Väinö Immonen
  • Mies
  • Kuopio
  • Suomi
Jaa

Jäsenen Väinö Immonen ystävät

  • Hapan Kaali
 

Esittelysivu: Väinö Immonen

Uusimmat tapahtumat

Juutas kommentoi blogikirjoitusta 'Kostajan opas'
"Tämä oli hyvä. On hyviä ollut ennenkin, mutta ei niistä jokaisesta ehdi kiittää."
Joulu 29, 2016
Kalervo ilmari Pohjola kommentoi blogikirjoitusta 'Painoharhaiset'
"Enemmänhän tuossa Kyuu Eturautin  kommentissa on kyse itsensä hallinnasta; pystyy kieltäytymään ja se tuo tyydytystä'. Ei elämän tule olla jokapäiväistä "nautintojahtia"."
Joulu 27, 2016
Kyuu Eturautti kommentoi blogikirjoitusta 'Painoharhaiset'
"Olen huomannut että elämässä toimii "yhdestä synnistä kerralla pääsee eroon" teoria. Jos lopetan alkoholin, menee sokeria enemmän. Jos taas lopetan sokerin, tunkee punaviini läpi.…"
Joulu 27, 2016
Kalervo ilmari Pohjola kommentoi blogikirjoitusta 'Painoharhaiset'
"En ole koskaan laihduttanut. Nyt olen 87kg/176cm pitkä. Intoilijoiden mukaan lihavahko. Mitäs siitä; lihavahko on kiva olla, oma itsensä. Jos et itseäsi arvosta; kuka sitten? Meidän vanhan parin pöytäämme…"
Joulu 26, 2016
Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'Painoharhaiset'
"Enemmänkin ruuan määrä ratkaisee. Syö usein älä ylen ja kuluta syömäsi liikkumalla."
Joulu 26, 2016
Väinö Immonen kommentoi blogikirjoitusta 'Joulurauha päättyy tänään'
"Joulurauha ohi joulupäivänä. Naapurin petokissan toive näytti toteutuneen: varpunen jouluaamuna..."
Joulu 26, 2016
Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'Aattohoito'
"Nykypolvi toivoisin yltäkylläisyyden keskellä olevien pysähtyvän hetkeksi paneutumaan osattoman osaan. Sodan jälkeen jouluna tuotiin kuusi tupaan eikä siihen paljoa ollut koristeita, mutta hartaus oli sitäkin…"
Joulu 22, 2016
Paul Tiililä kommentoi blogikirjoitusta 'Sanan majoilla'
"Suurin osa sopii minullekin, noista poistaisin vai K.Päätalon ja Heikki Turusen ja laittaisin tilalle Timo K. Mukan Maa on syntinen laulu sekä Anni Kytömäen Kultarinnan."
Joulu 21, 2016

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Väinö Immonen
Minä vuonna olet syntynyt?
1949
Jos sinulla on kotisivu, kerro se tässä!
http://iimu.suntuubi.com
Kerro lisää itsestäsi!
Olin 33 vuotta pakintoisijana ja kirjallisuustoimittajana Kuopiossa Savon Sanomissa. Se vielä aikaa, jolloin toisintuumailu oli Mullikassa oli sallittua.

Valolla päähän

Puoliso yllätti ryhtymällä puheväleihin. Hän tiedusteli miksi tuijotan kiinteästi led-valoja kadunvarren kuolleessa omenapuussa.
Vastasin totuudellisesti, että olin vastikään lukenut kuinka Oulussa on keksitty parannuskonsti kaamosmasennukseen: korviin tungetaan led-valot. Alakulo sammuu oitis eikä pimeä aika työnnä sisimpään huurteista ratakiskoa.
Puoliso poistui pikaisesti aamiaispöydästä.
Amerikassa on värivalojen vaikutusta aivojen aktiviteettiin tutkittu eläinkokeilla. Oulussa apinavaihe on voitu jättää väliin, koska tutkittavat ovat oululaisia.
Perimmiltään lienee totta, että ei Suomen mies huuhaata hyväksy. Meillä on aina siirrytty portaattomasti kaamosmasennuksesta kevätväsymyksen ja kesälomakännin kautta syysdepressioon.
On valojen sysäämisessä korviin tietysti innovaatioainesta. Näin saamme maailman lyhyimmän valaistun pururadan korvien väliin.
Mistä sitten tunnistaa torilla valopään? Hän toistaa päntiönään, että mitä, voisitko toistaa. Se on tulos kun kuuloelimeen tungetaan vieras esine.
On näitä vippaskonsteja lääketieteen varjolla aina ollut. Nivelten niksauttajat, iirisdiagnostikot, verenseisauttajat, kaukoparantajat, mahlan tuottajat, älypillerit.
Terve ajoittainen alakuloisuus tai melankolia on keskivahvaa masennusta ja ahdistus paniikkihäiriö. Mahtaako noissa diagnooseissa psykiatrin etiikka pykiä? No, sitenhän lääketeollisuus ja osakeomistajalääkärit vaurastuvat.
Tunnen erään lääkärin, joka medikalisaatiota välttääkseen merkitsi alati vastaanotolla ravaavan henkilön potilaskorttiin jpk. (= joka paikasta kipeä.)
Melankoliaan taipuvaisena tuskin huolin Oulun valoja korviin. Suomen miehen konstit ovat muut, joko sormi nenään liikennevaloissa tai hyvässä seurassa nakit silmille. Ylipäätään kannattaa pitää korvat ja suu kiinni mutta silmät auki.
Tässä tuumausvaiheessa hoksasin valoilmiön. Ledit omenapuussa sammuivat. Puoliso oli käynyt tempaisemassa töpselin irti pistorasiasta. Josko tuon ymmärtäisi toistaiseksi jatkuvan kiintymyksen merkiksi?

IMMU



Jäsenen blogi

Kostajan opas

(29. joulukuu 2016 at 08:34) — 1 kommentti

Ihmiset katsovat oikeudekseen vastata pahaan pahalla. Ellei se käy päinsä, heistä tuntuu että heiltä on riistetty vapaus, arveli jo Aristoteles.

Kostajat ovat yleensä karkeita moukkia, joilta puuttuu tyyli.…

Jatkuu...

Painoharhaiset

(26. joulukuu 2016 at 09:16) — 4 kommenttia

Nyt se taas alkaa, liikakiloista ruikutus kun on yötä myöten ahmittu kinkut, piirakat, kermakastikkeet, juotu oluet ja liköörit.

Pulskanpuoleiset henkilöt joutuvat alati paheksuvan silmäilyn kohteiksi. Kellukkamahoja ivataan ääneen.

Pulskia on myös sanottu lupsakoiksi mutta tiedän ihraisia teennäisvehnästelijöitä, jotka suuttuvat, kireiden nälkäkurkien lailla, jos heidän totuutensa kiistää.

Kesäkin, joka koittaa ennen kuin ihana Kerttu Kotakorpi ehtii ennustaa, tuo…

Jatkuu...

Aattohoito

(22. joulukuu 2016 at 08:30) — 1 kommentti

Ensimmäinen kirkas joulumuisto: isä oli joulun alla kuollut, vietin aamupäivät viisivuotiaana yksin kotona.

Kerran rakentui makuuhuoneen ikkunan eteen iso, valkoinen, pörhösiipinen olento. Se silmäsi, hymyili ja haihtui. Kai toiseen todellisuuteen, sinne missä pelokkaan pikkulapsen hallusinaatiot syntyvät.

Se oli joulu josta voi puhua yhteisöllisyytenä. Naapurit kantoivat huolta kuinka leski jaksaa valmistaa neljälle lapselleen joulua. Hyvin jaksoi – extreme-henkilö jo…

Jatkuu...

Sanan majoilla

(21. joulukuu 2016 at 08:30) — 3 kommenttia

Suomen juhlavuonna esitellään 101 kirjaa, jotka kuvastavat kansamme piirteitä. Luukipiirejäkin sikiää ja niillä on kirjakummeja.

Omat juhlavuoden kirjani (osa niistä) ovat tässä, niillä tarjoudun kirjakummiksi:…

Jatkuu...

Vaistojen tiellä

(19. joulukuu 2016 at 08:47) — 2 kommenttia

Fyysinen kipu estää ihmistä vahingoittamasta itseään. Samoin luulisi henkisen kivunkin vaikuttavan. Tärkeä henkisen kivun välttelyväline on itsesuojeluvaisto. Se on ennakoivaa viisautta.

Itsesuojeluvaisto on omantunnon…

Jatkuu...

Kommenttitaulu (4 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

14. helmikuuta 2014 kello 16:01 Rexa von Ritter sanoi...

Hei,ystävänpyyntö taisi mennä myrskyn mukana puhelinlangoille roikkumaan.Asiasta toiseen,pakinoitsijalta kysyn,miksi harakka vie kaiken kiiltävän pesäänsä.Pitkäpyrstö vei kauppiaan kultasormukset avonaisesta ikkunasta yöpöydältä,sieltä me pokaviikarit ne poimittiin,kahdentoista munan seasta.Pesä oli niin suuri että siinä koltiainen voi hyvin seistä ?

Kysyn vain,kun ei ole muutakaan tekemistä.

10. tammikuu 2013 kello 10:44 Eeva Lappalainen sanoi...

Olen taas niin ilahtunut Immun tekstistä, Hyviä ja akanoita, mestarillista satiiria.

16. syyskuu 2012 kello 07:48 Eeva Lappalainen sanoi...

Valolla päähän ja Syysasennus karkoittavat tuonnemmaksi päälle hiipivää kaamosmasennusta. Led-valoista puheenollen yritin asentaa moista rakkaaseen kulkupeliini Helkamaan. Pakkauksessa luki pikalukitus, ilman työkaluja,  Väite ei pitänyt paikkaansa. Lamppu on täysi susi ihan savoksi sanottuna.

5. syyskuu 2011 kello 13:11 JarmoJTuokko sanoi...
Tuo valolla päähän lyöminen oli mainio juttu. Hengen valo on kuitenkin hienompaa kuin maallinen valo. Siksi päätin tunkea Raamatusta irtirepäistyjä sivuja led-valojen sijasta korviini. Tuloksia ei ole vielä tullut. Siitä osoituksena tämä kommentti.
 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot