tammikuu 2016 - blogikirjoitukset (423)

Tolkuton ihminen

Minkälainen on tolkuton ihminen - tolkullisen ihmisen määritelmä selviää kirjailija Jyri Paretskoin pakinasta Tolkun-ihmiset http://www.iisalmensanomat.fi/news/tolkun-ihmiset/. Kiitosta on satanut mm. presidentti Sauli Niinistöltä, joka omasta mielestään tolkun ihmisenä on ollut johdattamassa maatamme kohden parempaa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Mikko Hamunen (31. tammikuu 2016 at 22:17) — 3 kommenttia

TIEDOTE: Tampereen Perussuomalaiset vastustaa 550 uuttaa vastaanottokeskuspaikkaa

Tiedote 31.1.2016:Tampereen Perussuomalaiset vastustaa 550 uuttaa vastaanottokeskuspaikkaa

 
Tampereen kaupunginhallitus päättää 1.2.2016 300-paikkaisen vastaanottokeskuksen perustamisesta Kauppiin. Lisäksi kaupunginhallitus päättää jopa 250 vastaanottokeskuspaikan perustamisesta pienempiin asumisyksiköihin Tampereen kaupunkiseudulle. Valitettavasti kaupunginvaltuusto aiotaan ohittaa perustamisista päätettäessä.…
Jatkuu...

Kirjoittaja: Heikki Luoto (31. tammikuu 2016 at 20:12) — 53 kommenttia

10.000 pakolaista

- on hävinnyt eurooppaan tulon jälkeen? Europol hesari uutisoi tänään.

Maallikkona joutunee toteamaan että asioiden hoito ei ole hallinnassa.

Kaikkea mahdollista voinee miettiä heidänhän on tehtävä jotakin elääkseen?

 Onko taustalla rikollisuutta, pimeää työtä, seksikauppaa, huumeita jne?

Kirjoittaja: Neuvos (31. tammikuu 2016 at 18:09) — 6 kommenttia

Pääkallosotilas.

Luin tuossa juuri kuulemma viime vuoden parhaaksi sotakirjaksi tituleeratun kirjan. Ns sotakirjoja kun en lue, pääsääntöisesti hurmahenkisiä, vailla todellista pohjaa. En itse ostaisi mutta tuttavaltani kun sain; luin. (Apu 03)

Jäi mieleeni sellainen kuvio(Aarne Kähärä), kun henkilön kertomaa luin. En voinut jäädä ihmettelemään meidän suomalaisten ihmeellistä tarvetta tunkea itseämme jos mihin maailman kolkkaan "sotasankariksi",

Aarne Kähärä lähti 16-vuotiaanan…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kalle (31. tammikuu 2016 at 16:31) — 1 kommentti

Hysteriaa ja yleistämistä kahdessa näytöksessä

Bongasin blogistanin tämän hetken kuumimman rockstaran, Saku Timosen, muutaman päivän takaisen kirjoituksen kommenttiosiosta seuraavan ja melkoisen silmiä avaavan näkemyksen koskien sitä, kuinka rasistiksi tullaan tai pikemminkin joudutaan. Heidi Reponen:

"Minun…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Janne J. M. Muhonen (31. tammikuu 2016 at 16:00) — Ei kommentteja

Anthony Tucker-Jones - Stalinin kosto (kirja)

Kirja kertoo pääasiallisesti Venäjän hyökkäyksestä kesällä 1944 Saksan Keskistä Armeijaryhmää vastaan. Siinä hyökkäyksessä puna-armeija repi Saksan itärintamaan ammottavan aukon, joka vain vaivoin kyettiin tukkimaan satoja kilometrejä lännempänä.

Kirja kilpailee huonoimman sotahistoriallisen kirjan tittelistä lukemistani varsin huomattavasta määrästä kyseisenlaisia kirjoja. Minun piti suorastaan pakottaa itseni lukemaan se varsinaisen osan loppuun saakka, vaikkakin lyhyinä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Juhani Putkinen (31. tammikuu 2016 at 14:30) — 2 kommenttia

Viisi opetusta sosialismista

Erään yliopiston taloustieteen professori totesi taannoin, ettei ollut koskaan reputtanut yhtään opiskelijaa, mutta sitten reputtikin kokonaisen vuosikurssin kerralla. Kyseinen vuosikurssi oli inttänyt, että sosialismi toimii ja siinä kukaan ei olisi köyhä eikä kukaan rikas, vaan tasa-arvo vallitsisi.Professori sanoi siihen opiskelijoille: "OK, kokeilkaamme sosialismia tällä vuosikurssilla. Kaikista arvosanoista lasketaan keskiarvo ja jokainen saa saman arvosanan, jolloin kukaan ei… Jatkuu...

Kirjoittaja: Ahti Pontinen (31. tammikuu 2016 at 10:15) — 11 kommenttia

Kyllä Kaukokin saa verovaroista

Muudan Kauko vaati (AL 28.1.2016 Lukijalta-sivu), että veronmaksajan olisi hyvä saada verottajalta erittelu, mihin maksamansa verot menivät.

AL:n 31.1.2016 Lukijalta-sivulla oli hyvä vastike Kaukolle.

Ajatuksia herättää, että on tuosta aiheesta ollut…

Jatkuu...

Kirjoittaja: al1947 (31. tammikuu 2016 at 09:30) — 10 kommenttia

Suomessa on menossa uusinta:

 Ahoa ja viinasta syytettiin ja syytetään lamasta vaikka he vain joutuivat siivoamaan (uhrautumaan) toisten tekojen seurauksia, paikkaamaan, tekemään sen mikä jonkun oli siinä tilanteessa pakko tehdä. Niin on myös nyt, Sipilä, Stubb, Soini & kumpp. koittavat tehdä parhaansa tilanteessa jota ovat olleet aiheuttamassa edelliset (siis ei pelkästään edellinen) hallitukset. Kun rahaa on, se kaikki käytetään ja vähän päälle. Demokratiaan kuuluva ääntenkalastus vaatii sen. Se on demokratian…

Jatkuu...

Kirjoittaja: A.I. (31. tammikuu 2016 at 09:26) — 4 kommenttia

Maan etu ei sentään aina ole etusijalla.

En ole huolissani puolueesta enkä sen tulevaisuudesta enkä sen jaksamisesta, vaan olen huolissani puolueen puheenjohtajan jaksamisesta tämän "kivireen" vetämisessä, jonka puolesta olet kunniakasta työtä sen puheenjohtajana tehnyt itseäsi säästämättä liki 20 vuotta.

Ja kukaan ei kiistä ansioitasi, olivatpa he sitten minkä poliittisen karriäärin omaavia hyvänsä ja kun on puolueen nostanut tuhkakasasta eduskunnan toiseksi suurimmaksi ryhmittymäksi ( 38 ) niin saavutus on ainutlaatuinen…

Jatkuu...

Kirjoittaja: arvi matias marjamäki (31. tammikuu 2016 at 06:30) — 8 kommenttia

Tolkun ihmiset - uusi yhteiskuntaluokka

"Väitetään, että maahanmuuttokysymykset jakavat kansamme kahtia. Se on vale. Ääripäiden välissä on valtava enemmistö, tolkun ihmiset."

Näin kirjoittaa Iisalmelainen kirjailija Jyri Paretskoi kolmannesta yhteiskuntaluokasta.

Koko Paretskoin kirjoitus julkaistiin Iisalmen Sanomissa ja tässä linkki koko kirjoitukseen.

http://www.iisalmensanomat.fi/news/tolkun-ihmiset/

Se on loistava oivallus ja…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Väinö Okaruusu (31. tammikuu 2016 at 03:10) — 36 kommenttia

tasaista 2 kierroksen jälkeen kilpailussa

Keski-Kastari ja Tomi Lahtinen

jaetulla kärkipaikalla

Esa Takala ja Juha Viinikainen saivat 9 oikein kierroksella 4, kun Aamulehden blogeissa jatkui kierrokset 3-6 käsittävä Vakiokilpailu. Seitsemällä veikkaajalla oli 8 oikein..

Kilpailun voittaja nousee Aamulehden vihjeiden antajaksi kierrosten 7-10 ajaksi.

Takala ja Viinikainen nousivat kokonaistilanteessa vain osuman päähän…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Aamulehden vakioveikkauskilpailu (31. tammikuu 2016 at 00:27) — Ei kommentteja

Tuomioja lyttää tasapuolisuudenhttp://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195016193472/artikkeli/tuomioja+tyrmistyi+oikeusministerin+tanska-kaavailuista+-+kammottava+ajatus+.html

Suomalaiset pakotetaan ymmärtääkseni tyhjentämään tilit ja myymään "ylimääräinen" irtain omaisuus ennen sossutukien saamista.

Vasuridemarin mielestä samaa ei saa soveltaa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Orwell (30. tammikuu 2016 at 23:13) — 25 kommenttia

Sananvapaus - kenelle se kuuluukaan?

`http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016013021040969_uu.shtml

Sananvapaus on sitten ilmeisesti vain pienen rähinöitsijäjoukon mielestä vain heidän oikeutensa, koska heidän mielestään toista mieltä olevilla ei ole oikeutta osoittaa mieltään rauhassa.

"He ihmettelevät, miksi poliisi ajoi heidät heti pois mielenilmauksesta.

- Kaikkiin mielenosoituksiin torilla on oikeus osallistua vapaasti. Tämä osoittaa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Orwell (30. tammikuu 2016 at 23:06) — 4 kommenttia

Miten perinteisen hiihto nykyään on lähes pelkkää "vammaisurheilua "!? ( onnekseni äitini ei joudu Sel(änne-tänne)ittelemään) tätäkään - terveisiä taivaaseen!

Miksi " perinteineen hiihto " muistuttaa yhä vain enemmän " pelkkää rullailua" - jotenkin jopa 'häpäisten' osaavien isiemme ja äitiemme tavan liikkua moni-ilmeisesti lumisissa maisemissa!?
Raha!? Hartia-pankit!?

Kirjoittaja: Pertti "V" Virtanen (30. tammikuu 2016 at 18:30) — 6 kommenttia

Yhteinen uskomme

Uskontoja riittää. Aina keksitään uusia. Uusi syy rakastaa lähimmäistä, joka ajattelee samoin kuin itse. Uusi syy suhtautua vihamielisesti sellaiseen, joka uskoo toisella tavalla, joka kulkee pää huivilla peitettynä, joka ei hyväksy paljaita sääriä, joka haluaa piilottaa naiset huntujen ja hurstien alle. Ehkä naiset ovat jonkun omaisuutta. Ainakin he herättävät kiellettyjä haluja.

Onneksi on jumala tai oikeammin jumalia, jokaisella omansa. Kyllä minäkin uskon korkeampaan voimaan, joka…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Marjaleena (30. tammikuu 2016 at 17:00) — 4 kommenttia

Katastrofi

Ihmisiä hukkuu Välimereen, pyrkiessään Eurooppaan. Heidän omat maansa ovat sodan pirstaloimia. Maat jotka antoivat, ainakin niukan toimeentulon asukkailleen. Usein kaikki on tuhottu. Tämä on yksi näkökulma asiaan. Toinen on se, kun omassa maassa arki hankaloituu kohtuuttomasti pakolaisista, arki joka saattaa olla muutenkin kohtuuttoman vaikeaa. Sitten vielä pitää niukoista resusseista auttaa pakolaisia. Puhun nyt kreikkalaisista. Olisiko pyrittävä auttamaan pakolaisia heidän omassa maassaan.…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Matti-Ilmari (30. tammikuu 2016 at 16:24) — 4 kommenttia

EU ja kansalaisjärjestöt

Olen aina ihmetellyt sitä, miksi parlamentti/EU tukee niinkin mittavasti kuin tekee sellaisia kansalaisjärjestöjä kuten WWF, joiden hyvältä näyttävät tarkoitusperät ovat kuitenkin jossakin määrin yksipuolisia, varsinkin ilmastonmuutosta koskevissa asioissa.
 
Eikö kansalaisjärjestöjen ja “kansalaisjärjestöjen” toimia olisi tutkittava tarkasti, ennen kuin niille myönnetään varoja, eikä luottaa pelkästään niiden itse itsestään luomaan julkisuuskuvaan?
Mitä…
Jatkuu...

Kirjoittaja: Paul Tiililä (30. tammikuu 2016 at 15:35) — 20 kommenttia

Vielä vain vielä vain

"Vielä vain vielä vain", sanoi juuri puhumaan opetteleva pikku tyttö, kun hänen suuhunsa lusikoitiin hänen mieliruokaansa.

Tällä kertaa ei ole kysymys mieliruuasta, vaan asiasta, jota pitää toistaa, tehtävästä, jota ei saa jättää kesken. Se on suomenkielisen pääväestön kielitaistelu. Siis kilpi kouraan, sillä rajuja hyökkäyksiä on tulossa.

Mitä meidän on siis puolustettava?

- oikeutta valita kielet, jota meille opetetaan koulussa.

- oikeutta käyttää kaikkialla…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Marjaleena (30. tammikuu 2016 at 14:30) — 74 kommenttia

Sivuvaikutus mamukriittisyydestä: halu ennaltaehkäisyyn

Tein tässä yhtenä iltana oudon havainnon. Yksi kestomurheitani on rikoskeskusteluissa kansalaisten ja etenkin poliitikkojen kostonhimo - on paljon mediaseksikkäämpää vaatia hurjia vankeusrangaistuksia, mutta kukaan ei ole kiinnostunut rikosten ennaltaehkäisyssä. Ihmetykseni onkin suuri kun huomaan tämän asenteen ainakin hieman muuttuneen turvapaikanhakijakriisin myötä.

Vanha ja uusi kaava

Vanha kaava menee jotakuinkin näin: kun keskusteluun nousee erityisen röyhkeä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Kyuu Eturautti (30. tammikuu 2016 at 13:44) — 5 kommenttia

Kuukausiarkistot

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2002

2001

1999

1995

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot