marraskuu 2016 - blogikirjoitukset (345)

Ehdotan Guggenheimin tilalle SUOMEN HAISTAPASKANTIEDEMUSEOTA!EHDOTAN HELSINKIIN GUGGENHEIM-MUSEON SIJASTALÄHES ILMAISTA JA TAATUSTI TUOTTAVAA
SUOMEN HAISTAPASKANTIEDEMUSEOTA!

Sinne siirretään tuollainen puolet Helsingin ja Turun yliopistojen ja A. Aallon surffari- opiston romuista ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Risto Juhani Koivula (30. marraskuu 2016 at 23:30) — 5 kommenttia

Se Guggenheim tulee sittenkin?

  Suomessa on liikaa rahaa, sitä riittää vaikka mihin, vaikka Guggenheimiin, vaan ei köyhimpien eläkkeisiin. Päin ja vastoin, Guggenheimia rahoitetaan nipistämällä kaikkein pienimmistä eläkkeistä, koska se on niin vähästä pois ettei sitä oikein edes huomaa, ja vaikka sen joku asianomainen huomaisikin, on hiljaa koska on tottunut olemaan hiljaa.

  Miten se sitten on mahdollista? Vanha viisaus sanoo; 'pienistä puroista alkavat suuret joet' ja toinen; 'kansan känsäinen käsi on karttuisa' ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: A.I. (30. marraskuu 2016 at 19:16) — 4 kommenttia

Eihän Juha ole kökkötraktori, eihän?

Voi, voi! Taasen meidän puhtopoika Juha on toimittajien hampaissa. Mikä niitä riivaa, ja kai Juhalla on oikeus lähestyä toimittajia vaikka keskiyöllä, kun on asiaakin. Eihän niissä sentään puutarhan kunnosta kyselty, vaan pidettiin sopimattomana uutisointia hänestä. Onhan Juha sentään pääministeri ja kaikenlainen ikävä uutisointi ei kertakaikkiaan sovi. Ei sovi, ei sovi. Juha sanoi niin. Onnea ja menestystä!

Kirjoittaja: Matti-Ilmari (30. marraskuu 2016 at 16:39) — 15 kommenttia

Aikataulutkin pois pois.

Ei kaikilla ole älypuhelimia vaikka pormeari niin luulee.

Aikatauluja tarvitaan ettei jäädy pysäkille.

Nostavat ne hintojakin niin miksei aikataulukirjat voisi paikallaan olla?

Emme tykää tyhjästä maksaa.

Laitetaan päättäjille päättäjä verot.

ANNETAAN NYSSEN LAULAA AIKATAULUKIRJOJEN tahtiin

Kirjoittaja: Maarit Suonsivu (30. marraskuu 2016 at 15:32) — 12 kommenttia

Heikot kestävyyskriteerit hyödyttävät vain EU:n ulkopuolisia toimijoita

 

Siirtyminen uusiutuvan energian käyttöön on tärkeä osa ilmastonmuutoksen vastaisia toimia. Euroopan komissio julkaisi tänään esityksensä tavoitteista ja keinoista, joilla Euroopassa edistetään lisätään uusiutuvan energian osuutta 27 prosenttiin kokonaisenergiantuotannosta vuosina 2020-2030. Esitys ei täysin onnistu varmistamaan sitä, että uusiutuvan energian tuotanto perustuu tulevalla vuosikymmenellä kestävään raaka-aineiden käyttöön.

 

Euroopassa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Sirpa Pietikäinen (30. marraskuu 2016 at 12:31) — 2 kommenttia

Raha ei kiinnosta

Onko ihme jos Suomella ei kovin hyvin mene. Valtiokin näyttää mallia ostamalla huonekalunsa Virosta: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000004887290.html

Rahat on siis edullisempi viedä rajojemme ulkopuolelle kuin käyttää ne omassa maassamme. Kun ostajana on valtio, pitäsi ottaa huomioon, miten oman maan yrittäjät ja työntekijät sekä alihankkijat maksavat jokaisen investoidun sentin takaisin valtiolle. Ehkä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ismo Kaukonen (30. marraskuu 2016 at 09:48) — 14 kommenttia

Mannerheimi ja Guggenheimi

Mannerheimi ratsasti Hesaan n. 100 vuotta sitten suuren juhlinnan saattelemana. Alkoi valkoinen terrori, kun tuhansia suomalaisia työläisiä ja torpparia tapettiin käytännössä ilman oikeudenkäyntiä. Se oli joukkomurhaamista se.

Nyt Mannerheimi patsastelee taidemuseon edessä, joka tuli Hesaan myös suuren metelin seurassa. Nyt ei Kiasmasta puhu enään kukaan. Osoittautui bluffiksi, kuten Mannerheimkin jälkeen päin, jos on uskominen tutkijoita. Ei tullut turistilaumojen vetonaulaa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (30. marraskuu 2016 at 08:34) — 5 kommenttia

Köyhä eläkeläinen

 

Alle tonni käteen

  kuussa

 köyhyysrajan alla elää

  tietenkin

missäs muussa

siinä se

pienellä eläkkeellä

 kituuttavan

autuus ja onni

 

Vanhus

köyhistä köyhin

pankissa

kapisen eläkkeen kuittaa

   laskujen maksuun

 silmät kosteina

 tilinsä tuhlaa

kasvoilla katkeruus

     kun

 kassalle huikkaa

 syödäkin pitäis

lääkkeitä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hannu Tiainen (30. marraskuu 2016 at 08:20) — 2 kommenttia

Terrafame osaa brändiosaamisenkin

Olette kai huomanneet, miten Ville Niinistö, Terrafamen koko johto, Juha Sipilä ja ties kaikki vierailevat kaivosta vastustavat lunnonsuojelijatkin komeilevat Terrafamen kypärä tai pipo päässään. Ilmaista julkisuutta satojen tuhansien mainosbudjetilla laskettuna. Mikä on merkille pantavaa, on se julkisuus, joka on tullut journalismista, ei ostetusta mainonnasta. Ei ollut Talvivaaran Perällä tässäkään asiassa osaamista.

Sitten astuu kuvaan kauhistuttava…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Heikki Karjalainen (30. marraskuu 2016 at 06:30) — 25 kommenttia

Orpo ja Soini, voittakaa pelkonne ennenkuin on myöhäistä.

Kyllä nyt, kun näitä lumia hiihdellään, niin hartain toiveeni olisi kokoomukselle ja perussuomalaisille, että lopettakaa nyt ihmeessä se kepun perässähiihteleminen, kun kepun vitulointia ja vatulointia on pian jo puolet sen virkakaudesta katsellut, niin jos talouden tunnelista jokin valo pilkottaa, niin se on kyllä suomikärryn perävalot jotka yhä kauempana vilkuttavat pohjolan japanille.

Mutta pienempi huoli minulla kuitenkin on, näyttääkö taseemme 1% plussaa vai miinusta, sillä nyt…

Jatkuu...

Kirjoittaja: arvi matias marjamäki (30. marraskuu 2016 at 05:46) — 20 kommenttia

Palvelutuotannon ja tarjonnan rakennetta pitäisi uudelleentarkastella.

Tällä hetkellä tarjottujen palveluiden vaakakuppi näyttäisi olevan painumassa enemmän niinsanotusti ylituotannon kapasiteetin puolelle. Tällä tarkoitan sitä, että valtaosa palveluistamme, kulutushyödykkeistämme ja arjen tarpeiden tyydyttäjistä tuotetaan pääsääntöisesti suuryritysten ja suuren pääoman ehdoilla. Hukkaan heitetty ylikapasiteetti ei edistä kestävää kehitystä eikä palvele yhteiskunnallisesti ajatellen - tasa-arvoisesti niitä, joilla on pulaa kaikesta.

Suuryritysten ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Anttiolavi Tero Salonen (29. marraskuu 2016 at 16:00) — 4 kommenttia

Matut ja mututkin saavat perustuslailliset oikeutensa, mutta vanhukset ovat vain rasite ja tuottamaton kuluerä "rikkauksien" rinnalla.

Kyllä perustuslakiin ollaan aina vetoamassa, kun esimerkiksi turvapaikanhakijoiden ja mutujen ja matujen oikeuksia ollaan aikomuksena karsia ja perustuslain asiantuntijat tiirailevat suurennuslasilla heille jatkuvasti vain oikeuksia, ei koskaan velvollisuuksia, kuten kantaväestöön.

Nytkin ollaa kymmenin tuhansin sysäämässä osa vanhusväestöstä ja suurista ikäluokista yhteiskunnan palveluverkostojen ulkopuolelle, kun internetin ja tietoyhteiskunnan kaikkivoipaisuus viisaudessaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: arvi matias marjamäki (29. marraskuu 2016 at 13:30) — 42 kommenttia

Itsenäisyyden happikato 99

 

(Nyt pyydetään nuorisolta uutta itsenäisyysjulistusta – ensi vuonna 2017 tulee 6. joulukuuta täyteen 100 vuotta edellisestä ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611282200033338_uu.shtml - Tehtävä on monimuotoinen, sillä tämän päivän itsenäisyys on paljolti menetetty ja luovutettu Euroopan Unionille Brysseliin)

[ … kansalainen Erkki mietti sotaveteraanina mitä tapahtui Tali – Ihantalassa, kun…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (29. marraskuu 2016 at 12:30) — 6 kommenttia

Pakkoruotsin typeryyttä

Vaasan seudulla vaaditaan keskussairaalaksi Vaasaa Seinäjoen sijaan.

Vaatijoiden edustaja esitti eilisissä paikallisuutisissa perusteeksi sen, että jos alueella asuu kymmeiä tuhansia ruotsinkielisiä, ei heidän kanssaan pärjää kouluruotsilla.

Siis:

Koulun pakkoruotsi ei riitä eikä kelpaa - miksi sitä sitten on kaikkien opiskeltava muka "kaksikielisyyden" valheen nimissä?

Kirjoittaja: Orwell (29. marraskuu 2016 at 12:01) — 9 kommenttia

Sotehuumasta on tullut itsetarkoitus ja pakkomielle päättäjille

Julkiset sosiaali -ja terveyspalvelut ovat mainettaan paljon parempia. Tämän tietää ne, jotka ovat joutuneet käyttämään paljon julkisia palveluja. Tämän kirjoittaja on yksi heistä.

Terveyskeskusjärjestelmä on hyvä ja turvallinen tapa hoitaa koko kansan terveyspalvelut. Kun sairaus on diagnosoitu ja apu saatu tai potilas on lähetetty erikosisaairaanhoidon hoidettavaksi on kaikki hyvin. Se, että järjestelmä ei aina ja kaikkialla ole toiminut kiitettävästi johtuu resurssipulasta ei…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (29. marraskuu 2016 at 10:24) — 9 kommenttia

Helsingin päätös: Lääkärin ei tarvitse välttämättä osata ruotsia

Helsinki on tehnyt terveen järjen mukaisen päätöksen. Helsinki päätti nimittää vakituisiin lääkärin virkoihin  lääkäreitä, jotka eivät osaa ruotsia.

www.yle.fi/uutiset/3-9321430

Näinhän asian pitäisi olla kaikkialla Suomessa. Riittäisi hyvin, että joku lääkäri terveyskeskuksessa tai sairaalassa osaa ruotsia.

Saman pitäisi tietysti koskea kaikkia virkamiehiä. Riittäisi hyvin, että virastoissa olisi pari…

Jatkuu...

Kirjoittaja: metsäkeiju (28. marraskuu 2016 at 22:27) — 28 kommenttia

Avun saajat tulilinjalla

Kelan pääjohtaja SK:lle: ”Miksi ylläpidämme järjestelmää, joka maksaa ihmiselle olemisesta?

- Näyttää siltä, että työttömäksi heitetyltä aiotaan viedä leipäpala suusta?

Totta on että nykyinen järjestelmä on niin monitahoinen ettei kaikkia apuja osaa hakea kuin tulijoiden avustajat, joten yksinkertaistamalla voisi säästää jopa virkailijoiden määrässäkin.

Kirjoittaja: Neuvos (28. marraskuu 2016 at 15:37) — 7 kommenttia

Puuhella/puulämmitteinen leivinuuni.

Kenellähän vielä sellainen on käytössä. Mielenkiinnosta kysyn.

Meillä tehdään kesät talvet ruuat puuhellalla; toisaalta, onhan meillä ihan tuollainen moderni keraaminenkin liesi olemassa. Mutta kuitenkin. Kun laitan ruokaa; siinä puuhellalla se tehdään. Tiedän tarkalleen siitä hellan levyistä; missä kypsyy, missä hautuu, missä pysyy lämpimänä; simppeliä, vai onko?

Yritäppä tehdä sama sähköhellalla, Ei, ken on oppinut puuhellansa saloihin, ei sitä muuksi vaihda;…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (28. marraskuu 2016 at 15:30) — 15 kommenttia

Paavon pelko on viisauden alku, vai onko sittenkään.

LENA  MERI

SIMON  ELO

KIMMO  KIVELÄ

Tässä ovat perussuomalaisen puolueen jäsenet perustuslakivaliokunnassa.

Nämä yllämainitut henkilöt ovat puheissaan ja kirjoituksissaan kannattaneet kansaäänestyksen järjestämistä euroon kuulumisesta/eroamisesta.

Mutta mitä ihmettä, kun kyseisestä asiasta perustuslakivaliokuntaan tuodaan aloite, jonka alullepanija ja toimeenpanijana on Paavo Väyrynen, niin eipäs se enään…

Jatkuu...

Kirjoittaja: arvi matias marjamäki (28. marraskuu 2016 at 15:29) — 7 kommenttia

Rock Rantanen Group Vastavirran yläkerrassa 19.11.2016

Rytmimusiikin saralla on useita yhtyeitä, joiden elinkaari on tähän päivään mennessä kestänyt huomattavasti pidempään kuin sen kummemmin bändien jäsenet kuin niitä kuunnelleet ihmisetkään olisivat koskaan uskoneet. Esimerkkeinä voisi esiin nostaa vaikkapa sellaiset dinosaurukset kuin Rolling Stones, Uriah Heep ja Rock Rantanen Group. Näistä kahta ensin mainittua porukkaa en ole elävänä lavalla nähnyt, enkä niin pidä enää väliäkään, mutta Kalevan Yhteiskoulun ja Jorma…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Jyrki Kallio (28. marraskuu 2016 at 14:30) — Ei kommentteja

Kuukausiarkistot

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2002

2001

1999

1995

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot