Hapan Kaali
  • Mies
Jaa

Jäsenen Hapan Kaali ystävät

  • JarmoJTuokko
  • Kalevi Hartikainen
  • Olavi Salko
  • Väinö Immonen

Jäsenen Hapan Kaali ryhmät

omablogi

Lataa... Ladataan syötettä

 

Esittelysivu: Hapan Kaali

Uusimmat tapahtumat

Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Lillukanvarret kiinnostavat mediaa enemmän, kuin kansakunnan kannalta suuret asiat'
"Jos kerran vaikkapa lehtitalon, mediayhtiön toiminta on bisnestä niin on luonnollista että tehdään sellaisia juttuja joiden myötä lehdet menevät parhaiten kaupaksi."
10 tuntia sitten
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Hieman väriä tänne mustavalkoiseen menoon.'
"Hienoja otoksia Saariselta ja kaivattua väriä ankaraan ja synkkään persu ja pakolaiskeskusteluun. Tässä vähän ankeampia kukkaiskuvia, sopinevat näiden sivujen perusvireeseen. "
14 tuntia sitten
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Elintarvikejäte'
""Miksi leikkeleitä pitää olla pitkä hylly" Se on tämä kilpailu asiakkaista. Kuluttaja mieluusti hakeutuu puotiin jossa valikoima on mahdolisimman monipuolinen. No molemmat ovat syyllisiä, kauppa maksimoi…"
14 tuntia sitten
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Pörssiyhtiöt'
"Jos insinöörien mieltymysten mukaan mentäisiin teollisuudessa niin luulisi tuotekehityksen olevan fokuksessa. Ekonomistien kuvittelisi enemmänkin olevan kiinnostuneita pikavoitoista - toki omistajien painostamina."
14 tuntia sitten
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Onni vaihtelee'
"Vaikka eteenpäin onkin elävän mieli niin hyvä joskus palautella mieliin millaisesta maahanmuutto ja vihanpitohistiriasta itse ponnistanne."
14 tuntia sitten
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Usko loppui minultakin Kepuun ja Sipilään.'
"Ragge: Tekikö Sipilä ison virheen, kun otti Kokoomuksen hallituskaveriksi sen sijaan, että olisi ottanut demarit? On nimittäin tärkeätä pitää mielessä, että demarit ja SAK ovat kuin paita…"
15 tuntia sitten
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Lillukanvarret kiinnostavat mediaa enemmän, kuin kansakunnan kannalta suuret asiat'
"Lillukanvarsina minäkin pidän tätä immoskohua. Mutta ymmärrettävä on mediaakin, kirjoittavat siitä ja sellaista mikä menee kaupaksi kuten Ragge sanoo. Hallitus on pättämätön, se on…"
15 tuntia sitten
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Syyspunelmain'
"Viisaita sanoja. Jotenkin erityisesti pidin lausutusta totuudesta: "Sielullinen suolihuuhtelu korvataan teennäisharrastamalla". Totta ja ikävä havainto, maailmamme ei yksin ole materialisoitumassa arjessa myös…"
perjantai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Mistä porvaristo vaikenee (ja heidän omistamansa valtamedia)? Julkisella velalla pelottelu on propagandaa.'
"Bary: Rahan ahneus pitää siitä huolen, ettei luokkajaottelu koskaan katoa Näin lienee, hassua tässä vaan on se että ymmärtääkseni me kaikki, köyhät ja rikkaat, ovat aika tasapuolisesti…"
perjantai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Kiitos Soini, että säästit meidät haudankaivajien ilotulitukselta.'
"Suo siellä vetelä täällä eli Keskustan ja Kokoomuksen hallituskaverina Perussuomalaiset eikä SDP, kunhan persut pysyvät niin paljon nahoissaa etteivät kaksi muuta ässää aivan hermostu."
perjantai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Pojasta polvi paranee vai...'
"Pekka Vennamosta on vaikea kuvitella että mies laittaisi itsensä täysillä peliin puolueen edun vuoksi. Sellainen aatteeseen sitoutumisen hurmahenki puuttuu hänestä tyystin."
perjantai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Maamme laulut'
"... Pukkilan Jaska se Kauhavalta oli kolomas samanmoinen ..."
torstai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Mistä porvaristo vaikenee (ja heidän omistamansa valtamedia)? Julkisella velalla pelottelu on propagandaa.'
"Kiitokset Barytonille, vastausta epätietoisuuteni tuli kuin apteekin hyllyltä. "Ei vasemmisto & oikeisto akseli mihinkään ole kadonnut, mutta ihmisten tietoisuus asemastaan yhteiskunnassa on…"
torstai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Mistä porvaristo vaikenee (ja heidän omistamansa valtamedia)? Julkisella velalla pelottelu on propagandaa.'
"Paketin kommentti pisti miettimään. Kuka tosiaankin on porvari, mitkä ovat kriteerit että mainitaan porvariksi. Onko kokoomus ja porvarius yksi ja sama vai onko kokoomuksen äänestäjissä ei porvareita. Onko…"
torstai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Kaikki mikä on poissa vihreiltä, se on lottovoitto yhteiskunnan rattaisiin.'
"Arvi ei ole kovin hienotunteinen, käyttää vahvaa kieltä arvioidessaan vihreitä. Raskain mielin, sydämeltäni kun olen vihreä mies, tuon julki että olen kanssaan samaa mieltä.  Sellainen…"
torstai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Suomi on USA:n Siirtomaa.'
"Lienen tosikko mutta en ymmärrä Suomea siirtomaaksi jos ottaa kiinni minkämaalaisen rosmon hyvänsä."
torstai

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Matti Säisä
Minä vuonna olet syntynyt?
1946
Jos sinulla on kotisivu, kerro se tässä!
http://aikani-kuluksi.blogspot.fi/
Kerro lisää itsestäsi!
Olen maalta.

Kun en pidä ristisanatehtävistä enkä sudokuista yritän pitää aivoni liikkeessä kevyellä pohdiskelulla ja kirjaamalla sitten tuotokset ylös.

Vakavasti ei näitä pidä kenenkään ottaa toki samaa mieltä saa ollla.

Jäsenen blogi

Liikenneministeriön sukupuolineutraalisuus

(24. elokuu 2015 at 07:13) — 10 kommenttia

Liikenneministeriö kaavailee liikennemerkeissä esiintyvien ihmishahmojen muuttamista sukupuolineutraaleiksi. Tämä on mielestäni erinomaisen hyvä esimerkki siitä että suhteellisuudentajua on Suomesamme hukassa. Valtion virastoihin on kertynyt kähmäisin perustein suojatyöpaikkoja lihavien vuosien varrella. Kuvitelkaa nyt itse, ilmeisen kallispalkkaiset virkamiehet ja heidän pomonsa oikein työkseen jahkailevat tällaisia lillukanvarsia verovaroillamme! Anna mun kaikki kestää, tieto lisää tuskaa.…

Jatkuu...

Radio PUHE

(10. elokuu 2015 at 21:59) — 6 kommenttia

Tuntuu kyllä mitättömältä aiheelta tämä kun täällä enimmin pyörii keskustelu ja loputon huoli isoissa yhteiskunnallisissa veret seisauttavissa aiheissa mutta kirjoitan nyt kuitenkin kun niin ottaa kovasti päähän, jos vaikka vähän helpottaisi.

Olen radio PUHEeen innokas kuuntelija, ihan enimmin sitä kuuntelen, toki välillä ykkösradiosta mieluisia asiaohjelmia ja klassista musiikkia.

Nyt olen syvästi huolissani kehityksestä radio PUHEeessa, on siellä enenevässä määrin näitä…

Jatkuu...

Kalliit hävittäjät, miksi niitä tarvitaan

(8. heinäkuu 2015 at 21:03) — 23 kommenttia

Yksinkertaisena maalaismiehenä olen ajautunut hieman lapsellisesti myönnän, ihmettelemään miksi meillä pitää olla Hornetit, modernit aseet ja iso armeija. Ja sama juttu kaikilla Euroopan itäreunalla olevilla valtioilla. Suuri osa käytettävissä olevista rahoista menee armeijaan ja sen sotakoneisiin.

Oma subjektiivinen käsitykseni on että ilmiselvästi Venäjän takia varustaudutaan Euroopassa vaikkei sitä aina ääneen sanota. Jos kaikki ympärysmaamme olisivat rauhanomaisia demokratioita…

Jatkuu...

Subjektiivinen päivähoito-oikeus

(10. kesäkuu 2015 at 17:37) — 10 kommenttia

Tämä lapsiasiavaltuutetu on nostanut suuren haloon hallituksen kaavaillessa subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoittamista. Olen ymmärtänyt että tämä olisi yksi niistä säästöistä jotka kansa loputtomissa gallup kyselyissä hyväksyy.

Mutta se miksi itse olen äimän käkenä tai vanhanaikainen uskossani että pikkulapsen paras paikka on kotona äidin jatai isän hoidossa. Nyt tämä viisas valtuutettu asettaa tämän uskomukseni kyseenalaiseksi, että kakaran olisikin parempi olla laitoshoidossa…

Jatkuu...

Eivät ainoastaan säästöt kuohuta kansalaisia

(5. kesäkuu 2015 at 19:36) — 2 kommenttia

Toki tiedän että näillä sivuilla keskitytään enemmän kuolemanvakaviin asioihin, viime aikoina säästöihin, enemmän tai vähemmän oikein kohdistettuihin. Mutta on paljon muutakin mikä kiinnostaa ja kuohuttaakin ihmismieliä. Piruuksissani tämän kirjoitan, vähän etukäteen katuenkin että en pysy "asiassa".

Eilen luin iltapäivälehdestä että muudan suosittu kevyen musiikin laulajatar aikoo lähiaikoina julkistaa suuren luokan uutisen, voisiko ehkä politiikan kielellä sanoa…

Jatkuu...

Kommenttitaulu (2 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

31. elokuu 2011 kello 13:11 JarmoJTuokko sanoi...

Hapansilakat ovat mainettaan parempia... vai pitäisikö sanoa hajuaan parempia. Kalojen hapattamista on aikoinaan harrastettu myös Suomessa mutta sattuneesta syystä tapa on jäänyt unohduksiin. Tunnettu Sursillin (=hapansilakka) suku tuli Suomeen Ruotsin Uumajasta, ehkä Södermanlandista alunperin. Suvun jälkeläisiä on nykyisin kymmeniä tuhansia.

Olen mainittua herkkua maistanut ja voisin herkutella useamminkin, mutta ympäristö syrjii meitä todellisia kulinaristeja. 

Happamuus on parempi kuin liika imelyys.

31. elokuu 2011 kello 11:33 JarmoJTuokko sanoi...

Hapattaminen on hyvä säilöntämenetelmä. Täytyy antaa sinulle tunnustusta siitä, että olet keksinyt oivan keinon pitää aivosolut vireinä. 

Happamin terveisin

 
 
 

© 2015   Perustanut: Aamulehti.

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot