Marie Talu
Jaa
 

Esittelysivu: Marie Talu

Uusimmat tapahtumat

Lasse Kallo kommentoi blogikirjoitusta 'Suomi 2000 vuotta! Tämä on oikea Suomen ikä.'
""Suomena tunnettu maa-alue asutettiin noin 8500 eaa. välittömästi jääkauden jälkeen. Viimeinen jääkausi päättyi nykyisen Suomen alueella noin 11 000 vuotta sitten. Tällöin Suomen…"
Huhti 7
Risto Juhani Koivula kommentoi blogikirjoitusta 'Suomi 2000 vuotta! Tämä on oikea Suomen ikä.'
"Johan se valtalaki tuosta asiasta oli sosialistien johdolla säädetty heinäkuussa."
Huhti 7
PetrusK kommentoi blogikirjoitusta 'Suomi 2000 vuotta! Tämä on oikea Suomen ikä.'
"Suomen itsenäisyys alkoi, kun Santeri Alkio sai demarit suostumaan julistukseen, että Suomen eduskunta on korkein valtiollinen elin. Tämä tapahtui 15.11.1917. Tämän itseasiassa pitäisi olla Suomen…"
Huhti 6
Make kommentoi blogikirjoitusta 'Suomi 2000 vuotta! Tämä on oikea Suomen ikä.'
"Hyvä avaus. Nykyisen Ukrainan ja Etelä-Venäjän alueilta lähti tuhansia vuosia sitten ihmisiä metsien perässä pohjoiseen. Änkyräporukkaa, joka ei suostunut hyväksymään…"
Huhti 6
Risto Juhani Koivula kommentoi blogikirjoitusta 'Suomi 2000 vuotta! Tämä on oikea Suomen ikä.'
"Mistä tuo "vuosi sata" on pieraistu?Silloin tulivat ensimmäiset germaanit.Mutta heidän painonsa Suomen kansan kokonaisuudessa on vähäinen ja sekin pääasiassa myöhemmistä ruotsalaisilta…"
Huhti 6
Kalle kommentoi blogikirjoitusta 'Suomi 2000 vuotta! Tämä on oikea Suomen ikä.'
"Suomen ja suomalaisten oikeata ikää on äärimmäisen vaikeata kartoittaa. Suomen niemen asuttivat monestakin suunnasta tulleet kansat. Luoteesta tuli ehkä jopa Espanjasta peräisin olevaa väestöpohjaa,…"
Huhti 6
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Tappajapöly sai riehua keskustassa liian kauan ja laitakaupungilla edelleen...'
"Miten olisi, jos siirryttäisiin luonnon mukaiseen elämään? Talvella aurattaisiin lumet nopeasti, mutta ei hiekotettaisi kuin liukkaat risteykset kaduissa ja vain osa jalkakäytävistä. Ihmiset oppisivat taas…"
Huhti 5
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Tappajapöly sai riehua keskustassa liian kauan ja laitakaupungilla edelleen...'
"Sivujuonne. Talvella, kun tuulee vähän ja keskustan korkeat talot estävät ilman liikkumisen, meillä on autojen saasteet - nyt kun Pekka v. Salmi halusi ne autot takaisin Hämeenkadulle. Ja sitten meillä on…"
Huhti 4
Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'Tappajapöly sai riehua keskustassa liian kauan ja laitakaupungilla edelleen...'
"Olen uhri ja nyt kolmas viikko menossa."
Huhti 4
Timo Lennart kommentoi blogikirjoitusta 'Tappajapöly sai riehua keskustassa liian kauan ja laitakaupungilla edelleen...'
"Katupölystä en tiedä, mutta meikä on allerginen lepän ja koivun siitepölylle."
Huhti 4
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Tappajapöly sai riehua keskustassa liian kauan ja laitakaupungilla edelleen...'
"Kiitos, kun puhut näin tärkeästä aiheesta. Itse olen puhunut paljon ilmanlaadusta, kävelyä harrastavana ja todella huonokeuhkoisena. Mitä enemmän ihmiset tätä ajavat, sitä paremmin me ehdokkaat…"
Huhti 4
Heikki Karjalainen kommentoi blogikirjoitusta 'Tappajapöly sai riehua keskustassa liian kauan ja laitakaupungilla edelleen...'
"Tuo on totta, kun keskustassa käy. Nyt alkaa helpottamaan. Kaikki ei ole kaupungin vikaa, vaan meillä on hullu lainsäädäntö, jossa osavastuu jakautuu kiinteistön omistajille ja osa kaupungille. Kadut pitäisi…"
Huhti 4
Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'Liian suvaitsevaiset ärsyttävät ja voivat olla jopa vaarallisia. Liian rehelliset haittaavat talouskasvua.'
Maalis 22
PetrusK kommentoi blogikirjoitusta 'Liian suvaitsevaiset ärsyttävät ja voivat olla jopa vaarallisia. Liian rehelliset haittaavat talouskasvua.'
"Suvaitsevaiset kaikki ovat vaarallsia, sillä he vievät kansakuntia totalitarismiiin, koska hyväksyvät vain samaa mieltä olevat. "
Maalis 22
Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'Liian suvaitsevaiset ärsyttävät ja voivat olla jopa vaarallisia. Liian rehelliset haittaavat talouskasvua.'
"Selvä enemmistö ei suvakkeja mutta ei sitä saa ääneen sanoa."
Maalis 22
Anneli Tuulikki Laine kommentoi blogikirjoitusta 'Vähät sotesta, kaupunki tarvitsee puhdasta kaupunki-ilmaa ja puhtaita uimavesiä! Ja lisää bussivuoroja lähiöistä kaupunkiin! Puhu ehdokas näistä!'
"Talentialaisilta voitte kysyä SOTEsta. Puuhastelu,hmm..."
Maalis 17

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Marie Talu
Minä vuonna olet syntynyt?
1964
Kerro lisää itsestäsi!
Luen ja kirjoitan paljon.

Jäsenen blogi

Suomi 2000 vuotta! Tämä on oikea Suomen ikä.

(6. huhtikuu 2017 at 12:55) — 6 kommenttia

Mummopiirin outomummo kertoi ranskalaisen tuttunsa ihmetelleen Suomen olemassaoloikää. Ranskis ei millään ollut käsittänyt, että Suomi voisi olla vain sata vuotta vanha kansa.

Tutkimme mummopiirissä historiaa. Kantasuomalaiset tulivat idästä Suomen niemelle noin vuonna 100. Suomalaiset elivät toista tuhatta vuotta heimoitsenäisyyden aikaa. Kristinuskon saavuttua pohjoiseen Eurooppaan Ruotsi valtasi väkivalloin suomalaisten asuinalueet.

Viimeisin väkivaltainen…

Jatkuu...

Tappajapöly sai riehua keskustassa liian kauan ja laitakaupungilla edelleen...

(4. huhtikuu 2017 at 13:59) — 6 kommenttia

Kyselin tapaamiltani valtuustoehdokkailta, että miten edistäisivät pölyhaittoja kaupungissa. Kaikki sanoivat, ettei valtuutettu sille mitään voi. Tällä hetkellä pölyongelma on ongelmistani suurin, mutta äänestäminen ei siihen näköjään mitään auta.

Itse voin eläkeläisenä pysyä poissa kaduilta, mutta lasten täytyy mennä kouluun ja aikuisten töihin pölyn seassa. Kuljenkin vain omalla autolla keskustassa. Silmälasien kanssa ei voi käyttää hengityssuojaintakaan.

Hiekankerääjillä oli…

Jatkuu...

Liian suvaitsevaiset ärsyttävät ja voivat olla jopa vaarallisia. Liian rehelliset haittaavat talouskasvua.

(22. maaliskuu 2017 at 12:17) — 3 kommenttia

Äärimielipiteet ovat todella liikaa esillä mediassa. Presidentti oli oikeassa, että liian suvaitsevaiset ovat vaarallista ääriaineistoa.

Kaikki liiallisuus on huonoa. Liian uskolliset ovat melkein tyhmiä. Liian rehelliset eivät pääse taivaaseen. Liikaa lähimmäistään rakastavat ovat naiiveja.

Liian avuliaat ovat rasittavia. Yliystävällisillä on aina ketunhäntä kainalossa. Liika säästeliäisyys vie tuhoon. Liian kristillisten pitää muuttaa itseään vähemmän kristillisiksi, muuten…

Jatkuu...

Vähät sotesta, kaupunki tarvitsee puhdasta kaupunki-ilmaa ja puhtaita uimavesiä! Ja lisää bussivuoroja lähiöistä kaupunkiin! Puhu ehdokas näistä!

(16. maaliskuu 2017 at 10:52) — 11 kommenttia

Soten ongelmia ei voi tässä vaiheessa kaupunginvaltuusto ratkaista. Valtuusto voi auttaa kaupunkilaisia pysymään terveinä puhtaan hengitysilman ja puhtaiden uimavesien avulla.

Miten ehdokas ratkaiset saastuneen kaupunki-ilman ongelman? Miten vaikutatte siihen, että lukuisten järvien uimavedet pysyvät terveellisinä kesän loppuun saakka?

Liian monet ehdokkaat puhuvat ja kirjoittavat asioista, joista päättävät valtiolliset päättäjät. Eivätkö he uskalla puhua paikallisesta…

Jatkuu...

Kommenttitaulu

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

  • Ei vielä kommentteja!
 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot