Jäsenen blogi (744)

EU on maho jättiläinen ilman identiteettiä(EU-jäsenvaltioiden johtajat, meiltä pääministeri ja Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, kokoontuivat taputtelemaan toisiaan selkään saavutetusta 60-vuoden yhteiseurooppalaisuuden iästä |1, jossa niin monet ovat täysin eri mieltä tavoitteista. Iso-Britannia ei enää osallistunut juhliin hajanaisen seurakunnan hymistelyihin - Brexit oli suunnitellulla erourallaan |2)

 

[ ... Suomessa kansalainen Erkki pohdiskeli täältä meiltä pohjanperiltä - idän…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (26. maaliskuu 2017 at 13:05) — 5 kommenttia

Missä on meidän päivystävä sosiologi - “voi voi, kun tietäisi!”(Yle TV 1 * puoliyhdeksän uutiset oivalsi suuren asian - 1960/ -70 lukujen kulta-aikana oli päiväystävät sosiologit**, jotka arvioivat yhteiskuntaa - nyt yhteiskuntamäärittely on korkmannien ja vartiaisen talousteorioiden käsissä)

 

[ ... kansalainen Erkki huomasi olevansa vuonna 1989 miljonääri - hänen asunnon markkinaluulo-arvo so. yltiötoiveistettu tasearvo ylitti miljoona markkaa, vaikka korkoa maksettiin yli 12 prosenttia, tunsi Erkki itsensä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (25. maaliskuu 2017 at 19:53) — Ei kommentteja

Yksilöterrorismi leviää - miksi Suomikin voi olla kohteena?(Lontoo sai osansa yksilöterrorismista |1 - Tasan vuosi sitten oli vuorossa Belgia ja EU:n pääkaupunki Bryssel. Miksi? Olisiko aika selvittää mitkä taustat vaikuttavat tähän täysin viattomia siviilejä “rankaisevaa” käytäntöä? Lähihistoria - kaukaisempi historia vai peräti eurooppalainen kolonialismi?)

 

[ ... kansalainen Erkki on jo pidempään ihmetellyt miksi meidän sotilaita on lähetetty merta edemmäksi kalaan - Afganistaniin, Irakiin ja afrikan Maliin.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (24. maaliskuu 2017 at 12:57) — 6 kommenttia

Ihmiskunta valmistautuu puolustamaan reviiriään - kansallisuuksittain?

 

(Pitkin maailmaa kansakunnat tekevät paluuta evoluution määrittämään parhaan ja toimivimman yhtenäisreviirin suojelemiseen - omavaraisuuden pyrkimys, kieli- ja kulttuurirajojen yhtenäistäminen on käynnistynyt - muun muassa Yhdysvalloissa |0 ...)

 

Samaan aikaan paljon puhuttu globalisaatio puhkuu omaa säveltään avaten rajoja |1 maattomalle rahalle, ostovoimalle, joka on harvojen käsissä - määräyksinä, missä mitäkin osaa siitä käytetään. Tuloerot ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (22. maaliskuu 2017 at 11:30) — 4 kommenttia

Hollantilainen Geert Wilders on myös reviiripuolustaja

 

(Hollannissa järjestettiin vaalit, joissa häviäjästä tuli voittaja ja kehityksen pysäyttäjä; sen sijaan voittajasta leivottiin meidän West – trollingissa |0 häviäjä, vaikka häviäjä Geert Wildersin Vapauspuolue lisäsi paikkojaan noin 25 prosentilla – näin meillä media, ja muualla laajemminkin tarkoitushakuisesti manipuloiden)

[… pitkin EU – Eurooppaa jylisee puhuri, jossa kansalaiset eri EU – maissa nostavat päätään oman kulttuurinsa, kielensä, historiansa ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (17. maaliskuu 2017 at 09:26) — 5 kommenttia

Huomioiva esimerkki voi siirtää vuoria – EK juuri nostatti vuoren

 

(Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Veli-Matti Mattila – Elisa Oyj:n toimitusjohtaja nosti vuoren ja kansa ei sinne kiipeä – vaan siirtää sen esimerkin voimalla. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antoi siirrolle happea jo vuonna 2013)

[2013]” … Media kohahti, kun Tasavallan presidentti Sauli Niinistö [Kokoomus] ilmoitti haluavansa pienemmän palkkion kansalaistyöstään - esimerkin voimalla kansakunnalle todellista…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (16. maaliskuu 2017 at 09:12) — Ei kommentteja

EK pompautti ykkösnyrkillään palkka-alen jälleen pinnalle?

 

(Ei pompauttanut|1, vaikka suurin osa perinteellisestä mediasta näin tulkitsi – suoraviivaisen perinne - median tyyliin |2. Elisa Oyj:n toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila tuli tunnetuksi suorista rykäisyistään jo LM Ericssonin aikana, ollessaan siellä toimitusjohtajana. Onko Mattila nyt työsovun riitamies ja yleislakon syntypulssi? Ansaitsiko Mattila nyt näin valtakunnan sylkykupin tittelin?)

 

[ … kansalainen Erkki ansaitsee tavallisena suomalaisena…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (14. maaliskuu 2017 at 12:40) — 5 kommenttia

Paavo Väyrynen jätti kohtalonsa helsinkiläisten käsiin!

Paavo Väyrynen haluaa terveen Helsingin

(…mitä tuo otsikko oikeastaan tarkoittaa? Väyrynen on eräs kokeneimmista ministereistä – erityisesti ulkopolitiikan saralla – vain Erkki Tuomioja on toiminut pidempään ulkoministerinä.  Otsikolla halutaan sanoa eräs Paavon ikuisimmista tavoitteista, joka näyttäisi alkavan nyt pääkaupungistamme – pidetään Helsinki notkean kokoisena – eikä tuoteta sinne liiaksi sellaisia voimia, jotka laimentavat…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (13. maaliskuu 2017 at 11:27) — 2 kommenttia

Kiinalainen vuosisata – maailman suurin talous

 

(Media uutisoi voimakkaasti jo vuoden 2014 lopulla Kiinan siirtyneen maailman suurimmaksi ja vaikuttavimmaksi taloudeksi – eikä vain siksi että Kiinassa on 1382 miljoonaa ihmistä – [IMF|1]. Edellisen kerran Kiina oli maailman mahti 1400 – luvun alkupuolella, keisari Zhu Di: n aikakautena |2)

 

Media on taajaan uutisoinut kiinalaisten lisääntyneestä sijoitus- ja pääomien siirto-operaatioista, missä kiinalaiset jakavat nyt maailman suurinta valuuttavarantoa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (11. maaliskuu 2017 at 14:24) — Ei kommentteja

Jussi Halla-aho on edelleen reviiripuolustaja

 

(Toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini ilmoitti odotetun ja tiedetyn ilmoituksen: ”En lähde enää PS -puheenjohtajakilpaan” |1. Ilkeät kielet myhäilivät, ettei Timo enää uskaltanut tai jaksanut koetella itseään reviiritaistelija Jussi Halla-ahoa vastaan, siksi suosituksi Jussi oli noussut ”perus - perussuomalaisten” joukoissa, jotka junttasivat todeksi aikanaan soinismin sanakukkaset – jytkyn ja jatkojytkyttelyn)

 

[ … Perus…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (8. maaliskuu 2017 at 11:18) — 2 kommenttia

Yhteisöllisyyden huippuhetki – annetaan nuorille tie luottamukseen

 

(Monien hämmästykseksi tutkimus kertoo, etteivät nuoret varttuvat aikuiset luota, usko tai muutoin näe huomista - turvaa herättävänä. Selvitys kertoo, että nuoret ovat epävarmoja, eivätkä jaksa uskoa muun muassa jatkuvaan huutoon kasvusta - ”vastuullisten aikuisten maailmasta hoettuna”!)

|1 ~…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (7. maaliskuu 2017 at 12:09) — 4 kommenttia

Miksi media huutaa hysteerisenä Venäjästä?

                  

(Amerikkalainen perinteellinen siipeensä saanut media huutaa otsikot punaisena Venäjän vaarasta – kätkien sen luuloepäilyynsä, jossa venäläiset olisivat rahoittaneet Yhdysvaltain uusimman presidentin Donald J. Trumpin vaalikampanjan ~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005113524.html - )

Mccarthyismi 1950-luvulta kummittelee

[Senaattori…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (6. maaliskuu 2017 at 10:36) — 3 kommenttia

Timo Soini teki ennakoidusti oikean päätöksen

 

(Soini ilmoitti |1, ettei ryhdy enää puolueensa puheenjohtajaehdokkaaksi.  Päivän politiikka on nyt Timon osalta illassaan – uudet haasteet odottavat. Tekeekö Soini nyt ”kataiset” ja pakenee Suomesta – ”vieläpä kesken kauden” – toivoo kuitenkin saavansa jatkaa ulkoministerinä. Kansa saattaa olla eri mieltä)

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9492547

 

[ … peruspersu Raaka - Arska pyyhkäisee…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (5. maaliskuu 2017 at 21:28) — 19 kommenttia

Trumpin salainen maailma -

 … ainakaan perinteellisen median HS - toimittaja Saska Saarikoski aloitussanoillaan ei tunnu herkistyvän Uuteen Uljaaseen Maailmaan!

Saarikoski tänään 23. helmikuuta 2017 näppäili kolumnin otsikon näin:

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005098851.html -

”Lännen hyödylliset idiootit Putinin apureina – Takinkääntö on ollut…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (28. helmikuuta 2017 at 22:00) — 3 kommenttia

Asevarustelukilpa johtaa sotaan – varmasti johonkin sotaan?

 

(Yhdysvaltain reilu kuukauden presidenttinä johtanut Donald J. Trump kertoi hakevansa reilua määrärahakorostusta kongressilta lisätäkseen armeijansa hyökkäys- ja rynnäköintikykyä – kaikkialle maailmaan |1. Trump on reviiripuolustaja)

Edellinen asevarustelukilpajuoksu johti kommunistisen Neuvostoliiton romahdukseen ja Varsovan liiton hajoamiseen. Aikanaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (27. helmikuuta 2017 at 20:08) — 11 kommenttia

Trumpmedia*

 

(Perinteellinen media on huuli pyöreänä, kun tiedonkulku ei enää ole täysin heidän käsissään |1. Pahin kolahdus syntyy siinä, kun perinteellinen media, jota myös neljänneksi valtiomahdiksi kutsuttiin – on menettämässä oman lisäväritys tai haalistamisoikeuden – puhumattakaan unohtamisesta ja tietoisesta paitsioon jättämisestä)

 

[ … kansalainen John Yhdysvalloissa on myöntämässä uudelle valitsemalleen presidentti Donald Trumpille jatkoajan kuuluisaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (22. helmikuuta 2017 at 10:42) — 4 kommenttia

Trumppismista Venäjän kautta presidentti Niinistön saksamyönteisyyteen

 

(Vaikea neliyhteys, jota yllättäen voidaan juuri Suomesta käsin, täältä idän ja lännen vedenjakajalta arvioida tehokkaasti. Tässä piilee juuri se meidän erikoislaatuinen asema valtiona, jossa kansalaisetkin ovat periytyneet niin lännestä kuin idästä |1 – presidenttimme Sauli Niinistö sai huomattavaa huomiota – ainakin suomalaisessa mediassa – istumapaikastaan turvallisuuspoliittisessa kokoontumisessa Saksan Munchenissä |2 )

 

[ … kansalainen Erkki…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (19. helmikuuta 2017 at 17:42) — 3 kommenttia

Isänmaan turvallisuus – ”paras puolustaja on suomalainen itse”*

 

(Hallitus julkisti uuden puolustuspoliittisen puolustusselonteon eilen 16. helmikuuta 2017 |1 – nyt puolustusministeri Jussi Niinistö sai olla raivaajan asemassa; tarvitaan lisää, lisää ja vielä kerran lisää rahaa aseisiin, välineisiin, palkkoihin ja uusien uhkien torjuntaan – kaikilta ilmansuunnilta)

 

[ … kansalainen Erkki on jo pidempään ihmetellyt, miksi…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (17. helmikuuta 2017 at 18:11) — 2 kommenttia

[AN] Pohjoinen ulottuvuus – miksi Kiina haluaa jäseneksi?

 

(Arktinen neuvosto|*, jonka puheenjohtajuuden ottaa vastaan Suomi ja puheenjohtajaksi useimmiten tulee tointa tekevä ulkoministeri eli todennäköisesti Timo Soini, ellei hallituksemme kaadu ja perussuomalaiset korvautuvat sosiaalidemokraateilla)

 

[ … kansalainen Erkki ei käytännössä tiedä arktisista alueista juuri mitään – vain, että on kylmä ja jääpeite peruuttaa yhä kauemmaksi pohjoiseen, kohti Pohjoisnapaa.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (15. helmikuuta 2017 at 19:25) — 4 kommenttia

Nato – tämän päivän uhkaava pelikortti taitamattomissa käsissä

 

(Uutisointi kertoi 11.2. HS Joonas Laitisen kirjoittamana jääkiekkokentän laidalta presidenttimme Sauli Niinistön ottaneen kantaa (Natoon)* seuraavasti: ”Pelatessa unohtaa kaiken, eikä näe eikä kuule mitään muuta”. Presidenttimme tietää erinomaisen tarkasti sijaintimme kartalla, eikä vain…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (12. helmikuuta 2017 at 18:48) — 5 kommenttia

Kuukausiarkistot

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot