Newille
  • Mies
  • Suomi
Jaa

Jäsenen Newille ystävät

  • Marja Leena Lempinen
 

Esittelysivu: Newille

Uusimmat tapahtumat

Newille kommentoi blogikirjoitusta 'Pakkoruotsi on pakko'
"”Marjaleena kommentoi_ torstaina Tarkoitatko, että koko Suomen kansa olisi kielellisesti lahjatonta? Entä onko sitten englanti lahjattomien kieli? Minulla niksahti ajatus. Joskus niksahtelee polvi” Suomen kansa on…"
Joulu 16, 2012
Newille kommentoi blogikirjoitusta 'Pakkoruotsi on pakko'
"Lapseni ei mene opiskelemaan pakkoruotsia. Syynä pedagogiset seikat. Hän ei ole kielellisesti lahjakas. Tästä on jo alustavasti sovittu. Näyttää onnistuvan. Ruotsin sijaan lisää englantia. Tähän…"
Joulu 13, 2012
Newille kommentoi blogikirjoitusta 'Kaksikielisyys ja ruotsin kieli'
"Mikä on se voima, joka saa ministerin toisensa jälkeen toistamaan samaa laulua kaksikielisyyden rikkaudesta. Esim. Katainen ja Virkkunen eivät osaa ruotsia muuta kun opeteltuja fraaseja.Gustafsson opetusministerin alkutaipaleilla…"
Heinä 4, 2012
Newille kommentoi blogikirjoitusta 'Pistooleja tarvitaan kotitalouksissa ja niitä pitää säilyttää kodeissa siksi, että ...?'
"Siksi koska myös pistooliammunta on harrastus. Myös olympialaji. Hajautettu sijoitus on parempi, kun keskitelty. Tämä on keskusteluissa jo todettu."
Kesä 25, 2012
Newille kommentoi blogikirjoitusta 'Onko aseen omistusoikeus osa ihmisoikeuksia?'
"Norjassa Behring käytti asetta yksin Utøyan saaren verilöylyssä. Paikalla oli myös poliisi valvomassa turvallisuutta. Jos poliisilla olisi ollut oikeus vapaa-aikana kantaa asetta, monelta kuolonuhrilta olisi…"
Elo 10, 2011
Newille kommentoi blogikirjoitusta 'Onko aseen omistusoikeus osa ihmisoikeuksia?'
"Britannian esimerkki osoittaa, että täysin aseeton yhteiskunta ei toimi. Ihmisillä pitää olla oikeus puolustaa omaisuuttaan ja henkeään. Suomessa syrjäseudulla myös petoja vastaan. Brittien kaltainen…"
Elo 10, 2011
Newille kommentoi blogikirjoitusta 'Ydinvoiman kannattajien ahneutta Suomessa voidaan mitata tositapahtumilla Japanissa'
"Hiukan suhteellisuuden tajua. Japanin katastrofissa kuoli kymmeniä tuhansia. 2 tiettävästi hukkumalla ydinvoimalassa. Montako ihmistä kuolee vuosittain ydinvoimala onnettomuuksissa noin pitkällä…"
Huhti 8, 2011
Newille kommentoi blogikirjoitusta 'Kumarrus Ruotsille, pyllistys itään.'
"Tuntijakouudistus kaatui. Paavo on raivoissaan. Vaalit lähestyy. Kauanko SDP katsoo Paavon ärähdyksiä. Mielenkiinnolla jään seuraamaan. Ärähtely on myös tarttuvaa. Päivi on sen…"
Joulu 18, 2010
Newille kommentoi blogikirjoitusta 'Pakkoruotsi'
"Ylen pakkoruotsi-illan sopuisa kommetti Sampo Terholle oli tämä. http://www.aijaa.com/v.php?i=7124574.jpg"
Joulu 2, 2010
Pentti Olavi Harinen kommentoi blogikirjoitusta 'Kokoomuksen kanta pakkoruotsiin'
"Mitenkähän olisi, jos murteiden mukaan jakautuisi suomi kielellisesti? EN VOI YMMÄRTÄÄ, kuka ja ketkä jaksavat puolustaa pakkoruotsia ja MINKÄ IHMEEN TÄHDEN? Suomihan tämä maa on nimeltään,…"
Kesä 23, 2010
Tomppa kommentoi blogikirjoitusta 'Kokoomuksen kanta pakkoruotsiin'
"Tuossa puoluekokouksen äänestyksessä ei ole mitään ristiriitaisuutta aiempiin päätöksiin nähden ja aloite no 106 äänestettiin erllisenä aloitteena aiempiin nähden.…"
Kesä 23, 2010
Newille kommentoi blogikirjoitusta 'Kokoomuksen kanta pakkoruotsiin'
"Huomattavaa on, että Katainen soitti kesken puoluekokouksen Stefan Wallinille ja kertoi pakkoruotsi äänestyksen tuloksen. RKP:n kokouksessa Kimmo Sasi oli kunniajäsenenä paikalla ja valitteli kokouksen…"
Kesä 23, 2010
metsäkeiju kommentoi blogikirjoitusta 'Kokoomuksen kanta pakkoruotsiin'
"Kokoomuksen puoluekokous selvästi hyväksyi aloitteen numeron 6, jossa haluttiin "pakkoruotsin tilalle vapaasti valittava toinen kieli", eli haluttiin että peruskoulun ja toisen asteen kaksi pakollista kieltä voisi itse…"
Kesä 23, 2010
Jäsenen Newille blogikirjoitus

Kokoomuksen kanta pakkoruotsiin

Kiitos viestistäsi. Ohessa puheenjohtaja Kataisen vastaus kysymykseesi ns. pakkoruotsista.Oikein hyvää kesää.Ystävällisesti,Heikki AuttoKokoomuksen puoluetoimistoJulkisuudessa on käyty osin hämmentävää keskustelua Kokoomuksen puoluekokouksen päätöksistä ja puolueen suhtautumisesta ruotsin kielen asemaan. Keskustelussa on ollut väärinymmärryksiä, valitettavasti osin myös tarkoituksellisia. On jopa väitetty, että olisin irtisanoutunut puoluekokouksen päätöksestä liittyen ruotsin kielen asemaan…Näytä lisää
Kesä 23, 2010
Newille on Aamulehti Blogit -verkoston uusin jäsen. Tervetuloa mukaan!
Kesä 22, 2010

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Newille
Minä vuonna olet syntynyt?
1964
Kerro lisää itsestäsi!
Monipuolisesti harrastava isä.

Kokoomuksen totuus pakkoruotsista

Kiitos viestistäsi. Ohessa puheenjohtaja Kataisen vastaus kysymykseesi ns. pakkoruotsista.
Oikein hyvää kesää.
Ystävällisesti,
Heikki Autto
Kokoomuksen puoluetoimisto

Julkisuudessa on käyty osin hämmentävää keskustelua Kokoomuksen puoluekokouksen päätöksistä ja puolueen suhtautumisesta ruotsin kielen asemaan. Keskustelussa on ollut väärinymmärryksiä, valitettavasti osin myös tarkoituksellisia. On jopa väitetty, että olisin irtisanoutunut puoluekokouksen päätöksestä liittyen ruotsin kielen asemaan Suomessa. Päinvastoin, olen pyrkinyt kunnioittamaan ja tulkitsemaan puoluekokouksen tekemiä päätöksiä mahdollisimman tarkasti.

Kokoomuksen puoluekokouksessa Jyväskylässä käsiteltiin yhteensä neljä ruotsin kielen asemaa koskevaa aloitetta. Kokous ensinnäkin hylkäsi reilusti (äänin 349–214) aloitteen (numero 103), jossa vaadittiin ruotsin kielen perustuslaillisen aseman purkamista. Puoluekokous yhtyi puoluehallituksen perusteluihin, jonka mukaan Suomi on kaksikielinen maa, jonka kansalliskielistä oikeudesta omaan kieleen ja kulttuuriin on säädetty perustuslain 17 §:ssä. Sen mukaisesti Suomen kansalliskielet ovat suomi ja ruotsi.

Kokous myös hylkäsi yksimielisesti Töölön Kansallisseuran aloitteen (numero 104, ruotsin kieli vapaaehtoiseksi oppiaineeksi), jossa vaadittiin ruotsin kielen perustuslaillisen aseman purkamista. Samoin puoluekokous hylkäsi yksimielisesti Pohjanmaan Kokoomusnuorten aloitteen (numero 105), jossa vaadittiin toisen kotimaisen kielen pakollisen opiskelun poistamista. Puoluekokous yhtyi näiden aloitteiden osalta puoluehallituksen perusteluihin, joissa ei katsota aiheelliseksi luopua ruotsin kielen nykyisestä asemasta toisena virallisena kielenä eikä muuttaa toinen kotimainen kieli peruskouluissa valinnaiseksi aineeksi.

Ristiriidassa edellä mainittujen päätösten kanssa puoluekokous hyväksyi erittäin tiukassa äänestyksessä aloitteen (äänin 284 – 281, aloite numero 106, ”Pakkoruotsin tilalle vapaasti valittava toinen kieli”), jossa vaadittiin puoluehallitusta ja kehotettiin ministeriryhmää ja eduskuntaryhmää toimimaan siten, että peruskoulun ja toisen asteen kaksi pakollista kieltä voisi itse valita eri vaihtoehtojen joukosta ja toisen kotimaisen pakollisuus poistetaan.

Kun kokous jo aiemmin oli päättänyt että ruotsin kielen perustuslaillinen asema säilytetään ja toista kotimaista kieltä ei peruskouluissa muuteta valinnaiseksi oppiaineeksi, ovat puoluekokouksen päätökset keskenään ristiriidassa ja edellyttävät tulkintaa. Puoluekokous hylkäsi useammassa aloitteessa ajatuksen ruotsin kielen opiskelun vapaaehtoisuudesta. Siihen liittyvä viittaus oli kielten opiskelun monipuolisuuteen pyrkivässä hyväksytyssä aloitteessa. Tulkitsen siksi puoluekokouksen tahtoa siten, että ruotsin kielen perustuslaillinen asema halutaan turvata ja molempien kotimaisten kielten opetus halutaan turvata osana suomalaista yleissivistystä ja kulttuuria. Samalla on kuitenkin edistettävä mahdollisimman monipuolisten kieliopintojen mahdollisuutta.

Kansainvälistymisen perusta on vahvassa oman kulttuurin tuntemuksessa ja arvotuksessa. Myös ruotsinkielisellä vähemmistöllä on paikkansa suomalaisen kulttuurin kirjossa ja suomalaisessa yhteiskunnassa. Hyvä kielitaito ja sen aktiivinen käyttäminen edistävät kansainvälistymistä. Vieraiden kielten valikoima kouluissa on jatkossakin turvattava ja opetuksen laatuun on kiinnitettävä huomiota. Julkisen vallan on huolehdittava maan suomen- ja ruotsinkielisen väestön sivistyksellisistä ja yhteiskunnallisista tarpeista samanlaisten perusteiden mukaan. Ottaen huomioon perustuslain turvan koskien molempia kansalliskieliä, molempien kotimaisten kielten opiskelu ja osaaminen koko maan kattavasti on perusteltua.

Kokoomuksen puoluejohto on siten sitoutunut ruotsin kielen aseman säilyttämiseen ennallaan. Kokoomuksen jatkaa valinnanvapauden lisäämistä vieraiden kielten opiskelussa.

Jyrki Katainen, Kokoomuksen puheenjohtaja

Jäsenen blogi

Kokoomuksen kanta pakkoruotsiin

(23. kesäkuu 2010 at 00:19) — 4 kommenttia

Kiitos viestistäsi. Ohessa puheenjohtaja Kataisen vastaus kysymykseesi ns. pakkoruotsista.

Oikein hyvää kesää.

Ystävällisesti,

Heikki Autto

Kokoomuksen puoluetoimistoJulkisuudessa on käyty osin hämmentävää keskustelua Kokoomuksen puoluekokouksen päätöksistä ja puolueen suhtautumisesta ruotsin kielen asemaan. Keskustelussa on ollut väärinymmärryksiä, valitettavasti osin myös tarkoituksellisia. On jopa väitetty, että olisin irtisanoutunut puoluekokouksen… Jatkuu...

Kommenttitaulu

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

  • Ei vielä kommentteja!
 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot