Kaikki blogit (31,860)

Velkajarrua harkittava

Talousarviota tehdään poikkeuksellisen haastavassa taloudellisessa tilanteessa. Vuonna 2014 Suomen bruttokansantuotteen ei ennusteta kasvavan. Ensi vuodelle ennustetaan varovaista kasvua. Kansainvälinen tilanne on jännittynyt, ja Ukrainan kriisin taloudellisia vaikutuksia on vaikea arvioida. Pitkittyessään kriisi voi johtaa talouden taantumiseen kaupankäynnin pienentyessä.

Julkinen talous on sopeutuksista huolimatta rakenteellisesti alijäämäinen. Julkinen velka suhteessa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Pauli Kiuru (17. syyskuu 2014 at 07:53) — Ei kommentteja

Kyllä minä niin taas mieleni pahoitin.

Taru Tujunen on nousemassa Laura Rädyn tilalle Kevan hallituksen johtoon.

Kyllä taas löytyy tällekkin "tuolileikille" mielensä pahoittajia, mutta näinhän nämä poliittisille puolueille jaettavat mandaatit toimivat, kukin vuorollaan näitä tuolileikkejä harjoittaa, sille kulloistenkin voimasuhteiden mukaan "sovittuja".

Nyt nostetaan tietenkin pramille myöskin moraalit ja hyvät hallintotavat, kissan paskat, moraalin perään huutavat ne, jotka eivät satu olemaan "voimiltaan" siinä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: arvi matias marjamäki (17. syyskuu 2014 at 07:00) — 2 kommenttia

Rosatom surkeampi kuin Areva, ja silti päättäjiämme kiristetään äänestämään JAA

Kuvateksti: Ei enää ydinvoimaa ... kiitos, meille riitti!

Päättäjiämme (eduskuntaa) on kiristetty energialaitosten johdon taholta tänään (7:n uutisissa, MTV3) äänestämään ylihuomenna JAA : ”Jollei Fennovoiman ydinvomalalupaa myönnetä, niin se tietää hurjaa sähkönhinnan nousua ...…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Anne Lindell (16. syyskuu 2014 at 22:00) — 1 kommentti

Kuka meistä blogisteista on Venäjän "trollaaja" ?

On puhuttu agenteista, jotka toimivat eri maiden hyväksi. Trollaajista puhutaan vähemmän, mutta he ovat mielipiteissään yksisuuntaisia jonkin maan toimien kannattajia, mutta toimivat eri tasoilla samaan suuntaan.

Nyt kysyn Venäjän trollaajista. On varmasti myös muiden valtioiden puolestapuhujia, trollaajia.

Heitä voi epäillä yksisuuntaisista kirjoituksistaan jokaisella elämän alueella, joka koskee ko. maan politiikkaa kaikkineen.

Kuka meistä  on trollaaja nyt ensiksi…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Heikki Karjalainen (16. syyskuu 2014 at 19:37) — 7 kommenttia

EU:n ja Ukrainan välinen assosiaatiosopimus hyväksyttiin yhtä aikaa Strasbourgissa ja Kiovassa

EU on Ukrainan tärkeimpiä kauppakumppaneita, sillä noin 31 prosenttia maan ulkomaankaupasta tehdään EU-alueelle. Tärkeimpiä tuotteita ovat rauta, teräs, kaivos- ja maataloustuotteet sekä koneet.

Tekee mielenkiintoiseksi kuinka Venäjä suhtautuu Ukrainan soppariin EU:n kanssa.

Assosiaatiosopimus,  sekä myöhemmin tuleva pitkälle menevä ja laaja-alainen vapaakauppa-alue, nyt kirjoitettiin assosiaatiosopimus. Mitä hyötyä sopimuksesta olisi?…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Marko Suutari (16. syyskuu 2014 at 13:52) — 7 kommenttia

”Ydinasesuurvallat suojelevat omiaan - rajojen sisällä ja ulkona!”

(Ukrainan kriisi jää jalkoihin, kun Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama julistaa omaa ”pyhää sotaansa” ISIS-järjestöä *] kohtaan – samalla tuosta uhosta muodostuu todellinen uhka maailman rauhalle tai oikeastaan levenevä tie maailmanlaajuiselle terroriväkivallalle)

Voisimme tarkastella kahden ydinasesuurvallan johtajien julistusta omien kansalaisten suojelemisesta, tai samaan etniseen ryhmään kuuluvien turvaamisesta. USA julisti maailmanlaajuisen sodan (” … ei ole…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Ilkka Luoma (16. syyskuu 2014 at 13:31) — 14 kommenttia

Hieman mautonta humooria:

  Tänään (160914)  Aamulehdessä kerrotaan nimeltä mainiten, kuvaa ei ollut, kuinka suomalainen, valkoihoinen mies ampui avovaimonsa jonkin huumejutun yhteydessä.

  Miten olisi ollut jos tekijä olisi ollut 'jokumuutaustainen', vaikkapa tummaihoinen kiharapää.   Ihonväriä en ole uutisten yhteydessä nähnyt mainittavan on se sitten mikä hyvänsä,  enkä nimeä paitsi jos kysymyksessä on suomalainen suomenkielinen.

   Minä en kannata rasismia. Enhän edes ole mitään rotua, vaan vapaa…

Jatkuu...

Kirjoittaja: A.I. (16. syyskuu 2014 at 12:39) — Ei kommentteja

Suomen sähkön hankinta energialähteittäin

Suomi on osa yhteispohjoismaisia sähkömarkkinoita, joilla vallitsee vapaa kilpailu. Siksipä sähköä kannattaa hankkia sieltä, mistä se on edullisinta. Tuo edellä oleva pätee vain määrättyyn rajaan saakka, sillä sitoutuminen liian suuressa määrin yhteen toimittajaan, saattaa kriisin sattuessa koitua kohtalokkaaksi.

 Samoin kohtalokasta on sitoutua säiden avulla tuotettavaan energiaan. Jo vuorokauden pituinen pläkä, tuuleton,  ilma pudottaa pois käytöstä nimellisteholtaan 200-300…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Lautamies (16. syyskuu 2014 at 11:30) — 32 kommenttia

Energiayhteistyön lisäksi tämä on RAUHAN projekti.

En tiedä miten muut kokevat Fennovoiman ja Rosatomin yhteistyön ja omistuspohjan yhteiskunnallemme.

Itse katson sen olevan pitkässä juoksussa erittäin tärkeän maamme energiantuottajana ja kun rajojemme ulkopuolelta tuotava energian tuonti hipoo miljardeissa, niin on täysi peruste luvan myöntämiselle.

Sitten se tärkein näkökulma hankkeessa. Se on rauhaa ja rinnakkaneloa lisäävä ja rakentava hanke, joka lisää luottamusta Suomen ja Venäjän väliseen kanssakäymiseen.

Nyt…

Jatkuu...

Kirjoittaja: arvi matias marjamäki (16. syyskuu 2014 at 07:24) — 63 kommenttia

Syntyivät vapaina vaan kuolevat vangittuna.

Delfinaario pidettävä näköjään vapudesta huolimatta.

Ne vapaana syntyivät pakollaa kiinni otettiin tuotiin näytille rahasta.

Ei luoja niittä siihen luonut.

Onhan niillä hoitajat,lääkärit ja lelut.

Vaan oma vapaus puuttuu.

Jospa ei niitä enään lisää hommattasiin näiden jälkeen.

Laitetaan samoihin tiloihin tietenkin  päättäjät meitä naurattamaan.

Kirjoittaja: Maarit Suonsivu (16. syyskuu 2014 at 06:03) — 16 kommenttia

Demokratia ja Lähi-Itä

Tiivistetysti erään asiaan perehtyneen näkemys:

"Nämä 1500-luvun yhteiskunnat olisivat valmiita siirtymään 1700-luvun loppuun, jollei länsimaalaisilla olisi typeriä suunnitelmia yrittää siirtää näitä suoraan 2000-luvulle."

Kirjoittaja: Tarmo Leinonen (15. syyskuu 2014 at 21:54) — Ei kommentteja

* 20 000 000 000 000e----------------

Milloinkahan saisin täältä viimein  vastauksen tähän ydinteollisuuden maksamatta jättämään megalaskuun?

Laskekaa malliksi itsellenne paljonko kustantaa Olkiluodon nykyinen yli 200 vartijan, autojen, aseiden vuosipalkkaukset? Niin USA vahvistusta pelkästään luokkaa 30kpl! Tällaiset agentti/ kaverit ei FIN- vakanssiaan kuittaa miljoonalla, vaan miljoonilla. Jatketaan laskua milli/pala, jotta on helpompi laskea. Seuraavalla kysymyksellä. Koska vartiointien…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Mauri Lappi (15. syyskuu 2014 at 21:12) — 4 kommenttia

Euroopan on herättävä kokonaan suurimpia vaara tekijöitä alkujaan on veron kierto ja lahjonta

Meilä ei ole paljonkaan mahdollisuutta muuhun mutta meidän pitää herätä siihen että me emme elä euroopassa kuitenkaan yksin .

Niinpä jos siellä on sellasia maita joissa voi tehdä oman mielensä mukaan,  niin heidät pitää ohjastaa siihen ettei se oikein käy noinkaan .

Emme voi antaa joillekin maille eri vapauksi missään ja lahjonta on eräs asia johon meidän muka sivistyneet maat,  pitää toimia myös sivistyneen maan tapaan .

Muutoin olemme pian noiden korruptio valtioiden…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvomast (15. syyskuu 2014 at 19:34) — 46 kommenttia

Onkohan nuot Areenan asiat aivan sellasta jotka kaikki myös näkee taikka edes kuulee

Olen pitemmän aikaa huomannut että kun valtion taikka lähinnä hallituksen tiedotteita tuodaan julki niin julkistamis paikka onkin joku Areena .

A kaikilla ei ole mahdollisuutta katsoa näitä asioita Areenasta,  koskapa ei ole laitteita siihen onko siis lainkaan oikea tapa informoida asioita siellä pelkästään .

Mielestäni Yle ssä tehdään joko radioon taikka teeveen ohjelmistoon nuot asiat,  silloin ne tavoittaa suurimman osan kansaa .

Samoin kun esim Tampereen kaupunki…

Jatkuu...

Kirjoittaja: teuvomast (15. syyskuu 2014 at 19:30) — 2 kommenttia

EI ! Ambulanssien vähennykselle Pirkanmaalla !

 Tuhahti korvaan tämäkin uutinen päivänä muutama sitten.  Alkaa jo turtua ainaiseen vähennyshommaan.

 Miksi jo tästäkin tärkeästä pelastusyksiköstäkin pitää mennä näin radikaaleihin päätöksiin. Koskee mm. Tamperetta, Mänttä-Vilppulaa ja paria muutakin paikkakuntaa. Jos poliiseja vähennetään, autoilijoiden kaahailu jatkuu, vankiloita vähennetään, vanhustenhoitoa karsitaan ja monia muita osa-alueita, niin veikkaisin, että  pulmia tulee matkaan. Pelastulaitokselle riittää hommia entistä…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Lämsä Eero KH (15. syyskuu 2014 at 18:37) — 1 kommentti

Vihreät punamultaan

Kaavailevatko Suomen Vihreät jo punamultahallitusta, jossa olisivat itse mukana?

Onko mallia otettu Ruotsista?

Suuri kysymys koskee demareiden kyky hyödyntää Ruotsin demareiden menestystä (menestys kylläkin perustui paikallisen kokoomuksen rökäletappioon).

Kirjoittaja: Timo ok (15. syyskuu 2014 at 16:54) — 6 kommenttia

Junger, toverien puhdasoppinen "politrukki".

Kun seuraa Sdp.een sisäistä pyykinpesua, niin ei voi olla havaitsematta, kuinka tiukassa puolueessa istuu Urpilaisen "klaanin" jalanjälki" edelleen.

Nyt on julkisuuteen tullut ex-puoluesihteeri Junger, joka haukkuu E. Tuomiojaa ja sanoo hänen vetäneen maton Urpilaisen alta heti puheenjohtajuuden alkumetreillä.

Tämä tulee kyllä syömään puolueen uskottavuutta vaaleissa, kun kannatus on tällä hetkellä mielipidetiedustelujen mukaan noin 14% ja jos siitäkin on puolet kaunaisia…

Jatkuu...

Kirjoittaja: arvi matias marjamäki (15. syyskuu 2014 at 14:03) — 4 kommenttia

Nyt tuli Jytky! Vad är det på svenska?

Pitkälle menneen ennusteen mukaan SD eli Ruotsidemokraatit saavat 13% Ruotsin äänistä. Melkein 3-kertainen edellisiin vaaleihin. Mites yhteispohjoismainen suvaitsevaisto tästä?

Päivitys 15.9.2014

Eihän äänisiirtymät puolueelta toiselle koskaan ole suoraviivaisia. Mutta karkeasti ottaen, kun muiden puolueiden äänimäärät pysyivät paikoillaan, niin…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Harri Rautiainen (15. syyskuu 2014 at 13:00) — 62 kommenttia

Sote-rakenneuudistus on onneton tussahdus

Vihdoin kun sosiaali- ja terveydenhuollossa alkoi löytyä laatu- ja hintakilpailua, on poliitikkojen mielestä syytä lopettaa tällainen innostus. Eihän meillä ole pulaa veroeuroista? Emmehän me ota joka päivä velkaa? Ei meidän tarvitse tehdä laatu- ja hintavertailuja, eihän?…

Jatkuu...

Kirjoittaja: Harri Jaskari (15. syyskuu 2014 at 12:09) — 9 kommenttia

Kansallislaulu

Tulee usein seurattua urheilukilpailuissa, kuka laulaa kansallislaulua mukana.

Eilen kiinnitin huomioni, kun Konstantin Shumov, aikanaan Neuvostoliitossa syntynyt  palloilija lauloi Suomen kansallislaulua muiden mukana, ja suunliikkeistä päätellen vieläpä oikein.

Aikanaan Ranskalainen äärioikeistojohtaja Le Pen sanoi ettei sellaisia pidä valita joukkueeseen, jotka eivät osaa edes kansallislaulua laulaa.

Kirjoittaja: pekka antero katajamäki (15. syyskuu 2014 at 10:57) — 1 kommentti

Blogiaiheet tagien mukaan

Kuukausiarkistot

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2002

2001

1999

1995

© 2014   Perustanut: Aamulehti.

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot