Väinö Immonen
  • Mies
  • Kuopio
  • Suomi
Jaa

Jäsenen Väinö Immonen ystävät

  • Hapan Kaali
 

Esittelysivu: Väinö Immonen

Uusimmat tapahtumat

Juutas kommentoi blogikirjoitusta 'Parinuhteessa'
"On ihan hyvä pauttaa välillä mieleen, että elämä ei etene otsanahkaa rypistelemällä"
Maalis 19
Kalervo ilmari Pohjola kommentoi blogikirjoitusta 'Pelonleikkaaja'
"Ihminen, joka pääsee sinne +70v ikään, hänellä tuskin mitään kuolemanpelkoa lienee, hyväksynyt jo elämän rajallisuuden aikoja sitten. Aivan läheisen ihmisen vaimo, ei suostunut edes…"
Maalis 17
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Riippu-ukko'
""Kohtuus kaikessa - pullo päivässä" näin luonnehti kohtuuta nuoruuteni päivinä naapurissani asustanut juoppouteen taipuvainen vanhapoika."
Maalis 16
Väinö Immonen kommentoi blogikirjoitusta 'Riippu-ukko'
"Miten lie sen kanssa, että kohtuus on ainaista keskinkertaisuutta eli missä kohtuus loppuu, siitä riemu vasta repeääkin?"
Maalis 16
Kalervo ilmari Pohjola kommentoi blogikirjoitusta 'Riippu-ukko'
"Hapan Kaali tuossa mainitsi kohtuuden. Eräs "alan mies" taas loihe lausumaan; kyllä liika on aina liikaa...mutta kohtuus...ehkä se kuitenkin on liian vähän."
Maalis 16
Hapan Kaali kommentoi blogikirjoitusta 'Riippu-ukko'
"Taattua, tuttua Immos Väinöä, kohtuuden ystävää."
Maalis 15
Kalervo ilmari Pohjola kommentoi blogikirjoitusta 'Riippu-ukko'
"Mitäpä tuohon sanoisi? En sano mitään kun itseni tekstistä tunnistan; vai tunnistanko?"
Maalis 15
A.I. kommentoi blogikirjoitusta 'Riippu-ukko'
"  Oikein hyvä."
Maalis 15

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Väinö Immonen
Minä vuonna olet syntynyt?
1949
Jos sinulla on kotisivu, kerro se tässä!
http://iimu.suntuubi.com
Kerro lisää itsestäsi!
Olin 33 vuotta pakintoisijana ja kirjallisuustoimittajana Kuopiossa Savon Sanomissa. Se vielä aikaa, jolloin toisintuumailu oli Mullikassa oli sallittua.

Valolla päähän

Puoliso yllätti ryhtymällä puheväleihin. Hän tiedusteli miksi tuijotan kiinteästi led-valoja kadunvarren kuolleessa omenapuussa.
Vastasin totuudellisesti, että olin vastikään lukenut kuinka Oulussa on keksitty parannuskonsti kaamosmasennukseen: korviin tungetaan led-valot. Alakulo sammuu oitis eikä pimeä aika työnnä sisimpään huurteista ratakiskoa.
Puoliso poistui pikaisesti aamiaispöydästä.
Amerikassa on värivalojen vaikutusta aivojen aktiviteettiin tutkittu eläinkokeilla. Oulussa apinavaihe on voitu jättää väliin, koska tutkittavat ovat oululaisia.
Perimmiltään lienee totta, että ei Suomen mies huuhaata hyväksy. Meillä on aina siirrytty portaattomasti kaamosmasennuksesta kevätväsymyksen ja kesälomakännin kautta syysdepressioon.
On valojen sysäämisessä korviin tietysti innovaatioainesta. Näin saamme maailman lyhyimmän valaistun pururadan korvien väliin.
Mistä sitten tunnistaa torilla valopään? Hän toistaa päntiönään, että mitä, voisitko toistaa. Se on tulos kun kuuloelimeen tungetaan vieras esine.
On näitä vippaskonsteja lääketieteen varjolla aina ollut. Nivelten niksauttajat, iirisdiagnostikot, verenseisauttajat, kaukoparantajat, mahlan tuottajat, älypillerit.
Terve ajoittainen alakuloisuus tai melankolia on keskivahvaa masennusta ja ahdistus paniikkihäiriö. Mahtaako noissa diagnooseissa psykiatrin etiikka pykiä? No, sitenhän lääketeollisuus ja osakeomistajalääkärit vaurastuvat.
Tunnen erään lääkärin, joka medikalisaatiota välttääkseen merkitsi alati vastaanotolla ravaavan henkilön potilaskorttiin jpk. (= joka paikasta kipeä.)
Melankoliaan taipuvaisena tuskin huolin Oulun valoja korviin. Suomen miehen konstit ovat muut, joko sormi nenään liikennevaloissa tai hyvässä seurassa nakit silmille. Ylipäätään kannattaa pitää korvat ja suu kiinni mutta silmät auki.
Tässä tuumausvaiheessa hoksasin valoilmiön. Ledit omenapuussa sammuivat. Puoliso oli käynyt tempaisemassa töpselin irti pistorasiasta. Josko tuon ymmärtäisi toistaiseksi jatkuvan kiintymyksen merkiksi?

IMMUJäsenen blogi

Parinuhteessa

(19. maaliskuu 2017 at 14:00) — 1 kommentti

Taas on tutkittu missä päin Suomea erotaan herkimmin. Taannoin selvitettiin myös, että lapset riitelevät eniten perheissä, joissa aviopuoliso ei uskalla riidellä kumppaninsa kanssa.

Luovutan vastikkettomasti käyttöön ( 42 vuotta samaa aviota sietäneenä, vai kumminkohan päin se on...)…

Jatkuu...

Pelonleikkaaja

(17. maaliskuu 2017 at 11:00) — 1 kommentti

Kuolemanpelko piinaa monia. Parempi väki pinkoo sitä pakoon merkkikuteissa rasvattomalla lenkillä. Puutteenperälle syrjäytetyt pelkäävät päätyvänsä ruumislaudalle hallituksen budjettiriiheen.

Eletään aikoja, jolloin elämänhalun menettäminen on silkkaa realismia. Mieleen on piirtynyt raikas…

Jatkuu...

Riippu-ukko

(15. maaliskuu 2017 at 09:19) — 6 kommenttia

Ihmiseen iskee aika ajoin riippuvuus. Henkilö singahtaa kierteeseen, josta omin voimin ei ulospääsyä ole. Kiinnostus kohdistuu vain tuohon yhteen himottuun asiaan.

Kerron, jos suvaitsette…

Jatkuu...

Älytyssireeni

(12. maaliskuu 2017 at 13:09) — 2 kommenttia

Älytyssireeni

Koska tänään on kulunut (!) tasan 42 vuotta olkaveljeni Ojarummun avioon astumisesta julkaisen, ihan pirullista luonnettani, vielä kerran jorinan avioelämän…

Jatkuu...

Älytysvalmiudessa

(10. maaliskuu 2017 at 11:42) — 0 kommenttia

Älykkyyden ilmenemismuodoista, tyhmää kyllä, on jähisty ikiaikaisesti. Korkeassa asemassa oleva on siellä mielestään älykkyytensä vuoksi, ei vaikkapa siksi, että osaa kiipiä ryömimisasennossa.

Varakas on mielestään varakas älynsä, ei perinnön tai verosuunnittelun vuoksi.…

Jatkuu...

Kommenttitaulu (4 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

14. helmikuuta 2014 kello 16:01 Rexa von Ritter sanoi...

Hei,ystävänpyyntö taisi mennä myrskyn mukana puhelinlangoille roikkumaan.Asiasta toiseen,pakinoitsijalta kysyn,miksi harakka vie kaiken kiiltävän pesäänsä.Pitkäpyrstö vei kauppiaan kultasormukset avonaisesta ikkunasta yöpöydältä,sieltä me pokaviikarit ne poimittiin,kahdentoista munan seasta.Pesä oli niin suuri että siinä koltiainen voi hyvin seistä ?

Kysyn vain,kun ei ole muutakaan tekemistä.

10. tammikuu 2013 kello 10:44 Eeva Lappalainen sanoi...

Olen taas niin ilahtunut Immun tekstistä, Hyviä ja akanoita, mestarillista satiiria.

16. syyskuu 2012 kello 07:48 Eeva Lappalainen sanoi...

Valolla päähän ja Syysasennus karkoittavat tuonnemmaksi päälle hiipivää kaamosmasennusta. Led-valoista puheenollen yritin asentaa moista rakkaaseen kulkupeliini Helkamaan. Pakkauksessa luki pikalukitus, ilman työkaluja,  Väite ei pitänyt paikkaansa. Lamppu on täysi susi ihan savoksi sanottuna.

5. syyskuu 2011 kello 13:11 JarmoJTuokko sanoi...
Tuo valolla päähän lyöminen oli mainio juttu. Hengen valo on kuitenkin hienompaa kuin maallinen valo. Siksi päätin tunkea Raamatusta irtirepäistyjä sivuja led-valojen sijasta korviini. Tuloksia ei ole vielä tullut. Siitä osoituksena tämä kommentti.
 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot