huhtikuu 2017 - blogikirjoitukset (280)

Tampere Areena, kaavoitus, taloudellinen toiminta.

:)

Tampereen edellinen valtuusto+hallitus lähti tekemään Tampereesta metropolia, jossa yhdistyy tornitalomainen ydinkeskusta kalliine asuntoineen sekä kasinokulttuurineen ja siihen lisäys sitten kulutushallista. Malli jostakin las vegasista tai vastaavasta ajattelusta.

Mikä on järkevää ja kenen kannalta?

Asumiskulut,,on järkevää tehdä rakennukset sellaiseen paikkaan jossa asumiskulut saadaan pieneksi.

Kulkeminen?

On järkevää tehdä asunnot ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hessu (26. huhtikuu 2017 at 06:42) — 4 kommenttia

Rukkous Sipilän puolesta!

Jos sulle Jumala soppii, anna pääministerille rohkeutta tehä oiken!

Sipilä sooloili liian vähän ministereitä, jopa oikeusministeriksi sinänsä hyvän tyypin, muttei lainoppinutta?

Pakolaisten pallautuksia selvästi ittekki ihmettellee ja sano, ettei oikeustajunsa hyväksy läppejä vankilassa oottamassa pallautuksia?

Sipilä välilä toimii tavan mukhaan, välilä omapäisesti, eiköse oikeasti uskalla tehä niinko sen pää ja syän sannoo, anna Jumala sille näkökykyä nähä, mitä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hilkka Laronia (26. huhtikuu 2017 at 06:30) — 16 kommenttia

Valkoinen terrori nostaa taas päätään

Mitä muuta voi sanoa kokoomusministerin hyväksymän juhlarahan kuvituksesta. Vaikka kansalaisodasta on kulunut jo n. 100 vuotta, muistavat tapettujen jälkipolvet asian liiankin hyvin. Monet arpeutuneet haavat saattavat vuotaa taas, kun tällaista on siedettävä.

Paljon parempi kuva-aihe juhlarahaan olisi ollut kuva talvisodasta, missä suomalaiset kaikki yhdessä kävivät puolustamaan isänmaataan.

Vai halusiko "valkoinen puoli" tällä tavoin muistuttaa, miten käy, kun liian…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (26. huhtikuu 2017 at 05:48) — 6 kommenttia

Mikä on poliisin kannalta epäedullisen haalarikameramateriaalin kohtalo?

Uusi Suomi kaunistelee poliisin haalarikameroiden käyttöä. Ei sanota suoraan, että tarkoitus on kerätä todistusaineistoa käräjiä varten. Juuri tähän perustuu kameroiden pelotevaikutus.  Sama näytön keräämisoikeus pitää olla myös kansalaisilla.

Miten varmistetaan se, ettei poliisi tuhoa sellaista haalarikameramateriaalia, joka voi toimia oikeudessa näyttönä poliisia vastaan? Vastapuoli ei ilmeisesti saa kerätä vastaavaa näyttöä ja kuvata. Videokamera mahtuu hyvin pieneen tilaan, kohta…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Jorma Nordlin (25. huhtikuu 2017 at 20:11) — 7 kommenttia

Suomen Rahapajan 100-vuotis juhlaraha

Totta hemmetissä olen sitä mieltä että punaisten teloitukset olivat väärin, mutta en silti millään mittarilla voi ymmärtää rahassa olevaa kuvaa. Mauton, arpia auki repivä, käsittämätön.

Ministeri Orpo on kuulemma hyväksynyt allekirjoituksellaan tämän kolikon painamisen (ILstä luin) ja sittemmin hän toivoo rahan vetämistä pois.

Tästäkin "takinkäännöstä" on demarien kansanedustaja repinyt huvia irti: "Hyvä, että Orpo toivoo "teloitusjuhlarahan"…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Hapan Kaali (25. huhtikuu 2017 at 15:50) — 32 kommenttia

Miksi haetaan syyllistä jos nuoret ei alkoholiin koske

Kuuntelin paikallis uutisia teeveestä,  ja siellä suureen ääneen reposteltiin miksi nuoret ei nyt käytä alkoholia .

Jopa sanottiin mitkä on syyt miksi nuoret ei enää käytä alkoholia ja tupakoi onko tuo nyt oikea tie kertoa julki asioita joissa on hyvä suunta se kun nuoret ei enää ala juomaan .

Tosi asia on kuitenkin se että juoppoa kansaa on helppo ohjailla aivan minne vaan, viinan hinnalla,  eikä juoppoja paljonkaan kiinnosta yhteiskunnalliset asiatkaan .

Mutta nuorille…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvomast (25. huhtikuu 2017 at 14:55) — 19 kommenttia

Turvapaikanhakijoiden taloutta elvyttävä vaikutus.

Kyllä pitää turvapaikkapolitikkaan kriittisesti suhtautuvan pyytää nöyrästi anteeksi ja korjata asenteensa:

"Suomeen edellisvuonna tullut turvapaikanhakijoiden vyöry toi talouteen yllättävän piristysruiskeen.

"Viime vuonna turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen kului noin 500 miljoonaa euroa,…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Mika Helasvuo (25. huhtikuu 2017 at 13:07) — 9 kommenttia

Alkoholilaki - lainvalmistelua vaiko hurttia huumoria?

Iltalehti uutisoi panimoliiton vastineesta hallituksen alkoholilain uudistusesitykseen. Suosittelen lukemaan kokonaisuudessaan, mutta poimin pari helmeä, jotka kertovat ennen kaikkea vastentahtoisten lakia valmistelevien virkamiesten ja poliiitikkojen asenteista.

"Hallitus: Vuoden 2013 tilastokeskuksen kuolemansyytilaston mukaan alkoholiperäisiin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Mika Helasvuo (25. huhtikuu 2017 at 12:35) — 8 kommenttia

Pitäisikö olla huolissaan siitä, kun vesivahinkoja syntyy noin 400 000 euron arvosta joka päivä?

Suomessa tapahtuu päivittäin noin 100 vesivahinkoa

"Karun luvun nostaa esiin Fiksuveden toimitusjohtaja Henri Kajula, joka muistuttaa, että vesivahinkojen aiheuttamia vaurioita korvataan noin 400 000 euron arvosta joka päivä.

– Vesivahingot ovat Suomessa valitettavan yleisiä ja niillä on valtava taloudellinen vaikutus.

– Jopa 70 prosenttia…

Jatkuu...

Kirjoittaja: al1947 (25. huhtikuu 2017 at 10:00) — 14 kommenttia

Syyt maatalouden ja puutarhojen tuhoihin ja tauteihin

Syyt ovat ehkä siinä, että  on liian vähän viljelyksillä ja puutarhoissa lajeja ja luonnon monimuotoisuutta. Yksipuolinen yhden lajin viljely. Metisäkin oli 8000 vuotta sitten luonnontilaisina jotain yli 62 miljoonaa neliökilometriä maapallon pinta-alasta,joka on nytkin vielä 130 miljoonaa neliökilometriä. Noina aikoina oli ruohostoaluetia pinta-alasta yli 40 %ja metsiä hiuekan enemmän. Noissa ruohostoalueissa oli luonnon monimuotoisuutta ja runsaasti nisäkäseläimiä ja ne pitävät…

Jatkuu...

Kirjoittaja: jali karjalainen (25. huhtikuu 2017 at 09:53) — 14 kommenttia

Alkaakos Areenan ns veden heitto tulla julki

Kun en ole uskonut missään vaiheessa että Areenalle vois tulla muuta rahoittajaa kun Tampereen kaupunki,  kaikki mitä rahoituksessa on muka ollut on ollut kaupunkin vedätystä .

Ketkä siinä ovat olleet etu irintamassa ne kyllä tiedetään mutta antaa nyt olla sen asian sivussa .

Mutta kun miettii näitä kahta edellistä hanketta Turussa ja Helsinkissä huomaa ettei nekään ole mitään ns hillotolppia olleet .

Turussa on ties monesko konkurssi takana,  ja Helsinkissä Herra…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvomast (25. huhtikuu 2017 at 07:00) — 14 kommenttia

Kuinka monessa asiassa hallitus on mennyt lakien ulkopuolella

Nyt taas on tullut julki että hallituksen esitys uudesta alkoholi laista on lakien vastainen mutta eipä niitä lakeja kiireessä voikkaan huomata .

Vai onko siinäkin sellanen että koitetaan nyt puoli valmista lakia,  meneekös se läpi no tuo voi olla ainoa selitys niin moneen asiaan missä hallitus on koittanutkin kierellä maan lakeja .

Onko hallituksessa sellasia päättäjiä jotka vaan ei ota euun säädöksiä huomioon,  vaan kulkevat kuten gamel bootsi  mies,  omia polkujaan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvomast (25. huhtikuu 2017 at 07:00) — 4 kommenttia

Provoseerausta:

Tuolla taaempana sanottiin (professori Timo Airaksinen), että suomalaisten pitää vain sopeutua maahanmuuttoon (suomalaiset pitää sopeuttaa) ja maahanmuuttajiin. Siis maahanmuuttajia ei tarvitse sopeuttaa ja maahanmuuttajien ei tarvitse sopeutua. Näin sanonta 'maassa maan tavalla tai maastapois', onkin vain suomen heimon sisäinen viisaus (vitsaus).

Eiväthän etelän ihmiset sopeudu edes toisiinsa siellä etelässä, vaan jatkavat tappelemista ja tappamista vuodesta toiseen eivätkä enää taida…

Jatkuu...

Kirjoittaja: A.I. (24. huhtikuu 2017 at 19:35) — 2 kommenttia

Soinia pitää arvostaa - on hän sen ansainnut !

Persujen populismin tutkijaa ja kirjoittajaa tänään pitää arvostaa tekemisistään kerrankin. Jytky tuli ja meni, mutta jytkyn tulokset hän sai ja osti ministerin pestinsä tietäen, että posti ei ollut persujen haluama posti.

Sen homman Timo sai, kun Sauli ei hyväksynyt Stubbia ulkoministeriksi. Hyvä näin, että edes silloin ulkoasianvaliokunnan puheenjojhtaja pääsi hommiin.

Soini on osoittanut ristipaineessa valtiomiesmäisen kykynsä ottaa asiat hanskaansa ja toimia yhteisen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Heikki Karjalainen (24. huhtikuu 2017 at 19:22) — 7 kommenttia

Kohta pääsee taas pelaamaan.

Frisbeegolffia. Viime kesänä innostuin tuosta lajista ja kävin heittelemässä kavereideni kanssa useita kertoja. Lahdessa on kaksi hyvää rataa, joista toinen  6- tee rata on launeen perhepuiston kupeessa ja toinen 18- tee rata on mukkulassa, joka on vanha varsinainen golf-kenttä, joka on muutettu frisbeegolf-radaksi. Säännöt ovat samankaltaiset kuin varsinaisessakin golfissa. Kiekko pitää saada aloitusteeltä koriin mahdollisimman vähillä heitoilla ja jokaiselle tiille on merkitty ihannetulos…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Timo Lennart (24. huhtikuu 2017 at 18:54) — 4 kommenttia

Koulusurmista

Koulusurmat ovat mediassa taas tapetilla. Surmaaja katsotaan aina narsistiseksi, psykopaattiseksi ja mielenvikaiseksi kaikin tavoin. Näin varmasti osin onkin.Suomessa varsinkin pienempien, mutta myös isompien koulujen, sekä peruskoulun yläasteen, ammattikoulujen lukioiden joukosta löytyy sairaasti kiusattuja, joka asiana on onnistuttu hyvin peittelemään ja olemaan sokeita asialle.Oikeastaan on vain sen ansiota, että näistä vain harva omaa tuolla tavoin mielenvikaisuutta.… Jatkuu...

Kirjoittaja: Ahti Pontinen (24. huhtikuu 2017 at 17:21) — 6 kommenttia

Suomalaista yrityskulttuuria.

Tässä jo muutama vuosi sitten ajattelin tehdä tuohon Mersu-wanhukseeni alustan ruostesuojauksen. Päädyin Krown-systeemiin. Se sopii jo ruostuneeseen autoon varsin hyvin; ei poista ruostetta mutta estää ruostumisen etenemisen, ainakin hidastaa.

Laitoin neljälle suomalaiselle ko systeemin (olivat edustajia) käsittelijälle tiedustelun; nyt on kulunut jo neljä viikkoa, ei yhtään vastausta.

Laitoin Tallinnaan ko merkin yhteen liikkeeseen kyselyn; vastaus tuli samana päivänä ja pyysi…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalervo ilmari Pohjola (24. huhtikuu 2017 at 14:19) — 7 kommenttia

Sotenäkökulma

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/219181-ylilaakarin-huomio-sotesta-laakarien-tulisi-hoitaa-nykyista-enemman-potilaita

Lääkärin pitäisi hoitaa potilasta nykyistä enemmän.

Valinnanvapaudessa sama lääkäri saattaa kiertää paikasta toiseen kuten nytkin - sekö on valinnanvapautta että voit tavata saman lääkärin useassa paikassa?

Lääkärillä on…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Neuvos (24. huhtikuu 2017 at 11:19) — 5 kommenttia

Kuukausiarkistot

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2002

2001

1999

1995

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot