Risto Pellervo Airikkala
  • Mies
Jaa
 

Esittelysivu: Risto Pellervo Airikkala

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Risto
Minä vuonna olet syntynyt?
1953

Jäsenen blogi

Indeksiehdon kielto takaisin

(16. lokakuu 2014 at 14:30) — 0 kommenttiaIndeksisidonnaisuuden kieltäminen osaksi talouspolitiikkaa

Sopimusten indeksisidonnaisuudet oli kiellettyjä useiden määräaikaisten lakien avulla vuodesta 1968 lukien aina vuoden 2012 loppuun asti. Tällä pyrittiin hillitsemään ja torjumaan tuolloin vahingollisena pidettyä liian suurta ja itseään ruokkivaa inflaatiota.

Sopimusten indeksisidonnaisuus sallittiin jälleen kun inflaatio laski ja EU:n tuoma rahanarvon vakaus teki tämän lain tarpeettomaksi. Tällä hetkellä…

Jatkuu...

Pisara meressä

(16. toukokuu 2014 at 10:49) — 1 kommentti

Pisara rataa ajetaan taas kuin käärmettä pyssyyn. Miljardiluokan hankkeella ei järkeenkäypiä perusteluita lainkaan. Ainoa peruste, mikä on esitetty, on päärautatieaseman ratapihan kapeus ja ahtaus ja varmemmaksi vakuudeksi tätä ahtautta on vain lisätty rakentamalla toimistotaloja (joita Hgissä jo tyhjillään) aivan radan varteen niin, ettei uusia raiteita ainakaan enää voida rakentaa. Samaa ahtautta on tietoisesti lisätty myös Pasilassa purkamalla jo olemassa ollutta ratapihaa.

Kun…

Jatkuu...

Metropoli-huumaa

(17. joulukuu 2013 at 09:04) — 1 kommentti

 

Hallituksen linjaukset metropolialueen kehittämisestä muun Suomen kustannuksella ovat perusteiltaan käsittämättömät ja epäloogiset.

Ensin väite siitä, että olisi jotenkin epäoikeudenmukiasta, että verotulot menevät naapurikuntiin/kehyskuntiin, vaikka ne oikeastaan kuuluisivat siihen kuntaan, missä työpaikkakin on. Kysyn miten niin ?

Eikö juuri naapurikunta verotettavan  henkilön asumisen perusteella ole velvoitettu hoitamaan niin lasten koulutuksen, liikuntapaikat,…

Jatkuu...

Perinnässä ei periaatteita

(17. lokakuu 2012 at 10:02) — 3 kommenttia

Perinnässä ei periaatteita kunnioiteta

Sopimusoikeudellisen lojaliteettiperiaatteen peruslähtökohtana on ajatus siitä, että sopimusosapuolet ovat velvollisia ottamaan huomioon myös vastapuolen edut ja oikeudet eikä sopimuskumppani enää voi yksipuolisesti ajaa omia etujaan toisen osapuolen vahingoksi tai tämän kustannuksella. Kyse on moraalisäännöstä, joka korostaa osapuolten välillä vallitsevaa luottamussuhdetta ja avoimuutta.

Sopimus ei kummankaan osapuolen osalta saa…

Jatkuu...

Kommenttitaulu (1 kommentti)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

26. tammikuu 2010 kello 10:12 Risto Pellervo Airikkala sanoi...
tell more
 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot