Jäsenen blogi (89)

TV-ohjelmien äänen hallinta?

Olen jo vanha mies, mutta TV:n ohjelmien suurkuluttaja ja vieläpä hieman kuulovammainenkin.   Joten olen pakoitettu kysymään/toivomaan, että olisikohan mitenkään mahdollista, että niissä ohjelmissa, joissa on olemassa taustamusiikki ja muunkinlaiset tausta äänet. Eli olisikohan mahdollista pienentää taustaääniä ja mahdollisesti voimistaa varsinaista "ykkösääntä"?

Tämä "ongelma" esiintyy aika-ajoin, kaikilla TV-kanavilla.  Kysynkin, miksi taustat ovat niin voimallisia, että me…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (20. huhtikuu 2017 at 12:43) — 10 kommenttia

Miksi teillä Tampereella onkaan TONTTIPULAA?

Olen mielenkinnolla seuraillut tuota teidän kummallista "rantojen valloitus" politiikkaanne, jota "kaavoitukseksikin" nimitetään?

Kovin moni haluaa asunnon rannantuntumasta ja pitää sitä hyvänä ajatuksena? Ehkäpä se sitten näin onkin, mutta sittenpä tuleekin "rajoitus" eteen, kun rantatontit ovatkin täynnä.  Eli hyville veronmaksajille ei olekaan myydä asuntoa parhailta paikoilta?

Herääkin kysymys, että kuinka helppoa olisikaan tämä asia korjata, eli jospa rakennettaisiinkin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (31. tammikuu 2017 at 17:06) — 17 kommenttia

Miksi liikenne ei suju keskustassa?

En ole tamperelainen, mutta joskus, kun poikkean, niin kummastuttaa keskustan ruuhkaisuus.  Unohtamatta liikkumisen muutakin vaikeutta keskustanalueella, kun on työmaita ja muitakin liikkumisen estoja, eli moni katu on tehty yksisuuntaiseksi. On todella vaikeaa mennä johonkin tiettyyn kohteeseen, kun ei juuri mikään ole entisellään.

Läpimenoväylään tehtiin tunneli ja perusteltiin, että tämä sujuvoittaa liikennettä.  Eli tunneli poistaisi ruuhkia, mutta toisinpa näyttää käyneen? Jos on…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (18. tammikuu 2017 at 17:14) — 5 kommenttia

BIOENERGIA.

Media kertoo hyvinkinpaljon , kuinka meidän suomalaisten pitää entistäkin enemmän alkaa käyttämään BIOENERGIAA, mutta on täysin unohdettu ehkäpä kertoa eräs olennainen asia sen KÄYTÖSTÄ?

Nimittäin, on kaksi hyvää syytä lisätä bioenergian käyttö, nimittän uusiutuvuus, sekä kotimaisuus. Ja nämä ovat totta, mutta kukaan ei kerro kuinka paljon bioenergian käyttö tuottaa HIILIDIOKSIDIA.  Tästä ei edes meidän päämediamme ole edes hiiskahtanutkaan. MIKSIKÄHÄN?

Poimin hieman…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (25. marraskuu 2016 at 17:52) — 21 kommenttia

Gallupit ja niiden lopullinen totuus?

Niinhän siinä nyt sitten kävi USA:ssa, että Gallupvoittaja tulikin toiseksi.  Miksiköhän, siinäpä vasta kysymys?

Tämän johdosta kysynkin meidän suomalaisten Galluppiemme totuudellisuudesta. Nimittäin, jotenkin on mennyt usko, jopa meidän päämediamme julkistamiin Galluptutkimuksiin, joissa lähes aina pärjää loistavasti eräs tietty puolue. Se, joko nousee, tai  on jopa ykkösenä. Ei ole Persut. Olisikohan "henkilökunnan demokraattisuudella" jotain tekemistä asiassa?

Eli…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (9. marraskuu 2016 at 18:19) — 5 kommenttia

"Ratikka-asiantuntijat"?

Jotkut ovat tuolla aikaisenmissa kyselleet kielteisen ratikkakannan esittäneiden asiantuntevuutta, oman asiantuntevuuden ei nähtävästi olekaan niin kovin väliä?

Eilisessä Aamulehdessä oli mielipidesivuilla monta kielteistä lausuntoa RATIKAN TARPEELISUUDESTA,  jotka tuntuivat hyvinkin asiantuntevilta?

Näistä kirjoitusten asiantuntevuudesta parhaiten vastaa Matti Höyssä.  Häneltä ainakin löytyy sitä, jos katsotaan hänen "titteliään", joka on : TEKNIIKAN…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (20. lokakuu 2016 at 13:15) — 24 kommenttia

Allianssin kehnous.

Pekka Welling kritisoi tämän päiväsessä Aamulehdessä Tampereallianssin toimintoja ja voi sanoa, että "osu ja uppos".

On hieman harmillista kirjoittaa arvostelevasti puolueesta, jota itse kannatan, mutta kyllähän rehellinen pitää olla, joten.

Siis asiat, joista Welling kirjoitti: 

Tunneli on ensimmäinen kummajainen.  Seurasin poliitikkojen perusteluja alusta alkaen.  Ja muistan varsin hyvin, kuinka "paras perustelu" tunnelille oli, että "tunneli tarvitaan liikenteen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (9. lokakuu 2016 at 11:27) — 11 kommenttia

Kuka siellä Tampereella tarvitsee ratikkaa?

Olen seuraillut tuota, joidenkin "vihertävien" halukkuutta saada ratikka Tampereelle. Ja en todellkaan ole havainnut tuon ratikan "todellista tarvetta", eli onko tämä ratikkahaave, vain joidenkin "mailmanpelastajien" haaveuni?

Olen lukenut monia erimielisiä kannanottoja asiasta, mutta se varsinainen tarve ei kylläkään ole minulle auennut.

Teillähän on jo "ehdottoman tarpeellinen kaupunkilaisten olohuonekin?"  Hämeenkadulla, joten olisikohan nyt syytä vetää hieman henkeä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (28. syyskuu 2016 at 16:14) — 13 kommenttia

Kuka siellä Tampereella tarvitsee ratikkaa?

Olen seuraillut tuota, joidenkin "vihertävien" halukkuutta saada ratikka Tampereelle. Ja en todellkaan ole havainnut tuon ratikan "todellista tarvetta", eli onko tämä ratikkahaave, vain joidenkin "mailmanpelastajien" haaveuni?

Olen lukenut monia erimielisiä kannanottoja asiasta, mutta se varsinainen tarve ei kylläkään ole minulle auennut.

Teillähän on jo "ehdottoman tarpeellinen kaupunkilaisten olohuonekin?"  Hämeenkadulla, joten olisikohan nyt syytä vetää hieman henkeä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (28. syyskuu 2016 at 16:14) — 1 kommentti

Tangomarkkinat.

Hämmästelin Tangomarkkinoiden tuomarityöskentelyä, kun yhdeksi "tärkeimistä" arvostelukriteereistä nousi yllättäen "tangon uudistaminen".  Sekö onkin Tangomarkkinoiden suurin tavoite?

Kun alueraadit äänestivät, niin "tummatyttö" sai selvän voiton ja "Tampereenvaalee" hävisi selvin numeroin.

Mutta kuinka ollakaan, niin tuomaristo valitsi "hävinneen", eli Erika Vikmanin voittajaksi. Ja perustelut olivat pääosin sellaisia, että Erikalla oli "nykyaikaisempi" ote tangoon. Siis…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (12. heinäkuu 2016 at 09:44) — 14 kommenttia

Sanan- ja ajatuksenvapaus?

Kirjoitustani, joka koski Natoa, ei hyväksytty, joten on pakko kysyä, että eikö täällä Aamulehden blogeissa olekaan SANANVAPAUTTA?

Altti Nieminen varavaltuutettu Valkeakoski.

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (6. toukokuu 2016 at 16:28) — 4 kommenttia

Tampere ja Tavase.

Jotenkin tuntuu siltä, että teitä tamperelaisia ei juurikaan kiinnosta tuo Tavasehanke. Muissa oasakaskunnissa se on huomattavasti useammin esillä, mutta teitä se ei näytä juurikaan kiinnostavan?

Tavaseen on jo nyt uhrattu lähen 9 miljoonaa Euroa, josta yli 5 000 000 Euroa on kaupungin myöntämää konsernilainaa.

Ajatelkaapa, että Tavasen toiminta mahdollisuuksia on tutkittu jo lähes parikymmentä vuotta ja mitään positiivista Tavaselle ei todellakaan ole kokeissa löytynyt. Useat…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (23. joulukuu 2015 at 17:11) — 6 kommenttia

Miksi asiat eivät aukene teille Tampereen päättäjät?

Olen ilokseni lueskellut Aamulehden sivuilla nykyisin olevia mielipidekirjoituksia, joissa on havaittu, kuinka tarpeeton tämä "Iisakinkirkko" Tavase lopultakin on.

Kaikki kirjoitukset kyseenalaistavat Tavasen tarpeellisuuden, mutta missä viipyvät tärkeiden päättäjien, Pormestarin ja valtuuston Puheenjohtajan, yms. mielipiteet ja kannanotot, joilla saataisiin jo noin 7 000 000 Euroa (seitsemän miljoonaa) maksanut turhake loppumaan?

Etenkin, kun jo kolme osakaskuntaa (Akaa,…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (22. heinäkuu 2015 at 13:18) — 3 kommenttia

Tavasevalitus

Useille teille lienee tuo tekopohjavesilaitos Tavase tuttu ja vieläpä sen jo noin seitsemään (7) miljoonaan Euroon mousseet "tutkimustulokset"?

Mutta nyt onkin aika hieman pohtia, että miksi Tavasen hallitus ei hyväksynyt  Vaasan hallinto-oikeuden kielteistä päätöstä jatkotoimille, vaan uhoavat tekevänsä päätöksestä valituksen.

Tähän hän heillä on tietenkin oikeus, mutta miksi he valittavat päätöksestä, joka tietenkin tehtiin todella pitkän harkinnan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (9. heinäkuu 2015 at 19:41) — Ei kommentteja

Tavase valitus.

Vali, vali. Nyt saimme kuulla uutisen, että Tavase ei hyväksykään Vaasan AVI:n päätöstä jatkotoimien lopetuksesta. On todellakin käsittämätöntä typeryyttä Tavasen hallitukselta, että ei voida myötää/ymmärtää Vaasan (sisäi- ja Länsisuomen) AHV:n todella perusteltua ja kielteistä päätöstä Tavasen suhteen?

Nyt pitääkin sitten valittaa, kun emme saaneet pitääkään päätämme, vaan hieman korkeammalta taholta kiellettiin meidän "Tavaseleikkimme"?

Siis kuka tarvitsee ja mihin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (29. kesäkuu 2015 at 20:56) — 14 kommenttia

Autoveron alennus.

Olen yrittänyt mietiskellä, että miten tuo hallituksen uusi veronalennus toimenpide oikein auttaa ja ennenkaikkea, että ketkä siitä lopultakin hyötyisivät?

Kerrotaan kylläkin, että alennuksen avulla saataisiin autokantaa nuorentumaan ja päästöjä vähentymään, mutta tämä on kylläkin ihan huuhaata. Me emme todellakaan kuulu Euroopan suuriin saastuttajiin, joten liika on liikaa.

Sillä ne joilla on niitä todellakin pajon saastuttavia autoja, eivät tämän alennuksen jälkeenkään voi…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (24. kesäkuu 2015 at 22:55) — 9 kommenttia

Tass vähän "ratikasta"2.

Lueskelin vasta nyt noita edellisseen avaukseeni tulleita kirjoituksia ja siksipä on syytä hieman lisätä "vettä myllyyn"?

Moni teistä kertoo vakuuttavasti, kuinka tärkeä kulkuväline ratikka olisi. mutta yksikään ei yksilöi, että miksi ratikka olisi niin erinomainen ratkaisu tamperelaisten kohdalla? Ainoa varsinainen ratikkaa "puoltava ajatus" onkin sen hieman parempi kuljetuskapasiteetti yksikköä kohti, kun busseilla.

On hieman hämäävää, että mitkään ratikan heikkoudet eivät…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (3. kesäkuu 2015 at 16:52) — 11 kommenttia

Taas vähän "ratikasta".

Koskilaisena olen kiinnostuneena seurannut teidän tamperelaisten ajatuksia ja päätöksiä saada ratikka kaupunkiinne.

En kylläkään ymärrä, että miksi ja mihin sitä tarvittaisiin. Kyllähän ratikkaa ja sen saamista on perusteltu hyvinkin "korkealta" taholta, mutta yhtään oikein viisasta perustelua en kylläkään ole huomannut.

Kysynkin, että mihin sitä lopultakin tarvittaisiin, sillä paljon halvenmalla ja nykyaikaisenmalla tavalla voitaisiin samat kuljetukset hoitaa HYBRIDIBUSSEILLA,…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (31. toukokuu 2015 at 11:16) — 17 kommenttia

Eläkkeet.

Kukaan ei ole juurikaan selvittänyt eräitä kummallisuuksia, jotka liittyvät eläkkeiden laskemisiin/makseluun?

Vapaavuori heitti jostain käsittämättömästä syystä "ajatuksen", että ELÄKEINDEKSI pitäisi hetkeksi unohtaa ja lopettaa ne "HIUMAT" KOROITUKSET JOISTA MINÄKIN OLEN SAANUT NAUTTIA.

No tekevälle sattuu, myöskin kummallisuuksia?

Mutta miksi vaietaan lähes täysn totuudesta, kuinka meidän eläkeläisten ja työnantajien maksamia ELÄKERAHOJA on sijoiteltu erilaisille…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (15. tammikuu 2015 at 12:04) — 8 kommenttia

Tavase.

Pitää vielä ainakin kerran kirjoitella tuosta kummajaisesta Tavase?

Tuntuu nimittäin kummallisesta, että jostain syystä Tampereella ei olla vielkään ihan varmoja, että "ollakko, vaiko ei olla", nimittäin tämän huuhaa tavasen kannattajia?

Vaikka nyt on jo laadittu Tavasen puolelta Sisä ja Länsisuomen AVI:lle Vaasaan anomus toimien jatkamisesta.  Ratkaisu piti tulla tämän syksyn aikana, mutta,mutta???

Jostain käsittämättömästä syystä AVI:ssa ei ollakaan suostuvaisia…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Altti Väinö Nieminen (25. marraskuu 2014 at 17:16) — 1 kommentti

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot