia

Ruostesuojaus pidentää auton elinikää

Jonkun mielestä auton elinikää ei tarvitse pidentää, vaan pitäisi ostaa vähän väliä uusi auto.

Minun kantani on kuitenkin, ettei toimivaa kannata vaihtaa uuteen, joka saattaa hyvinkin olla jopa epäluotettavampi (vika-alttiimpi) kuin vanha. Vanhalla autolla ajetun kilometrin hinta on oleellisesti halvempi kuin uudella autolla.

Vuonna 1994 ostin uuden auton. Yhtenä tärkeimmistä valintaperusteista oli vähän vikoja. Siksi tutustuin Saksan katsastuslaitoksen merkki ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (5. toukokuu 2017 at 16:08) — 37 kommenttia

Uskomattoman hyvä pyttipannu

Vetelin juuri naamaani aivan uskomattoman hyvää pyttipannua. En ole tehnyt sellaista koskaan aikaisemmin, enkä tiedä miten pyttipannu pitäisi tehdä - mutta näin siitä tuli erinomaista.

Kuorin ja paloittelin kolme suurehkoa raakaa perunaa. Voitelin paistokasarin voilla ja jätin sinne loput voimöhkäleet. Kaadoin perunapalat kasariin ja pistin levyn lämpenemään.

Kuorin ja paloittelin Maalaislenkin (81% lihaa ja noin 22% rasvaa). Ei kait sitä olisi ollut pakko kuoria kun oli…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (1. toukokuu 2017 at 16:36) — 19 kommenttia

Suomen Vapaussota Venäjää vastaan

Yleisesti katsotaan Suomen ja Venäjän välillä käydyn Vapaussodan alkaneen 28.1.1918. Silloin Suomen Armeija (Eduskunta oli valtuuttanut 12.1.1918 perustamaan Suojeluskunnista Suomen Armeija) aloitti Pohjanmaalla venäläisten miehitysjoukkojen aseistariisumisen. Paikoin se onnistui yllätyksen ansiosta taisteluitta, paikoin jouduttiin taistelemaan.

Mannerheim: "Neljässä päivässä oli koko Etelä-Pohjanmaa vapautettu; 5 000 venäläistä oli pakotettu luovuttamaan aseensa, 8 000…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (29. huhtikuu 2017 at 16:45) — 73 kommenttia

Viron Tapalla liittolaisten Pataljoonan taisteluosasto

Oheisen linkin takaa löytyy video jossa Viron presidentti ja varsinkin puolustusministeri pitävät hyvät tervetuliaispuheet liittolaisille.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (21. huhtikuu 2017 at 09:33) — 18 kommenttia

Monikohan "syyrialainen" turvapaikanhakija onkin todellisuudessa vaikkapa iranilainen?

Viroon vuosi sitten Kreikasta otettu kiintiöpakolaisperhe myönsi nyt Virossa olevansakin Iranista, eikä Irakista kuten olivat valehdelleet Kreikan viranomaisille - mitään dokumentteja ei tietystikään ollut.

Lähde.

Iranilaisille ei myönnetä turvapaikkaa, joten he valehtelivat olevansa irakilaisia. Kuinkahan moni…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (15. huhtikuu 2017 at 07:54) — 28 kommenttia

Ari Raunio & Juri Kilin - Jatkosodan torjuntataisteluja 1942-44 (kirja)

On tullut luettua sotahistoriaa eräskin kirja, myös samoista taisteluista joista tämä kirja kertoo. Silti tämäkin kirja kannatti lukea. Kirjassa on hyvin runsaasti kohtuullisen hyviä karttoja, joten tekstin  sijoittaminen maastoon oli pääosin helppoa.

Pääsääntöisesti Ari Raunio ja muut suomalaiset kertojat (aktiiviupseereita tai evp.) kertovat taisteluista suomalaisen näkökulman ja Juri Kilin Venäjän arkistojen perusteella venäläisen näkökulman.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (10. huhtikuu 2017 at 15:07) — 32 kommenttia

Oodi perunalle

Keittelin suunnilleen viikko sitten isoista kuorituista perunoista leikattuja paksuhkoja siivuja suolavedessä kypsiksi. Sitten pottuja lautaselle ja joka perunasiivulle voisiivu, sekä aivan vähän chilijauhetta. Olipa niin hyvää, että meinasin jo silloin kirjoittaa ylistyslaulun perunalle, mutta se jäi tärkeämpien töiden alle.

Tänään sitten tein suunnilleen vastaavasti perunat, paitsi että paistoin ne raa'at perunat voissa paistokasarissa, keittämisen sijaan. Paistettaessa hieman…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (8. huhtikuu 2017 at 17:52) — 21 kommenttia

Kenraali Einselnin viimeinen matka Suomalaisen haupitsin lavetilla

Suomalaisen 105 mm haupitsin prototyyppi valmistui vuonna 1937, joten se sai tyypikseen 105 H/37.

Talvisotaan ne haupitsit eivät ennättäneet kun tykkitehdasta rakennettiin kuin Iisakin kirkkoa. Tykkitehtaasta rullasi ulos ensimmäinen vasta vuonna 1943 ja niitä ennätti pieni määrä Jatkosodan loppuvaiheen torjuntataisteluihin. Syyskuussa 1944 sitä haupitsia oli 131 kpl.

Suomi lahjoitti niitä haupitseja modernisoituina (105 H/61-37) ammuksineen Viroon kenttätykistörykmentin verran…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (31. maaliskuu 2017 at 16:10) — 33 kommenttia

Muslimit pahoinpitelivät naisen kinkkupitsan syönnin vuoksi

"Nuori pariskunta oli istunut pizzapaikan ulkopuolella syömässä pizzaa." - - "Pariskunnalta oli kysytty, onko heidän pizzassaan sianlihaa. He olivat vastanneet myöntävästi. Yksi heistä otti palan naisen pizzasta ja heitti sen maahan. Hän otti naisen kuristusotteeseen ja huusi, ettei heidän tulisi syödä sianlihaa." - - "Pariskuntaa potkittiin ja lyötiin. Naista lyötiin päähän niin, että hän menetti kuulonsa."…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (25. maaliskuu 2017 at 14:21) — 51 kommenttia

Roskamedia vääristelee puolustusmäärärahavaatimusta

Esimerkiksi verovaroin ylläpidetty YLE, mutta ei suinkaan ainoa media, vääristelee taas vaatimuksia puolustusmäärärahoista NATO-maissa. Siitä valehtelusta pitäisi sakottaa. Ryssän agentteja?

NATOn vaatimus on, että jäsenmaat käyttävät maanpuolustukseen (puolustusministeriön pääluokka budjetissa) vähintään 2% bruttokansantuotteesta. Se on kohtuullinen vaatimus, ettei liittoutuneissa olisi erikseen vapaamatkustajia ja kohtuuttoman kuorman kantajia. Jäseneksi liittyessään valtiot ovat…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (18. maaliskuu 2017 at 21:49) — 7 kommenttia

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot