Hapan Kaali
  • Mies
Jaa

Jäsenen Hapan Kaali ystävät

  • JarmoJTuokko
  • Kalevi Hartikainen
  • Olavi Salko
  • Väinö Immonen

Jäsenen Hapan Kaali ryhmät

omablogi

Lataa... Ladataan syötettä

 

Esittelysivu: Hapan Kaali

Uusimmat tapahtumat

Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Laila Kinnunen - unohdettu Olavi Virta ?'
"Tämä nyt ei liity musiikkiin mutta tunnusmerkki myös vanhaksi tulemisesta, ymmärtämättömyyderstä uuteen aikaan. Nämä naisten turvotetut huulet, jotain myrkkyähän niihin kuulemma…"
8 tuntia sitten
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Laila Kinnunen - unohdettu Olavi Virta ?'
"Aihetta liipaten näin vanhempana ihmisenä kummastelen suuren yleisön mieltymysten muuttumista muutamassa vusikymmenessä. Virran ja Kinnusen aikoina arvostettiin hyvää lauluääntä, selkeitä melodioita…"
13 tuntia sitten
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Sipilän hallitus mafian jäljillä - kiristää ja uhkailee'
"Helppoa on tyrmätä esitykset joilla Suomen velkaantuminen saataisiin aisoihin ja teollisuuden kilpailukyky palautettua. Aika fakiiri pitää olla ken keksisi keinot joita ei monin suin moitittaisi ja kaikki olisivat…"
13 tuntia sitten
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Miksi ?'
"En vertaa Arvi, mutta kyllä paljon on ulkomaille meiltäkin lähdetty paremman elämän toivossa, nälkää pakoon tai että henkikulta säilyisi = muutto Neuvostoliittoon"
Heinä 27
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Miksi ?'
"Niin Neuvostoliittoon paenneet kai myös pitäisi mainita"
Heinä 27
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Miksi ?'
""eikä varsinkaan pakenemaan ulkomaille paremman elämän toivossa" Mitenkäs Arvi nämä sadat tuhannet suomalaiset jotka Ruotsiin, Amerikkaan, Canadaan, Ausraliaan ovat paenneet paremman elämän toivossa?"
Heinä 27
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Sipilällä on nyt toivoton tehtävä saada aikaan työreformi'
""Suomen herrat ja porvarit ovat tosi tyhmiä ja niin saatanan ahneita" Niin varmaan ovat, ehkä yhtä tyhmiä ja ahnaita kun valtaosa suomalaisista. Ei silti, minulla mitään sitä vastaan ole että jostain…"
Heinä 26
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Sananvapauden puolustajat tuomitsevat sananvapauden.'
"Sananvapaus on vaikea laji, melkein kai kaikilla meistä on oma käsityksemme mikä on oikein ja mikä väärin. Minun ajatukseni nyt käsittelyssä olevasta tapauksesta on että Immonen olisi saanut…"
Heinä 26
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Me vanhukset olemme lammaskatras.'
"Elelemme suuren itsekkyyden aikoja, työssäkäyvä keskiluokka on vahvin, sanelee arkemme arvot"
Heinä 26
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Uskommeko vielä EU:n kaikkivoipaisuuteen? EU on kauempana tavotteistaan kuin koskaan'
"Mikähän yhteys lie muinaisella Kalmarin unionilla ja päiviemme EUlla?"
Heinä 17
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Ei tule hautajaisia, tulee käppyrät kohoamaan.'
"On nyt paikka että Soinikin ottaa lusikan kauniiseen käteen. Totta on menneet joista Suutari muistuttele, oli oppositiossa ankara Soinin linja."
Heinä 16
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Uskommeko vielä EU:n kaikkivoipaisuuteen? EU on kauempana tavotteistaan kuin koskaan'
"Uskommeko vielä EU:n kaikkivoipaisuuteen? Kaikkivoipaisuus on vahva ja provosoiva sana jolla kirtjoittaja lie pyydystää haukkuja EUlle. Itse uskon että eurooppalaisten sivistyneiden demokratioiden yhdessä tekeminen on…"
Heinä 16
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Molli-Jori: Ainahan on maksettava eikös juu, mitä tässä maailmassa velkaantuu...'
"Tulipa lainamäärään vastaus kuin apteekin hyllyltä, kiitos Mika.  Teksti oli tammikuulta, lienevätkö tuon jälkeen lainoja lyhennelleet, tuskin kai."
Heinä 16
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Kreikka pelastettu, nyt on kotimaan vuoro.'
"Koskahan Suomi saa samaiset miljardit vuosittain? Ei kai ne ilman omaa ponnistelua tule miljoonat. On ensin otettava isot lainat Saksan pankeista, törsättävä rahat ja sitten pakkoraossa ruikutettava."
Heinä 16
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Molli-Jori: Ainahan on maksettava eikös juu, mitä tässä maailmassa velkaantuu...'
"Monella suulla moititaan Saksan pankkeja Kreikan kohdalla. Varmaan on niin ettei savua ilman tulta en minä sitä epäile mutta mukava olisi tietää ihan faktaakin että kuinka paljon on vielä heillä saatavia…"
Heinä 16
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Kreikka pelastettu, nyt on kotimaan vuoro.'
"Arvi puhuu asiaa. Hallitusohjelma on hyvä. Ja jos tosiaan ruvetaan liikaa kuuntelemaan opposition marinoita on tilanne kuin Kataisen toiveiden tynnyri hallituksen aikoihin. Tätäkään en olisi osannut veikata että…"
Heinä 16

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Matti Säisä
Minä vuonna olet syntynyt?
1946
Jos sinulla on kotisivu, kerro se tässä!
http://aikani-kuluksi.blogspot.fi/
Kerro lisää itsestäsi!
Olen maalta.

Kun en pidä ristisanatehtävistä enkä sudokuista yritän pitää aivoni liikkeessä kevyellä pohdiskelulla ja kirjaamalla sitten tuotokset ylös.

Vakavasti ei näitä pidä kenenkään ottaa toki samaa mieltä saa ollla.

Jäsenen blogi

Kalliit hävittäjät, miksi niitä tarvitaan

(8. heinäkuu 2015 at 21:03) — 23 kommenttia

Yksinkertaisena maalaismiehenä olen ajautunut hieman lapsellisesti myönnän, ihmettelemään miksi meillä pitää olla Hornetit, modernit aseet ja iso armeija. Ja sama juttu kaikilla Euroopan itäreunalla olevilla valtioilla. Suuri osa käytettävissä olevista rahoista menee armeijaan ja sen sotakoneisiin.

Oma subjektiivinen käsitykseni on että ilmiselvästi Venäjän takia varustaudutaan Euroopassa vaikkei sitä aina ääneen sanota. Jos kaikki ympärysmaamme olisivat rauhanomaisia demokratioita…

Jatkuu...

Subjektiivinen päivähoito-oikeus

(10. kesäkuu 2015 at 17:37) — 10 kommenttia

Tämä lapsiasiavaltuutetu on nostanut suuren haloon hallituksen kaavaillessa subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoittamista. Olen ymmärtänyt että tämä olisi yksi niistä säästöistä jotka kansa loputtomissa gallup kyselyissä hyväksyy.

Mutta se miksi itse olen äimän käkenä tai vanhanaikainen uskossani että pikkulapsen paras paikka on kotona äidin jatai isän hoidossa. Nyt tämä viisas valtuutettu asettaa tämän uskomukseni kyseenalaiseksi, että kakaran olisikin parempi olla laitoshoidossa…

Jatkuu...

Eivät ainoastaan säästöt kuohuta kansalaisia

(5. kesäkuu 2015 at 19:36) — 2 kommenttia

Toki tiedän että näillä sivuilla keskitytään enemmän kuolemanvakaviin asioihin, viime aikoina säästöihin, enemmän tai vähemmän oikein kohdistettuihin. Mutta on paljon muutakin mikä kiinnostaa ja kuohuttaakin ihmismieliä. Piruuksissani tämän kirjoitan, vähän etukäteen katuenkin että en pysy "asiassa".

Eilen luin iltapäivälehdestä että muudan suosittu kevyen musiikin laulajatar aikoo lähiaikoina julkistaa suuren luokan uutisen, voisiko ehkä politiikan kielellä sanoa…

Jatkuu...

80% suomalaisista idiootteja

(12. toukokuu 2015 at 20:07) — 15 kommenttia

Tämä suorasuinen Wahlroos otti ja väitti että 80% suomalaisista on idiootteja mitä tulee rahan käyttöön.

Tämähän lööpeissä on paljolti lyhennetty muotoon raflaavampaan "80% suomalaisista on idiootteja"

No näin aivan juuri sanoi myös telkussa Kioski ohjelmassa Li Andersson. Toimittaja oli senverran inhottava että tarkensi moititun idioottimaista rahankäyttöämme.

No Li kohautti kapeita olkapäitään toimittajalle jatkoi aiheesta että kyllä nimenomaan juuri kaikkein…

Jatkuu...

Lyödään Kataista kuin vierasta sikaa

(4. huhtikuu 2015 at 10:32) — 6 kommenttia

Jos kirjoituttaa kovasti, sormet syyhyävät mutta ei keksi mitään kirjoitettavaa niin on se ihmiselle turhauttava tilanne, sisäinen palo vaatii luomaan mutta pää on tyhjä.

Näillä sivuilla usein turvaudutaan tällaisen ummen purkamiseen haukkumalla pystyyn Jyrki Katainen. Varmaan monet ovat ne tilanteet joissa kirjoittaja on pakottavan tarpeensa Kataisen avulla keventänyt ja arvellut luoneensa jotain uutta ja ainutkertaista.

Mutta on toisinajattelijoitakin, leukani loksahti…

Jatkuu...

Kommenttitaulu (2 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

31. elokuu 2011 kello 13:11 JarmoJTuokko sanoi...

Hapansilakat ovat mainettaan parempia... vai pitäisikö sanoa hajuaan parempia. Kalojen hapattamista on aikoinaan harrastettu myös Suomessa mutta sattuneesta syystä tapa on jäänyt unohduksiin. Tunnettu Sursillin (=hapansilakka) suku tuli Suomeen Ruotsin Uumajasta, ehkä Södermanlandista alunperin. Suvun jälkeläisiä on nykyisin kymmeniä tuhansia.

Olen mainittua herkkua maistanut ja voisin herkutella useamminkin, mutta ympäristö syrjii meitä todellisia kulinaristeja. 

Happamuus on parempi kuin liika imelyys.

31. elokuu 2011 kello 11:33 JarmoJTuokko sanoi...

Hapattaminen on hyvä säilöntämenetelmä. Täytyy antaa sinulle tunnustusta siitä, että olet keksinyt oivan keinon pitää aivosolut vireinä. 

Happamin terveisin

 
 
 

© 2015   Perustanut: Aamulehti.

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot