kesäkuu 2014 - blogikirjoitukset (385)

Maailmassa on muitakin polttopisteitä kun vain Ukraina

Nyt koitellaan kyllä Porosenkkon neuvottelu taitoa ja sen pitää olla samoilla asteilla kun nyt muillakin, .kaikkea ei selvitellä tykkien  avulla ja niiden voimalla .

Kun koitetaan samaan aikaan saada myös nuot muutkin polttopisteet sille tasolle että meillä on vakautta taas johonkin nyt se vielä lepää kehto asteella jos on vielä siinäkään .

Mutta jo sekin kun veri viholliset ovat samalla puolella,  ollaan monessa paljonkin paremmassa asennossa kaikessa siihen ei toki vaikuta…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvomast (30. kesäkuu 2014 at 22:11) — 3 kommenttia

Mitä enemmän p - kaa sekottaa sitä enemmän se haisee

 Ovat valiokunnan nykypäätöksen mitä hyvänsä, vasta nyt aletaan, toivottavasti, neuvottelemaan tasa-arvoisen avioliittolain ehkä tärkeimmästä osasta, adoptio-oikeudesta ja mitä kovaäänisemmin sitä parempi.

  Tietenkin aikuiset ihmiset saavat keskenään tehdä mitä tahtovat, sehän on selvä, mutta mutta . . .

  Heitä jotka innokkaimmin puhuvat homojen adoptio-oikeuden puolesta voidaan kutsua floppaajiksi (Nokian Elopp olikin Flopp), mutta joka sanoo sanankin vastaan, hänet tuomitaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: A.I. (30. kesäkuu 2014 at 20:04) — 2 kommenttia

Perinteinen pitkäaikainen puolueettomuus

Puolueettomuus tavallisessa rauhanajan kanssakäymisessä ei ole ihan ilmoitusasia.

Sveitsin naapurit tunnustivat Sveitsin puolueettomuuden Napoleonin sotien päättymisen jälkeen. 200 vuotta on jo aika perinteistä ja pitkäaikaista puolueettomuutta.

Nuorison saattaa yllättää tieto, että Suomikin on joskus tunnustettu puolueettomaksi. Suomen naapurien tunnustamaa puolueettomuutta kesti viisi vuotta, kaksi kuukautta ja muutaman päivän päällekin.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Jari-Pekka Vuorela (30. kesäkuu 2014 at 20:04) — 24 kommenttia

Helsingin Sanomien emotionaalinen manipulaatio

  

Katsokaa nyt taas tätä Hesarin otsikkoa - emotionaalisesti tämä viittaa siihen, että jokin vastuu painaa ja velvoittaa USA:ta. Vaikka artikkelin sisältö onkin olevinaan "kriittinen" niin jo vain otsikko ohjelmoi säälimään USA:ta ja sen "taakkaa" "poliisina". Eli kaikki terrori ympäri maailmaa on poliisin vastuuta ihan muuten vain - eikä uuden kolonisaation takia.   …

Jatkuu...

Kirjoittaja: Arhi Kuittinen (30. kesäkuu 2014 at 15:30) — 1 kommentti

Voiko enään alemmaksi yhteiskuntamoraali vajota.

IS-TÄNÄÄN                                          Miehensä tappanut nainen ei palannut vankilalomaltaan!

Uskomatonta, että lomat pyörii tappajillakin ja kun tämä kyseinen naishenkilö on syyllistynyt jo aijemminkin tappoon, niin voiko enään uskomattomampaa leväperäisyyttä ja hyysäystä olla vankilaviranomaisten ja oikeustoimiin kuuluvilta ( vastuu ) henkilöiltä.

Kirjoittaja: arvi matias marjamäki (30. kesäkuu 2014 at 14:39) — 17 kommenttia

Euroopan energiajärjestelmän uudistaminen & optimointi tarjoaisi jopa 81 miljardin euron vuosisäästön

Energiajärjestelmän uudistaminen vähentäisi Euroopan energiakustannuksia 27 miljardista jopa 81 miljardiin euroon vuoteen 2030 mennessä, arvioi Accenturen ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: al1947 (30. kesäkuu 2014 at 11:00) — 66 kommenttia

Nyt se hulluus sitten alkoi

Tampereella suljettiin yksi neljästä kannaksen läpi kulkevasta väylästä yksityisautoilta ja n. 5000 autoa ahdetaan entisten lisäksi kulkemaan kolmea jäljelle jäänyttä pitkin.

Viherpelleily on ohittanut tukevasti terveen järjen rajat ja sokea usko siihen, että tällaisilla typeryyksillä autoa tarvitsevat saataisiin nysseihin, näyttää vallitsevan.

On toki ymmärrettävää, että Keski-Euroopassa vanhoissa keskustoissa, joissa on ahtaat kadut, autoliikennettä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Orwell (30. kesäkuu 2014 at 10:02) — 11 kommenttia

Onko ilo ilman viinaa teeskentelyä ?

Puistoblues koki yleisöromahduksen, kun viinan nauttiminen ja tuominen sekä tarjoilu kiellettiin esiintymis ja oleskelualueella.

"ILO ILMAN VIINAA, ON TEESKENTELYÄ".

Eikö Suomalaiset tosiaan kykene nauttimaan musiikista ja toistensa seurasta ilman, että nuppiin tungetaan kemikaalisia liemiä.

Ottamatta nyt kantaa uskon asioihin, niin lestariolaisten suvijuhlijat nauttivat toistensa läsnäolosta ja hengen ravinnosta ilman päihteitä, niin hatunnosto heille siitä, vaikka toki…

Jatkuu...

Kirjoittaja: arvi matias marjamäki (30. kesäkuu 2014 at 10:00) — 10 kommenttia

Kuka luopuisi lomarahoista!

 

Nyt se sitten alkoi – suurimmalla osalla työkansaa - se kauan ja kaihoilla odotettu kesäloma tai vuosiloma, miten vain. Kesälaitumille kirmaavat iloisin mielin, ne joilla töitä on ja sellaisia töitä joissa lomaa on kertynyt. Mikäs on lomalle lähtiessä kun työllä hankitut lomarahat pullottavat taskussa ja kesä kauneimmillaan ottamassa lomalaisia vastaan.

 

Miten tähän on tultu? Että oikein lomaa viettävät duunarit, toimihenkilöt, akateemiset ja monet muut.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hannu Tiainen (30. kesäkuu 2014 at 09:45) — 15 kommenttia

Asumiskustannuksissa on kova nousupaine Tammelassa ja Kalevassa!

 

Kunnallistekniikka, ainakin viemäri-, vesi- ja kaukolämpöverkko vaativat uusimista vuosikymmenten saatossa Tammelassa ja Kalevassa.

Tampere panostaa ratikkaverkkoon alkuvaiheessa 300M€, kokonaiskustannuksen on arvioitu olevan miljardin euron luokkaa, mikäli ratikkaan päädytään.

Ratikkaverkon rakentamisen lomassa on pakko uusia kunnallistekniikkaa ainakin ratikkaverkon alta. Tammelan ja Kalevan vesi- ja viemäriverkot ovat osin jopa 50- 60 vuotta vanhoja, joten…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Matti J. Mäkelä (30. kesäkuu 2014 at 09:00) — 3 kommenttia

Meillä on maan puolustus se numero ykkönen aina ja ainoa joka sen tekee parhaiten on kansan armeija

Aino joka Suomen maata puolustaa kunnialla on oma kansa,  sama se on sitten muillakin, nyt on keski euroopan maat aika moni onkin mennyt noissa puolustus asioissa mennyt ehkä liiankin pitkälle .

Mutta on siellä myös toinen kupla,  jota ei olla varmaan tajuttu ja sen kohtalon mm Ukraina nyt koki, ja saman asian koki Georgia jokin aika sitten .

Noissa maissa taas on jäänne tuosta Neuvostoliiton poistumisesta maailman kartalta, koskapa eihän noilla entisillä Neuvosto valtioilla…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvomast (30. kesäkuu 2014 at 08:30) — 4 kommenttia

Mitä jos Iran saisi ydinaseen, mikä muuttuisi?

Kauhun tasapaino järkkyisi lähi-idässä?( jos sellaista siellä onkaan)

Vai olisiko se sen kummenpaa, kuin Pakistanin tilanne. Silloin kun Pakistan julistautui ydinasevaltioksi, läntistä maailmaa hirvitti. Varsinkin kun näytettiin Pakistanin tv-uutisten julistusta tuosta asiasta. Siellä kun käytettiin retoriikkaa, jota läntisessä maailmassa ei ymmärretä. Muistaakseni tällä tavalla : "-Pakistanin kansa, olemme astuneet tuleen, olemme nyt tulessa..."jne jne

Iran saattaa olla…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Timo Lennart (29. kesäkuu 2014 at 23:03) — 8 kommenttia

Reunamäki paras kierroksella 26

Kilpailun voitto

kahden kauppa

Juha Reunamäki sai kierroksella 26 riviinsä 10 oikein ja hän nousi yhdessä 8 oikeaa merkkiä riviinsä saaneen Aila Törmälän rinnalle selvällä erolla muihin Aamulehden vakiokilpailun kärkeen, kun yksi kierros on jäljellä.

Kilpailun voittaja nousee Pelit-palstan veikkaajaksi kierroksiksi 28-31.

Suurin yllätys oli FC Jazzin vierastasapeli Valkeakoskella, kaikilla…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Aamulehden vakioveikkauskilpailu (29. kesäkuu 2014 at 21:35) — Ei kommentteja

Kepun kuherruskuukaudet ovat ohitse, Kokoomuksen alkoi ja päättyy ensikevääseen.

Kokoomus riisuu ja riisui Kepulta vaaliaseet ensikevättä silmälläpitäen, kun ensiksi se sai Sipilän astumaan sotemiinaan ja nyt Orpo maatalousministerinä tarjoaa yhteistyön kättä MTK.lle ja ottaa kepun oman etujärjestön EK.n suojelukseen.

Kirjoittaja: arvi matias marjamäki (29. kesäkuu 2014 at 21:12) — 38 kommenttia

Väärin puolustettu

Taannoisen vihapuheen oikeutusta puoltavan kirjoitukseni jälkeen päädyin sekä aktiivisena että passiivisena osapuolena useisiin seksuaalitasa-arvoa käsitteleviin keskusteluihin. Yksi useasti toistunut teema oli, että allekirjoittaneen suuhun laitettiin mielestäni omieni kanssa vastakkaisia mielipiteitä. Kas, kun olen "väärässä seurassa" ja "väärä ihminen" puhumaan seksuaalitasa-arvosta, enkä siis "hyvis" joten parempi että en olisi "hyvisten" kanssa samaa mieltä, kun "käytän aikaani…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (29. kesäkuu 2014 at 20:05) — 2 kommenttia

Kummallista veljes rakkautta Suomessa tosiaan

Tiedämme kait kaikki sen tosi asian että meidän itärajan toisella puolella vallitsee ja hallitsee meidän kokoomuksen veljespuolue .

Ei se varmaan monelle ole mikäään suuri yllätys ole,  mutta jos on niin niin ne ovat tuo Putinin ja meidän Stubin johtamat kokoomus puolueet ja he ovat veljes puolueiden edustajia .

Sitä vaan ei varmuudella kaikki oikein ymmärrä,  kun yleensä veljes puolue auttaa sitä hädässä olevaa veljes puoluetta kykyjensä mukaan .

Mitä tekee sitten…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvomast (29. kesäkuu 2014 at 19:30) — 6 kommenttia

Miinoista ihan selvää asiaa USAaalta

Nyt kun jopa USAaa on antanut julki ettei se enää lisää miinojaan,  ja vaikka heilläkin niitä on kuten on myös mm Kiinalla ja Venäjällä .

Ja eivät ole Ottawan sopimusta kukaan allekirjoittanut,  antaa tuo selvän viestin tulevasta, samalla tuo pitäis olla viesti myös meidän kokoomukselle ja varsinkin niille jotka tuota Ottawan sopimusta ovat irti sanomassa .

Muutenkin tuo edes puhe moisesta on sellasta jota ei pitäisi Suomessa olla, ensinnäkin tuon on allekirjoittanut nuot euu…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvomast (29. kesäkuu 2014 at 18:26) — 27 kommenttia

Bensavarkauksien lopettaminen on helppoa

Polttoainevarkaudet ovat valitettavan yleisiä vieläkin. Jonkin verran itseäni kyllä ihmetyttää, miksi varkauksia edelleenkin siedetään. Ne olisivat nimittäin lopetettavissa varsin yksinkertaisilla muutoksilla. Esimerkiksi tämä huoltoasemayrittäjä on jo hoksannut nämä keinot:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014062618439421_uu.shtml

Suurin osa polttoainemittareista on jo nykyään automaatteja. Siirtyminen yhä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Pohto (29. kesäkuu 2014 at 17:53) — 6 kommenttia

Mitä tuo tuleva meille tavallisislle kansalaisille

Noin on aika kysyä joka taholle jotka meidän asioita hoitaa ja millä mandaatilla kukin sen tekee, kun sanotaan että Suomessa olisi kaikki melko hyvin,  sitä ei kyllä huomaa mitenkä työtä tekevän kansan osan sen kokee .

Jos meillä sulkeutuu kotimakkinat,  me olemme konkurssissa,  ja sitäkö nuot pikku piirit koittaa voi olla mutta ensin se heille kostautuu .

Mutta noilla on kyllä paljon suuremmat piipussa koska heille ei taida kelvata kun eräät liittoumat,  ja niistä vaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvomast (29. kesäkuu 2014 at 17:07) — Ei kommentteja

Kaatuuko kirkko Pride-kulkueen homoseksuaalien vihkimiseen?Valtionkirkko kiemurtelee ja vähättelee hysterian vallassa konfliktia.

Notaari poikkeuksellisen nopeassa lausunnossa:ja katsokaa kirkkoherran ilmetä, kuinka peloissaan kirkkoherra voikaan olla…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Arhi Kuittinen (29. kesäkuu 2014 at 12:00) — 12 kommenttia

Kuukausiarkistot

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2002

2001

1999

1995

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot