Ritva Asula-Myllynen
 • Nainen
 • Tampere
 • Suomi
Jaa

Jäsenen Ritva Asula-Myllynen ystävät

 • JarmoJTuokko
 • Jukka-Pekka Hätälä
 • Rami Suonpää
 • Matti Olkinuora
 • Matti J. Mäkelä
 • Mica Raimi
 • Jani Hyvärinen
 • Mika Pirhonen
 • Juha Kostiainen
 • Jyrki Majanmaa
 • Pentti Olavi Harinen
 • Annihelvikki
 • Marco Roth
 • Leo Lähde
 • Jari Haapaniemi

Jäsenen Ritva Asula-Myllynen ryhmät

RSS

Lataa... Ladataan syötettä

 

Ritva Asula-Myllysen blogi

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Ritva
Minä vuonna olet syntynyt?
1966
Jos sinulla on kotisivu, kerro se tässä!
http://www.ritvaasulamyllynen.fi
Kerro lisää itsestäsi!
Paljasjalkainen tamperelainen. Hallintotieteiden maisteri. Maratoonari. Avantouimari. Kehittämispäällikkö Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymässä: www.tampereenseutu.fi.

Ritva A-M: Ratikan vaikutukset eivät tunne hallinnollisia eivätkä valtiollisia rajoja


http://areena.yle.fi/video/1215508

Eilen tuli TV:stä oheisen linkin takaa löytyvä pätkä, mikä kannattaa katsoa. Se käsittelee juuri samoja asioita, mistä täällä blogeissa kiivaasti puhutaan. Juttu perustuu kokemukseen, ei ennusteisiin ja vaikka on USA:sta ja isommasta kaupungista kuin Tampere, niin lähtökohdat ja vaikutukset ovat globaalisti samoja.

USA vertautuu autoilun kärkimaana hyvin Suomeen: siellä jos missä vain autoilu on ollut liikennemuodoista tärkeää, julkisiin ei ole panostettu aiemmin. Raitiotien ja kävelyalueiden rahoitusmallit ja rakentamisen yksityikohdat kuitenkin tulee katsoa Helsingin ja muun Suomen toteutumista, koska talous- ja insinöörikulttuuri ovat siellä samat kuin Tampereella.

Historia on mielenkiintoinen: ensin lisättiin valtavasti parkkitaloja ja katuja, että ihmiset eivät menisi markettiin, mutta keskusta vain näivettyikin entisestään. Sitten tehtiin kävelypainotteisia alueita; ratikka, lähijuna ja bussiyhteyksiä parannettiin niillä rahoilla, mitä ennen laitettiin autoiluin lisäämiseen ja koko kaupunki lähti nousukiitoon. Pitäkäähän tuoleistanne kiinni..

Jäsenen blogi

Oodi Pirkkalalle

(21. elokuu 2014 at 15:57) — 28 kommenttia

Aki Taponen antoi täyslaidallisen tänään lehdessä Pirkkalalle Tampereen kainalossa. Osin aiheellista, osin aiheetonta. Mutta näin tamperelaisena pitää vähän keventää tunnelmaa :) Saatte varmaan melodiasta kiinni:

Pirkkala bababa baa ba baa

bababa ba ba baa ba baa

baa ba baa ba bababa baa

Pirkkala

bababa baa baa ba baa

baa babaa ba baba ba baaTampere, savuinen, sumuinen kaupunki…

Jatkuu...

Tampereella on tosi vakava siisteysongelma

(7. elokuu 2014 at 09:08) — 23 kommenttia

Roskaaminen alkaa Tampereella viimeistään vappuna ja se jatkuu tapahtumasta toiseen. Tuore esimerkki on 1.-2.8. sinänsä hienosti järjestetystä Blockfestistä Ratinassa. Olin erään urheiluseuran talkoissa siivoamassa aluetta alaikäisten nuorten ja heidän vanhempiensa kanssa.

 

Jätehuollon toimimattomuus yllätti totaalisesti, sillä roskaa kertyi festarialueen ulkopuolella todella paljon. Roskapönttöjä oli liian vähän ja harvassa, ne olivat liian pieniä, vääränlaisia, eikä…

Jatkuu...

Huumeista ei saa viljellä myönteistä kuvaa

(1. heinäkuu 2014 at 15:46) — 11 kommenttia

Kesäkuun alussa nousi taas otsikoihin, että tietyt poliitikot haluavat laillistaa huumeiden käytön Suomessa. Heidän mielestään rikoslaissa huumausaineiksi määriteltyjen laittomien päihteiden käytöstä ja hallussapidosta omaan käyttöön ei pidä rangaista. Samaan hengenvetoon he haluavat kohdentaa lisää resursseja kuntoutukseen. Tämä on vastuutonta politiikan tekoa, mistä nuorten kanssa työskentelevät, vanhemmat ja poliisi eivät varmaan kiittele! Ensin lisätään ongelmaa ja sitten pyydetään rahaa…

Jatkuu...

Haluatko tukea lähiliikuntapaikan säilymistä Lielahdessa?

(12. kesäkuu 2014 at 16:30) — 3 kommenttia

Tampereella Lielahden ja sen ympäristöalueiden yhtenä merkittävimmistä lähiliikuntaharrastus- ja kulttuurikeskuksista on toiminut Rientola. Sen monipuolisia palveluita (mm. salibandya, joogaa, lentopalloa, tanssia, shakkia ja savitöitä) ja tiloja on käyttänyt yli 1 000 ihmistä ja useita jäsenseuroja viikoittain.…

Jatkuu...

Ratikasta hyvää lausuttavaksi asti

(5. kesäkuu 2014 at 15:28) — 21 kommenttia

Tampereen ratikasta tuli lausuntoja vajaat 50 ja niistä puoltavia yli 40. Kaupunginhallitus käsitteli ne 2.6. ja päätti jatkaa yleissuunnitelmasta kehitysvaiheeseen, missä ratkaistaan toteutus- ja rahoitusmallit.

 

Yleissuunnitelman johtopäätöksinä oli pitkä rivi ratikan etuja mm. talouteen, maankäyttöön, kiinteistöjen arvoon, liikkumiseen, viihtyisyyteen, elinkeinoelämään ja imagoon. Tällaista arviointia ja lausuntorumbaa soisi tehtävän kaikkien investointihankkeiden kohdalla.…

Jatkuu...

Kommenttitaulu (7 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

27. helmikuuta 2013 kello 23:36 K.Tuomari sanoi...

Mitä Ritvalle kuuluu,vieläkö aikasi riittää maratooneihin,ei tietenkään talviaikaan,mutta kevät on aivan nurkan takana,hyviä vointeja.   K.T.

26. tammikuu 2013 kello 16:34 Kari Jaakko Juhani Nojonen sanoi...

 

Onko Matti Pitkoon uskomista,että Satu Hassi olisi jotenkin sopiva ehdokas.Hänen

valintansa olisi skandaali työtä perinteisesti kunnioittavan Tampereelle katastrofi.

Kari Nojonen

 

21. marraskuu 2011 kello 10:48 teuvomast sanoi...

Kyllä nuot karkoittimet toimii hyvin ne voi olla kaiken aikaa päällä eivät tule myyrät ja hiiret mökkiin sisälle

Sieillä  ei sitten voi olla samassa tilassa marsuja eikä näitä muitakaan tuon luokan eläimiä muuten toimii terv tepivaari

14. lokakuu 2011 kello 14:53 JarmoJTuokko sanoi...

No, ei sillä kovin suurta merkitystä ole... kirjoitellaan!

13. lokakuu 2011 kello 13:24 JarmoJTuokko sanoi...

Omilla kotisivuiltasi: "...kirjoitellaan, soitellaan ja tapaillaan!"

Hauskuus oli olevinaan siinä kun ihmisillä on taipumus erotessaan tokaista "soitellaan" tarkoittamalla sillä yhtään mitään. Myönnän, että sinun oli vaikea keksiä yhteyttä sen verran kaukaa haettuja assosiaatiot olivat. 

Kiva kun vastasit.

12. lokakuu 2011 kello 16:14 JarmoJTuokko sanoi...
Soitellaan.
11. lokakuu 2009 kello 18:40 Ihmetteleva sanoi...
Näyttäydyit hieman tuossa PAKKOruotsissa, elkö voi otta koko askelta ja liittyä Pakkoruosi pois koulusta ryhmän jäseneksi, eikö se voisi piankin olla "sulka hatussa"
 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot