Veera
Jaa

Jäsenen Veera ystävät

  • teuvomast
 

Esittelysivu: Veera

Uusimmat tapahtumat

Veera kommentoi blogikirjoitusta 'Koiratarina sadan vuoden takaa'
"Vuosituhannen vaihteessa on Tammi ottanut painoksen jostakin Grimmin satujen kokoelmasta. Aika reipasta toimintaahan niissä oli, mutta niin oli venäläisissä kansansaduissakin, joista 1970-luvulla toimitettiin hienosti kuvitettuja…"
Kesä 6
Kalle kommentoi blogikirjoitusta 'Koiratarina sadan vuoden takaa'
"Onhan näitä "koiratarinoita" kirjoitettu vuosikymmenin. Esimerkki; Jack London, Kazan-susikoira. London kertoo rekikoirista, oleskeli Alaskassa (Klondikessa) vain huhtikuusta-elokuuhun, etevä kirjailija, joka sai lukijan…"
Kesä 6
Veera kommentoi blogikirjoitusta 'Uudistin profiilikuvaani.'
"Taitava piirtäjä, ja jos osaa tehdä vielä näköistäkin niin aina parempi. Muutamissa maissa on laadukkaampi kuvataiteen opetus kuin Suomessa. Jos haluaa oikeasti oppia piirtämään, niin kannattaa…"
Touko 23
Veera kommentoi blogikirjoitusta 'Oppilaat ilman opettajaa kouluissa?'
"Voi voi. Meillä oli aikanaan opettaja, joka ihan omasta halustaan keksi itselleen menoja työpäiväksi. Kerran hän oli mm. uimakilpailuissa tuomarina ja luokka oli omin nokin sillä aikaa ja meno sen mukaista. Oli…"
Touko 20
Kalle kommentoi blogikirjoitusta 'Viisut on taas viisuiltu'
"Varsin kannatettava kommentti Pentiltä."
Touko 15
Pentti Tuominen kommentoi blogikirjoitusta 'Viisut on taas viisuiltu'
"Eipä tullut katseltua, eikä edes kuunneltua, joten aika jäävi olen arvostelemaan. Lopputuloksen luin kyllä lehdestä, sanon meteliä tyhjästä. Olisikohan syytä pitää muutaman vuoden tauko…"
Touko 14
Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'Viisut on taas viisuiltu'
"Ahvenanmaalaisten olis syytä alkaa pärjäämään ilman apujamme."
Touko 14
Veera kommentoi blogikirjoitusta 'Uskokaa jo.'
"Ahdin kirjoituksessa on perää. Poliitikot ovat työpaikkojen luomisen sijasta monesti olleet niitä viemässä, nimittävät niitä säästöiksi ja ja sitten ihmettelevät, kun…"
Touko 13
Veera kommentoi blogikirjoitusta 'Koiran muisti'
"Eläimillä on tosiaan vaikuttava muisti. Koirat tunnistavat kaverinsa vaikka kuinka pitkän tauon jälkeen. Vanhempi polvi on tarjoillut myös ällistyttäviä tarinoita hevosten muistista, kuinka ne ovat vuosien…"
Touko 13
Veera kommentoi blogikirjoitusta 'Fundeeraaja Turuust on poissa'
"Kai presidentin valtaoikeuksien vähentäminen juontui siitä, ettei haluttaisi maan ajautuvan samaan jamaan kuin Kekkosen valtakauden loppupuolella. Siinä oli toisaalta joissakin piireissä silmitöntä…"
Touko 13
Veera kommentoi blogikirjoitusta 'Mielipiteet, periaatteet...perustelut dokumentein.'
"Sama täällä, ei jäsenkirjoja. Laskin, että olen eri vaaleissa vuosien saatossa äänestänyt ainakin kahdeksan eri ryhmittymän/puolueen ehdokasta. Kun pysyy ulkopuolella, on vapaus tehdä näin…"
Touko 11
Veera kommentoi blogikirjoitusta 'Opintotuet osakkeisiin – ihmettelee, miksei Kela maksa avopuolisolle toimeentulotukea'
"Orwell ja Kari, jotka olette sitä mieltä, että osakesalkkupojan ei tarvitse elättää tyttöystäväänsä, joka asuu hänen kanssaan samassa taloudessa, muttei ole pojan alivuokralainen, mille…"
Touko 11
Timo Lennart kommentoi blogikirjoitusta 'Etusivun uutinen'
"Unkarissa näköjään ei voi käydä edes ehtoollisella, jos aikoo ajaa."
Touko 3
Kalle kommentoi blogikirjoitusta 'Etusivun uutinen'
"Näin se Timo näyttäisi olevan. Se tuo promillemäärä ja xxmg/uloshengitetty litra (tarkkuusalkometri) menee näköjään monellakin ohi ymmärryksen; lehtimiehet ml, uutisraporteissaan."
Touko 3
Timo Lennart kommentoi blogikirjoitusta 'Etusivun uutinen'
"Näköjään briteissä aika korkea. Tuossahan 100 -kiloinen mies voi juoda jo six packin, ennen rattiin tarttumista."
Touko 3
Kalle kommentoi blogikirjoitusta 'Etusivun uutinen'
"Tuosta näkee koko Euroopan promillerajat."
Touko 3

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Veera
Minä vuonna olet syntynyt?
1973

Ryhmätyöhönkö tässä joutuu

Olisi pitänyt tarkemmin tutustua Jyväskylän museologian seminaarin ohjelmaan ennen ilmoittautumista. Kaksipäiväisen seminaarin ensimmäiselle päivälle eli huomiselle torstaille on merkitty nimittäin yhdeksi ohjelmanumeroksi ryhmätyö. Saapa nähdä, mihin tässä joutuu vai joutuuko mihinkään.

Aiemmin muiden toimialojen kokoontumisissa, joissa olen ollut "ryhmätyöt" tai "workshopit" ovat tavallisimmin olleet sen tapaisia, että sakki jaetaan ryhmiin, jotka koostuvat joko toisensa entuudestaan tuntevista tiiviistä kaveriporukoista ja loput, jotka eivät tunne toisiaan hakeutuvat itse tai jonkun seremoniamestarin patistamina sattumanvaraisesti kokoonpantuihin ryhmiin. Ryhmät keskustelevat keskenään annetuista kysymyksistä ja joku kirjoittaa joitakin lausahduksia ylös. Sitten ryhmästä joku pakotetaan esittämään kirjatut asiat "ryhmätöiden purkamisessa" toisille ryhmille. Sen jälkeen elämä yleensä jatkuu entisellään.

Entä jos huomenna kaikki on toisin? Mullistuuko maailma, kun museologit pääsevät vauhtiin ryhmätöidensä kanssa? Etukäteen itselle ei kyllä tule mieleen yhtään ajatusta, joka liittyisi museoetiikkaan. Ei siis ainakaan mitään fiksua ajatusta, jolla valaisisin maailman. No, toivotaan, että siellä on joku henkevämpi ihminen paikalla tai ehkäpä useampikin.

Jäsenen blogi

Koiratarina sadan vuoden takaa

(5. kesäkuu 2017 at 22:05) — 2 kommenttia

A. E. Ingman: Suursalon Halli, 1917 (myöhempi järjestysnumeroltaan määrittelemätön painos, Karisto 1972, 95 s.)

Alfred Emil Ingman 1860-1917 ansaitsisi huomiota itsenäisyyden juhlavuonna, koska hänen kuolemastaan tulee kuluneeksi sata vuotta, samoin kuin hänen teoksensa Suursalon Halli ilmestymisestä. Ingmanin kirjailijanura jäi lyhyeksi. Hän oli työskennellyt sotilas- ja vankilapappina ja julkaisi ensimmäisen kaunokirjallisen teoksensa Rimpisuon usvapatsas vasta kypsässä iässä…

Jatkuu...

Kultakoristein

(4. kesäkuu 2017 at 17:15) — 0 kommenttia

Puolutusvoimain lippujuhla ja helluntai osuivat nyt somasti samalle päivälle. Radion selostus valtakunnallisesta paraatista oli selvästi tasokkaampi kuin telkkarin. Ja saman valtiollisen media-alan toimijoista on kuitenkin kysymys.

Ylennyksiä sateli sinne tänne ja mitalejakin jaettiin vaunulasteittain ympäri maata. Pari tuttuakin nimeä oli joukossa.

Joskus nämä palkitsemistilaisuudet eivät mene ihan putkeen. Ilmavoimissa sattui kerran, että herra sotaherra, jonka piti luetella…

Jatkuu...

Suomelle hopeaa ilmailu-5-ottelussa kiperän suunnistuksen jälkeen

(23. toukokuu 2017 at 21:19) — 0 kommenttia

Ilmailu-5-ottelun PM-kilpailut, 22.5.2017, Trondheim, esteragta ja suunnistus.

Ilmailu-5-ottelussa päätöspäivä ei valjennut, vaan näyttätyi sateisena, harmaana ja kylmänä. Oikein perinteinen esteratakeli. Ensimmisenä pivänä, kun oli sisälajeja oli aurinkoista ja ihanaa. Toisenakin päivänä oli sisälajeja, mutta oli pilvistä ja miekkailun aikana sade oli alkanut.

Luontoäiti se vain oli aloittanut suunnistusmaaston kastelemisen pohjoiseksi sademetsäksi jo edellispäivän, jotta…

Jatkuu...

Suomi sai kaksoisvoiton miekkailussa

(23. toukokuu 2017 at 01:12) — 0 kommenttia

Ilmailu-5-ottelun PM-kisat 21.2.2017 Trondheim, kalpamiekkailu.

Miekkailu meni Suomen joukkueelta erinomaisesti. Kilpailun sujuvoittamiseksi osanottajat oli jaettu nelihenkisiin joukkueisiin. Kolmen suomalaisen eli Mikko Honkasalon, Matti Pullin ja Johannes Silvennoisen seuraan miekkailussa liittyi Liettuan isosta delegaatiosta Zydrunas Alekna.

Alekna ja suomalaiset tulivat oikein hyvin toimeen keskenään. Meikäläiset lyhensivät meille hiukan vaikean etunimen ytimekkäästi,…

Jatkuu...

Kommenttitaulu (3 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

21. huhtikuu 2015 kello 18:46 teuvomast sanoi...

Tervetuloa tepivaarin ystävä porukkaan terv tepivaari 

17. huhtikuu 2015 kello 18:15 teuvomast sanoi...

Tervetulo kukat siitä että myös kirjoitat terv tepivaari 

17. huhtikuu 2015 kello 18:14 teuvomast sanoi...

 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot