Jäsenen blogi (763)

Trumppismi median informaatiosodassa(Yhdysvalloissa media käy totaalista sotaa suuttuneena syrjäyttämisestään - mutta media ei käy sotaa todellista uhkaa vastaan, vaan presidentti Donald Trumpia vastaan. Nyt koetetaan saada kaikista - epäilyttävistäkin, todisteettomista kuin luulollisista lähteistä “todisteita”, jotta saataisiin skalpeerattua trumppismin |1 pää)

 

Trump kertoi heti, jo…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (17. toukokuu 2017 at 10:21) — 22 kommenttia

Naurettava EU - kansanäänestys! 

Helsingin Sanomien tähtitoimittaja Pekka Mykkänen kertoi |1 Perussuomalaisten seuraavan puheenjohtajan Sampo Terhon naurettavasta populismiheitosta - juuri puheenjohtajavaalien alla ja romahtaneen kannatuksen piinaamana - harkitsemme seuraaviin eduskuntavaaleihin EU - kansanäänestyksestä vaaliteemaa ja myöhempää toteutusta, tämähän on tosiaan naurettavaa kysyä kansan mielipidettä.

Ranska kysyi - EU vastustus on ranskalaisten keskuudessa noin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (15. toukokuu 2017 at 21:05) — 1 kommentti

Presidentti Koivisto pohti huomista - omatunto kolkuttaen 

[U] “ ... Presidentti Mauno Koivisto on aina ollut karismaattisesti arvoituksellinen johtohenkilö. Helsingin Sanomat väänsi häntä aikoinaan innokkaasti presidentiksi. Koivisto on myös kieltänyt hänen lausuntojensa johdattelevan tulkitsemisen. Kuitenkin häneen luotettiin -vaikka lausunto Viron itsenäistymisestä oli edelleen Virossa herkistelyä aiheuttava. 

Koivisto kertoo HS/ kuukausiliitteen haastattelussa Englannin matkastaan -…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (15. toukokuu 2017 at 16:20) — 9 kommenttia

“Petä mieluummin odotukset kuin lupaukset” 

Näillä sanoilla nyt edesmenneen presidentti Mauno Koiviston hyvä ja läheinen ystävä Seppo Lindblom kuvaili Yle’…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (13. toukokuu 2017 at 22:25) — 3 kommenttia

Pohjois-Korea vs. Yhdysvallat - onko järkee vai ei? 

... Pikkupojan hiekkalaatikon ympärys täyttyy toinen toistaan sotaisimmilla taistelualuksilla. Pitäisikö USA' n ja Japanin hakea kohteikseen tasaväkisimpiä vastustajia, varsinkin kun muistamme mikä valtio on eniten käynyt sotia viimeisen 60 vuoden aikana ja vielä kun muistamme mitä Japani teki Korean niemimaalla 1930-luvulla.

...

~…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (2. toukokuu 2017 at 11:37) — 3 kommenttia

Vakoilemmeko itää lännen lukuun?

Meille jopa kohtalokkaaksi noussut puheenaihe on halu löysätä ja muuttaa lakia |1, jolla olemme olleet arvostettu yksityisyyden ja tietosuojan valtio – aihealue, jolla saadaan paljon uuden aallon investointeja tietovarastoina (pilvipalvelimet |2), -tietokäsittelynä ja tiedonsiirron kulkumaana |3 – ollanko…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (22. huhtikuu 2017 at 11:56) — 13 kommenttia

Pohjois-Korea säilytti kasvonsa ja riisui Donald Trumpin

 

(Uutisointi kertoi Pohjois-Korean epäonnistuneen ohjuskokeilussaan – painotuksella ”epäonnstui” - media ei oivaltanut ottaa huomioon itämäistä viisautta säilyttää kasvot ja itsenäisen päätösvallan räjäyttää!)

Lehtileikkeiden antia – Suomessa, allekirjoittajan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (16. huhtikuu 2017 at 10:01) — 22 kommenttia

Käynnistyykö Korean sota – vaihe II uho

 

(Yhdysvaltojen uusin presidentti Donald Trump on kertonut armeijansa kautta, että hyökkäys on valmis aloitettavaksi. Pommikoneet maalitettu, AEGIS-ohjustaistelujärjestelmät aktivoitu ja Tomahawk risteilyohjukset iskuvalmiudessa – aloittamaan uuden sodan amerikkalaisten pitkään listaan - Afganistan, Irak, Libya ja nyt Syyrian raskaat ilmapommitukset…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (14. huhtikuu 2017 at 18:19) — 16 kommenttia

Maapallon huomisen ratkaisee kolme miestä(Yhdysvaltain ulkoministeri ja entinen suurliikemies Rex Tillerson tapaa tänään ulkopolitiikan huippuammattilaisen - Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin. Tulemme näkemään jotain, kun voittotavoitteellinen suuryritysjohtaja ja pelipolitiikan ammattilainen kohtaavat, silti ...?)

 

Maailmanpolitiikan kolmiodraama kohtaantuu kolmessa maailman suurimmassa - Kiinassa, maailman suurin vaikuttaja- ja merkitsevyystalous sekä suurin ympäristöjäljen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (12. huhtikuu 2017 at 21:28) — 9 kommenttia

Kokoomus ratsastaa vahvoilla hevosilla 

... Jossittelu on niin mukavaa, mutta turhaa - tulee kuitenkin vääjäämättä mieleen Sauli Niinistön kiistaton vetoapu Kokoomukselle eduskuntavaaleissa 2007 |1, jolloin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (11. huhtikuu 2017 at 08:39) — 2 kommenttia

Työ ja sen kohtaaminen - työttömyys ja siitä kärsiminen(Elinkeinoelämän Keskusliitto EK löysi tilastoista 100.000 avointa työpaikkaa, koroste sanalla “tilastoista”. Todellisuudessa työpaikat sen varsinaisessa merkityksessä vähenevät automaation myötä |1)

 

[ ... kansalainen Erkki oivalsi, että kymmenet tuhannet ovat työllisyystöissä, koulutuksissa ja yrittämässä yrittäjiksi - pienellä myönnetyllä yhteiskuntarahalla, jota voisi kutsua myös kansalaispalkan esialuksi |2 - Erkki ymmärtää, että moni…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (9. huhtikuu 2017 at 18:21) — 1 kommentti

Vakava kysymys - Miksi olemme sotilaina Irakissa?(Ruotsin Tukholmassa |1 raskas kuorma-auto niitti pehmeitä kohteita, kuten ISIS-ohje lähihistoriasta opastaa. Opastuksen jälkeen alkoi tapahtua - Nizza |2 ... suuret määrät täysin viattomia niitettiin - ja miksi?)

 

Typistämme tämän kertaisen kirjoituksen hyvin lyhyeen, tähän:

“... Vakava kysymys: "Miksi olemme Afganistanissa, sodan osapuolena? Miksi olemme Irakin Mosulin liepeill…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (8. huhtikuu 2017 at 10:17) — 7 kommenttia

Syyria sai ensitoisinnon USA’ n laittomasta Irakin sodasta 

(Ensi-isku oli mahdollinen startti suurvaltahajaannukselle ja hauiksen pullistus juuri Kiinan presidentin Xi Jinping’ lle - Lännenmedia uutisoi näyttävästi, liki hurmoksellisesti US Tomahawk risteilyohjusiskua |1)

Presidentti Trump ei ajatellut asiakokonaisuutta. Näin - vaikka yksittäisenä toimena - se saa mahdollisesti ketjureaktion suurvalta-asetelmissa. Näin toimien Trump ajaa Kiinaa ja Venäjää samalle yhteistyön tielle. USA’ n pahin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (7. huhtikuu 2017 at 11:27) — 6 kommenttia

1:250 - Suomelle se tärkein suhdeluku - Kiinasta 

Suomi elää maailmanpoliittisesti nyt näennäismediahuipulla. Kiinan presidentti Xi Jiping on meillä |* välimatkan krouvissaan matkalla Yhdysvaltoihin tapaamaan toista maailman navan osapuolta - presidentti Donald Trump ja hänen Floridan residenssi!

 

[ ... kansalainen Erkki, historiaa ja ulkopolitiikkaa tutkineena ihmettelee mediamme osin katkeran sävyistä West trolling periaatteen uutisointia maailman…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (5. huhtikuu 2017 at 18:44) — 2 kommenttia

Olemmeko jo Nato-sotakoneen etuvartio - idän ja lännen vedenjakajalla?(Venäjältä saimme viestin |*, jossa olisimme myyneet itsemme jo Naton ja lännenmiehen sotakoneelle sen eteentyönnetyksi itäiseksi vartioksi ja suurvaltakonfliktin taistelutantereeksi - myimme siis puolueettomuutemme?)

 

[ ... kansalainen Erkki ymmärsi tunnekuohujensa raoista vuonna 1975, että olimme hyväksytysti puolueettomuuden ja liittoutumattomuuden esimerkkivaltio - tunnustettuna. Erkki oli tunteillut kohdassa, jossa presidentti Urho…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (3. huhtikuu 2017 at 20:11) — 4 kommenttia

Kuinka paljon olet maksanut yhteiskunnalle - milloin alkoi takaisinmaksu? 

Helsingin Sanomat julkaisi lääkärin mielipidekirjoituksen |* yhteiskuntavelasta ja sen takaisinmaksusta. Hätkähdyttävä tosiasia, jota emme uskalla ajatella, saati sitten rakentaa mittaria tulos-taseestamme - yhteiskunnallamme, jossa tulontasaujärjestelmä huolehtii heikommista.

...

|* ~…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (2. huhtikuu 2017 at 10:41) — 18 kommenttia

Hallitus persiinalaisella torilla - kalifi luovutti 

Ollaan noin puolivälissä. Alexander Stubb hävisi ja Timo Soini* luovutti. Jäljellä pääministeri Juha Sipilä. On aika tarkastella miten arvioimme aikana, jolloin Juha Sipilä Keskustan pelastajana oli aaltonsa harjalla - vielä ilman yhteiskunnallisia ja poliittisia saavutuksia - alla vain ilmeisen menestyksekäs liike-elämä, jos ei muille, niin ainakin itselle, perheelle ja suvulle.

...

|* Ps saattaa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (1. huhtikuu 2017 at 17:07) — 7 kommenttia

Presidentti Putinilla on erinomainen pelisilmä!(Juuri tulleen tiedon mukaan - MTV |1, Arkangelissa Venäjän presidentti Vladimir Putin olisi ilmaissut, että hän haluaisi tavata juuri Suomessa Yhdysvaltain uuden presidentin - Donald Trumpin)

Uutinen toteutuessaan on erinomainen esimerkki Putinin pelisilmästä, jolla hän hienosti nostaa puolestaan Suomen asemaa idän ja lännen vedenjakajalla - olla isäntänä kahden ydinasesuurvallan päämiehen kohtaamispaikka. Meidän presidentti Sauli…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (30. maaliskuu 2017 at 15:31) — 5 kommenttia

Rauhallinen itärajamme - ilman Natoa se on totta! 

Venäjän Suomen suurlähettiläs Aleksandr Rumjantsev kertoi sen, minkä valveutuneimmat suomalaiset ovat oivaltaneet jo vuosikausia sitten. Suomi on elänyt täyttä rauhan aikaa yli 70 vuotta. Itäinen naapurimme tietää mitä suomalainen sisu |1 tarkoittaa - siksi amerikkalaisetkin tutkivat sisumme alkuperää ja luonnetta.

 

Nato on sotilasliitto, jonka aseellisten hyökkäys- ja taisteluoperaatioiden johtaja on aina Yhdysvallat. USA on käynyt…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (28. maaliskuu 2017 at 18:15) — 27 kommenttia

EU on maho jättiläinen ilman identiteettiä(EU-jäsenvaltioiden johtajat, meiltä pääministeri ja Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, kokoontuivat taputtelemaan toisiaan selkään saavutetusta 60-vuoden yhteiseurooppalaisuuden iästä |1, jossa niin monet ovat täysin eri mieltä tavoitteista. Iso-Britannia ei enää osallistunut juhliin hajanaisen seurakunnan hymistelyihin - Brexit oli suunnitellulla erourallaan |2)

 

[ ... Suomessa kansalainen Erkki pohdiskeli täältä meiltä pohjanperiltä - idän…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (26. maaliskuu 2017 at 13:05) — 5 kommenttia

Kuukausiarkistot

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot