Jäsenen blogi (464)

Alkoholin matkustajatuonti.

http://www.tallinna24.ee/artikkeli/535062-viinaralli-virosta-ei-hiljene-alkoholin-matkustajatuonti-suomeen-kasvoi-taas

Kuka oikeastaan pystyy tämän laskemaan. Ei ainakaan THL. Autoihin lastataan jopa valtaviakin määriä alkoholia, kansimatkustajat tuovan "kärryllisiä"/matkustaja.

Kuka oikeastaan pystyy laskemaan matkustajatuonnin nykypäivin; ei…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (28. kesäkuu 2017 at 14:26) — 6 kommenttia

Uutta uutisointia.

https://yle.fi/uutiset/3-9691787

Kyllä tässä nyt menee nuori nainen yli kaiken metsästys-/kalastusperinteen. Jopa kalastuksen osalta eläinvalkuaisen hankkimisen ylitse. Kyllä kaloista saatava eläinperäinen valkuainen on ehdottomasti  tärkeätä maailmassa. Kalaston hyödyntäminen elintarvikkeeksi kokonaisvaltaisesti; Suomessa, on aivan lapsenkengissä.

Meillä on aivan uskomattoman suuret kalavaronnat, verrattuna eteläiseen Eurooppaan.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (28. kesäkuu 2017 at 10:01) — 13 kommenttia

Byrokratia senkun lisääntyy.

Aiemmin ELY ilmoitti, että pienetkin sisävesikalastusveneet pitää ilmoittaa sen rekisteriin. No, minähän sitten lainkuuliaisesti ilmoittelin veneeni sinne, todella pieni 6,5mx160 leveä cm. Koneteho alle 5KW. Tänään tuli sitten puolimetriset teipit (2kpl), jotka pitää laittaa veneen molempaan ryntääseen; ansiokalastusvene.

Aiemmin riitti kun ilmoitin kuukausittaiset kalansaaliit ja pyyntivälineiden tyypit, mm verkkojen koot ja solmukoot/pituudet/jata ja yhteispituus metreinä, lisäksi…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (27. kesäkuu 2017 at 13:00) — 6 kommenttia

Yhteiskunta huolehtii ns vähäosaisistaan...huolehtiiko?

Tänään meillä oli ns "Paulin päivä", jolloin vaimoni meni tuttavaperheemme (yli 30 vuotta), jälkeen jääneen luo asiointipäivälle; sai siis kauppalapun, suoritti ostokset ja sai sitten Paulilta maksun, kuittia vastaan ostoksista.

Klo oli n 09, 20 kun vaimoni soitti, että Pauli on kuollut. Hänellä on avaimet tuttavamme asuntoon, joten havainnointi oli melko "tuore", vaimo soittaessaan vain mainitsi, että viipyy kun poliisi piti soittaa paikalle; luonnollisestikkin.

Kuinkahan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (27. kesäkuu 2017 at 10:07) — 6 kommenttia

savustettua karitsanselystä.

Innostuinhan sitten eilen aamulla savustamaan karitsanselystä. Jäinen karitsan selys lämpimään  10% suolaliemeen, liemessä (2ltr) pari desiä Peipsijärven kuivattua valkosipulia. Siellä muhivat viisi tuntia.

Sitten savu-uuni päälle ja savustus katajasavussa viisi tuntia, maksimilämpötila 100 astetta.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (25. kesäkuu 2017 at 17:30) — 3 kommenttia

Itsekseen kuoleva blogisivusto.

Hiljaista, kovin hiljaista on tällä AL:n sivustolla ollut muutaman päivän, ei taida tarvita sivustoa lopettaa; loppuu näköjään itsekseen.

Sitä vastoin tuo US:n puheenvuoro/vapaavuoro kyllä toimii, yllättävän vilkkaastikkin.

Kirjoittaja: Kalle (25. kesäkuu 2017 at 06:15) — 20 kommenttia

Sotahistorioitsija.

Olen käsittänyt näillä sivustoilla esitettyjen sotahistorioitsijoiden (tarkkojen tapahtumien ja syiden analysoijat), esittävän akateemiselta ja/tai vahvalta ammattisotilaspohjalta/tutkijapohjalta analyyseja poliittisesta ja sotilaspoliittisesta näkökulmasta katsoen esim II-maailmansodan/Suomen ja Saksan yhteissotaa, esim sodan alkutapahtumat, mm Tallinnan edustan miinoittaminen, Leningradin piiritys. Pekka Visurin ja Ohto Mannisen käsitykset ko tapahtumista ovat kovinkin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (23. kesäkuu 2017 at 08:46) — 9 kommenttia

Kahden blogisivuston seurailua.

Olen nyt muutamia viikkoja tämän AL-sivuston lisäksi seuraillut tuota US/Puheenvuoro. On kyllä pakko sanoa, että sivustoilla on melkoinen ero blogistien käyttäytymisen suhteen.

Täällä kirjoitellaan pääsääntöisesti asiallisesti mutta sitten...miksi muutamien pitää ehdottomasti kirjoitella ja vastailla avauksissa/kommenteissa kuin yläasteikäiset; törkeyksiä törkeyksien perään, toisen blogistin loukkaamista, mielipiteen vähättelemistä ivaten, jopa solvaten...miksi?

Miksi ei…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (22. kesäkuu 2017 at 06:30) — 28 kommenttia

Käpytikka.

Pannaanpa pieni kevennys tähän poliittisväriseen keskusteluun.                                                                                                                                                                 Tässä kevään ja alkukesän aikana olen seuraillut pihaamme asettautuneen tikkaperheen elämää. Pesä lienee tuossa ihan muutaman kymmenen metrin päässä mutta kun havainnoin tästä työpöytäni takaa, en ole paikallistanut sitä.

Mielenkiintoista tässä tikkaperheen elämässä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (20. kesäkuu 2017 at 11:44) — 6 kommenttia

Ajattelemisen aihetta...ehkä.

https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Tuore uutinen, lienee vastaveto mm Suomen vieraanvaraisuudelle/NATO-joukot.

Kyllä meidän huippupoliitikkojemme pitäisi ymmärtää; suhmuroinneistaan huolimatta, että kun yhtäälle kumartaa, toisaalle pyllistää.

Mielestäni kansainvälinen yhteistyö; sotilaallinenkaan ei saisi olla yksisuuntaistunutta kuten nyt on. Kieltämättä Suomen sotilasyhteistyö on osaltaan melkoisen paljon lisännyt…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (20. kesäkuu 2017 at 09:32) — 2 kommenttia

US/Puheenvuoro.

18.6.2017 11:49 Kari Torikka

Kannattaa lukea ja ihan kommentteineen.

Enpä ole pitkään aikaan saanut luettavaksi näin ajatuksia herättelevää mielipidekirjoitusta. Siinä sivalletaan tasapuolisesti kaikkia puolueita, poliitikkojen edesottamuksia viime viikkojen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (19. kesäkuu 2017 at 06:15) — 19 kommenttia

Ero suomalaisen ja eestiläisen välillä.

Tulin taas kerran paripäiväiseltä reissultani (kytkinremonttia Maardussa). Kävin tuolla Sadamarketissa parturissa kun siellä on niin hyvät parkkipaikkajärjestelyt. Tukka ja parta siistittiin ja hinta 15€; parturitytölle jätin 5€ tippiä, siksi hyvä lopputulos oli. Voi sitä tytön ilmettä kun tajusi, että antamani vitonen oli juuri hänelle hyvästä työstä. Tietenkin sitten maksoin madamelle sen 15€.

Tiedän, että parturi/kampaajan (työntekijä) palkka on Tallinnassa n 500-600€/kk. Miksi…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (15. kesäkuu 2017 at 10:31) — 8 kommenttia

Mielenkiintoinen asennoituminen.

Blogini on koditon, blogejani sensuroidaan, minulla ei ole blogialustaa, jonne kirjoittaa.

Yllämainittu kovin tuttua. Miksiköhän tilanne onkaan mennyt tuommoiseksi? Eiköhän itseasiassa tuon tyyppinen tilanne pääsääntöisesti ole itse aiheutettu; näin ainakin minun mielestäni. Ei kait kukaan haikaile Suomi24-tyyppistä törkylaatikkoa.

Kieltämättä olen moderaattorilta yhden huomautuksen saanut ja aivan omasta syystäni, sen toki myönnän. Jos jatkuvasti kirjoittelee toisista…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (15. kesäkuu 2017 at 05:43) — 10 kommenttia

Ei sitä sitten Eestissäkään ole opittu, kuten ei Suomessakaan.

http://www.tallinna24.ee/artikkeli/530314-alkoholin-myynti-on-tippunut-virossa-joillain-alueilla-puoleen-taustalla-ovat

Alkoholin veron nosto ja myyntilukujen laskut Eestissä ovat Latvian rajakaupan myötä todellisuus myöskin Eestissä.

Suomeen verrattuna melko mielenkiintoista, aina siitä asti kun Suomessa säädettiin kieltolaki. Työllisyyttä toki…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (14. kesäkuu 2017 at 16:49) — 3 kommenttia

Asteleeko Suomi vaarallisille poluille?

Lueskelin tänä aamuna Ari Pesosen blogin (US), kirjoitettu 14.6.2017 01:30.

Suomen puolustusministeriö on näköjään melko salaisesti syventämässä sotilaallista yhteistyötä NATO-maiden kanssa. Näyttäisi kovin siltä, että Niinistön "märkä" uni on saanut uutta vauhtia ja suomalaisia sotilaita tungetaan nyt väen väkisin NATO-maiden sotahankkeisiin. Rahaa tunnetusti näissä sotatoimissa palaa ja paljon sekä toinen tosiasiakin on se, että sinkkiarkkuja alkaa taas tippumaan kotikuljetuksina.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (14. kesäkuu 2017 at 07:14) — 2 kommenttia

Perussuomalainen viikonloppu.

En ole paljonkaan ottanut kantaa PS:n asioihin enkä sen ideologiseen asetelmaan. Vaikka puolue onkin muuttunut lähes liki toiseksi puolueeksi asiantuntijoiden (hallituskumppanit, muut kärkipoliitikot jne) mukaan. En ole juurikaan ottanut kantaa hallituksen koossapysymiseen, enkä ota nytkään.

PS:n melkoisen varmoista ministerivaihdoksista sen sijaan minua kiinnostaa jonkin verran ulko-, puolustus- ja sosiaali- ja terveysministerien hallinnonala. Varsinkin puolustusministeriö, jonka…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (12. kesäkuu 2017 at 05:35) — 20 kommenttia

Maailman taitavimmat sotapäälliköt.

http://historianet.fi/sota/suuret-sotapaallikot/top-10-parhaat-sotapaallikot

Oikeastaan melkoisen mielenkiintoinen alue, jos käsitellään historiaa laajassa mittakaavassa. Yllättäviäkin nimiä kun otsikon hakua käyttää hakusanana.

Vaikka en paljonkaan perusta näiden sota-asioiden päälle, tuo listaus ja sen rönsyt kyllä tuovat paljonkin lisätietoa. Suomalaisia ei vaan oikein siellä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (5. kesäkuu 2017 at 14:09) — 19 kommenttia

4.6. Lippujuhlapäivä.

Kaikki suomalaiset luultavasti tietävät mikä päivämäärä 4.6. suomalaisille on. Se on Suomen lipun, Puolustusvoimain lippujuhla, siis oikeastaan sotilaiden juhlapäivä ja Suomen Marsalkan kunniaksi liputettava päivä.

Salossa oli meilläkin lippu.

Moni ei sitä vastoin tiedä, että se on eestiläisille ehkä vieläkin merkittävämpi päivämäärä. Se on päivämäärä jolloin Toompean mäelle, Pitkän Hermannin lippusalkoon nostettiin ensimmäisen kerran 40-vuoteen sini-musta-valkoinen trikolori.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (5. kesäkuu 2017 at 06:00) — 3 kommenttia

Sotimaan ulkomaille.

http://yle.fi/uutiset/3-9645830

Yllä tämän päivän uutinen; "hyökkäysministerimme" märkä uni toteutui. Siis; yksinkertaistettuna, Suomalainen ammattisotilas voidaan määrätä sotatoimialueelle ulkomaille, jopa taistelujoukkoihin, siis sotimaan toisen maan tavoitteiden puolesta. Olen miltei sanaton. Mehän olemme puolueeton ja sitoutumaton maa. Nyt meillä ei sitten olekkaan enää puolustusvoimat vaan palkkasotilasjoukot…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (2. kesäkuu 2017 at 13:42) — 6 kommenttia

Suomalaiset sotavangit Neuvostoliitossa -41-44. Miehet kertovat.

Luin tässä Timo Malmin kirjoittaman dokumentin suomalaisista sotavangeista Neuvostoliitossa. Kirja on 100% dokumentti, ei sotaromaani.

Kaikki historiasta vähänkään kiinnostuneet, ovat ainakin jossain määrin selvillä siitä, että sotavankien kohtelu, jos ei ollut hyvä kotimaahan palattuakaan, vielä huonompi NL:n vankileireillä.

Kirja on realistinen ja riipaisevakin dokumentti sotavankien epäinhimillisestäkin kohtelusta naapurimaassa; tauteja, nälkää, kovaa työtä ja tylyä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (29. toukokuu 2017 at 21:00) — Ei kommentteja

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot