metsäkeiju
Jaa

Jäsenen Metsäkeiju ystävät

  • Marjaleena
  • Eva Back
  • JarmoJTuokko
  • teuvomast
  • Heikki Sakari Nurmi
  • Herbert Lechner
  • PekkaP
  • Marja Leena Lempinen
  • Huuvan Alta
  • N.Å. Hääppönen

Jäsenen metsäkeiju ryhmät

 

Esittelysivu: metsäkeiju

Uusimmat tapahtumat

metsäkeiju kommentoi blogikirjoitusta 'Monikohan "syyrialainen" turvapaikanhakija onkin todellisuudessa vaikkapa iranilainen?'
"Pakolaissysteemi nykyisellään on vanhentunut ja vanhanaikainen systeemi. Ei vastaa miltään osin enää tämän päivän tarpeita. Olisi aika erota vanhakantaisesta Geneven pakolaissopimuksesta. Presidentti…"
perjantai
metsäkeiju kommentoi blogikirjoitusta 'Huivinpuolustajat - asennevammaa pukkaa'
"Maalaisyhteiskunnassa huivi oli välttämätön hiusten päänsuoja pölyisessä työssä pellolla ja navetassa. Sisällä pirtissä taas suojauduttiin siltä, ettei hiuksia ja…"
perjantai
metsäkeiju kommentoi blogikirjoitusta 'Pastori Toiviainen'
"Voihan kirkosta erota ja liittyä takaisin vaikka kuinka monta kertaa."
perjantai
metsäkeiju kommentoi blogikirjoitusta 'TV-ohjelmien äänen hallinta?'
"Kaikissa suomenkielisissä ohjelmissa pitäisi olla tekstitys suomeksi! Tekstitys on vastaus ja ratkaisu ongelmaan. Suomessa on sentään lähes miljoona eriasteisesti kuulovammaista ihmistä."
perjantai
metsäkeiju kommentoi blogikirjoitusta 'Suomalainen Suomi:'
"Suomessa on Snellman -korkeakoulu Helsingin Jollaksessa, jonka nimi on pelkästään suomenkielinen. Koulussa on joitakin ruotsinkielisiä kursseja, mutta koulun nimi on silti suomenkielinen."
perjantai
metsäkeiju kommentoi blogikirjoitusta 'Suomi tarvitsee nyt Isänmaallisen Kansanrintaman'
"Suvakkipiireissä ja anarkistipiireissä on mukana kaiken sortin tieteilijöitä ja taiteilijoita. Politiikka on oma taitolajinsa. Meitä vain harvoin siunataan taitavilla politikoilla."
perjantai
metsäkeiju kommentoi blogikirjoitusta 'Pastori Toiviainen'
"Ev.lut. kirkko on hämmentänyt pakolaiskeitoksia aika isolla kauhalla. Kummastuttaa kyllä kovasti."
perjantai
metsäkeiju kommentoi blogikirjoitusta 'Suomi tarvitsee nyt Isänmaallisen Kansanrintaman'
"Yksi selkeyttävä asia olla se, että alettaisiin antamaan ns. turvapaikanhakijoille vain kolmen vuoden määräaikaisia päätöksiä. Tarvittaessa voitaisiin myöntää 1 - 3 vuotta…"
perjantai

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
metsäkeiju
Minä vuonna olet syntynyt?
19xx

Jäsenen blogi

Ruotsi valinnaiseksi -kielikokeilu alkaa ensi syksynä

(1. maaliskuu 2017 at 12:45) — 3 kommenttia

Hallitusohjelmaan kirjattu pakkoruotsi valinnaiskieleksi -kielikokeilun on määrä alkaa ensi syksynä. Tarkoituksena on kielikokeilun ajaksi mahdollistaa pakkoruotsin tilalle valittavaksi jokin muu kieli. Hallituksen on määrä ilmoittaa tarkemmin kokeilun laajuudesta vielä tämän kevään aikana.

Nyt on hyvä aika tentata kunnallisvaaliehdokkaita kielikokeilusta. Kannattaako ehdokas kielikokeilua ja kannattaako ehdokas pakkoruotsin lakkauttamista. Toimiiko ehdokas aktiivisesti, jotta oma…

Jatkuu...

Helsingin päätös: Lääkärin ei tarvitse välttämättä osata ruotsia

(28. marraskuu 2016 at 22:27) — 28 kommenttia

Helsinki on tehnyt terveen järjen mukaisen päätöksen. Helsinki päätti nimittää vakituisiin lääkärin virkoihin  lääkäreitä, jotka eivät osaa ruotsia.

www.yle.fi/uutiset/3-9321430

Näinhän asian pitäisi olla kaikkialla Suomessa. Riittäisi hyvin, että joku lääkäri terveyskeskuksessa tai sairaalassa osaa ruotsia.

Saman pitäisi tietysti koskea kaikkia virkamiehiä. Riittäisi hyvin, että virastoissa olisi pari…

Jatkuu...

Burkini-uimapuvuilla ihosyöpä kuriin

(23. elokuu 2016 at 10:40) — 0 kommenttia

Burkini-uimapuvuista on noussut kohu joidenkin ranskalaisten kaupunkien kiellettyä burkinin käytön yleisillä uimarannoilla. Burkinin käyttöä uimahalleissa on myös kritisoitu usein.

Mitä burkineista pitäisi ajatella? Onko burkinissa uiminen uimista vaatteet päällä? Onko vaatteet päällä uiminen suositeltavaa etenkään uimahalleissa? Mitä tarkoittaa "uimapuku"? Uimapuku ei taidakaan olla niin itsestään selvä asuste, kuin mitä perinteisesti on ajateltu.

Jos jotain positiivista…

Jatkuu...

Perustuslaki ei määrää ruotsin pakollisuutta

(24. heinäkuu 2016 at 23:47) — 15 kommenttia

Perustuslaki ei määrää ruotsia pakolliseksi kieleksi kouluissa.

Missä ovat suomenkielisten perustuslailliset ihmisoikeudet? Ne on täysin unohdettu pakkoruotsin suhteen.

On korkea aika saada pakkoruotsi pois kouluista!

Miksi homot ja lesbot eivät ole perustaneet omaa kirkkoa?

(11. heinäkuu 2016 at 12:40) — 17 kommenttia

Eikö uuden uskontokunnan perustamisen pitäisi olla Suomessa aika helppoa? Täällä on lukuisia pieniä rekisteröityneitä uskontokuntia. Eikä lesbojen ja homojen olisi näin ollen aika helppoa ja vaivatonta perustaa oma kirkko?

Monilta riidoilta vältyttäisiin, jos sateenkaariväellä olisi oma kirkkonsa. Muita kirkkoja ei painostettaisi homoasioilla ja kaikki voisivat elää rinnakkain rauhallisesti.

Eikö tällainen, uusi kirkko edustaisi "monikulttuurisuuden rikkautta" ?

Kommenttitaulu (8 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

28. heinäkuu 2016 kello 20:50 Arto Jokisalo sanoi...

Tervehdys Kirkkonummelta

Suomen 313 kunnan toiminta on ollut laitonta EY tuomioistuimen vuoden 1974 päätöksen mukaan ilman perustuslaissa turvattuja kansalaisten perusvapauksia. Vuoden 2015 alusta voimaan tulleessa 410/2015 kuntalaissa velvoittivat ensimmäistä kertaa Suomen historiassa perustuslakiin 1999/731 kirjatut kansalaisten perusvapaudet. Suomen vuoden 1995 EU-jäsensopimuksen myötä lakkautetut Ruotsin vallan aikaiset privilegiot jäivät voimaan kunnissa. Vuoden 1995 kuntalaissa noudatettiin kunnan jäsenten oikeuksia elinkeinon- ja ammatinharjoittamisen osalta perustuslain säännöksiä ja työn osalta vuoden 1865 maalaiskunta-asetuksen säännöksiä. Suomessa elinkeinon harjoittamisen sääntely 1800-luvun lopun taustaoletuksien mukaan jäivät elinkeinolain ulkopuolelle tieteet, taiteet, maa- ja metsätalous, sekä näiden sivutoimet (ENCYCLOPEDIA IURICA FENNICA I 1994).

Ruotsin kuninkaan ikuisiksi ajoiksi myöntämät privilegiot sisälsivät mm. sen, ettei kukaan saanut harjoittaa kauppaa tai ammattia ilman tunnustettuja ammatinharjoittajan oikeuksia. Viranomaisissa kirjallisen ruotsin- tai venäjänkielisen hallintomenettelyn kohteena oli luku- ja kirjoitustaidoton suomenkielinen ”rahvas” ja sittemmin ”hallintoalamaiset”. Suomessa vuoden 1906 valtiosäätyjen Leo Mechelinin senaatin viimeinen päätös oli valtiopäiväjärjestyksen valmistaminen ja hyväksyttäminen Venäjän keisarilla. Suomen 4.12.1917 itsenäisyysjulistuksella jatkettiin suomenkielisten kansalaisten hyväksikäyttöä säätyvallan privilegioilla.

”Suomessa oikeudenmukaisuus perustuu oikeusjärjestyksen pohjana ja perusteena olevaan periaatteeseen, että pienemmän edun tulee väistyä suuremman tieltä. Jos suojattava etu on tarpeeksi suuri, toisen edun ei ainoastaan vaaranalaiseksi saattaminen, vaan tahallinen uhraaminenkin on lainmukainen (A. Serlachius, Rikosoikeuden oppikirja).”

 

Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen vuoden 1974 päätöksen mukaan mikään toimenpide ei voi olla lainvoimainen, jos se ei ole yhteneväinen näiden valtioiden perustuslaeissa tunnustettujen ja niissä turvattujen perusoikeuksien kanssa (Euroopan yhteisöjen tuomioistuin, kok. 1991 s. I-2925, 41 kohta).

 

Säätyvaltaa uhkasi Suomea EFTA-jäsenmaana velvoittavat Euroopan yhteisön (EY) vuonna 1986 hyväksymät Euroopan sisämarkkinasäännöksien tavoitteet palvelujen, pääomien, tavaroiden ja työvoiman vapaasta liikkuvuudesta. Ilman omia kansallisia perusoikeuksia olevat suomenkieliset kansalaiset olisivat voineet vedota viranomaisissa EY:n kansalaisilleen turvaamiin saksalaisiin perusoikeuksiin. Toisen maailmansodan voittajavaltioiden rauhansopimusehtojen mukaan Saksan peruslakiin kirjatut saksalaisten perusoikeudet tulivat Euroopan rauhaa turvaamaan vuonna 1958 perustetun EY:n kansalaisilleen turvaamiksi perusvapauksiksi. Saksan presidentille maksetaan palkkaa siitä, ettei tämä allekirjoita kansallista tai EU-oikeutta, joka loukkaa saksalaisten perusoikeuksia.

Suomessa säätyvallan pelastus oli EY:n perustamissopimuksen 102 nojalla valtioneuvoston toimivalta loukata suomenkielisten EY-oikeuksia valtion avoimeen vahingonkorvausvastuun piikkiin.

24. syyskuu 2012 kello 13:35 Marjaleena sanoi...

Miten on, Metsäkeiju, olit kiinnostunut kirjan teosta. Siinähän saisit selvittää näitä kielipolitiikan kiemuroita. Kerää kavereita kirjoittamaan, jollet itse tee koko kirjaa. Tarjoa ensin suomalaisille kustantajille. Jolleivät suostu, painata BoDilla ja maksa ISBN, joka on 99e. Jos et pelaa golfia, voit saman rahamäärän upottaa kirjoihin.

Markkinoida kyllä pitäisi jollain konstilla. Keksipä hyviä markkinointikeinoja ja vihjaise minullekin.

9. syyskuu 2012 kello 11:20 Marjaleena sanoi...

Kerran ehdotit, että pitäisi ryhtyä toimintaan, eikä pelkästään tyytyä kirjoittelemaan. Tuo hihamerkki ja tarrat on hyvä idea.

Mistä löytyisi toteuttaja ja vähän rahoitusta alkuun pääsemiseksi?

22. syyskuu 2011 kello 07:46 JarmoJTuokko sanoi...
Kreikalle, Irlannille ja muille rötösmaille tungetut miljardit olisi pitänyt antaa mieluummin Eestille. Silloin olisimme kaventaneet elintasorajaa läheisimmän naapurimaamme kanssa.
21. syyskuu 2011 kello 22:57 JarmoJTuokko sanoi...
Suomen ja sukulaiskansamme Eestin välistä kieli- ja kulttuurivaihtoa pitäisi lisätä. Myös Eestin ja Suomen kielilainsäädäntöä tulisi harmonisoida keskenään.
29. maaliskuu 2011 kello 07:49 Marja Leena Lempinen sanoi...

Hei metsäkeiju! Menetkö mielenosoitukseen? Minulla on sen verran ongelmallinen terveys, että en voi tulla. Näpyttelen viestejä sitä ahkerammin. 

Eskon kanssa olen eri mieltä. Kyllä jokaiselle epäkohdalle riittää asian puolesta puhujia. Ruotsinkielisissä on mukavaa väkeä, niin kuin jo kirjoitin. Varsinainen epäkohta asiassa on se, että pidetään jääräpäisesti kiinni pakosta oppia koko maassa suomenruotsia. Eikö sinustakin ole hassua, kun rajavartijat itärajalla istuvat ruotsin tunneilla? Jos venäjää ehdotetaan, ryssäviha nostetaan esiin.

Eläkepolitiikka ja lama ovat tärkeitä aiheita, mutta ei kaikkea voi piilottaa niitten taakse.

7. maaliskuu 2009 kello 17:03 Esko Järvenpää sanoi...
Suomessa on nyt kyllä paljon tärkeimpiä aiheitakin ja pitäisi keskittyä niihin. Ruotsinkieliset ovat pitkään olleet kanssaamme, nyt tulee paljon muita kieliryhmiä, eikä meillä ole vieraanvaraisuus valmiina. Eläkepolitiikka ja lama ovat mielestäni ykkösasioita tässä ajassa. Saat anteeksi.
10. lokakuu 2008 kello 22:12 Marja Leena Lempinen sanoi...
Kummallinen juttu, että tavalliset suomenruotsalaiset ovat ihan mukavaa väkeä. Miksi heitä johtaa ylimielinen ärkoopeen porukka, joka esittää kansanpuolikasta. Ollaan kaksikielisiä viiden prosentin voimalla.

Ei sen puoleen, tuo viisi prosenttia onkin Suomessa kaksikielistä väkeä. Ruotsinkieliset osaavat yleisesti hyvin suomea, kun asuvat suomenkielisessä ympäristössä. Suomenkielisistä vain harvat joutuvat koskaan tekemisiin ruotsin kanssa. Ei ihme, että Paavo Lipponen, joka johtaa "Svenska nu"-projektia, sanoi, että suomalaiset koululaiset kohtaavat ruotsin vain koulussa.

Niinpä se ei saisi olla pakollinen kieli, vaan itse valittu. Mielenkiintoista olisi tietää, löytyisikö valitsijoita, kun sitä on pidetty niin kauan pakollisena. Kielilaki tietysti pönkittää sitä. Turhat kielitaitovaatimukset pitävät huolen siitä, että sitä valittaisiin.

Siis ensin kielilaki nurin, sitten ruotsi vapaaehtoiseksi. Sillon nähtäisiin sen aito suosio.
 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot