Marita Viitanen
  • Nainen
Jaa

Jäsenen Marita Viitanen ystävät

  • teuvomast
 

Esittelysivu: Marita Viitanen

Uusimmat tapahtumat

Marita Viitanen kommentoi blogikirjoitusta 'Missä asut mieluiten?'
"Maalla on todellakin mukava asua. Oli mukava palata ns. takaisin kotiin, kun sai ensin nähdä ne maailman ihmeet. Kallista on asua ns. isossa kaupungissa. Esim. vuokrataso on korkea. Joku joskus on ihmetellyt sitä, että miten…"
Loka 28, 2016
Paul Tiililä kommentoi blogikirjoitusta 'Miksi ihmiset eivät enää käy kylässä ?'
"Ennen oli ennen, nyt on toisin. Mitä siivoamiseen tulee, niin meillä on aina siistiä, mutta vierailuista on silti aina parempia sopia etukäteen, etteivät meidän omat aikataulumme mene sekaisin."
Loka 20, 2016
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Miksi ihmiset eivät enää käy kylässä ?'
"Rönkä sanoo mielipiteensä "Kaikki eivät pidä kutsumatta kylään tulemista yhteisöllisyytenä vaan tunkeiluna." Näin varmaan aikanamme, aikaisemmin lapsuudessani tällaista ongelmaa ei…"
Loka 19, 2016
Kari Rönkä kommentoi blogikirjoitusta 'Miksi ihmiset eivät enää käy kylässä ?'
"Kaikki eivät pidä kutsumatta kylään tulemista yhteisöllisyytenä vaan tunkeiluna."
Loka 19, 2016
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Miksi ihmiset eivät enää käy kylässä ?'
"Kuten Neuvoksella oli oma lapsuuteni, luonnollista ja suosittua oli käydä kylässä, kutsun kera tai ilman. Eikä siinä nurkkia syynätty, itsestäänselvänä tiedettiin että jotkut olivat…"
Loka 19, 2016
Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'Miksi ihmiset eivät enää käy kylässä ?'
"Poikasena maalaismaisemassa oli tapana poiketa kylässä ilman eri kutsua ja vanhempi väki piti ompeluseuroja saaden väen koolle, joihin miehetkin kokoontuivat eri huoneeseen."
Loka 19, 2016
Kari Rönkä kommentoi blogikirjoitusta 'Miksi ihmiset eivät enää käy kylässä ?'
"Yksi ei tykkää hypermarketeista, toinen kiertelisi niitä vaikka joka päivä. Yksi ei tykkää kiinalaisista ravintoloista, toinen ei muualla söisikään. Yksi ei tykkää matkustamisesta, toinen…"
Loka 19, 2016
Marita Viitanen kommentoi blogikirjoitusta 'Työttömien ja sosiaalituilla elävien arvostelijat – vaihtakaa osia!'
"Tämä kirjoittaja on täysin oikeassa siinä, että jokainen työttömiä syyllistävä voi ihan itse kokeilla miltä tuntuu elää vaikka vain 10 eurolla päivässä. Mikäli…"
Syys 14, 2016
Tarmo Leinonen kommentoi blogikirjoitusta 'Robotti hoitajana ?'
"Kokeiluissa vanhukset ovat suhtautuneet myönteisesti robotteihin. Toinen etu on, että robotti joutuu koko ajan dokumentoimaan toimintansa ja samalla käy ilmi, jos hoitajat ovat laiskotelleet. Vanhustenhoitajan työn raskaus…"
Syys 13, 2016
Baryton kommentoi blogikirjoitusta 'Robotti hoitajana ?'
"Luulen, että robotit ovat inhimillisempiä, kuin Attendon hoitajat ja johto."
Syys 13, 2016
Marita Viitanen kommentoi blogikirjoitusta 'Ahkeruus on thai-poimijoiden ilo- ei suomalaisten'
"Keräilen marjoja vain omaksi ilokseni. Näitä paikallisia ihmisiä marjametsässä olen nyt havainnut vain viisi.  Omasta lapsuudestani muistan, että vielä 60-luvulla marjoja poimittiin lähes jokaiseen…"
Syys 12, 2016
Marita Viitanen kommentoi blogikirjoitusta 'Korjatkaamme satoa talteen, niin mahaan kuin säilöön'
"On aivan totta Juhani, että jalkojaan pitää käyttää ja kaikenlainen liikunta on hyväksi. Meikäläisen puolukkametsä on aivan  puolen kilometrin säteellä. On upeaa, että vielä…"
Syys 7, 2016
Marita Viitanen kommentoi blogikirjoitusta 'Korjatkaamme satoa talteen, niin mahaan kuin säilöön'
"Kävin marjassa useana päivänä ja sain puolukoita pari ämpärillistä. Se on hyvä tulos ja marjat ovat hyviä tänä vuonna. Sieniä en ole vielä paljon löytänyt, vaikka vettä…"
Syys 6, 2016
Kalle kommentoi blogikirjoitusta 'Se omavarainen elämäntapa ?'
"Nii, esitin kait kommenttini (viimeisen), hieman huolimattomasti. Halusin vertailla aikaa lapsuudessani (Pentin kanssa samaa vuosikertaa) ja sitten nykypäivää. Kyllä nykyisin omavaraiselämä kovin vaikeata olisi; kuten…"
Syys 1, 2016
Pentti Tuominen kommentoi blogikirjoitusta 'Se omavarainen elämäntapa ?'
"Heikki ."Jokainen Pentin mainitsema kohta on tuttua touhua." Niin ja minä ainakin puolet omista toimista unohdin, mutta eiköhän nuo meidän esimerkit kuvaa hyvin sitä aikaa. Tosin meillä leivotaan vieläkin…"
Syys 1, 2016
Marita Viitanen kommentoi blogikirjoitusta 'Se omavarainen elämäntapa ?'
"Vastine Pentille: Aivan oikein, kun on lapsuutensa elänyt ko. talouden piirissä sen ymmärtää asian paremmin. Aivan samantapainen lapsuus oli minullakin. Joskus tulee vieläkin mieleen, kun äitini heräsi aamulla…"
Syys 1, 2016

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Marita Viitanen
Minä vuonna olet syntynyt?
1951
Kerro lisää itsestäsi!
Olen kirjoittaja ja nyt tuli kirjoitettua ihan ensimmäinen kirjakin. Olen eläkkeellä työurani kesti yli 40 vuotta.
Asun nyt maaseudun rauhassa Sastamalassa isieni mailla.

Jäsenen blogi

Miksi ihmiset eivät enää käy kylässä ?

(19. lokakuu 2016 at 15:32) — 8 kommenttia

  Melkein jokaisella sukulaisvierailullani on  joku aina ottanut puheeksi tämän aiheen: Miksi me ihmiset emme enää käy kylässä? Olen tätä asiaa miettinyt jonkin aikaa ja tullut siihen tulokseen, että yksinkertaisin syy on se, että me emme jaksa enää siivota kotiamme. Kun kutsuu vieraita niin meillä on sellainen ajatus, että kaiken pitää olla kodissa silloin paikallaan. Mikäli näin ei ole niin me pyytelemme  anteeksi vierailta, kun nyt ei ole jaksettu ihan viimeisen päälle…

Jatkuu...

Robotti hoitajana ?

(13. syyskuu 2016 at 17:33) — 2 kommenttia

Näinkö tässä käy, että kun vanhaksi elämme ja päädymme hoidettaviksi joko kotihoitoon tai laitokseen niin sänkymme vieressä on robotti. Tämä robotti saattaa toimia hyvinkin, kun ´tämä aamulla kysyy, että miten yö on mennyt ja muistuttaa, että pitää ottaa aamulääkkeet. Siinä välissä sitten voi joku oikea ihminenkin käydä hoitelemassa, mutta taas  päivällä robotti tarjoaa pillereitä. Meiltä hoidettavilta tuskin silloin kysellään, että haluammeko me sänkymme viereen tämän koneen vai oikean…

Jatkuu...

Se omavarainen elämäntapa ?

(31. elokuu 2016 at 09:38) — 12 kommenttia

Kun luin jutun tästä 45-vuotiaasta miehestä, joka eli omavaraisesti tuli vain mieleeni eräs asia, että mitä erikoista siinä on ?  Olin ilmeisesti etuoikeutettu, kun sain viettää lapsuuteni pienellä maatilalla ja elettiin aika omavaraisesti. Kaupassa kyllä käytiin, mutta sieltä ostettiin vain välttämätön. Kun vanhempani olivat taitavia tekemään kaikkea niin lähes kaikki pyrittiin itse tekemään. Lopulta isäni rakensi talonkin, joka sitten valmistui vuonna -62 

Arvostan tätä miestä, kun…

Jatkuu...

Muistojani 60-luvulta

(28. elokuu 2016 at 16:26) — 10 kommenttia

Oliko ennen kaikki paremmin ? Vai onko näissä muistoissani vain ajan tuomaa nostalgiaa. Nykyisin ihmisillä on kuitenkin kiire. Vielä 60-luvulla poikettiin noin vain naapuriin kylään. Naapurissa juotiin kahvit ja rupateltiin kylän asioita. Puhelintakaan ei ollut joka talossa. Silloin piti erikseen lähteä soittamaan jos jotakin tärkeää asiaa tuli.

Nykyään on kyllä kaikki viestintään tarvittavat välineet, mutta mistä sitten johtuu, että  ihmiset usein kokevat olevansa yksinäisiä?  Oikea…

Jatkuu...

Kommenttitaulu

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

  • Ei vielä kommentteja!
 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot