al1947
  • Mies
Online-tilassa nyt
Jaa

Jäsenen Al1947 ystävät

  • arvi matias marjamäki
  • Heikki Karjalainen
  • Ari Wigelius
  • Mauri Sirén
  • teuvomast
  • Kamu
  • Viurunen
  • Emilia Olkanen
  • J. A. Nieminen
 

Esittelysivu: al1947

Uusimmat tapahtumat

Timo Lennart kommentoi blogikirjoitusta 'Trumpin ”puhdas hiili, erittäin puhdas hiili”, mitähän se on?'
"Tuli aikoinaan grillattua muotoiluinstituutin takomispajassa kivihiiliahjossa makkaraa. Vähän oli sivumakua mainittakoon  :-))"
15 minuuttia sitten
Cyclox kommentoi blogikirjoitusta 'Korkeimmin koulutetun puolueen sydämenasia vs. matalimmin koulutetun puolueen mielenkiinnon kohteet'
"Mitä tarkoittaa se, että "pidetään kiinni koulutuksen tasa-arvosta"? Se kuulostaa tosi hienolta ja ihanteelliselta, mutta mitä se tarkoittaa? Mitä Ville Niinistö tekee käytännössä…"
49 minuuttia sitten
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Suomessa myynnissä brasilialaista naudan- ja broilerinlihaa - Bon Appétit!'
""Lihattomia härkislihapullia." Suora vale. Lihaton härkispulla ei ole lihapulla."
1 tunti sitten
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Suomessa myynnissä brasilialaista naudan- ja broilerinlihaa - Bon Appétit!'
"Sitä minä edelleen ihmettelen, että miksi ihmeessä näille rehuintoilijoille pitää olla "liharuokaa" eli nakkeja, makkaroita, pihvejä, "lihapullia", jotka on tehty kaikenlaisesta muusta…"
1 tunti sitten
Kari Rönkä kommentoi blogikirjoitusta 'Korkeimmin koulutetun puolueen sydämenasia vs. matalimmin koulutetun puolueen mielenkiinnon kohteet'
"Heh, avaaja on näemmä lukenut lööppejä, mutta itse tutkimus, josta tässä oli kyse, on ilmiselvästi jäänyt lukematta. Tutkimuksen lukeneelle tämä lööppihöpinä on aika…"
1 tunti sitten
al1947 kommentoi blogikirjoitusta 'Maahanmuuttajistako pelastus Uudenkaupungin autotehtaan rekrytointihaasteisiin?'
2 tuntia sitten
Juha U. Aaltonen kommentoi blogikirjoitusta 'Suomessa myynnissä brasilialaista naudan- ja broilerinlihaa - Bon Appétit!'
""Lihattomia härkislihapullia. Olivat tosi hyviä ja kauppansa tekivät. Taikinaan tuli fetajuustoa, valkosipulia, jne.." Vai lihapullia? Ei nyt sentään. Voimariininkin nimi piti EU -säännösten takia…"
2 tuntia sitten
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Suomessa myynnissä brasilialaista naudan- ja broilerinlihaa - Bon Appétit!'
"""Prosessoidun lihan, kuten makkaroiden, kinkun ja pekonin, syöminen aiheuttaa suolistosyöpää, sanovat Maailman terveysjärjestö WHO:n asiantuntijat. He pitävät lisäksi…"
2 tuntia sitten
whiic kommentoi blogikirjoitusta 'Suomessa myynnissä brasilialaista naudan- ja broilerinlihaa - Bon Appétit!'
"al1947: "Parhainta, "Suosi suomalaista - osta kotimaista"!" Sinustapa on tullut maaham muutto vastainen. Eikö brasilialainen rikastututus kelpaakaan? Kulttuuriahan se on homekulttuurikin."
2 tuntia sitten
teuvomast kommentoi blogikirjoitusta 'Suomessa myynnissä brasilialaista naudan- ja broilerinlihaa - Bon Appétit!'
"Teen lihapullat oikeasta jauhelihasta ja teen ne uunissa en pannulla paista en ole tehnyt pannulla varmaan 20 vuoteen lainkaan terv tepivaari "
2 tuntia sitten
al1947 kommentoi blogikirjoitusta 'Naiset innolla armeijaan'
"Miehet synnyttämään tai naisilta samainen pois!"
2 tuntia sitten
al1947 kommentoi blogikirjoitusta 'Korkeimmin koulutetun puolueen sydämenasia vs. matalimmin koulutetun puolueen mielenkiinnon kohteet'
"Kerro Mika rohkeasti tuulivoima-arvailusi liittyen Niinistöön, älä ujostele!"
3 tuntia sitten
al1947 kommentoi blogikirjoitusta 'Suomessa myynnissä brasilialaista naudan- ja broilerinlihaa - Bon Appétit!'
"Lihattomia härkislihapullia. Olivat tosi hyviä ja kauppansa tekivät. Taikinaan tuli fetajuustoa, valkosipulia, jne.."
3 tuntia sitten
Eemeli kommentoi blogikirjoitusta 'Korkeimmin koulutetun puolueen sydämenasia vs. matalimmin koulutetun puolueen mielenkiinnon kohteet'
"Korkeakouluopinnot sun muut ei takaa mitään. Mutta hyvä on jokaisen tutkia kaikenlaista ja lukea paljon. Korkeakouluista tuppaa tulemaan lähinnä teoriaherroja."
7 tuntia sitten
Mika Helasvuo kommentoi blogikirjoitusta 'Korkeimmin koulutetun puolueen sydämenasia vs. matalimmin koulutetun puolueen mielenkiinnon kohteet'
"al47, olen todella vakuuttunut siitä, että omaat fiksuutta, älykyyttä, tunneälyä, empaattisuutta jopa viisauttakin arvoida kenen tahansa vaastaavia ominaisuuksia kuvan ja lyhyen lauseen perusteella ja miksi et kykenisi…"
8 tuntia sitten
Pentti Tuominen kommentoi blogikirjoitusta 'Korkeimmin koulutetun puolueen sydämenasia vs. matalimmin koulutetun puolueen mielenkiinnon kohteet'
"Onhan se arvioimattakin selvää, samaa painosta molemmat. Kovasti huono esimerkki."
8 tuntia sitten
al1947 kommentoi blogikirjoitusta 'Korkeimmin koulutetun puolueen sydämenasia vs. matalimmin koulutetun puolueen mielenkiinnon kohteet'
"Noiden kahden avauksen esimerkkiehdokkaan fiksuutta, älykkyyttä, tunneälyä, empaattisuuta jopa viisauttakin voi jokainen arvioida ihan itse tykönänsä."
8 tuntia sitten
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Korkeimmin koulutetun puolueen sydämenasia vs. matalimmin koulutetun puolueen mielenkiinnon kohteet'
""Tuli vaan jostain mieleeni, että korkeammin ja vähemmän koulutettu eivät kulje käsikädessä viisaan ja tyhmän kanssa. Siis välttämättä mitään yhtäläisyyttä…"
9 tuntia sitten
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Korkeimmin koulutetun puolueen sydämenasia vs. matalimmin koulutetun puolueen mielenkiinnon kohteet'
"Et sitten muista -47, että V. Niinistö muiden "virheiden" mukana oli aiemmin itse tekemässä koulutusleikkauksia?"
9 tuntia sitten
Pentti Tuominen kommentoi blogikirjoitusta 'Korkeimmin koulutetun puolueen sydämenasia vs. matalimmin koulutetun puolueen mielenkiinnon kohteet'
"Tuli vaan jostain mieleeni, että korkeammin ja vähemmän koulutettu eivät kulje käsikädessä viisaan ja tyhmän kanssa. Siis välttämättä mitään yhtäläisyyttä niiden…"
9 tuntia sitten

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
al1947
Minä vuonna olet syntynyt?
1947

You Can Call Me Al

 

Olen inhimillisyyden kannattaja ja puolustaja. Olen vastaikkain asettelun, tarkoitushakuisen mustamaalaamisen ja ulkomaalaisvihalietsonnalla tehtävän politikoinnin vastustaja.

Pakolaisuuteen johtaviin syihin pitää pyrkiä vaikuttamaan ennalta kaikin mahdollisin keinoin. Yksi tärkeä asia on ilmastonmuutoksen torjunta. Mm. siksi, että vältyttäisiin ilmastopakolaisten tulvalta.

Olen biodiversiteetin kannattaja. Olen fossiilisten polttoaineiden vastustaja ja sitä myötä uusiutuvien energiamuotojen kannattaja. Erityisen innoissani olen bioydinvoimasta. Muun ydinvoiman hyväksyn ylimenovaiheen ratkaisuna.

Hämmästelen, että miksi ihmisten turvallisuuteen tai ainutkertaisen planeettamme elinkelpoisena pitämiseen liittyvät asiatkin pitää politisoida?

Etsiskelen asioihin uusia ja erilaisia näkökulmia.

En häpeä, enkä yritä peitellä "maalaisuuttani". Kohta 50-vuotisesta "maailmalla olosta", jopa enemmän tai vähemmän fyysisesti, huolimatta olen ylpeä juuristani.

 

 

Jäsenen blogi

Trumpin ”puhdas hiili, erittäin puhdas hiili”, mitähän se on?

(29. maaliskuu 2017 at 21:30) — 1 kommentti

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi Yhdysvaltojen turvaavan puhtaaseen hiileen.

"YHDYSVALTAIN presidentti Donald Trump aikoo lisätä hiilivoiman käyttöä maassaan. Hän allekirjoitti tiistaina energiantuotantoa koskevan presidentin asetuksen ja vakuutti lopettavansa ”sodan hiiltä vastaan”. Asetuksen tarkoituksena on romuttaa hänen edeltäjänsä Barack Obaman energiapolitiikan perustuksia.

Samalla Trump sanoi, että Yhdysvallat käyttäisi ”puhdasta…

Jatkuu...

Korkeimmin koulutetun puolueen sydämenasia vs. matalimmin koulutetun puolueen mielenkiinnon kohteet

(29. maaliskuu 2017 at 09:00) — 15 kommenttia

Lähtökohta

"Korkeimmin koulutettu puolue on vihreät. Yli 70 prosenttia vihreiden jäsenistä on korkeakoulutettuja ja noin 10 prosentilla on tohtorin tai lisensiaatin tutkinto. Matalin koulutustaso on perussuomalaisten jäsenillä, joista vain joka neljännellä on korkeakoulututkinto." …

Jatkuu...

Varoituksia satunnaisille matkaajille - Järjestäytyneitä rikollisryhmiä, vankeustuomioita rattijuopumuksesta ja väkivaltaisia mielenosoituksia

(27. maaliskuu 2017 at 09:34) — 7 kommenttia

Näin Suomeen matkustavia ohjeistetaan maailmalla: http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703272200091850_uu.shtml

Ajatuksia herättää, että parempi virsta väärää kuin vaaksa vaaraa.

Isä puolestaan kehoitti aina välttelemään väentungoksia.

Maahanmuuttajistako pelastus Uudenkaupungin autotehtaan rekrytointihaasteisiin?

(26. maaliskuu 2017 at 12:00) — 76 kommenttia

Uusi Mersu tuo työtä taas tuhannelle Suomessa. Marraskuussa alkaneen rekrytointikampanjan henkilöstön palkkaustarve nousee noin 1800 ihmiseen. 

Nyt haalitaan työväkeä ympäri Suomen. Työnhakijalla ei tarvitse olla alan koulutusta. Pitää olla asenne kohdallaan. Neljän viikon tehokoulutuksen jälkeen pääsee työn ääreen. Palkka ei ole ehkä kaksinen, mutta tuskin ihan huonokaan (ehkä reilu 3000 €/kk) aiempaan koulutukseen nähden.

Yksi iso työllistymisen este voi olla joillekin. Se on…

Jatkuu...

Öljymaa katsoo kaukoviisaasti tulevaisuuteen - St1 ryhtyy valmistelemaan miljardin euron tuulivoimahanketta

(22. maaliskuu 2017 at 07:10) — 17 kommenttia

Energiayhtiö St1 ryhtyy tutkimaan suuren tuulivoimahankkeen rakentamista Pohjois-Norjaan.

Jos hanke toteutuu suunnitellussa laajuudessaan, St1 kumppaneineen rakentaa Finnmarkiin kaksi tuulivoimakohdetta, joiden kapasiteetti nousee yhteensä 900 megawattiin. Määrä olisi osapuilleen puolet Suomen tämänhetkisestä tuulivoimakapasiteetista.…

Jatkuu...

Suomessa myynnissä brasilialaista naudan- ja broilerinlihaa - Bon Appétit!

(19. maaliskuu 2017 at 07:00) — 44 kommenttia

Brasilian suuria lihantuottajia epäillään mädän lihan viennistä

http://yle.fi/uutiset/3-9517803

Ajatuksia herättää Aamulehden 18.3.2017 Poiminta…

Jatkuu...

Kommenttitaulu (7 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

9. huhtikuu 2015 kello 11:39 Pentti Tuominen sanoi...

Olet Ali ihan oikeassa, anteeksi että syytin. Muistan hyvin sen, että jonnekin kirjoitin ja muistan sen Mikan kommentinkin. Sattuuhan sitä paremmissakin perheissä, että "lapsi nälkään kuolee".

No, mennään näillä ja hyvää kevään jatkoa vaan!

31. elokuu 2014 kello 12:30 arvi matias marjamäki sanoi...

al1947.

Oiva periaate jonka allekirjoitan ja liityn kernaasti porukkaan.

Hyvää ja sienirikasta syksyä koko ystäväkaartille.

18. elokuu 2013 kello 10:51 teuvomast sanoi...

Minulle on kaksi asiaa ne on luonnossa liikkuminen, jos sitten sankon pohjalle tulee muutama vaikka puolukka tai sieni se onkin vaan kotiin päin kaikki ja terveellistä tuo liikkuminen muutenkin,

Toinen asia on puhtaat järvet koska olen myös kalamies, talvella en enää viitsi kykkiä reiän vieressä tunti kaupalla .

Mutta kesällä on asia erikseen,  eikä sieltä mitäään tarvii tulla joka kerta .

Mutta nuot marja asiat on sellanenn annan niitä ystävilleni ilman minkäänlaista korvausta ja kun näkee sen kiitollisuuden vaikka parista litraa puolukoita,

 tietää tekevänsä ystävälle jotain sellaista jota ei mitata rahalla, mutta noinkin voi elää ja saada hyvän mielen toiselle ja  itsellekin siinä sivu tuotteena .

Terevetuloa tepivaarin ystäväpiiriin, ja motto on tuo ei miehet riitele asiat on joskus solmussa . terv tepivaari   

5. syyskuu 2011 kello 11:43 JarmoJTuokko sanoi...
Ei kuvan puu-ukkeli voi täysin puupää olla kun sillä on kaljatuoppi kourassa!
14. lokakuu 2010 kello 12:02 matti meikäläinen sanoi...
al1947 minä olen alkuperäinen siili, matti meikäläinen
poistin syntymä vuoteni koska kirjoituksiani pilkattiin mm.viurusen taholta ikäni takia.Toisesta Matista en tiedä.
3. marraskuu 2009 kello 21:36 Tiina Elovaara sanoi...
Kiitokset onnitteluista :)
25. heinäkuu 2009 kello 11:38 Altti Väinö Nieminen sanoi...
Kiitos 1949 kommentistasi. Olen lueskellut myöskin Sinun kirjoituksiasi ja laatutavarra tuppaa olemaan.
Minua Valkeakoskilaisena kiinnostaa tällä hetkellä eniten tämä Tampereen- ja Valkeakoskenseudun tekopohjavesihanke, eli TAVASE, joten mietiskelen sitä ja pistän juttua siitä lähitulevaisuudessa.
Hyvää viikonloppua kaikille palstalaisille toivottelee.
vaari vlk.
 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot