Jäsenen blogi (429)

Joskus oikeastaan mietin...?

Nuo, Eestissä esiintyvät  "kerjäläset" he eivät ole mitään muuta kuin elämänpyörästä pudonneita, joiden pitäisi saada jostain leipänsä päälle edes jotain. Samaan kategoriaan luen esim tuolla D-laiturilla kalastelevat ukot. He yrittävät jotenkin hankkia perheelleen ruokaa.

Eestin sosiaaliturva on siksi heikko, esim eläkejärjestelmä; ei sillä pärjää.

Vanhat mammat sienestävät, marjastavat ja myyvät toreilla, ukot kalastavat, kuka milläkin mutta kohde sama.

Monien…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (28. huhtikuu 2017 at 10:30) — 3 kommenttia

Mersu-wanhuksen ja minun Eestin-reissu.

Laitanpa avauksen välillä tänne mamuja, muslimeita, Venäjän uhkaa ja kun vieläkään Venäjä ei Suomeen hyökännyt; niin matkakokemuksianikin. Parin päivän Eestin reissu Mersu - Wanhuksen tiimoilta.

Aiheena Mersun öljyhuolto ja Krown- käsittelyn uusinta. Tämä Krown-käsittely muuten on mitä sopivin menetelmä ruostumisen hallitsemiseksi. Ei poista ruostetta, senhän tekee ainoastaan hiekkapuhallus. Ken on muuten nähnyt ruosteettoman, yli 20 vuotta vanhan Mersun, on löytänyt harvinaisuuden.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (28. huhtikuu 2017 at 06:30) — 8 kommenttia

Suomalaista yrityskulttuuria.

Tässä jo muutama vuosi sitten ajattelin tehdä tuohon Mersu-wanhukseeni alustan ruostesuojauksen. Päädyin Krown-systeemiin. Se sopii jo ruostuneeseen autoon varsin hyvin; ei poista ruostetta mutta estää ruostumisen etenemisen, ainakin hidastaa.

Laitoin neljälle suomalaiselle ko systeemin (olivat edustajia) käsittelijälle tiedustelun; nyt on kulunut jo neljä viikkoa, ei yhtään vastausta.

Laitoin Tallinnaan ko merkin yhteen liikkeeseen kyselyn; vastaus tuli samana päivänä ja pyysi…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (24. huhtikuu 2017 at 14:19) — 7 kommenttia

"Sukellusvene sumussa", episodi YYA:n ajalta.

12.4.1963 suomalainen rahtilaiva Finnclipper ja NL:n ydinsukellusvene 921 törmäsivät Skagerragissa toisiinsa. Sukellusvene ajoi pintasukelluksessa (vain osa tornia pinnalla) 11kn nopeutta ja suomalainen rahtilaiva 15kn nopeutta sakeassa sumussa saavuttaen sukellusvenettä.

Merihaveri kiteytettynä; suomalainen rahtilaiva ajoi vastoin määräyksiä (kansainvälinen merilaki) liian suurella nopeudella, sakeassa sumussa, kurssin leikatessa sukellusveneen kanssa. Sukellusvene rikkoi myöskin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (24. huhtikuu 2017 at 07:00) — 3 kommenttia

Seppo Ronkainen.

http://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Tämän aamun uutisissa oli pitkä juttu Seppo Ronkaisesta; tutkimusmestarista (susitutkimus). Melkoisen reipasta tekstiä entiseltä metsästäjältä ja sudenkaatajaltakin. Suosittelisin lukemaan ajatuksella uutisen.

Yli 300 sutta pannoittaneen Ronkaisen tilitys susitutkimuksesta, susipeloista ja jopa susimytologiasta.

Artikkeli sopisi oikein hyvin kaikille luonnossa liikkujille luettavaksi; niin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (22. huhtikuu 2017 at 12:52) — 14 kommenttia

PAH-yhdisteet; grillaaminen, savustaminen.

PAH-yhdisteet ovat syöpää aiheuttavia yhdisteitä. Eniten saamme niitä vääränlaisella savustamisella ja grillaamisella. Mustaksi grillaantunut grillimakkara on varma valinta saadaksesi mahdollisimman suuren määrän PAH-yhdisteitä.

Savustamisessa savulähteen päälle tippuva rasva kehittyy PAH-yhdisteiksi ja kiinnittyy savustettavaan pintaan.

Olen ratkonut ko ongelmaa omakohtaisesti seuraavasti;…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (21. huhtikuu 2017 at 13:46) — 11 kommenttia

Byrokratian rattaat.

Tuli sitten Trafilta kirje uusia ajokorttinsa; ABEC, menin lääkärille, testit tehtiin ja mies syynättiin. Tuli todistus, että ei estettä uusimiselle.

Menin sitten lähimpään Ajovarman toimistoon ja tarpeelliset(?) dokumentit mukana. Virkailija sitten sanoi; pitäisi olla alkuperäinen lääkärin allekirjoittama todistus.

Tarkastuksen lopuksi oli lääkäri laskun lisäksi antanut kopion tarkastuksesta ja sanoi lähettävänsä originaalin poliisille. Niinhän oli menty…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (20. huhtikuu 2017 at 10:37) — 9 kommenttia

Pääsiäisruuat.

Tämän päivän uutisissa ihan uutisoitiin, että iso osa suomalaisia ei kata minkäänlaista pääsiäispöytää, ei edes kerran pyhien aikana.

Kuulumme vaimoni kanssa myöskin siihen osaan suomalaisia.

Meillä on pääsiäisenä toki karitsanlihaa mutta niin on monella muullakin aterialla. Jos läpi vuoden ajatellaan; ei meillä oikeastaan kaksistaan mitään poikkeuksellisen juhlavaa ateriaa enää ole. Pitkiksi juhlapyhiksi valmistamme liha-/kalaruokaa siten, että lämmittämällä ja lisukkeilla…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (16. huhtikuu 2017 at 14:30) — 12 kommenttia

Tämän päivän uutinen.

http://yle.fi/uutiset/3-9565799

Tuon kun aamusella luin; tuli mieleen, millähän kriteereillä ihmiset oikein äänestävät? Tämä Laitilan tapaus tuo eittämättä mieleen Tony Halmeen Itäkeskuksen pubeista saalistamat äänimäärät kovine puheineen. Näin näyttäisi olleen Laitilassakin.

En halua nostaa puoluetta tikunnokkaan vaan henkilön; miten helposti manipuloitavissa ihmiset oikeastaan ovatkaan?

Aikoinaan Kepussa ja Kokoomuksessa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (14. huhtikuu 2017 at 12:00) — 9 kommenttia

Meidän perheen pääsiäislammasta.

Lammasta (lammasruokaa) pitää pääsiäispöydässä olla. Teinpä sitten valurautavuokaan lampaan kyljestä (halvin osa lampaasta) uunipaistosta. Minulle sillä ei ole merkitystä koska ostan aina koko karitsan.

Tässä alkulähtökohta tuhertelulleni. Pakattua/pakastettua lammasta, sulatettu yli yön jääkaapissa.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (13. huhtikuu 2017 at 12:48) — 7 kommenttia

Tulipa tehtyä hennekeittoa sitä vanhaa, perinteistä.

Sain naapuriltani (lähes) luomuviljeltyjä herneitä ja päätin valmistaa hernekeittoa, vaikka se onkin minulta kiellettyä, vähintäänkin säännösteltyä (kihti).  Laitoin painekattilan pohjalle herneitä (250g), pari senttiä herneiden yli vettä. Sekaan raastoin porkkanaa, ripaus sokeria ja sopivasti suolaa. Mausteeksi meiramia, rakuunaa, lohkottuja valkosipulin kynsiä ja ripaus nokkosen siemeniä ja kuivattuja nokkosenlehtiä murskattuna. Sitten kaikki painekattilassa kylmähuoneeseen yön…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (12. huhtikuu 2017 at 05:30) — 11 kommenttia

Politisoitunut armeija sisällissodan jälkeen. Aarne Sihvo, jääkäriupseeri.

http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/index.php?id=91

Tämmöisen kirjan luin tuolta kirjastosta lainattuna;

Aarne Sihvo, upseeriston outo lintu

20.4.1998 Petteri Mäkinen a>pm52718@uta.fi> Tampereen yliopisto, historiatieteen laitos

Saarikoski, Vesa: Keskustajääkäri Aarne Sihvo. Demokraatti ja eheyttäjä murrosaikojen asevoimissa. Näkökulma aseellisen voiman ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (11. huhtikuu 2017 at 08:02) — Ei kommentteja

Syömme kemiallisia myrkkyjä.

Jäipä kerran tässä askarruttamann; mitä kaikkia kemiallisia lisäaineita, nautimmekaan.

Mielenkiintoni asian suhteen alkoi tuosta lihajalosteiden lisäaineista; nitriiteistä ja nitraateista. Melkoisia määriä (E-koodit) kyllä näyttäisi esim makkaroihin, kinkkuihin, purkkilihoihin yms sisältyvän.

Mitähän sitten pitäisi ravinnokseen valita, saadakseen mahdollisimman vähän näitä lisäaineita. Ensinnäkin tuoteselosteet, kannattaa lukea. Sieltä muuten ilmenee myös esim makkaran…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (10. huhtikuu 2017 at 07:24) — 7 kommenttia

Suomen Sotilaallinen Isänmaallinen puolue.

Kaikenlaisia puolueita sitä Suomeen perustetaankin; tämäkin teksti, johon vahingossa törmäsin on jo yli kymmenen vuotta vanha mutta saattaisipa kelvata joillekkin blogisteille.

https://sotilaallinenisanmaallinen.wordpress.com/about/

Historian tutkimus on Sotilaallisessa Isänmaallisessa Suomessa tietenkin etusijalla kaikista ns. kansallisista tieteistä. Historia merkitsee luonnollisesti ennen kaikkea…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (4. huhtikuu 2017 at 07:30) — 13 kommenttia

Suomalaisuus.

http://yle.fi/uutiset/3-9533828

Pate Mustajärven haastattelu. En ole mikään enkä minkään bändin ihailija, en edes Popedan, kuitenkin kun tätä nokkamiehen haastattelua luin; jotenkin samaistuin. (katos kun meni runolliseksi).

Mustajärven mielestä isänmallisuus on tervettä järkeä. Oman maan eteen pitää tehdä parhaansa, mutta ymmärtää myös se, että ajat muuttuvat.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (2. huhtikuu 2017 at 10:00) — 15 kommenttia

Putkimies paikalle parissa tunnissa.

Sanokaahan ihan oikeasti, jos teille tulee jonkinlainen putkirikko/vast, saatteko parissa tunnissa ammattimiehen paikalle.

Minulla hajosi tänä aamuna "vesipostin" sulkuventtiili ja vettä vaan tuli. Ei kun sulkemaan lähin sulku. Tiesin, että paikallinen putkifirma ehkä ehtisi hätiin vaihtamaan sulkumutkan. Oli sitten firma kasvanut siksi suureksi, että ilmoitus oli; ei yhtään miestä saisi hommaan enää ennen viikonloppua.

Soitin vuosien takaa tutulle pikkufirmalle ja poika…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (31. maaliskuu 2017 at 15:28) — 5 kommenttia

Mustarastaita.

Olettekos panneet merkille ja onkos itse kunkin pihapiirissä tänä keväänä poikkeuksellisen paljon mustarastaita? Meillä on ja todella paljon; ensimmäisenä tulevat aamuhämärissä syönnökselleen, sitten tunnin päästä harakat ja tiaiset ynnä varpuset.

Siinä minulla näin aamusella tosi-Tv. Aika sopuisasti nuo kaikki linnut tuossa eväitänsä nauttivat, nuo rastaat vähän keskenään kyllä "pörhistelevät". Nytkin näen toista tusinaa mustarastasta aivan ikkunani alla; se tuo kaurispukki jo tuolla…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (30. maaliskuu 2017 at 07:30) — 17 kommenttia

70-vuotiasko vanha?

Tämän kysymysmerkin alle rakensin avaukseni. 70-vuotias työelämässä; ääni kuuluu, vie nuorten työpaikat. No, juupa juu.

70-vuotias+ yrittäjä sitten herättääkin vähemmän intohimoja, hänhän saataa jopa työllistääkkin. Nykyihmisen eläketaival ei välttämättäkään ala siellä; 65, vaan se voi ja jatkuukin pidemmälle.

Nykypäivän 70-vuotiaat ovat aivan muuta kuin parikymmentä vuotta sitten. Minä olen 73+ ja työelämä maistuu. Yrittäjänä vieläkin etsiskelen erilaisia tuotteita firmani…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (29. maaliskuu 2017 at 09:59) — 8 kommenttia

Moniko muuten käyttää?

Nimittäin villasukkaa syksystä kevääseen paljaassa jalassa; minä käytän. Vaimoni kutoo kaikki sukkani ja ne ovat aivan ainutlaatuisen mukavia, eivät hiosta, lämpimät, mukavat jalassa. Mitä muuta voisikaan ajatella. 

Tämmöiset tänään saunan jälkeen vedin jalkaani. On se villasukka uskomattoman hyvä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (28. maaliskuu 2017 at 15:58) — 13 kommenttia

Patriootti, patriotismi.

http://www.helsinginuutiset.fi/keskustelut/228457

Yllä eräs esimerkki patriotismista. Ei kovinkaan minua puhuttele.

Otsikolla on moniakin merkityksiä ja vivahteita, eikä aina herätä positiivisia mielikuvia.

Patriotismille löytyy moniakin erilaisia merkityksiä;

-isänmaallisuus

-sosialistinen patriotismi.

Kaksi hyvin erilaista käsitettä.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (28. maaliskuu 2017 at 10:58) — 13 kommenttia

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot