lokakuu 2011 - blogikirjoitukset (426)

Nytkö jo euroa epäillään?

 

Mitä ihmettä, eikä euro ollutkaan se autuaaksi tekevä voima jonka avulla huolet haihtuu ja meille koittaa auvoinen elämä? Uutisissa nimittäin kerrottiin Suomen olevan valmis selvittämään voidaanko eurosta erota.

http://yle.fi/uutiset/teemat/velkakriisi/2011/10/suomi_valmis_selvittamaan_voisiko_eurosta_erota_2990734.html

 

Lipponen ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hannu Tiainen (31. lokakuu 2011 at 22:33) — 6 kommenttia

Joutsenon vastaanottokeskus Konnunsuolle

Siis valtion omistuksessa ollut kiinteistö myydään ulkopuoliselle sijoittajalle, ja sitten valtion virasto kuitenkin haluaa vuokrata nuo tilat omaan käyttöönsä, eihän tuossa ole vähäisintäkään järkeä.

AL-blogi  22.1.2009 :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/konnunsuon-vankilan

*

”Konnunsuon vankila Lappeenrannassa aiotaan lakkauttaa vuoteen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kimmo (31. lokakuu 2011 at 22:30) — 3 kommenttia

Presidentinvaalien teemat

Suomen Tasavallan presidentti toisaalta johtaa ulkopolitiikkaa (paitsi ei EU-maat) ja toisaalta toimii sisäpoliittisena arvojohtajana. Presidentillä myös on vielä joitain tärkeitä nimitysoikeuksia ja hän toimii Suomen Tasavallan muodollisena mannekiininä maailmalla. Suomen Tasavallan presidentti on myöskin puolustustusvoimien ylipäällikkö.

Paavo Väyrynen tuli presidenttiehdokkaista ensimmäisenä ulos ja avasi pelin omalla NATO-aiheisella teemallaan. Kuten eilen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Janne Suuronen (31. lokakuu 2011 at 20:30) — 2 kommenttia

Tehdään Tampereelle kävelykeskusta

Kööpenhaminan retken innostamana esitän seuraavan vision Tampereelle: tehdään ydinkeskustasta autoton!

Se on mahdollista, kun P-Hämppi valmistuu. Silloin autot voivat ajaa maan alle ja ihmiset kävelevät ostoksille. Hissillä pääsee suoraan Stockmannille ja moneen muuhun paikkaan.

Eli tehdään kehän Hämeenpuisto-Satakunnakatu-Rautatienkatu-Vuolteenkatu-Hatanpään valtatie-Tampereen valtatie sisäpuolisesta alueesta autoton alue. Siellä sallittaisiin vain huoltoliikenne ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Pauli Välimäki (31. lokakuu 2011 at 19:35) — 59 kommenttia

Pertti Kurikan Nimipäivät Työväenmuseo Werstaalla 29.10.2011

Lauantaina oli Tampereella mahdollisuus osallistua varsin erikoislaatuiseen konserttiin, kun Pertti Kurikan Nimipäivät, Pertti Kurikka kitara, Kari Aalto laulu, Sami Helle basso ja Toni Välitalo rummut, nousi Työväenmuseo Werstaan Aistimus-tapahtumassa Meirän Kaupunki -näyttelyn työväentalon lavalle.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Jyrki Kallio (31. lokakuu 2011 at 19:30) — Ei kommentteja

Ilmastotutkijat: Maapallo ei ole lämmennyt enää yli kymmeneen vuoteen

 

YLE uutisoi tänään kuinka Yhdysvaltain Berkeleyn yliopiston professori Richard Muller väittää ilmaston lämpenemisestä tehdyt tutkimustulosten olevan virheettömiä, ja kuinka hän on nyt vakuuttunut mittausten paikkaansa pitävyydestä ja maapallon lämpenemisestä.

..hänen oman tutkimustiiminsä jäsen kuitenkin kertoo että Muller unohti mainita sen että heidän tutkimuksensa kertoo lämpenemisen pysähtyneen vuosia sitten.

 

Tässä linkki YLE:n…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Etelävuori (31. lokakuu 2011 at 18:19) — 4 kommenttia

Linja-auton taksat

Olisi eräs asia joka askarruttaa..Siihen on varmaan olemassa järkevä selitys ja sen nyt tahtoisin tietää

Miten on selitettävissä seuraava : Kun nousen linja-autoon Orivedeltä ja menen Tampereelle..maksu on 10,80,,vaikka jään jo paljon ennen linja-autoasemaa pois,jonne maksu sama 10,80.

Mutta kun tulen esim Turun suunnasta Tampereelle,niin maksu linja-autoasemalle on vaikka 12,50 mutta kun jatkankin matkaa siihen aiemmin mainitulle pysäkille niin se on jo 14,10 .

Siis…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Jussi (31. lokakuu 2011 at 18:17) — 1 kommentti

Mitenkä suomen kansaa kohdellaan tänä päivänä ja missä on sitten tuo eduskunnan vastuu kansastaan ja hiukan natostakin

Ei varmaan jää mitenkään epäselväksi miten kansa kokee tuon puoluekurin jota sitten käytetään kansaa vastaan on asioita joita ei pidäkäään kansalta kysyä mutta on ne asiat joista kansalle pitää kertoa se mikä on jonkun ehdokkaan kanta

Meillä on kohtapuoliin tuon presidentin valinta ja kun heiltä kysyy mikä on kanta sotilasliitto Natoon eipä tule suoria vastauksia niiltä joita tuo voi tulla koskemaan

Ei tule mitään vastausta siitä mitenkä ehdokas aikoo olla koko kansan päämies…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvo s mast (31. lokakuu 2011 at 16:06) — Ei kommentteja

EKP:n kylmä valinta

EKP:n pääjohtajaksi valittiin Goldman-Sachsin entinen hallituksen jäsen Mario Draghi.  Valinta oli kylmää kyytiä Euroopan taloudesta huolestuneille.  

Selvää on, että suunnanmuutosta eurotaloudessa on turha odottaa.  

Ei ole oletettavaa, että EMU tulisi olemassaolonsa aikana rajaamaan eurokansalaisten vastuita.  Odotettavissa on pikemminkin, että kansantaloudet tullaan alistamaan entistä tiukemmin palvelemaan investointipankkiirien omia tulostavoitteita.

Saiko Suomen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Cato (31. lokakuu 2011 at 15:10) — 1 kommentti

Oikeusmurhat / psykiatrien harhat pedofiliasta

Oikeusmurhat ja psykiatrien lausunnot pedofiliastaInsestisyytöksiä esitetään paljon, vaan todisteita ei. Miksi insestisyytökset kolminkertaistuivat vuosikymmenessä? Onko kyseessä epidemia vai moraalinen paniikki? Vallankäyttöä vai vainoharhaisuutta? Ja miten taataan sekä lapsen että vanhemman oikeus turva? Onko siis 2/3 osassa tapahtunut oikeusmurha ?

Vuonna 1999 espoolainen Ari ja hänen vaimonsa erosivat. Lapset jäivät äidille. Isä sai olla lasten kanssa sovittujen… Jatkuu...

Kirjoittaja: Risto Pellervo Airikkala (31. lokakuu 2011 at 14:39) — 1 kommentti

Ajan väärinkäyttäjät ovat mittava kansantaloudellinen tappio.

Oikeastaan kirjoittaminen täällä blogeissa ja kommentointi on yleensä ajan väärinkäyttöä,ja sillä tämäkin kirjoitus sotii itseään vastaan. Lisäksi kirjoitus on monien mielestä sellainen, ettei sitä koskaan olisi pitänyt kirjoittaa eikä se ainakaan lukijaa koske. Jotkut kokevat sen heti mielikuvissaan jotain loukkaavaksi, eivät tietenkään muka itse loukkaanu, mutta siten, että kohdistisi johonkin tietyyn henkilöön tai ryhmään, johon se ei saisi kohdistua, vaikka en tarkoita sitä.Kirjoitan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ahti Pontinen (31. lokakuu 2011 at 13:12) — 2 kommenttia

Sinä voit olla jotain ihan muuta!

Paljon puhutaan täällä blogeissa siitä mitä yhteiskunnnan ( tai ) jonkun muun pitäisi tehdä paremmin ties kenenkä hyväksi. Toki on olemassa niitä, jotka eivät ENÄÄ voi korjata itse henkilökohtaisia asioitaan oli syy sitte mikä tahansa tai ei mikään. On tapahtunut onnettomuus tai on jo niin vanha, että vanhainkodissa tai muutoin holhouksen alaisena tai vankilassa ( tämähän ei estä myöhempää tekemistä ) tms....Paljon yksilö pystyy kuitenkin tekemään ja hänen pitäisikin kysyä itseltään mitä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ahti Pontinen (31. lokakuu 2011 at 10:38) — 3 kommenttia

Katso Hujanen!

Katso Hujanen!

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kaija Olin-Arvola (31. lokakuu 2011 at 08:54) — 6 kommenttia

Päiväkoti on lapsen parasta aikaa

Päiväkotien kauheuksista on repäisty isoja otsikoita joihinkin medioihin, mutta normaalisti päiväkoti on lapselle hyvä paikka kasvaa. Ruotsalaistutkimus kolmenkymmenvuoden ajalta, kertoi aika yllättävän tuloksen, sillä mitä varhemmin lapsi oli viety päiväkotiin, sitä paremmin hän pärjäsi aikuisena. Tätä tutkimusta en ole huomannut kenenkään juuri kommentoivan, niiden taholta, jotka ovat arvostelleet päiväkotien toimintaa.

Suomessa on oikeistolaisten piirissä tahoja, joilla on missiona…

Jatkuu...

Kirjoittaja: aki lintunen (31. lokakuu 2011 at 08:00) — 10 kommenttia

Suomessa tankataan kallista bensaa !

Juuri julkaistu artikkeli kertoo, että polttoaineiden hinnat ovat kivunneet 1970 -luvun hintatason yli, kun verrataan polttoaineen keskihintaa. Kaikissa muissa maissa paitsi Kreikassa, Hollannissa,Tanskassa ja Italiassa  ne maksavat vähemmän kyseisellä vertailutaulukoilla. Artikkeli on julkaistu äsken klo 06.45 Iltasanomissa !

Näinhän se meillä Suomessa ! Tuntuu sitä varallisuutta riittävän, vaikka miljooneja Euroja syydetään ulkomaiden auttamiseen. Koska Teillä arvoisat kuluttajat "…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Lämsä Eero KH (31. lokakuu 2011 at 07:00) — 20 kommenttia

Viileys, viisaus, suoranuottisuus

Kokoomuksen ja keskustan puoluekokouksissa oli selvä ero. Niinistön nimeäjäisissä tuotiin esille ehdokkaan omia ansioita kaikissa paitsi hänen omassa puheenvuorossaan, jossa keskityttiin asioihin ja linjanvetoihin. Muista ehdokkaista ei puhuttu mitään. Keskustan valitessa Väyrystä kehuttiin myös ehdokasta, lähinnä tämän itsensä toimesta. Väyrynen itse ja myös muut puhujat käyttivät lisäksi hämmästyttävän paljon aikaa muiden ehdokkaiden arvostelemiseen.

 

Mistä tämä kertoo?…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Heikki A Ollila (31. lokakuu 2011 at 02:30) — 2 kommenttia

Pyöräilyä opettelemassa 2

Kiertelin sunnuntain Kööpenhaminan kortteleita hotellin polkupyörällä. Jätin Strögetin väliin (kävelykaduilla ei saa pyöräillä!) ja tutustuin keskustaa ympäröiviin kaupunginosiin, Vesterbrohon, Fredriksbergiin, Norrebrohon ja österbrohon.

Lisää havaintoja pyöräilyn järjestelyistä:

- Pyörätie on…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Pauli Välimäki (31. lokakuu 2011 at 00:30) — 16 kommenttia

Minä pidän Natosta, totesi Paavo Väyrynen!

 

Niin siinä leuka loksahti auki kun kuulin miten kirjamessujen presidenttipaneelissa keskustan Paavo Väyrynen taisi lausua ihan sanasta sanaan, että ”pidän Natosta mutta Suomen ei siihen tarvitse liittyä”.

 

Voi hyvänen aika sentään miten tässä nyt näin kävi? Juuri kun olen päässyt kehumasta Paavoa ainoaksi ehdokkaaksi jota voisin äänestää, niin nyt hän pudottaa tuollaisen pommin. Eli minunko presidenttini tykkää Natosta, ei hemmetissä.

 

Oliko tuo…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hannu Tiainen (30. lokakuu 2011 at 23:51) — 11 kommenttia

Onhan noita mitä ei ymmärrä mutta onko edes tarvetta tuohon näitä kyllä ymmärtää kansa

Nyt kun miellä on haukan silmä meitä vahtimassa ja jolla on kaikkein tärkenitä se että eräillä mailla eu ssa olisi ennemmän vapauksia kun muilla niin silloin tuo haukansilmä varmaan on ihan oikealla paikalla

En ole vielä nähnyt enkä kuullut sitä mitä hän olisi vaatinut suomelle muuta kun nuot tuki maksut niitä onkin sitten jo liikaakin

Siinä on tuon haukansilmän aikaan saannokset karuudessaan kuinka paljon onkaan tuo yksi mies saanutkaan suomelle lisää velkaa siis kansalle tuo…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvo s mast (30. lokakuu 2011 at 18:36) — 4 kommenttia

Kaikki miehet eivät ole vammaisia

 

Päätin laittaa lusikkani tähän tasa-arvokeskusteluun tietäen, ettei se miellytä kaikkia, mutta teen sen silti. ;-) Syyskuussa 2011 tasa-arvoasioista vastaava ministeri Paavo Arhinmäki ehdotti sukupuolikiintiöitä pörssihallituksiin. Ehdotus herätti vastalauseiden myrskyn toimittajia myöten.

Mm. Tuomas…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Maria Rajakari (30. lokakuu 2011 at 15:57) — 11 kommenttia

Kuukausiarkistot

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2002

2001

1999

1995

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot