al1947
 • Mies
Jaa

Jäsenen Al1947 ystävät

 • arvi matias marjamäki
 • Heikki Karjalainen
 • Ari Wigelius
 • Mauri Sirén
 • teuvomast
 • Hilkka Laronia
 • Kamu
 • Viurunen
 • Emilia Olkanen
 • J. A. Nieminen
 

Esittelysivu: al1947

Uusimmat tapahtumat

Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Vain pieni osuus kansasta pitää maataloustukia tarpeettomana'
"Ennemminkin on säälittävää, että joku vain omia satujaan ajaakseen valehtelemalla, sotkemalla asioita keskenään ja luulottelemalla tekee johtopäätöksiä, joille ei ole mitään…"
9 minuuttia sitten
al1947 kommentoi blogikirjoitusta 'Vain pieni osuus kansasta pitää maataloustukia tarpeettomana'
"On se säälittävää, että samaiset tahot, jotka ovat sulkemassa rajoja ja joilla on hirveä ryssäfobia ovat myös talonpojan tappolinjalla, Ei saisi olla maataloustukea, ei siten kotimaista puhdasta ruokaa…"
26 minuuttia sitten
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Vain pieni osuus kansasta pitää maataloustukia tarpeettomana'
""Ja miten yleensä energiapolitiikka liittyy tähän asiaan, minusta ei mitenkään." Ei se sinänsä liitykään. Joku näyttää vaan haluavan kaikkeen tukiaispelleilyn kustannuksineen."
30 minuuttia sitten
al1947 kommentoi blogikirjoitusta 'Polygamia'
"Mitä lie lapsi ajattelee aikanaan saadessan tietää isansä nimitelleen häntä "itse aiheutetuksi ongelmaksi"? Mikä on isänsä ihmisyyskäsitys? AL 27.5.2017"
2 tuntia sitten
al1947 kommentoi blogikirjoitusta 'Halla-aho "sivaltaa" Sipilää.'
"Halla-aho saa hölistä ja "sivaltaa", minkä lystää. Yksittäisen mepin sanomisilla ei ole minkään valtakunnan merkitystä."
2 tuntia sitten
Pentti Tuominen kommentoi blogikirjoitusta 'Vain pieni osuus kansasta pitää maataloustukia tarpeettomana'
""Joulupukki on muutoin ihan oikeasti olemassa." Minä nyt varmaan parhaiten tunnen nuo maatalouden kipukohdat ja ongelmat. Tulihan sitä aikansa jopa harrastettua, vaikkakin mto. Kannattavuus katosi alka aika äkkiäkin ja…"
7 tuntia sitten
Juha U. Aaltonen kommentoi blogikirjoitusta 'Vain pieni osuus kansasta pitää maataloustukia tarpeettomana'
""Maataloustuen loppuminen nostaisi vääjäämättömästi tuottajahintoja ja siirtäisi Suomen muun eurooppaisen tuotannon varaan." Ei tuo nyt noin yksioikoista ole. Tälläkin hetkellä esim.…"
9 tuntia sitten
Heikki Karjalainen kommentoi blogikirjoitusta 'Vain pieni osuus kansasta pitää maataloustukia tarpeettomana'
"Maataloustuen loppuminen nostaisi vääjäämättömästi tuottajahintoja ja siirtäisi Suomen muun eurooppaisen tuotannon varaan. Huoltovarmuus kärsisi merkittävästi."
11 tuntia sitten
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Mielettömyyden huipentuma'
"Olet pelkkä "pastanjauhaja" -47. Et kykene esittämään yhtää kommenttia, missä vaadittaisiin palaamaan menneeseen. Itse hypetät sokeata utopiaa muka tulevaisuudesta vaatimalla pitämään…"
18 tuntia sitten
al1947 kommentoi blogikirjoitusta 'Mielettömyyden huipentuma'
"Orwellin ja kumppaneidensa jymähtäminen kaikessa paikalleen (Esim. kaikkinainen Tampereen kehittämisen vastustaminen, Cleantechin, uusiutuvien energiamuotojen käyttöönoton vastustaminen, etc.) johtaisi…"
18 tuntia sitten
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Mielettömyyden huipentuma'
""Ei ole paluuta takaisin 50-lukuun ja hiilenpolton kulta-aikoihin vaikka miten Trumpeja äänestäisi ja hihhulikirkoissa sheriffin kanssa paluuta rukoilisi." Ei ole paluuta, mutta sopulimainen lauman sokea hyppy tyhjyyteen ei…"
19 tuntia sitten
Mika Helasvuo kommentoi blogikirjoitusta 'Mielettömyyden huipentuma'
"Ja yksi Ulkolinjako kertoo koko totuuden? Trumpissa on paljon "negatiivista käsiteltävää", mutta niin on monessa muussakin asiassa, kuten uusiutuvassa energiassa,cleantechissa jne. ja ellei sitä pysty tunnustaamaan…"
19 tuntia sitten
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Mielettömyyden huipentuma'
"Kerropa -47, että kuka ja missä kommentissa on haikaillut takaisin entiseen?"
19 tuntia sitten
al1947 kommentoi blogikirjoitusta 'Mielettömyyden huipentuma'
"Katsoitko Mika Ulkolinjan? Niin säälittävää kuin siellä hiilikaivosalueella onkin, mutta valitettavasti ei ole paluuta entiseen. Trump tietää itsekin hoopottaneensa tuota väkeä."
19 tuntia sitten
Mika Helasvuo kommentoi blogikirjoitusta 'Mielettömyyden huipentuma'
""Ei ole paluuta takaisin 50-lukuun ja hiilenpolton kulta-aikoihin vaikka miten Trumpeja äänestäisi ja hihhulikirkoissa sheriffin kanssa paluuta rukoilisi" Totta, riittää, kun tuulettaa Saksan energiewendeä…"
19 tuntia sitten
al1947 kommentoi blogikirjoitusta 'Mielettömyyden huipentuma'
"Ken katsoi Ulkolinja: #trumplandin ymmärtää, että on pakko uuudistua, jos aikoo olla mukana ajassa ja menestyä. Ei saa jymähtää. Muutoin käy kuin McDowellin piirikunnalle Länsi-Virginiassa. Ei…"
19 tuntia sitten
Mika Helasvuo kommentoi blogikirjoitusta 'Vain pieni osuus kansasta pitää maataloustukia tarpeettomana'
""Ilman maataloustukea markkinahinta olisi huomattavasti korkeampi." Olisiko asia tosiaan näin yksioikoinen? Maataloustuesta ei nähtävästi valu mitään vähittäiskaupan eduksi? Joulupukki on muutoin…"
20 tuntia sitten
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Vain pieni osuus kansasta pitää maataloustukia tarpeettomana'
"Eikös Eemeli ole ajatellut, miksi tuota suoramyyntiä tulee koko ajan lisää? Eihän maanviljelijä nykyään ole se suurin rahansaaja. Siksi pyrkimys tuon parin putiikkiketjun sanelupolitiikan ohittamiseen…"
20 tuntia sitten
Eemeli kommentoi blogikirjoitusta 'Vain pieni osuus kansasta pitää maataloustukia tarpeettomana'
"Niin monella on tuhat rahasampoa tulessa tällä alalla että Orwelli voi unohtaa haaveensa. Näin toimii markkinatalous. Maanviljelijä ei ole se suurin rahansaaja vaan ihan muut. Eräänlaiset perskärpäset."
20 tuntia sitten
John kommentoi blogikirjoitusta 'Yhdysvaltain puolustusbudjetti ylittää 600 miljardin dollarin rajan - Vähänkin viisaampi laittaisi aseistautumisrahoista valtaosan ihmiskunnan vauhdittaman ilmastonmuutoksen torjuntaan'
"Ilmastonmuutosta ei voi torjua ihminen. Sen sijaan lisärahoituksella voidaan polkea Isis maanrakoon."
21 tuntia sitten

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
al1947
Minä vuonna olet syntynyt?
1947

You Can Call Me Al

 

Olen inhimillisyyden kannattaja ja puolustaja. Olen vastaikkain asettelun, tarkoitushakuisen mustamaalaamisen ja ulkomaalaisvihalietsonnalla tehtävän politikoinnin vastustaja.

Pakolaisuuteen johtaviin syihin pitää pyrkiä vaikuttamaan ennalta kaikin mahdollisin keinoin. Yksi tärkeä asia on ilmastonmuutoksen torjunta. Mm. siksi, että vältyttäisiin ilmastopakolaisten tulvalta.

Olen biodiversiteetin kannattaja. Olen fossiilisten polttoaineiden vastustaja ja sitä myötä uusiutuvien energiamuotojen kannattaja. Erityisen innoissani olen bioydinvoimasta. Muun ydinvoiman hyväksyn ylimenovaiheen ratkaisuna.

Hämmästelen, että miksi ihmisten turvallisuuteen tai ainutkertaisen planeettamme elinkelpoisena pitämiseen liittyvät asiatkin pitää politisoida?

Etsiskelen asioihin uusia ja erilaisia näkökulmia.

En häpeä, enkä yritä peitellä "maalaisuuttani". Kohta 50-vuotisesta "maailmalla olosta", jopa enemmän tai vähemmän fyysisesti, huolimatta olen ylpeä juuristani.

 

 

Jäsenen blogi

Yhdysvaltain puolustusbudjetti ylittää 600 miljardin dollarin rajan - Vähänkin viisaampi laittaisi aseistautumisrahoista valtaosan ihmiskunnan vauhdittaman ilmastonmuutoksen torjuntaan

(26. toukokuu 2017 at 16:30) — 11 kommenttia

Trump aiheutti myrskyn Natossa: muistopuhe muuttui haukkumiseksi – osa valtionjohtajista naureskeli

"Jos kaikki Nato-maat olisivat kuluttaneet 2 prosenttia bkt:staan viime vuonna puolustukseen, meillä olisi ollut 119 miljardia dollaria lisää puolustukseemme, Trump vyörytti syytöksiään.

Trump jätti mainitsematta, että bkt-suhteessa on kyse Naton suosituksesta, jonka täyttämiseen jäsenmaat pyrkivät vuoteen 2024 mennessä.

Velasta puhuminen on siis…

Jatkuu...

Vain pieni osuus kansasta pitää maataloustukia tarpeettomana

(26. toukokuu 2017 at 16:30) — 28 kommenttia

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila ei ylläty maataloustukea kannattavien suomalaisten korkeasta osuudesta MT:n teettämässä kyselytutkimuksessa.

"Se kyllä yllätti, että niin pieni määrä eli 11 prosenttia pitää tukia tarpeettomana. Selkeä enemmistö suomalaisista haluaa, että Suomessa tuotetaan suomalaisille ruokaa."…

Jatkuu...

Polygamia

(24. toukokuu 2017 at 18:00) — 42 kommenttia

Polygamia (m.kreik. πολύς+γάμος) eli moniavioisuus on avioliiton muoto, jossa yhdellä henkilöllä on samanaikaisesti useita aviopuolisoita.

Käsitettä käytetään usein myös laajemmin, jolloin sillä voidaan tarkoittaa myös parisuhdetta, jossa henkilöillä on ulkopuolisia kumppaneita (avoin suhde) tai suhdetta, jossa on useampi kuin kaksi osapuolta (monisuhteisuus).…

Jatkuu...

Mielettömyyden huipentuma

(23. toukokuu 2017 at 08:30) — 42 kommenttia

Ajatuksia herättää mielettömyyden mittakaava, rautalankamalli sekä…

Jatkuu...

Tampere saamassa uuden tunnelin

(23. toukokuu 2017 at 08:00) — 2 kommenttia

Hämeensillan uudelleenrakentamisen yhteydessä rakennetaan Tempon tunneli.

"Suomessa on kymmenen yritystä, jotka lähtökohtaisesti pystyvät jättämään tarjouksen."…

Jatkuu...

Teollisuuden tilausmäärät ovat alkuvuonna kasvaneet ennätysvauhtia - Alalla ei voi enää mennä henkilöstökustannusten taakse

(20. toukokuu 2017 at 16:00) — 10 kommenttia

http://www.tekniikkatalous.fi/ttpaiva/konepajat-paasivat-kasvun-imuun-nain-kovaa-koneet-eivat-ole-kayneet-kymmeneen-vuoteen-6650818

Ajatuksia herättää, että 6 minuuttia pitemmällä työpäivällämme ei ole hölkkäsen pölähtämän merkitystä sille, että maailmalla investoidaan ja meidänkin tuotteemme käyvät…

Jatkuu...

Kommenttitaulu (7 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

9. huhtikuu 2015 kello 11:39 Pentti Tuominen sanoi...

Olet Ali ihan oikeassa, anteeksi että syytin. Muistan hyvin sen, että jonnekin kirjoitin ja muistan sen Mikan kommentinkin. Sattuuhan sitä paremmissakin perheissä, että "lapsi nälkään kuolee".

No, mennään näillä ja hyvää kevään jatkoa vaan!

31. elokuu 2014 kello 12:30 arvi matias marjamäki sanoi...

al1947.

Oiva periaate jonka allekirjoitan ja liityn kernaasti porukkaan.

Hyvää ja sienirikasta syksyä koko ystäväkaartille.

18. elokuu 2013 kello 10:51 teuvomast sanoi...

Minulle on kaksi asiaa ne on luonnossa liikkuminen, jos sitten sankon pohjalle tulee muutama vaikka puolukka tai sieni se onkin vaan kotiin päin kaikki ja terveellistä tuo liikkuminen muutenkin,

Toinen asia on puhtaat järvet koska olen myös kalamies, talvella en enää viitsi kykkiä reiän vieressä tunti kaupalla .

Mutta kesällä on asia erikseen,  eikä sieltä mitäään tarvii tulla joka kerta .

Mutta nuot marja asiat on sellanenn annan niitä ystävilleni ilman minkäänlaista korvausta ja kun näkee sen kiitollisuuden vaikka parista litraa puolukoita,

 tietää tekevänsä ystävälle jotain sellaista jota ei mitata rahalla, mutta noinkin voi elää ja saada hyvän mielen toiselle ja  itsellekin siinä sivu tuotteena .

Terevetuloa tepivaarin ystäväpiiriin, ja motto on tuo ei miehet riitele asiat on joskus solmussa . terv tepivaari   

5. syyskuu 2011 kello 11:43 JarmoJTuokko sanoi...
Ei kuvan puu-ukkeli voi täysin puupää olla kun sillä on kaljatuoppi kourassa!
14. lokakuu 2010 kello 12:02 matti meikäläinen sanoi...
al1947 minä olen alkuperäinen siili, matti meikäläinen
poistin syntymä vuoteni koska kirjoituksiani pilkattiin mm.viurusen taholta ikäni takia.Toisesta Matista en tiedä.
3. marraskuu 2009 kello 21:36 Tiina Elovaara sanoi...
Kiitokset onnitteluista :)
25. heinäkuu 2009 kello 11:38 Altti Väinö Nieminen sanoi...
Kiitos 1949 kommentistasi. Olen lueskellut myöskin Sinun kirjoituksiasi ja laatutavarra tuppaa olemaan.
Minua Valkeakoskilaisena kiinnostaa tällä hetkellä eniten tämä Tampereen- ja Valkeakoskenseudun tekopohjavesihanke, eli TAVASE, joten mietiskelen sitä ja pistän juttua siitä lähitulevaisuudessa.
Hyvää viikonloppua kaikille palstalaisille toivottelee.
vaari vlk.
 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot