heinäkuu 2015 - blogikirjoitukset (315)

No, nyt sitten sitä monikulttuurisuutta.

Tuossa jokin aika tulin kaupunkiostoksilta kotiin läpimärkänä sadesäästä. Avasin oven laskin kassit eteiseen ja tyhjensin myös taskut eteisen penkille ja päätin vielä polttaa ulkona röökin. No, PAM! tuuli paiskasi ulko-oven kiinni ja avaimet ja kännykkä sisällä eteisessä. Kirosin, että helvatan helvata, kun kännykkä siis sisällä, enkä voinut soittaa huoltofirmaan ja muutenkin oven avaus olisi maksanut lauantaina 50 euroa, eikä ollut enää niin paljon rahaa.

No , sitten muistin että…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Timo Lennart (31. heinäkuu 2015 at 21:06) — 6 kommenttia

Mistä olen tykännyt

Kun kuuntelee tuon ihmisen naurua tulee miäleen nääs, onko se arvattu että sille aikuisena naisena tulisi noin kaunis ja helisevä nauru .

Että tuo nimi olisikin enne,  mistä senkään tietää,  paitti se on kauneimipia nauruja joita olen kuullut,  jaa kellä no tolla joka on tuossa Helil kyläs .

On se vaan sellasta että katson edellispäivän uusinnatkin, on mukavan oloinen plikka,  taikka taitaa noin mukava ja tuolla naurulla  kyllä olla varattu Rouva .

Tollasia me tarvittas…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvomast (31. heinäkuu 2015 at 20:00) — 2 kommenttia

Oikeamielinen tekee sen väärin

Immosen tapauksen juurille on matkaa jo viikon päivät, mutta melu ei tunnu hiljenevän. Viimeisen parin päivän ajan on otettu peliin mukaan aktiivisemmin kybersodankäynti. Tämä ja moni muu ilmiö saa pohtimaan miten väärässä ovatkaan ne ihmiset, jotka kuvittelevat olevansa oikeassa - molemmin puolin kenttää. Umpikujan ratkaisukin käy mielessäni.

Yleisön vapaus, päättäjän vastuu

Kybersodankäynnin yleisimmät muodot perustuvat palvelun estämiseen ja siihen on helppo metafora,…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (31. heinäkuu 2015 at 19:18) — 1 kommentti

Mistä se arvostus tulee ja mistä ei

Meille toisten mielestä on tärkeimmät maat meidän raja naapurimme,  jota en kaikessa oikein ymmärrä miksi noin on päässyt käymään .

Onhan toki molemmat maat meidän historiaan vaikuttaneet,  tosin ei aina hyvässä kuten varmaan tiedämme .

Meillä on aika julma menneisyys molempien sortaessa Suomea,   juuri tuosta johtuen en heitä kiitä mistään,  ja monelle on aika kullannut ajan jakson jonka olemme heidän saappaan alla ollut .

Emme ole kuitenkaan enää kummankaan maan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvomast (31. heinäkuu 2015 at 19:16) — 6 kommenttia

Avoimen, kansainvälisen ja turvallisen Suomen kaksoisviestintä

Kolumnisti Margetta Mattilan aiheena Ylen Ajantasassa oli eilen kaksoisviestintä. Kuuntele noin 45 min 20 sec kohdalta.

Marketta Mattila: Kaksoisviestintää

Jos lähipiirissäsi oleva ihminen harjoittaa kaksoisviestintää, hän voi tehdä sinut hulluksi. Parasta on ottaa jalat alle, jos se suinkin on mahdollista. Vaikka tekojen ja sanojen ristiriita on sietämätöntä, on tuhoavasta lähisuhteesta käytännössä vaikea…

Jatkuu...

Kirjoittaja: al1947 (31. heinäkuu 2015 at 12:00) — 17 kommenttia

Yle ärsyttää

Yle ei ole ymmärtänyt, että ruotsinkielisten kanava Yle Fem ärsyttää kansalaisia jo tarpeeksi. Ei sillä, mitä se esittää, vaan sillä mitä sen kuuluisi esittää. Ruotsinkieliset uutiset joutaisivat Yle femmalle. Nyt ne on tungettu Yle ykkösen aamuun. Minkähän takia? Eikö herrakansa voi niitä katsoa omalta kanavaltaan? Tai ehkä tämä on jatkoa pakkoruotsille. Opetelkaa kiltisti, niin saatte palkinnoksi vielä ruotsinkieliset uutisetkin!

Eikö ruotsinvallan aika olekaan vielä ohi? Rkp putosi…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Marjaleena (31. heinäkuu 2015 at 09:40) — 35 kommenttia

Mikä on takana D vitaminiin tunkeminen maitoon ja piimään

Onko meillä tuon D vitamiiniin saanti niin alhaalla,  vai miksi pitää ihmisten ravintoon laittaa pakolla kemikaaleja .

Mitenkä on tuossa tuon luomu maidon osuus,  onko sitä sielläkin silloin tuon tuotteen nimi ei olisi enää luomu tuote .

Jolloinka sen nimikin olisi jo silkkka huijausta,  miksi tuollanen sallitaan, mielestäni tuossa on jopa petoksen makuista asiaa .

Se D vitamiini joka maidossa on jo luontojaan,  se siellä voi olla,  mutta ei sitä pidä mennä lisään sinne…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvomast (31. heinäkuu 2015 at 08:09) — 23 kommenttia

(Perus)suomalainen kesänäytelmä

Todellisuuteen pohjautuvan kesänäytelmän tähänastinen kulku:

1. Nuivalistoa edustava kansanedustaja unelmoi Norjan tapahtumien muistopäivän tienoilla englanninkielisessä (ilmeisesti kansainväliseen levitykseen tahi kaikkien maahanmuuttajien ymmärrettäväksi tarkoitetussa?) Facebook-päivityksessään. Suomeksi käännettynä se kuuluu,

”Unelmoin vahvasta, rohkeasta kansasta, joka…

Jatkuu...

Kirjoittaja: al1947 (31. heinäkuu 2015 at 08:00) — 65 kommenttia

Naurattaa, vaikka vakavasta asiasta onkin kyse.

Ennenkuin on vielä edes päätetty, sallitaanko Helsinkiin rakennettava suurmoskeija rakennusluvan, peruskiven muurauksesta puhumattakaan, niin nyt nämä "uskonveijarit" ( shiiat ja shunnit ) ovat tukkanuottasilla keskenään moskeijan uskonharjoittamisen ismeistä ja toiset pelkäävät sen johtavan ääriajettelun lisääntymiseen myös Suomen maaperällä.

Kun sanon, että tätä minäkin pelkään, niin se on rasismia, mutta kun Allahin "uskonsoturit" jo tästä puhuvat, niin pelkoni ei ole…

Jatkuu...

Kirjoittaja: arvi matias marjamäki (31. heinäkuu 2015 at 07:24) — 11 kommenttia

Varhais-suomalaisten alkuperä.

http://yle.fi/uutiset/kivikauden_ihmiset_rantautuivat_suomeen_10_000_vuotta_sitten__asutus_alkoi_levita_etela-karjalasta/8192779

Paljon on kiistelty suomalaisten alkuperästä. Ylläolevassa tuoreessa uutisessa kerrotaan vaihteeksi, että Suomea on asutettu keski-Venäjältäkin käsin, perustuen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (31. heinäkuu 2015 at 07:00) — 4 kommenttia

Myanmar

Koulupudokkaille opetetaan iltaisin englantia ja matematiikkaa.

- Olisko vatulointikoriin?

Kirjoittaja: Neuvos (30. heinäkuu 2015 at 20:53) — 2 kommenttia

Kepun kanssa ei pidä yhteiskunta sopimusta tehdä

On selvä asia kun tuo vanha työreformi tuotiin aivan samoin ehdoin nimellä yhteiskunta sopimus,  ja kun tuoja oli vielä kepu .

Ja kun nuot vanhat tekijät ovat eduskunnassa nytkin pienen katkon jälkeen,  tuojana tosin eri tupa iltojen vetäjä,  mutta aivan samalla tekstillä mitä työreformikin oli .

Olen ollut kepun suhteen pettynyt koko ajan mitä he ovat olleet hallituksen johdossa v 2003 ja viime hallituskauden oppositiossa olleena .

Mutta eipä se nykyinenkään johto ole…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvomast (30. heinäkuu 2015 at 19:34) — 8 kommenttia

Hyvin se toimi

Kun 23 päivä 07 kk tallustelin Tampereen Poiliisin toimistolle varattuani sieltä ajan,  noin se alkoi tepivaarin uuden henkkarin hakeminen .

Ja kun ne sitten oli kysymykset kysytty sanottiin vaan 55 euroa kiitos uusi henkkarisi tulee kotiin n viikon kahden sisällä .

No tänään 30 päivä henäkuuta se sitten tuli ovesta kotiin, elikkä viikko sen tuloon meni, poliisi viranomaiselle suuri kiitos ja ylä vitonen ja sille nuorelle neidolle joka tuon tepivaarin asian laittoi vireille iso…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvomast (30. heinäkuu 2015 at 18:30) — 7 kommenttia

Arvostelemalla Suomalaisia teemme maalle sen pahimman palvelun

Meidän yhteiskunta on kokenut historiansa aikana pahoja asioita naapuri maidemme taholta,  sksi heistä ei meille varmuudella tule koskaan sydän ystäviä .

Mutta sekin on selvää ettei pidä vihata itseämme,  joksi toisten jutut on mennyt kun haukumme oman kansan ihmisiä .

Voimmeko olla niin tyhmiä, kun mitä nuot vihoittelut antaa ymmärtää,  vai mikä saa fiksun kansan noin suuren typeryyden tekeen .

Kun maalla on isoja onkelmia työttömyys rintamalla,  ja koko ulkomaan kaupan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvomast (30. heinäkuu 2015 at 18:07) — 3 kommenttia

Monimuotoinen kulttuuri

Viimepäivinä on taas kovasti vastustettu monikulttuurisuutta ja yhtenäiskulttuurisuuden kritisoijista on käytetty vähintäänkin mielenkiintoisia ilmauksia. Itse kulttuurista ei niin paljon ole puhuttukaan, eihän sitä kaikkeen ehdi.

Puhumme sujuvasti multi- eli monikulttuurista, jonka vastakohta on mono- eli yhtenäiskulttuuri. Puhtaaksi viljeltynä sellaista ei ole koskaan ollut. Yhteiskunnallisessa keskustelussa yhtenäiskulttuurilla tarkoitetaan tilannetta, jossa yksi kulttuuri on…

Jatkuu...

Kirjoittaja: M. Wuorikoski (30. heinäkuu 2015 at 18:00) — 5 kommenttia

Maapallon väkiluku:

  Teksti tv tänään, 300715: Maapallon väkiluku (7,3 miljardia) tulee kasvamaan tämän vuosisadan loppuun mennessä 11,2 miljardiin.

  Afrikan väkiluku tulee kasvamaan 4,4 miljardiin. Paljon ei tarvita mielikuvitusta mitä siitä seuraa; kasvava ja paheneva kansainvaellus

  Ensin ympäristö paskoontuu ja tulee monenlaisia tappeluksia. Sitten tulee pulaa ruuasta ja makeasta vedestä ja tietenkin elintilasta. Mitä sen jälkeen, kukaan ei  tiedä, ei edes raamattu. Raamattu sanoo vain…

Jatkuu...

Kirjoittaja: A.I. (30. heinäkuu 2015 at 17:48) — 1 kommentti

Mielipide.

http://yle.fi/uutiset/nakokulma_suomi_ei_ole_rasistinen_maa/8192987

Kannattaa monenkin lukea ylläoleva uutislinkki. Mielestäni varsin hieno kannanotto suomalaiseen rasismiin.

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (30. heinäkuu 2015 at 16:59) — 1 kommentti

Epäterävä etsivätoimisto

Stephan Pastis: Timi Möhläri. Tekevälle sattuu (Timmy Failure, Mistakes Were Made), suom. Antti Autio, Sanoma Magazines Finalnd Py 2013, 300 s. mustavalkokuvitus.

"Timi Möhläri" on saman tyyppinen, mutta hitusen nuoremmalle lukijakunnalle suunnattu opus kuin Jeff Kinneyn "Neropatin päiväkirjat" (Diary of Wimpy Kid). "Tekevälle sattuu" on sarjan aloitus ja pari seuraavaa osaa on jo suomennettukin.

Vaikka kirja on lastenkirjaksi tuhti, peräti 300-sivuinen, se on runsaasti…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Veera (30. heinäkuu 2015 at 15:55) — Ei kommentteja

Vettä kiukaalle

Kyllä minuakin Olli Immosen kirjoitus närästää. Mikä on yksikulttuurinen maa? Onko sellainen edes mahdollinen?

Eniten minua kuitenkin vihastuttaa erilaiset aatteet, uskonnot ja muut tavat, uskomukset, jotka tuosta vain julistavat itsensä kaiken viisauden ja tiedon lähteiksi. Jos et ole heidän kanssaan samaa mieltä, olet vihollinen.

Naisia saa alistaa, lapsia pakottaa avioliittoon, et saa vaihtaa uskontoa, aatetta, et seurustella "väärän" henkilön kanssa. Miesten velvollisuus on…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Matti-Ilmari (30. heinäkuu 2015 at 15:13) — 1 kommentti

Ahvenanmaa.

http://yle.fi/uutiset/puolustusministeri_perustelee_ahvenanmaa-suunnitelmia_itameren_muuttuneella_asemalla/8191586

Tämmöinen uutinen juuri nyt.

Suomi valmistautuu antamaan Ahvenanmaalle  "virka-apua"; puolustusministerimme suora ilmaus.

Venäjä valvoo ko alueen demilitarisointia...?

Ruotsilla ja Suomella yhtäläiset intressit…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (30. heinäkuu 2015 at 13:33) — 5 kommenttia

Kuukausiarkistot

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2002

2001

1999

1995

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot