Kyuu Eturautti
 • 36, Mies
 • Tampere
 • Suomi
Jaa

Jäsenen Kyuu Eturautti ystävät

 • Ville Varjo
 • Seppo Muurinen
 • Ari Wigelius
 • Kari Saarinen
 • Vanha Varis
 • teuvomast
 • Harri Kivistö
 • matti meikäläinen
 • whiic
 • Kamu
 • Arto Laattala
 • Pauli Vuorio
 • Hannu Tiainen
 • Ahti Pontinen
 • Ihmetteleva

Jäsenen Kyuu Eturautti ryhmät

 

Esittelysivu: Kyuu Eturautti

Mörkötaloa.

Pörrökorvapolitiikka alkaa tästä. En tiedä mihin se johtaa, mutta matkalla on monenmoisia näkökulmia. Muistathan, että kirjoitan mielipiteitä - en totuuksia.

Tässä yläosassa on tuoreimpia blogilinkkejä, alempaa löydät pidempimuotoisia taustatietoja, kommentteja, viestihistoriaa ja sen sellaista.

Kotisivu löytyypi osoitteesta kyuu.org.

Jäsenen blogi

Jästipäisyydestä järkijytkyyn

(26. syyskuu 2016 at 18:33) — 1 kommentti

Oli otsikon innoittajana sitten persut, Trump, Brexit tai moni muu, keskustelu ns. äärioikeiston noususta generoi analyysiä analyysin perään. Viimeksi luin Voxin kattavan tekstin joka oli sinänsä kiehtova ja taustoja avaava. Tällaisia tekstejä voi pitää suositeltavana luettavana, mutta rohkenen myös pitää ylianalysointiin uppoamista pienoisena riskinä. Myös yhteiskunnan ja politiikan analyysissä Occamin…

Jatkuu...

Olen ollut vihainen ja niin sinäkin

(24. syyskuu 2016 at 19:02) — 10 kommenttia

Päivän mielenosoitus Helsingissä ja sen pikkusisarukset pitkin Suomea sujuivat kuten oletettua saattaa, kovalla äänellä ja vähäisillä poliittisilla vaikutuksilla. Miekkarien järjestäjiä voi hyvin kiittää tehdystä työstä, mutta mielestäni hieman eri perustein kun voisi kuvitella. He nimittäin tarjosivat kansalle äärimmäisen kovasti kaivatun mahdollisuuden purkaa ikäviä tunteitaan turvallisesti.

Työ on jo aloitettu

Melkein aina kun Suomessa saa yli 500 henkeä yhteen…

Jatkuu...

Vihan poistaminen ei riitä

(22. syyskuu 2016 at 18:08) — 7 kommenttia

Olen ilahtunut, jos asema-aukion pahoinpitelytapaus saa aikaiseksi yhteiskunnallisia toimia väkivaltaa vastaan, sillä moiselle on tarvetta. Toisaalta realisti sisälläni arvelee, että tällä hetkellä pahennetaan lähinnä koston kierrettä, eivätkä lauantain mielenosoittajien ennalta lupaamat puheet "omasta pikku Nürnbergistä" lupaa hyvää. Pessimismiin vaipumisen sijaan rohkaisen ottamaan oppia maailmanhistoriasta ja etsimään jotain parempaa vellovan vihan, väkivallan ja rasismin… Jatkuu...

Yksittäistapaus nimeltä silmitön väkivalta

(18. syyskuu 2016 at 16:25) — 57 kommenttia

Kun maahanmuuttaja teki ryöstömurhan, en mennyt sanomaan että väkivaltaiset maahanmuuttajat pitää pysäyttää. Jos nyt selviää että vastarintaliike syyllistyi vastaavaan Helsingin torilla, en aio vaatia väkivaltaisten uusnatsien pysäyttämistä. Emme saa katsoa väkivaltaa värillisten lasien läpi. Ei ole olemassakaan toista laatua parempaa hyökkäävää väkivaltaa. Joko toimimme kaikkea väkivaltaa ja koston kierrettä vastaan, tai pahennamme tilannetta. Niin yksinkertaista se…

Jatkuu...

Kohteliaisuus ei tuo tulosta, mutta.

(12. syyskuu 2016 at 15:00) — 7 kommenttia

Olen tässä viimeisen vuoden-parin aikana pohtinut paljon ilmaisutyylejä verkossa ja vähän muutenkin. Tein havainnon, että rakentavalla kritiikillä, kohteliaisuudella ja ystävällisellä lähestymistavalla nukkuu yönsä paremmin. Sen sijaan dialogia sillä ei saa aikaan, ei saa asioita korjattua, muutosta tehtyä tai edes vastausta saatua.

Ui vastavirtaan koska voit

Olen ollut melkoisen vihainen tiettyjä asioita kohtaan. Eniten olen varmaankin vihannut sunnalaista islamia ja…

Jatkuu...

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Kyuu Eturautti
Minä vuonna olet syntynyt?
1979
Jos sinulla on kotisivu, kerro se tässä!
http://www.kyuu.org
Kerro lisää itsestäsi!
Puuhailen monenlaisen nuorisokulttuurin parissa ja pidän itseäni kulttuuridiversiteetin liputtajana - paljon vaihtoehtoja, jotka ovat tarjolla halukkaille. Uudet kulttuurit eivät kuitenkaan saa jyrätä nykyisiä ja ihmisillä pitää olla oikeus myös kieltäytyä. Itse olen lähinnä aktivoitunut japanilaisen pop-kulttuurin saralla ja harrastan itsekin cosplaypukuilua. Paikallisesti näyn mm. Tampere Kuplii ja Tracon -tapahtumien järjestäjänä ja perustajana.

Yksi filosofiani perusteista sanoo "ihmisen oikeus olla idiootti on suurin ja tärkein vapaus". Oikeus väärään mielipiteeseen on tärkeä ja viisas ihminen ymmärtää väärässä olemisen arvon. Uskon myös, että ihminen on onnellisimmillaan ollessaan hyödyllinen.

Työskentelen kaupan alan tietotekniikan parissa, tietoturvapäällikön tittelillä mutta käytännössä arki on varsin laaja-alaista säätöä (tekniikkakielellä sysadmin).

Aiemmin olin vähän aktiivisempi puoluepolitiikassa mutta se on jäänyt taakse, tämä puoli ei totta puhuen enää kiinnosta juurikaan.

Kotisivuni löytyy osoitteesta kyuu.org.


P.S. Kun luet blogejani ja et ole ihan varma pitäisikö itkeä vai nauraa, katsohan tagit. Jos siinä lukee "tilitys", se on hiomaton ja tarkoituksella kärkäs kannanotto asiaan. Jos taas lukee "keventävä", se on kieli poskessa kirjoitettua huumorimieltä.

Kommenttitaulu (35 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

30. lokakuu 2012 kello 06:24 teuvomast sanoi...

Ei ollut kenttä vielä valmis piraateille mutta ei saa antaa periksi hyvä syksyn aikaa terv tepivaari

30. kesäkuu 2012 kello 06:08 teuvomast sanoi...

Voisitkos mitenkään auttaa tuota pirpanaa sillä on koneen kanssa vaikeutta ,  pirpana on tuo P-M  Lifländer .terv tepivaari 

28. helmikuuta 2012 kello 18:02 teuvomast sanoi...

Kyuu Eturautti tietkö sinä tuosta google asiasta jotain pitääkö minun tehdä siinä jotain kun nuot asiat tulee muuttumaan ja mitä voitko informoida jos viitsit terv tepivaari 

13. tammikuu 2012 kello 12:00 Sitsimies sanoi...

Profiilikuvasta saat pisteet. Se on ilmeineen ja valaistuksineen kuin viistosta High School -matrikkelista.

15. marraskuu 2011 kello 23:42 Timo Honkanen sanoi...

Arvoisa Kyuu, vai miten se oli!  Olin 80-luvulla mukana kun tätä ilmeisesti niin ihannoimaasi jätehuoltolakia oltiin väsäämässä.  Siinä on paljon vikoja ja paljon hyvääkin, mutta se, että sitä käytetään rahastamisena ei kyllä palvele ketään! Ei sinuakaan!:)

6. syyskuu 2011 kello 22:47 JarmoJTuokko sanoi...

Kaikki tieto käy mauttomaksi kun sitä on tarpeeksi pureskeltu. Vielä kamalampaa, jos kaikki jauhaa vuosikausia samaa mautonta "tiedon" purkkaa ja sitä tarjotaan kaikista tuuteista.

Tällä kertaa tällainen täysin mauton mielipide.

6. syyskuu 2011 kello 21:30 JarmoJTuokko sanoi...
Juu justiinsa. Mottosi on sen verran summittainen, että sitä voidaan tulkita ja "väärin tulkita" mihin suuntaan tahansa. Oikeastaan kaipasinkin täsmennystä.
6. syyskuu 2011 kello 20:06 JarmoJTuokko sanoi...
Ihmisen oikeus olla idiootti toteutuu parhaiten diktatuurissa? Siinäkö ihanne?
17. kesäkuu 2010 kello 14:54 ei nimeä sanoi...
Joo. Sitten menikin läpi, vähän erilailla:)
17. kesäkuu 2010 kello 12:42 ei nimeä sanoi...
Kiireellinen.

Kysymys Eturautille. Olen juuttunut johonkin "ongelmaan", en tiedä miten tehdä seuraavaksi.

Olen blogaaja blogspotissa (kuljenkulkueessa). Luin myöhemmin "käyttöohjeit" sun muita asiakirjoja. Olen varmaan toiminut väärin, lähinnä kuvien (muutaman) ja ehkä muiden liitoksien (tosin en "tajua" miten).

No. Onko mulle tullut sanktioita sieltä puolelta (siis googlelta). en pääse kommentoimaan. Tein lisäyksen blogiin, kirjoituksen. Se tuli näkyviin. Mutta kommentoidessa kysytään "mistä" tms vaikka olen jo kirjautunut.

Anna vinkkiä, jos voit.

Uusimmat tapahtumat

Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Vanhempainlehti varoittaa vaaleiden ja iloisten perheiden todennäköisestä vaarallisuudesta'
"Nauroin tälle kun ensimmäisen kerran törmäsin. Se on sitä samaa klassista - luodaan viholliskuvia kaikkialle jotta voidaan pitää oma poliittinen agenda käynnissä. Niin, ja rahan saanti. Tässä…"
7 tuntia sitten
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta '"TOISTUVASTI RIKKOO HYVIÄ TAPOJA"'
"onko historiassa äärillikeitä, joiden toiminta olisi tosiasiallisesti loppunut liikeen kieltämiseen Ei toki, mutta se on yksi askel matkalla. Joskus on tärkeä antaa signaaleja, vaikka tiedetään ettei…"
tiistai
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Tehdäänkö Suomesta poliisivaltiota?'
"Jäitä hattuun, Väinö. Allekirjoitan kyllä tämän skenaarion mutta pidän sitä todella pienenä todennäköisyytenä. Ja toisaalta, kyllä vihapuhetta on, aivan helvetisti, oikealla,…"
tiistai
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Trump voitti tasapaksusta väittelystä huolimatta'
"Bush tyhmempi aikanaan hävisi väittelyitä järjestäen, mutta kun kysyttiin "kumpaa äänestäisit", Bush sai eniten ääniä. Vaikka hän hävisi äänestyksen, häneen…"
tiistai
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Viis faktoista - on Trumpin nousun salaisuus'
"Trump valehtelee täysin avoimesti, Clinton valehtelee diplomaattisesti, hämärissä kabineteissa. Valitse siitä sitten."
tiistai
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Islam - islamismi.'
"Asiassa on tosiaan monta haaraa. Itse miellän jokusen perusasian: 1. Sunnalainen islam, organisaationa, on aika lailla pahimpia asioita mitä maailmassa on. Se saarnaa vihaa, väkivaltaa, homofobiaa, naisvihaa, yms. 2. Ei voida…"
tiistai
Tom Kärnä kommentoi blogikirjoitusta 'Jästipäisyydestä järkijytkyyn'
"Elämme sen toivossa."
maanantai
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Ideauutiset 26.9.2016 (muistiinpanoja seminaareista, tapahtumista)'
"Blogaukseksi tekstiä on noin 75% liikaa mutta onhan tuossa tiettyä ideaa..."
maanantai
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Trump vaatii'
"Jenkkilässä päin sanonta "finders keepers" taitaa päteä tähän keskusteluun..."
maanantai
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta '"TOISTUVASTI RIKKOO HYVIÄ TAPOJA"'
"Ehdotan, että turha meidän nimetä vaan laittaa oikeusjärjestelmä tätä tekemään. Sinänsä, julkinen media on toistuvasti todennut Greenpeacen pyrkivän järjestelmällisesti…"
maanantai
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Mies julkaisi Facebookissa islamia käsittelevän pilapiirroksen – ammuttiin portaille Jordaniassa'
"Islamin mukaan jumalasta ei saa esittää kuvaa. No, tuohan on sinänsä lähinnä muotisuuntaus viime ajoilta, eikä mikään sääntö mutta mennään sillä. Kieltämättä…"
sunnuntai
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Pääministeri Sipilän olisi aika puhaltaa peli poikki'
"Linkki ei toimi mutta otsikosta voi päätellä että media kalistelee jo sapeleitaan: äkkiä etsimään kaikki joita voi syyttää väkivallan kannattajiksi. Etninen puhdistus alkakoon. Johon Sipilä…"
sunnuntai
Pentti Tuominen kommentoi blogikirjoitusta 'Olen ollut vihainen ja niin sinäkin'
"Baryton Älä nyt tee vääriä johtopäätöksiä, tulee oikosulkuja. Kyttäämisellä minä en tarkoittanut mummojen ja pappojen toisiansa vahtimista. Löytyy paljon muita…"
sunnuntai
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Olen ollut vihainen ja niin sinäkin'
"Kyllähän se aikamoinen ero on kyttääkö omasta halustaan, vai käskeekö valtiovalta kyttäämään. Mutta se nyt on lähinnä yksi pelkotila tässä. Jotkut tahot ovat kovin…"
sunnuntai
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Pääministeri Sipilän olisi aika puhaltaa peli poikki'
"Heikki, tarkoitan että Sipilä ei ole kyennyt reagoimaan päivän polttaviin asioihin, ei antamaan selkeitä vastauksia, eikä ole ollut tavoitettavissa kovinkaan hyvin. On pitänyt kynttilää vakan alla. En…"
sunnuntai
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Pääministeri Sipilän olisi aika puhaltaa peli poikki'
"Sipilä on kieltämättä ollut rajusti tuuliajolla viime kuukaudet. Orpo on aika lailla johtanut hallitusta. Toisaalta, hyvä puoli tässä on että Orpo sentäs omaa hieman osaamista, vaikkakaan viittä tai…"
sunnuntai
Baryton kommentoi blogikirjoitusta 'Olen ollut vihainen ja niin sinäkin'
"Mitä te tuolla naapurikyttäämisellä tarkoitatte, jos vanhojen mummujen ja pappojen ikkunoista tihrailua, niin siinä ei ole mitään pahaa. Sen ymmärtää vasta sitten kun jää melkein…"
sunnuntai
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Milloin Soini tekee johtopäätöksensä ja tekee Mäki-Ketelät?'
"Ounastelen että Soini lähinnä jossain kohtaa saa sairaskohtauksen tuosta työtahdistaan ja pakotetaan eläkkeelle. Arvin arvio lienee lähempänä totuutta, joskin jotain todellista tulosta pitää…"
sunnuntai
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Olen ollut vihainen ja niin sinäkin'
"Naapurikyttääminen on ikävää kun sitä tapahtuu. Naapurikyttääminen on paljon pahempaa kun siihen usutetaan valtiovallan toimesta. Kun ruvetaan luomaan ilmapiiriä että…"
sunnuntai
Pentti Tuominen kommentoi blogikirjoitusta 'Olen ollut vihainen ja niin sinäkin'
"Hyvin pitkälle olen Kyuun kanssa samaa mieltä. Ainoastaan silmiini tarttui tuo naapurikyttääminen. Sitähän harrastetaan nyt jo monessakin mielessä, eikä se johda oikealle tielle. Se on vanhaa neuvostoajan…"
sunnuntai
 
 
 

© 2016   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot