Toimituksen valinnat - lue ainakin nämä (70)

Ylläpidon tiedote: malttia keskusteluun

Pyrimme blogipalstallamme asialliseen, jopa kohteliaaseen kielenkäyttöön. 

Sääntöjemme peruslause on:

Kirjoita asiallisesti. Eri mieltä saa toki olla, mutta keskustelukumppaneita ei saa sättiä tai nimitellä.

Tästä lähtien puutumme vihamieliseen, toisia keskustelijoita mollaavaan kommentointiin entistä määrätietoisemmin.

Siihen pyrkimykseen eivät sovi sellaiset haukkumasanat kuin että joku kirjoittaa "sontaa", tai toisten nimittäminen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Seppo Roth (17. tammikuu 2017 at 11:36) — 39 kommenttia

Ylläpidon tiedote: Blogien ulkoasu uudistui, viilauksia tehdään lennosta

Aamulehden Blogien ulkoasu uudistui 7.8.2014.

Muutokset eivät vaikuta blogisaitin toiminnalisuuksiin, vaan muutokset liittyvät lähinnä kirjasimiin, väreihin, sivun tyyleihin.

Muutoksia hiotaan vielä "lennosta", joten Blogeissa saattaa olla 1-2 päivän ajan pieniä toiminnallisia häiriöitä.

Pyydämme kaikki muutoksia koskevat kommentit tämän merkinnän kommentteihin - ei tehdä siis niistä erillisiä avauksia. Kommentit ja korjausehdotukset otetaan tietysti kiitollisina…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Seppo Roth (7. elokuu 2014 at 11:00) — 35 kommenttia

Asiallisuutta kielenkäyttöön - myös Ukraina-asiassa

Ylläpidon tiedote: Erityisesti Ukrainan kriisi on kuumentanut blogistien tunteita turhan paljon.

Muistutan, että blogeissa pyrimme asialliseen, jopa kohteliaaseen kielenkäyttöön. Taitava, kärkeväkin sanankäyttö sallitaan, kunhan asiat kiistelevät, eivätkä kirjoittajat.

Emme salli myöskään ns. ruumiskuvien levittelyä blogeissa. Blogien täytyy pysyä kohtuullisuuden rajoissa, niin että herkemmätkin lukijat voivat niitä lukea.

Olemme poistaneet useita blogimerkintöjä ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Seppo Roth (6. toukokuu 2014 at 17:30) — 9 kommenttia

Saammeko esitellä - Tiia, Antti ja Jukka

Tässä blogissa seurataan maanantaista alkaen, miten pomokolmikon Liikkujan viikko sujuu joukkoliikennettä käyttäen! Tässä he ovat.

Tiia Jyrkiäinen

Managing Director, …

Jatkuu...

Kirjoittaja: Pomo bussissa (13. syyskuu 2013 at 14:30) — 3 kommenttia

Ylläpidon tiedote: Suosituimmat blogit -lista palasi käyttöön

Poistimme taannoin käytöstä Suosituimmat blogit -listauksen blogipalvelumme etusivulta.

Syynä olivat selvät virheet listauksen sisällössä. Listat olivat "jämähtäneet" tietyn päivämäärän tilanteeseen, eikä listojen sisältö päivittynyt.

Olen ollut yhteydessä blogialustamme tekniikan toimittajaan. Päällimmäinen vika on korjattu. Jonkin verran listauksissa silti esiintyy edelleen häilyvyyttä. Yritämme selvittää sen syitä. Päätimme kuitenkin nostaa listat jo nyt esiin, koska…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Seppo Roth (5. joulukuu 2012 at 16:14) — 7 kommenttia

Tampere tarvitsee sekä ratikan että tunnelin

Ratikka ja tunneli eivät ole vaihtoehtoja. Molemmat ovat tarpeellisia keskustan vetovoiman, kestävän liikennejärjestelmän ja ekotehokkaan kaupungin kehittämiseksi.

Siinä missä tunneli mahdollistaa sujuvan ja turvallisen ohitusliikenteen, ratikka tuo ihmisiä keskustaan nopeasti ja tehokkaasti. Tunneli luo katutasolle tilaa ratikalle ja busseille, ja myös keskustaan tuleville autoille. Näin keskustan vetovoima kasvaa.

Se kasvaa myös siksi, että Ranta-Tampellaan, kävelymatkan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Pauli Välimäki (19. toukokuu 2012 at 10:50) — 100 kommenttia

Ympärileikkausten puolustajat vastustavat ihmisoikeuksia

Kirjoitin muutamia päiviä sitten kirjoituksen Ympärileikkaus tappoi jälleen ja muutamassa hetkessä kirjoituksestani tuli yksi kommentoiduimmista, kun erilaisia näkökulmia puoltavat ihmiset aloittivat tiukan väännön aiheesta.  Masentavinta oli kuitenkin se, kuinka huterilla argumenteilla rituaalisilvontaa puolustettiin ja kuinka vahvaa kannatusta selkärangaton relativismi nauttiikaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Veli-Pekka Leivo (23. toukokuu 2012 at 19:30) — 18 kommenttia

Wikipedia tarvitsee meitä - ja ainakin me sitä

Luin eilen blogikirjoituksen joka pisti miettimään. Se pisti miettimään Wikipedian luotettavuutta lähteenä. Ympäristöasioihin erikoistunut lakimies Petri Vesa kirjoittaa siinä Wikipedian tietojen ongelmallisuudesta. Esimerkkinä hän käytti suomenkielisen Wikin artikkelia nimeltä Kaivos, ja sen alaotsikkoa Kaivosten lupa-asiat. Siinä oli varsin runsaasti vanhentunutta tietoa.Tätä kirjoitettaessa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Timo Hynynen (24. toukokuu 2012 at 00:03) — 6 kommenttia

Pelkään kaaosta

Kreikan tilanne on nyt niin vakava ja sen velka niin toivoton, että eurojohtajat ovat viimein myöntäneet tosiasiat. Letkuruokinnan on loputtava, Kreikan lähtö rahaliitosta on yhä todennäköisempi.

Jo kaksi vuotta sitten vastustin velka-avun antamista Kreikalle rahaliiton sääntöjen vastaisena. Katsoin moraalisen opetuksen olevan kansalaisille turhauttava ja väärä. (Blogit Rakennammeko…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eija-Riitta Korhola (24. toukokuu 2012 at 08:03) — 90 kommenttia

Huonoja vitsejä ja huonoa uutisointia

Otsikko oli ”Kansanedustajan avustaja ehdottaa ulkomaalaisille hihamerkkejä”. Näin linkin Facebookissa ja ensimmäinen ajatukseni oli miksi moinen vitsi, nythän ei ole aprillipäivä.

Turun Sanomien otsikointi ja juttu kansanedustaja James Hirvisaaren avustajan Helena Erosen blogikirjoituksesta ei kuitenkaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eija-Riitta Korhola (13. huhtikuu 2012 at 11:07) — 16 kommenttia

Onko takatalvi säiden "globaalia omituistumista"?

On huhtikuun alku, mutta hanget hohtavat valkoisina Tampereella. Toissayönä pihallemme satoi suunnilleen 40 cm uutta lunta. Eilen Pyynikillä kävellessä tuntui kuin olisi Lapissa, paksut hanget hohtivat kirkkaassa huhtikuun auringossa.

Onko ilmastonmuutos peruttu?

Yksi yksittäinen sääilmiö ei tietenkään todista ilmastonmuutoksesta sitä eikä tätä, eikä muutama vuosikaan, kyse on pitemmän ajan muutoksista.

Mutta juuri viime viikolla IPCC julkisti raportin, jonka mukaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Satu Hassi (4. huhtikuu 2012 at 14:05) — 65 kommenttia

Kaikki tärkeä ei ole suomea

Jaa että suomalaisia lapsia saisi opettaa vain suomen kielellä? Sekö vaarantaisi suomen kielen aseman kansalliskielenä?  Vieraskieliset opinnäytteet ovat turhia koska ulkomaalainen ei voi tuntea yhteiskuntaamme? Amurin koulun englanniksi opiskelevat nuoret ovat eliittiä kuten entisajan aateliset, jotka opiskelun seurauksena siirtävät kansainvälisia vastuita suomalaisten maksettaviksi.

Tälläistä Tampereen Perussuomalaiset kirjoittivat Tori-lehteen 13/2012.

Millaisen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Mikko Närhi (28. maaliskuu 2012 at 23:08) — 7 kommenttia

Toimettomuus käy kalliiksi - maapallon keskilämpötila nouseekin 3–6 astetta vuosisadan loppuun mennessä

"Viime viikolla OECD kuitenkin julkisti poikkeuksellisen hälyttävän tulevaisuudenkuvan vuoden 2050 ympäristötilanteesta. Sen perusresepti on yksinkertainen: jos nyt ei toimita, edessä on kalliita kustannuksia.

Järjestö myöntää raportissaan, että sen jäsenmaat ovat kyllä ryhtyneet joihinkin toimiin ympäristökatastrofin estämiseksi. Samalla se kuitenkin varoittaa, että nämä toimet ovat riittämättömiä ongelmien mittasuhteisiin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: al1947 (26. maaliskuu 2012 at 11:00) — 32 kommenttia

Mitä norsu ajattelee?

 

Kun 90-luvun laman jälkihoidossa alettiin Suomessa rapauttaa pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa, mallia käytiin hakemassa Uudesta Seelannista, missä kaiken piti olla niin hyvin ja mallillaan. Maassa vieraili valtuuskunta jos toinenkin. Uuden-Seelannin esimerkkiä noudattaen vähäosaisista tuli syrjäytyneitä ja kaikki vaikea alkoi olla haasteellista.

 

HS:n nelosen tv-uutiset oli eilen oikein listannut asioita, joissa Konservatiivisen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kaija Olin-Arvola (27. maaliskuu 2012 at 10:30) — 4 kommenttia

Toimituksen valinnat

Miten muuten nuo 'Toimituksen valinnat'- blogit valitaan, kun blogien ylläpitäjä ilmoitti aikoinaan, että esim. 'Luetuimmat blogit' valitsee lahjomaton generaattori, jossain maailman laidalla, minne ylläpitäjillä ei ole mitään yhteyksiä tai vaikutusvaltaa?

Meinaten vaan, kun 'Toimituksen valinnat'- blogien alle listautuu ikivanhoja blogikirjoituksia, joita kukaan ei enää lue ja tietenkin ne pari Jussi Lähteen valittua blogikirjoitusta.

Mutta eihän tuossa mitään pahaa ole. En…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Matti Meikä (12. maaliskuu 2012 at 23:53) — 5 kommenttia

Sitä saa mitä tilaa

 Edellisessä blogissani kuvasin, millä lailla Kioton pöytäkirjan toinen velvoitekausi voi tuoda valtavan lisälaskun Suomelle. Asia voitaisiin niellä, jos sopimus olisi jollakin tavalla ympäristön tai ilmaston kannalta hyödyllinen. Mutta kun se ei ole sitäkään, kyseessä on moraalinen ongelma, josta on vaikea olla vaiti.

Kolkko tosiasia on, että lähes kaikki viime vuosikymmenen EU-lainsäädäntö on iskenyt kiilaa globaaleilla markkinoilla olevien suomalaisyritysten kilpailukyvylle.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Eija-Riitta Korhola (9. maaliskuu 2012 at 15:30) — 34 kommenttia

Jussi Lähde: Lahjoitetaanpa Mikael Jungnerille solmio!

alkuruoka:

Olin torstaina 1.3. lounastamassa Helsingin Pörssiklubilla hyvän ystäväni Harri Saukkomaan kanssa. Saapuessani klubille huomasin harmikseni, että olin alipukeutunut, minulla ei ollut klubin sääntöjen edellyttämää solmiota. Hätä ei tietenkään…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Jussi Lähde (2. maaliskuu 2012 at 11:30) — 16 kommenttia

Tuli ja vesi eivät käy dialogia

 

Minua on jo useammaltakin taholta moitittu, kun olen ilmoittanut, etten aio osallistua presidentinvaalien toiselle kierrokselle. En aio lyödä vetoa kummankaan ehdokkaan puolesta. En aio tehdä työtä kummankaan valitsemiseksi. En myöskään äänestä kumpaakaan.

 

Syy tähän on…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kaija Olin-Arvola (24. tammikuu 2012 at 16:08) — 59 kommenttia

Jussi Lähde: SDP tarvitsee lisää jungnerismia, ei vähemmän

alkuruoka:

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner ilmoitti tänään viljavalle joukolle suomalaista mediaa, ettei hän pyri SDP:n puoluesihteeriksi seuraavalle kaudelle. Jungner perusteli asiaa sillä, että poliitikkojen on hänen mielestään pidettävä sanansa. Oli huvittavaa seurata, miten huonosti moinen selitys kelpasi toimittajille, joiden näppäimistöltä sama vaatimus kuullaan usein. Mahtavatkohan journalistit pitää vaatumusta…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Jussi Lähde (25. tammikuu 2012 at 17:00) — 13 kommenttia

Vuoden paras blogisti kisa avattu !

 

 

Näin vuoden lopussa ja alkuvuodesta meillä on tapana palkita parhaita suorituksia. Niinpä avaan kisan Aamulehden paras blogisti -kisan. Jokainen saa ehdottaa omaa suosikkiaan (myös itseään ) tässä blogissa. Kriteerinä on nerokkain peruste eli musta tuntuu - peruste. Mutta edellytän myös, että ehdottaja perustelee valintaansa eli miski päätyy ehdottamaan kyseistä blogistia . Vain yhtä saa ehdottaa ja perustella.

Kilpailuaika alkaa välittömästi ja päättyy…

Jatkuu...

Kirjoittaja: lootuskukka (22. joulukuu 2011 at 21:30) — 29 kommenttia

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot