Hapan Kaali
  • Mies
Jaa

Jäsenen Hapan Kaali ystävät

  • JarmoJTuokko
  • Kalevi Hartikainen
  • Olavi Salko
  • Väinö Immonen

Jäsenen Hapan Kaali ryhmät

omablogi

Lataa... Ladataan syötettä

 

Esittelysivu: Hapan Kaali

Uusimmat tapahtumat

Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Pane Mummia kainaloon, ...'
"Helasvuon mummokuva kirvoitti hymyn karuille huulilleni"
sunnuntai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Yleleaks ja Uutisvuoto joustaskohan jo unhohlaan'
"Joutaisi lopettaa Uutisvuoto, ovat ideat vuotaneet kuiviin. Isot miehet yrittävät pää täristen keksiä nokkavia, pikkunäppäriä jutuja, paljon myös syyllistyvät koulupoikamaiseen pissakakka ja…"
sunnuntai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta '"Stubb hoida hommasi"'
"Miljoonien liottajien lisäksi toivovat työttömät ja vähäosaiset jotka huonon verokertymän vuoksi kituuttavat puutteessa."
Maalis 30
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Yle laiminlyö kantasuomalaiset Yle-pakkoveron maksajat jatkuvasti'
"Varmasti muistan. "
Maalis 30
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Haaveratsastajat'
"Pahaa tekee tuo kun vanhemmat haaveilevat lastensa puolesta ja pyrkivät kovin käsin toteuttamaan haavettaan vasten lasten omia toiveita."
Maalis 25
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'MTV3 tänään: Terhi vastaan Goljat'
""emännälle perä leveä," ?? Saattaa tulla virpojalle äkkilähtö tällaisesta toivotuksesta"
Maalis 25
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Mämmiä mamuille - oiva kotoutuskeino'
"Hyvä kirjoitusta Väinöltä, otsikon olisin muotoillut toisin"
Maalis 25
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'MTV3 tänään: Terhi vastaan Goljat'
"Ehkä tuon mainion Enbusken on vähän pakko puhua niinkin kuin palknmaksaja viitoittaa, eli telkkarin katsojakunta."
Maalis 25
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Persut yrittävät vallata osuustoimintaliikkeen(kin) - Nuivaliston taustamotiiveissa pilkahtaa jopa maahanmuutto'
"Maalaisisäntä ajoi kivijalkakauppojen aikakudella Helsinkiin serkkuaan tapaamaan. Serkku sitten kyseli että mihin sai autosi parkkiin. Isäntä vastasi että siihen Kötin kaupan nurkalle jätin."
Maalis 25
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'MTV3 tänään: Terhi vastaan Goljat'
"Missä lie vika vai onko sitä kun pidän Enbuskea jo massasta kohonneena enkä ihan ymmärrä mihin suuntaan hänen pitäisi kehittyä ja jos kehittyisi minkälainen katsoja iloitsisi tämän…"
Maalis 24
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Persut yrittävät vallata osuustoimintaliikkeen(kin) - Nuivaliston taustamotiiveissa pilkahtaa jopa maahanmuutto'
"Paljon tyhjää parran pärinää ja lillukanvarsia, Rönkä tiivisti ja kertoi olennaisen."
Maalis 24
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Persut yrittävät vallata osuustoimintaliikkeen(kin) - Nuivaliston taustamotiiveissa pilkahtaa jopa maahanmuutto'
""Palvelemme suurella sydämellä "  Tällainen tyhjä hölinä ja imelyys saa minunlaiseni karuluoteisen ihmisen kiertämään kaukaa S-liikkeet"
Maalis 24
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Nykyiset ajotaidot ??'
"Minä kun olen kuvitellut että pöntöt maksavat paljon ja sitte että pönttöjen ottamia kuvia käsittelemään tarvitaan paljon ihmisiä. Vähän eri teitäkin taidetaan Kalervon kanssa…"
Maalis 24
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Persut yrittävät vallata osuustoimintaliikkeen(kin) - Nuivaliston taustamotiiveissa pilkahtaa jopa maahanmuutto'
"Ennenvanhaan kun maatalouden piti tulla toimeen omillaan eikä kaikkien jostain syystä täytynyt päästä pelloille juuri samaan aikaan oli koneiden yhteishankinta ihan fiksu homma. Nyt vähittäiskaupan…"
Maalis 24
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Nykyiset ajotaidot ??'
"Ehdotan että käytettäisiin niitä kustannuksia jotka syntyvät pönttökameroista jotka ovat sijoitettu hiljaisille pelto- ja metsätieosuuksille ympäri maata suorille tieosuuksille sellaiseen…"
Maalis 24
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Matti Vanhanen (Kepu) jälleen otsikoissa'
""Kuten hyvin tunnettua Kepu on nyt päävastuussa nostaa Suomi siitä taloudellisesta ahdingosta" Väinö puhuu asiaa, kovin suosittua on laittaa vastuu Kokoomuksen ja Subbin harteille. Surkuhupaisaa on poliittinen…"
Maalis 19

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Matti Säisä
Minä vuonna olet syntynyt?
1946
Jos sinulla on kotisivu, kerro se tässä!
http://aikani-kuluksi.blogspot.fi/
Kerro lisää itsestäsi!
Olen maalta.

Kun en pidä ristisanatehtävistä enkä sudokuista yritän pitää aivoni liikkeessä kevyellä pohdiskelulla ja kirjaamalla sitten tuotokset ylös.

Vakavasti ei näitä pidä kenenkään ottaa toki samaa mieltä saa ollla.

Jäsenen blogi

Maanviljelijän valitus ja EKn monopoli

(9. maaliskuu 2016 at 08:31) — 7 kommenttia

Otsikon kaksi asiaa ovat enemmän tai vähemmän irrallaan toisistaan, pälkähtivätpähän vain mieleeni aamukahvia ryystäessäni. Pohjalaista siinä aamurähmäisin silmin lueskelin. Etusivulla oli tällainen lööppi,

MTK: palkansaajien valitus ylimpuvaa.

Perustelevat otsikon väitettä tilastoilla, että olisivat viljelijöiden tulot tippuneet lyhyessä ajassa 52% ja nyt puhutaan keskituloisen palkansajan tulojen pienenvän vain muutaman satasen vuodessa joka vastaa suunnilleen summaa jonka…

Jatkuu...

Osingot tuottavat yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista

(25. helmikuuta 2016 at 08:53) — 3 kommenttia

Laitan tähän linkin Iltasanomien artikkeliin jossa Pekka Seppänen valottaa osingonjakojen seurauksia.

Hyvää hyvyyttäni tämän laitan koska mediassa olen niin paljon havainnut kirjoittajia joiden elämää katkeroittavat yritysten jakamat osingot. Harhauskoisten elämään varmasti tuo helpostusta kun totuus heille jutun luettuaan valkenee. Senverran tässä paljastan jutun juonta että osingot ovat monella tavalla eduksi kaikille osapuolille. Sinulle, minulle, valtiolle, taiteille ja tieteille…

Jatkuu...

Tolkun ihmisen määritelmä

(7. helmikuuta 2016 at 11:40) — 12 kommenttia

Pressiklubissa (näsä/teko) viisaat ihmiset selittelivät millainen on heidän mielestään tolkun ihminen. Toinen toistaan ihmeellisimpiä ja hienompia monimutkaisia tarinoita, astian makua niissä oli.

Tolkun ihminenhän on yksinkertainen tavallinen, maalaijärjellä ajatteleva jokamies, sellainen joita valtaosa meistä on. Vai oletko erimieltä, jos olet niin anna parempi nääritelmä.

Valittavatko saamelaiset paljon vai kuvittelenko vain

(6. helmikuuta 2016 at 21:42) — 4 kommenttia

Tänään juhlittavan saamelaisten kasallispäivän kunniaksi pohdiskelin tykönäni hetken saamelaisutta.

Kovin paljonhan heitä ei ole, lie 6000 - 7000. Montako lie asuu Lapissa kun on heitä levittäytynyt muuallekin Suomeen.

Tämä nyt on mutu tuntuma mutta sellaisen kuvan olen itselleni saanut että melkein aina kun saamelainen mediassa esiintyy niin hän valittaa ja valittamisella en nyt tarkoita joikhaamista mikä myös asiaan paneutumattomasta saattaa kuulostaa valitukselta. Siis että…

Jatkuu...

Ei pidä murehtia liikaa

(2. helmikuuta 2016 at 08:20) — 4 kommenttia

Näillä sivuilla valtaosa kirjoittajista suree ja pahoittelee jotakin. Raskas huoli ja murhe painaa hartioita siitä että joku asia ei ole oman mielen mukaan. 

Tällaista elämänasennetta saa vanhana katua. Näin ainakin jos on uskomista ISn sivuilta lukemaani Cornellin yliopiston professori Karl Pillemeron tekemää selvitykseen. On kysynyt tuhanneltaviideltäsadalta yli 65 vuotiaalta mikä on tärkein opetus jonka ovat elämänsä aikana oppineet, mitä olivat tehneet väärin.

Ja yllätys…

Jatkuu...

Kommenttitaulu (2 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

31. elokuu 2011 kello 13:11 JarmoJTuokko sanoi...

Hapansilakat ovat mainettaan parempia... vai pitäisikö sanoa hajuaan parempia. Kalojen hapattamista on aikoinaan harrastettu myös Suomessa mutta sattuneesta syystä tapa on jäänyt unohduksiin. Tunnettu Sursillin (=hapansilakka) suku tuli Suomeen Ruotsin Uumajasta, ehkä Södermanlandista alunperin. Suvun jälkeläisiä on nykyisin kymmeniä tuhansia.

Olen mainittua herkkua maistanut ja voisin herkutella useamminkin, mutta ympäristö syrjii meitä todellisia kulinaristeja. 

Happamuus on parempi kuin liika imelyys.

31. elokuu 2011 kello 11:33 JarmoJTuokko sanoi...

Hapattaminen on hyvä säilöntämenetelmä. Täytyy antaa sinulle tunnustusta siitä, että olet keksinyt oivan keinon pitää aivosolut vireinä. 

Happamin terveisin

 
 
 

© 2016   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot