Jäsenen blogi (778)

Päätöskirjoitukseni Aamulehden blogiin

 

Tamperelainen Aamulehti ylläpitää vielä muutaman ajan ansiokasta blogia – olin siinä aktiivisesti mukana noin viisi vuotta alkaen 10/2012 – ja päättyen 06/2017. Tuotin 777 artikkelikirjoitusta, jotka saivat vajaa 5.000 lukijakommenttia – omat kommenttini siihen lukien. Lukijoiden määrää on turha sen kummemmin arvioida.

Aamulehden Ning-blogi oli paikallinen – lähinnä tamperelaisten alusta tuoda mielipiteitä, jupinaa ja fiksua tekstiä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (15. kesäkuu 2017 at 20:22) — 4 kommenttia

Demarit hallitukseen tai uudet eduskuntavaalit!

 

Pelikierrokset vähenevät ja vauhdittuvat. Uusi PS-puheenjohtaja Jussi Halla-aho halusi vain lähteä lunastamaan muutamia kärkivaalilupauksia – persukenttä jyrisi jo Timo…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (15. kesäkuu 2017 at 10:00) — 4 kommenttia

Peruspomotus arvottomassa arvomaailmassa

 

Voimme vahvasti arvioida, etä toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini suivaantui |0, kun hänen perintöprinssi Sampo Terho ei kelvannut demokraattisessa ja sääntöjen mukaisessa PS- puoluekokouksessa Jyväskylässä. Europarlamentaarikko ja reviiripuolustaja Jussi Halla-aho sen sijaan palautti PS-puolueen arvosijoille, joilla…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (14. kesäkuu 2017 at 11:12) — 3 kommenttia

Mitä tarkoittaa läntinen arvomaailma?

 

Kokoomus ja kokoomuspohjainen presidenttimme peräänkuuluttavat läntisen maailman arvomaailmaa |1 täältä lännen ja idän vedenjakajalta. Jopa turkulaiset ovat oivaltaneet, että Suomi itäistyy tavoiltaan, perinteiltään –…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (12. kesäkuu 2017 at 18:49) — 5 kommenttia

Some repesi – reviiripuolustaja Halla-aho otti paikkansa

 

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja haluaa lakaista pöydän puhtaaksi. Edellinen puolueen luoja ja isähahmo, vajaalle puolelle kokousedustajista – Timo Soini saa mennä ja luovuttaa ulkoministerisalkun …, mutta kenelle?

Tosiasiassa Suomi ja monet suomalaiset saivat tahtonsa lävitse. Äijäenergia jyllää ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (12. kesäkuu 2017 at 08:57) — 6 kommenttia

Natofanatia lähenee maanisia piirteitä -

 

Nyt jo kysellään aikuisten…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (11. kesäkuu 2017 at 10:10) — 9 kommenttia

Jussi Halla-aho nousee uudeksi Ps - puheenjohtajaksi!

 

Politiikka, ja erityisesti valtapoliitikot vaativat korjaussarjan. Korjaussarja alkaa älykkään europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon valinnalla Perussuomalaisten uudeksi kirkkaan fiksuksi puheenjohtajaksi, jonka ”hauet ja lakritsit” eivät kiusaa kansalaisia tyhjinä puheina. Kun Jussi puhuu, on se selvää, ymmärretävää aivan tavallisen ihmisen tarvitsemaa tietoa poliitikolta,…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (10. kesäkuu 2017 at 09:10) — 18 kommenttia

Brittiäänestäjät vastasivat peliin – PM May eroaa

 

Englannin pääministeri Theresa May otti ison riskin |1, kuten aikanaan, myös konservatiivien, PM David Cameron, joka lupasi kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä. Cameron hävisi oman ”hyvän ideansa” menestyä parlamenttivaleissa – syntyi Brexit. Nyt pm. May joutuu eroamaan –…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (9. kesäkuu 2017 at 12:44) — 2 kommenttia

SDP – nimittäkää Erkki Tuomioja presidenttiehdokkaaksenne!

 

Eero Heinäluoma kieltäytyi ja tamperelainen uusi nouseva kyky – Sanna Marin on vielä liian nuori. Mitä jää jäljelle? Paavo Lipponen – no, olisi aivan ok – hoitihan hän aikanaan pääministerinä Suomen suosta, tai niin ainakin ajatellaan. Lipposen kaudelta alkoi pitkä ulkomaankauppamme ylijäämävuosien putki, joka romahti Kokoomuksen Jyrki…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (9. kesäkuu 2017 at 11:01) — 1 kommentti

Presidentti Trump haluaa paremman ilmastodiilin, mutta keiden kustannuksella?(Odotettu tuli todeksi - Yhdyvaltain presidentti Donald Trump haluaa kirjoittaa joitain kohtia uusiksi “uudeksi” Pariisin ilmastosopimukseksi |1, jossa hän ja USA pysyvät seuraavat vuodet, joka tapauksessa. Olemme nähneet, että Trumpin vaalilupaukset täyttyvät hiljalleen, mutta kutistuneena. Trump pysyy todellisuudessa Pariisin ilmastosopimuksessa mukana)

...

|1 ~…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (2. kesäkuu 2017 at 18:15) — 8 kommenttia

Trump päätti pysyä Pariisin ilmastosopimuksessa

... Tieto kiinalaisista lähteistä - Presidentti Donald Trump ja Yhdysvallat pysyvät Pariisin ilmastosopimuksessa, mutta täsmentävät joitain tavoitekohtia - itselleen mieluisiksi.

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237775-trump-paatti-pysya-pariisin-ilmastosopimuksessa  - 

...

LAUANTAINA, HELMIKUUTA 16, 2013…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (1. kesäkuu 2017 at 20:24) — 5 kommenttia

Kykeneekö Pohjois-Korea torjumaan amerikkalaisten hyökkäysohjukset?(Otsikko on hyvin poikkeava läntisen median valtavirrasta, joka on keskittynyt vain uutisoimaan yhdysvaltalaismarionettina tietovirtaa, jossa Pohjois-Korea kehittää vain hyökkäysohjuksia - kohteena erityisesti Japani ja USA!)

 

Maailmassa on kaksi ydinasesuurvaltaa - Venäjä ja USA. Kolmas kärkkyy jo tältä osin ovelta - Kiina, joka on ottanut merkittävän poliittisen tiennäyttäjän roolin, jo kaikkialle maailmaan. Kiina määrittää Korean niemimaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (31. toukokuu 2017 at 10:20) — 6 kommenttia

Yhteiseurooppalainen puolustus avaa eheän maanosan! 

(Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tehnyt suurimman palveluksen mitä eurooppalaisille voidaan tehdä. Trump avasi esiripun ja vastakkainasettelun dilemman Euroopassa, jossa ovat itä ja länsi aina kohdanneet |1)

Tunnetusti Eurooppa maanosana jatkuu aina Venäjän Uralille asti, jonne on yritetty monin eri tavoin viedä läntistä hegemoniaa, elämäntapaa ja habitusta - onnistumatta koskaan. Ei Ranskan Napoleon, ei Saksan Hitler - eikä suomalaisten…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (29. toukokuu 2017 at 22:34) — 7 kommenttia

Soinismi puraisi omalla populismillaan omaan nilkkaan? 

Media julkaisee mieluusti kansalaismielipidetutkimuksia |1, varsinkin, jos ne tukevat median omia ihanteita, parjauskohteita ja/ tai mieltymättömyyksiään - vaikkapa Ps Jussi Halla-ahon viides lapsi tai tämän ilmoitus johtaa valiintuessaan puoluetta EU-Brysselistä, kuten muuten puheenjohtaja Timo Soinikin teki.

...

|1 ~…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (29. toukokuu 2017 at 09:32) — Ei kommentteja

Saksa ei halua Naton Artiklaa 5 - Saksa ei halua kahtiajaottelua Eurooppaa! 

Saksalaiset eivät mielipidetiedustelujen mukaan halua Naton Artikla viitosen “turvaa” - ainakaan antaa muille. Haluttomuus on loogista, sillä Artiklan olemassaolo Euroopassa asettaa raskaan vastakkainasettelun Venäjän, maailman toisen ydinasesuurvallan kanssa. Saksa tietää mitä merkitsee sota venäläisiä vastaan!

...

Mtv ~…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (26. toukokuu 2017 at 16:51) — 2 kommenttia

Trumppismi median informaatiosodassa(Yhdysvalloissa media käy totaalista sotaa suuttuneena syrjäyttämisestään - mutta media ei käy sotaa todellista uhkaa vastaan, vaan presidentti Donald Trumpia vastaan. Nyt koetetaan saada kaikista - epäilyttävistäkin, todisteettomista kuin luulollisista lähteistä “todisteita”, jotta saataisiin skalpeerattua trumppismin |1 pää)

 

Trump kertoi heti, jo…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (17. toukokuu 2017 at 10:21) — 21 kommenttia

Naurettava EU - kansanäänestys! 

Helsingin Sanomien tähtitoimittaja Pekka Mykkänen kertoi |1 Perussuomalaisten seuraavan puheenjohtajan Sampo Terhon naurettavasta populismiheitosta - juuri puheenjohtajavaalien alla ja romahtaneen kannatuksen piinaamana - harkitsemme seuraaviin eduskuntavaaleihin EU - kansanäänestyksestä vaaliteemaa ja myöhempää toteutusta, tämähän on tosiaan naurettavaa kysyä kansan mielipidettä.

Ranska kysyi - EU vastustus on ranskalaisten keskuudessa noin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (15. toukokuu 2017 at 21:05) — 1 kommentti

Presidentti Koivisto pohti huomista - omatunto kolkuttaen 

[U] “ ... Presidentti Mauno Koivisto on aina ollut karismaattisesti arvoituksellinen johtohenkilö. Helsingin Sanomat väänsi häntä aikoinaan innokkaasti presidentiksi. Koivisto on myös kieltänyt hänen lausuntojensa johdattelevan tulkitsemisen. Kuitenkin häneen luotettiin -vaikka lausunto Viron itsenäistymisestä oli edelleen Virossa herkistelyä aiheuttava. 

Koivisto kertoo HS/ kuukausiliitteen haastattelussa Englannin matkastaan -…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (15. toukokuu 2017 at 16:20) — 8 kommenttia

“Petä mieluummin odotukset kuin lupaukset” 

Näillä sanoilla nyt edesmenneen presidentti Mauno Koiviston hyvä ja läheinen ystävä Seppo Lindblom kuvaili Yle’…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (13. toukokuu 2017 at 22:25) — 3 kommenttia

Pohjois-Korea vs. Yhdysvallat - onko järkee vai ei? 

... Pikkupojan hiekkalaatikon ympärys täyttyy toinen toistaan sotaisimmilla taistelualuksilla. Pitäisikö USA' n ja Japanin hakea kohteikseen tasaväkisimpiä vastustajia, varsinkin kun muistamme mikä valtio on eniten käynyt sotia viimeisen 60 vuoden aikana ja vielä kun muistamme mitä Japani teki Korean niemimaalla 1930-luvulla.

...

~…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (2. toukokuu 2017 at 11:37) — 3 kommenttia

Kuukausiarkistot

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot