Hapan Kaali
  • Mies
Jaa

Jäsenen Hapan Kaali ystävät

  • Kalervo ilmari Pohjola
  • JarmoJTuokko
  • Kalevi Hartikainen
  • Olavi Salko
  • Väinö Immonen

Jäsenen Hapan Kaali ryhmät

omablogi

Lataa... Ladataan syötettä

 

Esittelysivu: Hapan Kaali

Uusimmat tapahtumat

Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Carola Standertskjöld - Kuolleen toiveen maa'
"No mitä lie Kalervo viittauksellaan Olavi Virtaan tarkoittikaan niin suomalaisista kevyemmän musiikin mieslaulajista hän on selkeä suosikkini mitä ihan vaan laulunlahjoihin ja ääneen tulee. Mutta kuulijan…"
eilen
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Carola Standertskjöld - Kuolleen toiveen maa'
""Eipä tuo Olavi Virtakaan myöhempää teknologiaa ilman niin ihmeellinen laulaja ollut." Mistä tässä lauseessa on kysmys"
eilen
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Carola Standertskjöld - Kuolleen toiveen maa'
"Carola lauloi aikana jolloin ihan vaan hyvä laulunääni oli keskiössä. Toisin on nyt, metelöivä orkesteri pitää olla. No ehkä se johtuu siitäkin että aikamme artistien laulunääni…"
eilen
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Suomi tarvitsee oikeistopuolueen'
"Ei kai vallitsevissa oloissa kaivata selkeästi oikealla olevaa puoluetta mutta jos vasemmalla kovasti olevan vihreyden vaikutusvalta kasvaa niin jotainhan sitä on yritettävä että suhteellisuudentaju maamme asioiden hoidossa…"
sunnuntai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Hallituksessa saivat paljon tuhoa aikaan, mutta oppositiossa on mopo karannut pahasti käsistä, kun kansaa kiihotetaan kaduille vastakkainasettelun ja vihan hengessä.'
"al: Mielenosoituksiin osallistuneiden jakauma kertoo, mitä Suomen kansa ja tolkun ihmiset oikeasti ajattelevat. Ilman mielenosoituksiakin kuvittelen tolkun ihmisille olevan selvää kuin pläkki että eivät…"
sunnuntai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Hallituksessa saivat paljon tuhoa aikaan, mutta oppositiossa on mopo karannut pahasti käsistä, kun kansaa kiihotetaan kaduille vastakkainasettelun ja vihan hengessä.'
"No ainakin nämä "suvaitsemattomat" saavat sitä mitä kipeästi kaipaavat eli julkisuutta. Tämä hysteria on myös tuottanut medialle uuden oivan lyömäkirveen, aletaan luokitella politiikkoja…"
sunnuntai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'KUKA ON SYYLLINEN TYÖTTÖMYYTEEN?'
""Kuka on syyllinen työttömyyteen" Viimeisten vuosikymmenten hallitukset ja eduskunta (kaikki puolueet) ja globaalit olosuhteet. AY on ongelma työllisyyden kannalta mutta sillekin vallan ovat suoneet hallitukset ja eduskunta."
lauantai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'KUKA ON SYYLLINEN TYÖTTÖMYYTEEN?'
"Kukako on syyllinen työttömyyteen? Helppo tähän on vastata, meillä on liikaa puolueita ja AYtä ajamaan vain omaa etuaan lalput silmillä, ei jää aikaa eikä halua yhteisen edun…"
perjantai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Laki vihapuhetta vastaan'
"Nyt ajankohtainen vihapuheasia lienee pieni lottovoitto medioille. Lottovoittohan tarkoittaa että saa paljon rahaa. Vihapuheen esilläpito ja tuomitseminen on asia josta maksava yleisö aivan erityisesti pitää. Omaa…"
perjantai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Miksi ovet ei aukene meille, onko "rotumme" syytä tää....'
"Hyvin puhuttu, tämä mustavalkoisuus rasismin kohdalla on kumma juttu. Vähän on maailmassa asioita ja ilmiöitä joista ei löydy sävyjä. Rasismi asia on nostettu tabuksi medioissa,…"
perjantai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Tienaatko vähintään 7.000 kk?'
"En laittaisi ulkomaanmatkailua yksin rikkaiden huviksi, sadat tuhannet tavalliset ihmiset matkustelevat vuosittain aina Thaimaata myöden. Minäkin eläkkeen varassa kitkutteleva säästän että kerran vuodessa…"
torstai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Juri koirani muistolle'
"Oma koira (4 v.) kun on hyvänä kaverina kuvittelen ymmärtäväni Hannua kohdanneen menetyksen.  Lämpimiä muistoja koiraystävästä voi vaalia monella tavalla. Nätti Jussi teetätti aikansa…"
Syys 21
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Jokaisesta suomalaisesta tulisi eläkeikään mennessä miljonääri, jos kaikki lapsilisät sijoitettaisiin osakkeisiin'
"Maailman meno on nyt sellainen että saattaa olla että lapsilisien säästäminen on aiheellista ja kaukaa viisasta, eläketurvaksi."
Syys 20
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Hannu Salama'
"En todella tiedä mitä seuraisi jos Venäjä pahastuisi lännen ilkeyksistä niin paljon että kaasuhanat sulkisi. Arvelen vaan että muutakin kuin vilua asunnoissa, kylmyyttä seuraisi todennäköisesti…"
Syys 20
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Hannu Salama'
""jos Venäjä pistää kaasuhanat kiinni, Puolassa ja Saksassa palellaan." Tämä lienee totta mutta vähemmän spekuloidaan mitä kaikkea muutaa saattaa tapahtua jos Venäjä hanat sulkee.…"
Syys 19
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Orpo: Verot kevenevät kaikille suomalaisille yhtä paljon eli 0,6 rosenttia'
"Sitä kuusta kuuleminen jonka juurella asunto sanoo kansanviisaus. Kommunisti pyrkii ajamaan rahvaan asiaa, vihreä taistelee puhtaan luonnon puolesta, kristillinen hengellisten arvojen jne, että vuoroin vieraissa. 0,6 % korotus pieneen…"
Syys 16

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Matti Säisä
Minä vuonna olet syntynyt?
1946
Jos sinulla on kotisivu, kerro se tässä!
http://aikani-kuluksi.blogspot.fi/
Kerro lisää itsestäsi!
Olen maalta.

Kun en pidä ristisanatehtävistä enkä sudokuista yritän pitää aivoni liikkeessä kevyellä pohdiskelulla ja kirjaamalla sitten tuotokset ylös.

Vakavasti ei näitä pidä kenenkään ottaa toki samaa mieltä saa ollla.

Jäsenen blogi

Tasa-arvoisten kansalaisten määrä kasvussa

(15. syyskuu 2016 at 08:42) — 9 kommenttia

Päivinämme monella suulla väitetään että koko ajan rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Sekin on tyypillistä että asiantilasta huolta kantavat eivät määrittele rikkauden ja köyhyyden rajaa, eli kuka on rikas ja ken köyhä. Myös on että enemmistöstä eli keskituloisista puhutaan kovin vähän.

Aineelliseen rikkauteen ja köyhyyteen suhtaudutaan kokien raha ylivertaiseksi tekijäksi määrittämään voiko ihmispolo olla tyytyväinen saati onnellinen taipaleellaan. Ja tämä se minua ärsyttää että…

Jatkuu...

Massamurhaelokuvat?

(21. elokuu 2016 at 09:36) — 3 kommenttia

Tuossa juuri kaalikeittoa laatiessani kuuntelin sivukorvalla radio PUHEtta. Siellä juteltiin hilpeästi massamurhauselokuvista. On kullemma ihan genre (tulipas hieno sana) tämä ja aivan taidetta hienoine nyansseineen. Useimmin johtoajatuksena tässä lajitypissä kuulemma että teräaseella massamurhataan teini-ikäisiä. 

Jäin pohtiman että onko vikaa minussa vai tuollaisia elokuvia ihailevissa katsojissa. Itse pidän tuota taiteen lajia lähinnä sairaana.

Kun kuitenkin epäilen että…

Jatkuu...

Miksi tykätä jostakin puolueesta

(9. kesäkuu 2016 at 09:10) — 27 kommenttia

Yksinkertaistettu, kansanomainen kuvitelma siitä mitkä ovat ne TODELLISET syyt ja vaikuttimet miksi

ihminen kannattaa jotakin puoluetta, pitää sen sanomaa niin hyvänä että vaaleissa ja gallupeissa antaa äänensä.

Näitähän ei julkisesti ääneen sanota, sisimmässä vain haudotaan. Äänestyskopissa ihminen saa

muiden katseiden ulottumattomissa salaisten sisäisten intohimojensa, paheidensa, ahdasmielisyydensä, suvaitsemattomuutensa ja muiden huonompien luonteenpiirteidensä pohjalta antaa…

Jatkuu...

Maanviljelijän valitus ja EKn monopoli

(9. maaliskuu 2016 at 08:31) — 7 kommenttia

Otsikon kaksi asiaa ovat enemmän tai vähemmän irrallaan toisistaan, pälkähtivätpähän vain mieleeni aamukahvia ryystäessäni. Pohjalaista siinä aamurähmäisin silmin lueskelin. Etusivulla oli tällainen lööppi,

MTK: palkansaajien valitus ylimpuvaa.

Perustelevat otsikon väitettä tilastoilla, että olisivat viljelijöiden tulot tippuneet lyhyessä ajassa 52% ja nyt puhutaan keskituloisen palkansajan tulojen pienenvän vain muutaman satasen vuodessa joka vastaa suunnilleen summaa jonka…

Jatkuu...

Osingot tuottavat yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista

(25. helmikuuta 2016 at 08:53) — 3 kommenttia

Laitan tähän linkin Iltasanomien artikkeliin jossa Pekka Seppänen valottaa osingonjakojen seurauksia.

Hyvää hyvyyttäni tämän laitan koska mediassa olen niin paljon havainnut kirjoittajia joiden elämää katkeroittavat yritysten jakamat osingot. Harhauskoisten elämään varmasti tuo helpostusta kun totuus heille jutun luettuaan valkenee. Senverran tässä paljastan jutun juonta että osingot ovat monella tavalla eduksi kaikille osapuolille. Sinulle, minulle, valtiolle, taiteille ja tieteille…

Jatkuu...

Kommenttitaulu (3 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

3. syyskuu 2016 kello 07:49 Kalervo ilmari Pohjola sanoi...

Kiitoksia vaan; monessa asiassa tunnumme olevan samaa mieltä. Sinun joskus satiiritkin kommenttisi ovat piristäviä.

Samoin voisin kutsua Sinut ystäväkseni.

31. elokuu 2011 kello 13:11 JarmoJTuokko sanoi...

Hapansilakat ovat mainettaan parempia... vai pitäisikö sanoa hajuaan parempia. Kalojen hapattamista on aikoinaan harrastettu myös Suomessa mutta sattuneesta syystä tapa on jäänyt unohduksiin. Tunnettu Sursillin (=hapansilakka) suku tuli Suomeen Ruotsin Uumajasta, ehkä Södermanlandista alunperin. Suvun jälkeläisiä on nykyisin kymmeniä tuhansia.

Olen mainittua herkkua maistanut ja voisin herkutella useamminkin, mutta ympäristö syrjii meitä todellisia kulinaristeja. 

Happamuus on parempi kuin liika imelyys.

31. elokuu 2011 kello 11:33 JarmoJTuokko sanoi...

Hapattaminen on hyvä säilöntämenetelmä. Täytyy antaa sinulle tunnustusta siitä, että olet keksinyt oivan keinon pitää aivosolut vireinä. 

Happamin terveisin

 
 
 

© 2016   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot