Jäsenen Hapan Kaali ystävät

  • JarmoJTuokko
  • Kalevi Hartikainen
  • Olavi Salko
  • Väinö Immonen

Jäsenen Hapan Kaali ryhmät

omablogi

Lataa... Ladataan syötettä

 

Esittelysivu: Hapan Kaali

Uusimmat tapahtumat

Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Maassa "rauha" ja ihmisillä hyvä tahto.'
"Näin Joulun aikaan ei oikein haluaisi lukea tuollaista negatiivisuutta kanssaihmisistä. Onhan tämä ainakin perinneihmisten maailmassa hyvän tahdon aikaa."
4 tuntia sitten
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Joululauhaa'
""Mutta osata olla rakastettu" Tuota jäin pohtimaan. Miten on omalla kohdallani? Voiko sitä oppia rakastettuna olemaan, vai onko kysymys siitä mitä äidinmaidossa saamme. "
eilen
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Laura Räty: Ei eläkekattoa.'
"Mikähän lie ongelmani, aika pientä eläkettä nauttivan, kun en ymmärrä tätä uhoa eläkekatoista. Jos joku olisi asettelemassa kattoa jääkiekkoilijoiden, lääkäreiden, kevyen tai…"
eilen
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Jouluiloa työläisille'
"Jos nyt vain ihan laput silmillä puhutaan työllistämisestä niin ei amatiyhdistys nyt aivan eturivissä ole luomassa edellytyksiä työttömyden torjunnassa. "
eilen
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Hinta-, laatu- ja/tai tuotetaustavertailua'
"Mihin kauppojen liiat rahat menevät: Lidl maksaa työntekijöilleen korkeampaa palkkaa kuin alan työehtosopimus edellyttää, ammattiliitto Pamin lehti (Taloussanomat) kertoo. S-kauppa jakaa bonuksia ja hyvityksiä…"
eilen
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Joulu v 2014 on musta ainakin joillekin'
"On totta tai ainakin tyypillistä että ahneen ihmisen omatunto on heikosti kehittynyt. Myös se on faktaa että jokaisen suomalaisen puolueen kannattajissa on x prosenttia ahneita. Niin ja tuo x on jokaisen puolueen kohdalla sama…"
torstai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Joko sinulla on lämpöpallo?'
" Todettukin jo että saunalyhty ei saunassa pala. Tässä kuva ilomantsilaisen mäkitupalaisen saunasta, tarkkasilmäinen havaitsee oitis ikkunan ulkopuolelle ripustetun öljylampun "
torstai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Upporikasta ja rutiköyhää.'
"Onhan se vähän kuin venäläistä rulettia pelaisi jos Suomessa vaalien lähestyessä on vahvasti jostakin jotakin mieltä. Tulevat voittajat istuvat tukevasti kahdella jakkaralla, parhaiten tämän lienee…"
torstai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Joulu v 2014 on musta ainakin joillekin'
"Varmaan on lapsia joiden joululahjat jäävät vaatimattomiksi mutta ymmärtääkseni paljon enemmän on lapsia jotka saavat lahjoja liikaa. Nurkat jo ennestään täynnä kaikenmaailman…"
torstai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Perussuomalaiset : Autovero pois'
"HSn tuoreen gallupin perusteella saattaisi kuvitella että Stubbista pian päästään ja Kokoomus siirtyy Perussuomalaisten kera laulukuoroon opposition lehtereille. Palataan vakaaseen menoon Kesksustan, SDPn, RKPn johdolla,…"
torstai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Hallinnon keventämistä?'
"Kela on iso laitos, ehkä tarvitaan useampi johtaja. Toisaalta riski kokonaisuuden hallinan vinkkelistä jos reviirit menevät päällekäin ettei tule "mitä useampi kokki sitä huonompi soppa"…"
keskiviikko
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Lapsia'
"Ja sitten on paljon heitä jotka oma hyvinvointi motiivinaan eivät ollenkaan hanki lapsia, eivät edes muodosta parisuhdetta että saavat elellä juuri tarkalleen niinkuin itse haluavat. Monenlaisia ongelmia tuottaa ajallemme…"
keskiviikko
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'ALKOn herrojen palkat'
"Korkealla sikaillaan. SAK, EK, vasen ja oikea, ovat tasan yhtä sikamaisia ja tasan yhtä kaukana ihmisten todellisuudesta."
keskiviikko
PerttiK kommentoi blogikirjoitusta 'ALKOn herrojen palkat'
"Kielipolitiikka on heikko tässä kohtaa. Pitäisin oikeana, ensimmäisenä pätevyytä ja kykyä pystyä osallistumaan ongelmaan."
tiistai
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Perussuomalaiset : Autovero pois'
"Jos autoveroa ei saada nyt heti kokonaan pois niin voisiko ajatella että väliaika kitkuteltaisiin nostamalla autoverotuksen progressiota jyrkästi. Jotakin sellaista tarkoitan että alle 20000 euron autoissa olisi vain nimellinen…"
tiistai
Timo Lennart kommentoi blogikirjoitusta 'ALKOn herrojen palkat'
"Suomi on kumma maa, kun täällä tehdään kielipolitiikkaa vähemmistön mukaan ja alkoholipolitiikkaa vähemmistön mukaan.. Valtaosa  suomalaisista on kohtuukäyttäjiä, jotka silloin…"
tiistai

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Matti Säisä
Minä vuonna olet syntynyt?
1946
Jos sinulla on kotisivu, kerro se tässä!
http://aikani-kuluksi.blogspot.fi/
Kerro lisää itsestäsi!
Olen maalta.

Kun en pidä ristisanatehtävistä enkä sudokuista yritän pitää aivoni liikkeessä kevyellä pohdiskelulla ja kirjaamalla sitten tuotokset ylös.

Vakavasti ei näitä pidä kenenkään ottaa toki samaa mieltä saa ollla.

Jäsenen blogi

ALKOn herrojen palkat

(16. joulukuu 2014 at 10:05) — 4 kommenttia

Kokoomusnuori Susanna Koski kiinnittää huomiota ALKOn ja Veikkauksen johtajien suuriin palkkoihin. Toivoisi niitä vähän nipistettävän. Perustelee että olisi tosin symboolinen ele mutta lievittäisi tuskaa jota pienipakkaiset ja työttömät kokevat, askel kohti oikeudenmukaisuutta.

Sanoo myös että eihän viinan myynti viinanpesoille suomalaisille voi olla niin vaikeaa että siitä suurilla rahoilla pitää johtajia ja firman hallitusta palkita. Niinhän sitä äkkiä ajateltuna luulisi, mutta…

Jatkuu...

Rahan valta ampumahiihdossa

(7. joulukuu 2014 at 20:36) — 14 kommenttia

Kurkistin Iltasanomien ja Iltalehden lööppejä. Molemmissa oli noteerattu Mäkäräisen hieno menestys viikonvaihteen kisoissa.

Itse urheilusuoritus ei kummassakaan lehdessä saanut huomiota vaan kumpikin hehkutti se kuinka paljon Mäkäräinen tienasi viikonloppuna.

Pahana pidän että tähän on tultu, lajissa kuin lajissa, ampumahiihdossakin kilpailijoita rankataan tienestiensä perusteella. 

Sitä vähän jäin kummastelemaan että mikä tässä on kana ja mikä muna. Haluavatko lukijat…

Jatkuu...

Suomalainen potkupallo

(27. marraskuu 2014 at 13:59) — 12 kommenttia

Jalkapallointoilijat eivät pidä kun mielilajiaan kutsutaan potkupalloksi. Mutta potkupallosta on kysymys, iloisesta liikunnasta joka on pikkupoikien ja tyttöjen  mieleen ja hyvä niin. Se on iloista yhdessäoloa ja ruumiinliikuntaa, kerrassaan sopivaa kasvaville nuorille.

Mutta kyllä nimitys potkupallo Suomen miehillekin sopii, sijalla 70 maailman rankingissa potkiskelevat. Maalaisjärkinen johtopäätelmä tästä on että jalkapallo ei yksinkertaisesti sovi suomalaiselle kansanluonteelle ja…

Jatkuu...

Voihan lörtsy

(13. marraskuu 2014 at 15:54) — 16 kommenttia

Verovaroin ylläpidetty Evira pohtii kummallisia asioita. Kallispalkkaiset virkamiehet keksivät itselleen ihmeellisiä tehtäviä ja huolenaiheita. Oikein kukkanen mielestäni on tämä lörtsy nimen kriminalisointi ja samalla esimerkki kuinka maalaisjärjen viimeisetkin rippeet ovat joutuneet romukoppaan.

Vanhukset viruvat märissä vaipoissa, maantiet ränsistyvät, lastensairaalaan ei ole rahoja mutta kyllä on varaa pitää yllä virkamieskuntaa joka päivät pitkät pohtii minkä nimen joltakin…

Jatkuu...

USA ja ISIS

(10. marraskuu 2014 at 19:03) — 4 kommenttia

Näitä sivuja vuosien varrella lueskelleena olen oppinut ymmärtämään että USAn sotatoimet Lähi-Idässä ovat aina olleet tuomittavia, öljynkiilto silmissä, oman edun tavoittelu mielessä tehtyjä. Väärällä tavalla, vääriä osapuolia tuettu jne. Täysi työ ollut Venäjällä, Kiinalla ynnä muilla pyyteettömästi ollut tukea USAn kavereiden vastapuolia että taistoissa pärjäisivät.

Sitä nyt rupesin pohdiskelemaan että pitisikö USAn jättää ISIS tykkänään rauhaan, lopetettava sen pommittaminen ja…

Jatkuu...

Kommenttitaulu (2 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

31. elokuu 2011 kello 13:11 JarmoJTuokko sanoi...

Hapansilakat ovat mainettaan parempia... vai pitäisikö sanoa hajuaan parempia. Kalojen hapattamista on aikoinaan harrastettu myös Suomessa mutta sattuneesta syystä tapa on jäänyt unohduksiin. Tunnettu Sursillin (=hapansilakka) suku tuli Suomeen Ruotsin Uumajasta, ehkä Södermanlandista alunperin. Suvun jälkeläisiä on nykyisin kymmeniä tuhansia.

Olen mainittua herkkua maistanut ja voisin herkutella useamminkin, mutta ympäristö syrjii meitä todellisia kulinaristeja. 

Happamuus on parempi kuin liika imelyys.

31. elokuu 2011 kello 11:33 JarmoJTuokko sanoi...

Hapattaminen on hyvä säilöntämenetelmä. Täytyy antaa sinulle tunnustusta siitä, että olet keksinyt oivan keinon pitää aivosolut vireinä. 

Happamin terveisin

 
 
 

© 2014   Perustanut: Aamulehti.

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot