Riitta Mustonen
  • Nainen
Jaa

Jäsenen Riitta Mustonen ystävät

  • Jyse
  • Heikki Sakari Nurmi

Jäsenen Riitta Mustonen ryhmät

 

Esittelysivu: Riitta Mustonen

Uusimmat tapahtumat

Heikki Sakari Nurmi jätti kommentin: Riitta Mustonen
"Näinkö aukeavat portit? Puoluejohtaja  Jyrki Kataista haastatteli Hjallis  12.4.12  TV 3:n  ohjelmassa. Hjallis pyysi  Kataista nopeasti mainitsemaan 4 tärkeänä pitämäänsä …"
Huhti 14, 2012
JarmoJTuokko vastasi jäsenen Riitta Mustonen keskusteluun Pakkoruotsittajien vaalikytkökset ja jääviydet ryhmässä Pakkoruotsi pois kouluista!
Loka 3, 2011
Marja Leena Lempinen vastasi jäsenen Riitta Mustonen keskusteluun Pakkoruotsittajien vaalikytkökset ja jääviydet ryhmässä Pakkoruotsi pois kouluista!
"Suomi on täydellinen hölmöläisten maa. Kyllä ovat kaikki Svenska Nu -hankkeessa mukana olevat jäävejä puuttumaan mihinkään kielenopetusta koskevaan. Saa nähdä, herääkö kansa…"
Joulu 13, 2010
Jyse vastasi jäsenen Riitta Mustonen keskusteluun Pakkoruotsittajien vaalikytkökset ja jääviydet ryhmässä Pakkoruotsi pois kouluista!
"Mistähän löytyisi se toimittaja, joka penkoisi tuota asiaa. RKP ja SvenskaNu päättää koulupolitiikasta. Esim. elokuvasäätiö meni Dolivolle, kun Wallin pääsi nimittämään.…"
Joulu 13, 2010
Riitta Mustonen vastasi jäsenen A.I. keskusteluun Tätä pitää toistaa: ryhmässä Pakkoruotsi pois kouluista!
"Kyllä me suomalaiset ollaan ihan liian kilttiä kansaa. Tälle kiltteydelle on pantava piste, ei voi määrättömiin asti olla kynnysmattona. Jos me emme itse nouse ylös, niin ei meitä kukaan muukaan nosta.…"
Marras 10, 2010
Herbert Lechner vastasi jäsenen Riitta Mustonen keskusteluun Pakkoruotsittajien vaalikytkökset ja jääviydet ryhmässä Pakkoruotsi pois kouluista!
"Olet kyllä täysin oikeassa, 110 prosenttisesti, suomalaisten selkänahasta. Ja vieläkin tapahtuu niin ja se johtuu siitä, että meillä on joitakin saamattomia ja hännysteleviä suomenkielisiä edustajia…"
Marras 9, 2010
FairPlay vastasi jäsenen Riitta Mustonen keskusteluun Pakkoruotsittajien vaalikytkökset ja jääviydet ryhmässä Pakkoruotsi pois kouluista!
"Tässä on vain se ongelma, että RKP omistaa nuo fondit joista rahaa riittää, miljoonia. Vanhanen ym. kuppasivat yhteiskunnalta suoraan taikka välillisesti. RKP:n fondien rahat ovat alunperin tulleet, mistäpä…"
Marras 9, 2010
Herbert Lechner vastasi jäsenen Riitta Mustonen keskusteluun Pakkoruotsittajien vaalikytkökset ja jääviydet ryhmässä Pakkoruotsi pois kouluista!
"Tässä oli hyviä mielipiteitä. Itse haluan - ja katson asian loogisesti - englannin pakolliseksi. Kaikkialla Euroopassa - ja maailmalla yleensä - englantia luetaan pakollisena kielenä. Erään kaverin tytär…"
Marras 9, 2010
metsäkeiju vastasi jäsenen Riitta Mustonen keskusteluun Pakkoruotsittajien vaalikytkökset ja jääviydet ryhmässä Pakkoruotsi pois kouluista!
"Luonnollisesti tavoitteena on valinnanvapaus kielivalinnoissa. Aika laajalti lienee kannatusta saanut ehdotus: suomi + kaksi valinnaista kieltä. Ja kaksi valinnaista kieltä voisivat olla mitä kieliä tahansa. Mielenkiintoinen…"
Syys 29, 2010
Riitta Mustonen vastasi jäsenen Riitta Mustonen keskusteluun Pakkoruotsittajien vaalikytkökset ja jääviydet ryhmässä Pakkoruotsi pois kouluista!
"Ja tuosta pakon korvaamisesta toisella: se on ihan manipulointia kaikki. Mitään pakkoa ei pidä olla, vain lista kielistä joita voi valita. Suomea on tietysti pakko osata kun suomesta tulee aikanaan ainut virallinen kieli."
Syys 29, 2010
Riitta Mustonen vastasi jäsenen Riitta Mustonen keskusteluun Pakkoruotsittajien vaalikytkökset ja jääviydet ryhmässä Pakkoruotsi pois kouluista!
"Totta. Allekirjoittanutkin on ruvennut vanhoilla päivillään lukemaan oikeustiedettä avoimessa yliopistossa. Luennoitsija on ihan eri kaupungissa kuin me opiskelijat. Ja hyvin toimii, eikä luennolla voi nukkua kun…"
Syys 29, 2010
Marja Leena Lempinen vastasi jäsenen Riitta Mustonen keskusteluun Pakkoruotsittajien vaalikytkökset ja jääviydet ryhmässä Pakkoruotsi pois kouluista!
"Näyttää olevan tarkoitus säikäyttää pakkoruotsin vastustajia. Ei kai kukaan halua muuta kuin pakkoruotsin tilalle vapaasti valittava kieli. On järjen köyhyyttä, jollei pysty ajattelemaan, että…"
Syys 29, 2010
Riitta Mustonen vastasi jäsenen Riitta Mustonen keskusteluun Pakkoruotsittajien vaalikytkökset ja jääviydet ryhmässä Pakkoruotsi pois kouluista!
"Toinen juttu mikä potuttaa on se, että YLE lähti niin hanakasti mukaan tähän vastakkainasetteluun pakkoruotsi vai pakkovenäjä. Tottakai kukaan ei halua pakkovenäjää, sehän on selvä, mutta…"
Syys 29, 2010
metsäkeiju vastasi jäsenen Riitta Mustonen keskusteluun Pakkoruotsittajien vaalikytkökset ja jääviydet ryhmässä Pakkoruotsi pois kouluista!
"Tuntijakotyöryhmän puheenjohtajan, Lankisen, jääviys pitäisi ottaa suurennuslasin kanssa tarkastelunkohteeksi!"
Syys 29, 2010
A.I. vastasi jäsenen Riitta Mustonen keskusteluun Pakkoruotsittajien vaalikytkökset ja jääviydet ryhmässä Pakkoruotsi pois kouluista!
"Tosiaan, Matti Vanhasta on nyt vainottu, ehkä syystäkin, mutta huomiosi on jotakin tavatonta. Pukki vartioi kaalimaata. Suomi on erään tutkimuksen mukaan muka vähiten korrutoitunut maa. Ruotsalainen tutkimus."
Syys 29, 2010
Riitta Mustonen lisäsi keskustelun ryhmään Pakkoruotsi pois kouluista!
Pikkukuva

Pakkoruotsittajien vaalikytkökset ja jääviydet

Tässä sitä olisi työsarkaa tutkivalle journalismille. Näihin verrattuna Vanhasten ja kumppanien vaalirahasotkut on vielä pientä! Ja ne jääviydet, niissäkin olisi varmasti sanomista. Onko OPH:n johtaja Lankinen virkamiehenä jäävi tekemään päätöksiä ruotsinkielenopetuksesta ollessaan jäsenenä Svenska Nu-hankkeessa? Tässä se vasta kunnon lahjusskandaali muhii!
Syys 29, 2010

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Riitta Mustonen
Minä vuonna olet syntynyt?
1958
Kerro lisää itsestäsi!
Olen venäjän ja englannin tulkki ja kääntäjä. Venäjä tuo leivän pöytään, muut kielet tarpeen lähinnä ulkomailla.

Jäsenen blogi

Mitä kulttuuriministeri Wallin mahtaa tarkoittaa?

(3. marraskuu 2009 at 23:21) — 12 kommenttia

Kultuuriministeri Stefan Wallin kirjoitti blogissaan 25.10.09:

"Netti pursuaa erilaisia törkypalstoja sisältäen kielikiihkoilua ja muuta pilkkaa sekä Helsingin Sanomia vastaan, joka pettää suomalaiset kuten Juudas, mutta myös meitä suomenruotsalaisia kohtaan. Kuten aina nettikeskustelut, jotka aivan liian usein muuttuvat psykiatrisen avohoidon epätoivoisiksi ilmaisukanaviksi, kannattaisi tälläkin kertaa ottaa kiihkoilu olankohautuksella. "On todella ala-arvoista… Jatkuu...

Kommenttitaulu (3 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

14. huhtikuu 2012 kello 07:38 Heikki Sakari Nurmi sanoi...

Näinkö aukeavat portit?

Puoluejohtaja  Jyrki Kataista haastatteli Hjallis  12.4.12  TV 3:n  ohjelmassa. Hjallis pyysi  Kataista nopeasti mainitsemaan 4 tärkeänä pitämäänsä  asiaa, jotka tulivakin kuin pyssyn suusta. Jyrki Katainen on selväsanainen mies, jonka puhetta kuuntelee mielikseen.  Kataisen  ensimmäiseksi mainitsema tärkeä asia koski ruotsinkielistä vähemmistöämme.   Katainen toivoi tulevaisuudessakin heidän säilyvän Suomessa. Kolme muutakin oli aivan hyviä aiheita. Samalla muistuivat mieleen parin vuoden takaiset äänestykset "pakkoruotsista" Kokoomuksen puoluekokouksessa.  Niistähän sai silloin lukea lehtien palstoilta. Kataisen haastattelu ei  millään kriteerillä mahdu Wallinin 25.10 mainitsemien joukkoon.

30. joulukuu 2010 kello 12:22 Jyse sanoi...
Se on valitettavaa, että suuret massa lukee Hesari ja se vaikuttaa heidän ajatuksiin. Tarpeeksi monta kertaa, kun toistetaan, että "korppi on valkea", niin se alkaa muuttua valkeaksi.
30. joulukuu 2010 kello 12:19 Jyse sanoi...
Olipa heppoinen yritys puolustella pakkoruotsia Hesarin pääkirjoituksessa 30.12.10 Antti Blåfieldt. Siis sitä samaa vanhaa jaaritusta pohjolan perheestä ja kaupasta.

"Ruotsin kielen taito ja sen avulla saatava yhteys pohjoismaisiin työ- ja muihin markkinoihin voi vielä olla arvaamattoman arvokas asia globalisoituneessa maailmassa, jossa alueiden merkitys kasvaa uudelleen. "


Kyllähän ruotsalaiset ovat tehneet aina kauppaa muidenkin kuin ruotsia puhuvien kanssa. Saksaan myivät sujuvasti rautaa II maailmansodan aikana, nyt tekevät kauppaa kiinalaisten kanssa, englantilaistenkin kanssa varmaan jotain bisnestä menossa, öljyä varmaan tulee arabeilta jne. -- Nordeassa puhutaan englantia.

"Kielet ovat perheitä, ja yksi kieli on portti muihin: esimerkiksi ruotsi on portti toisiin germaanisiin kieliin, kuten yhä tärkeämpään saksaan."

Ei tossa ole mitään järkeä, että jos haluan oppia saksaa niin ensin pitäisi opiskella ruotsia. Jos istuu ruotsin tunnilla, niin silloin ei voi istua saksan tunnilla.

Aika mukavasti tiivistettynä pakkoruotsin älyttömyys tuossa Halla-ahon tekstissä.
Antti Blåfieldt vakuutti kirjoituksellaan, että siellä ei anneta periksi. Muutos ei tapahdu kuin äänestämällä huhtikuussa. -- Virkkusia, Saseja ja Stubbeja (antoi vaalilupauksen, että ruotsinkielen asema säilyy) ei saa vaihtamaan kantaansa. Uudet miehet ja naiset valtaan, se on äänestyksellä hoidettava.
 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot