Väinö Immonen
  • Mies
  • Kuopio
  • Suomi
Jaa

Jäsenen Väinö Immonen ystävät

  • Hapan Kaali
 

Esittelysivu: Väinö Immonen

Uusimmat tapahtumat

teuvomast kommentoi blogikirjoitusta 'Hurukukot'
"Sopii se kukko sinnekkin ja vahva eväs onkin mutta kyllä sillä nälkä lähtee toimisto työntkijältäkin, ei ainakaan äitini laittanut koskaan riisiä kukkoihin joita osas tehdä .terv tepivaari…"
eilen
Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'Hurukukot'
"Minusta kukko soppii tukkimehtään evvääksi ja siellä kannon piässä luonnon keskellä. - Valitettavasti en ossoo savon murteella ilmasta."
eilen
Kalervo ilmari Pohjola kommentoi blogikirjoitusta 'Hurukukot'
"Niin se on noiden kukkojen kanssa. Meillä tehdään kukkoja; "mitä nyt on-kalakukkoja", lihakukkoja, lanttukukkoja, onpa kokeiltu nauriskukkoakin (kaskinauris, omaa tuotantoa). Niin ja tietysti avokukkoa ja patakukkoa.…"
eilen
Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'Luovan lahjat'
"Uudistajapomon näin työelämässä ihan käytännön tasolla. Itse kannatin kyllä uudistamista, mutta jalat maassa. Päättömän vimman alettua yhä kiihtyvällä tahdilla itse…"
torstai
Väinö Immonen kommentoi blogikirjoitusta 'Kenttäheittiö'
"Vai että vähän puhetta naisista. Jospa se käy luonnonlakien mukaisesti: kun taikahuilu taantuu pelkäksi vesijohdoksi... Heh!  Vai lisiikö aseksulaaien määrä koko ajan?"
keskiviikko
Timo Lennart kommentoi blogikirjoitusta 'Kenttäheittiö'
"Loppujen lopuksi jätkäporukassa puhutaan aika vähän naisista, tai ainakin se on vain yksi puheenaihe muiden joukossa. Mutta kun mimmit kokoontuu iltaa viettämään, niin...."
tiistai
Väinö Immonen kommentoi blogikirjoitusta 'Potilasarvo'
"Hep! Ojarumpu, olkaveljeni, on päänsä mustissa aukoissa monisairas. Minä en sairasta ja sehän tässä pelottaakin. Vaikka toisaalta Suuren Noutajan äkkiotto ei jätä kitumisaikaa... Voe lajinsa, yst.…"
Helmi 13
Väinö Okaruusu kommentoi blogikirjoitusta 'Potilasarvo'
"Meikä oli hiljan sairaalassa runsaan viikon. Posti toi tänään epikriisin. En ymmärtänyt mitä helvettiä nyt vielä puhutaan kriisistä, kun kriisi oli jo meni siellä sairaalassa. Blogistin oiva…"
Helmi 13

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Väinö Immonen
Minä vuonna olet syntynyt?
1949
Jos sinulla on kotisivu, kerro se tässä!
http://iimu.suntuubi.com
Kerro lisää itsestäsi!
Olin 33 vuotta pakintoisijana ja kirjallisuustoimittajana Kuopiossa Savon Sanomissa. Se vielä aikaa, jolloin toisintuumailu oli Mullikassa oli sallittua.

Valolla päähän

Puoliso yllätti ryhtymällä puheväleihin. Hän tiedusteli miksi tuijotan kiinteästi led-valoja kadunvarren kuolleessa omenapuussa.
Vastasin totuudellisesti, että olin vastikään lukenut kuinka Oulussa on keksitty parannuskonsti kaamosmasennukseen: korviin tungetaan led-valot. Alakulo sammuu oitis eikä pimeä aika työnnä sisimpään huurteista ratakiskoa.
Puoliso poistui pikaisesti aamiaispöydästä.
Amerikassa on värivalojen vaikutusta aivojen aktiviteettiin tutkittu eläinkokeilla. Oulussa apinavaihe on voitu jättää väliin, koska tutkittavat ovat oululaisia.
Perimmiltään lienee totta, että ei Suomen mies huuhaata hyväksy. Meillä on aina siirrytty portaattomasti kaamosmasennuksesta kevätväsymyksen ja kesälomakännin kautta syysdepressioon.
On valojen sysäämisessä korviin tietysti innovaatioainesta. Näin saamme maailman lyhyimmän valaistun pururadan korvien väliin.
Mistä sitten tunnistaa torilla valopään? Hän toistaa päntiönään, että mitä, voisitko toistaa. Se on tulos kun kuuloelimeen tungetaan vieras esine.
On näitä vippaskonsteja lääketieteen varjolla aina ollut. Nivelten niksauttajat, iirisdiagnostikot, verenseisauttajat, kaukoparantajat, mahlan tuottajat, älypillerit.
Terve ajoittainen alakuloisuus tai melankolia on keskivahvaa masennusta ja ahdistus paniikkihäiriö. Mahtaako noissa diagnooseissa psykiatrin etiikka pykiä? No, sitenhän lääketeollisuus ja osakeomistajalääkärit vaurastuvat.
Tunnen erään lääkärin, joka medikalisaatiota välttääkseen merkitsi alati vastaanotolla ravaavan henkilön potilaskorttiin jpk. (= joka paikasta kipeä.)
Melankoliaan taipuvaisena tuskin huolin Oulun valoja korviin. Suomen miehen konstit ovat muut, joko sormi nenään liikennevaloissa tai hyvässä seurassa nakit silmille. Ylipäätään kannattaa pitää korvat ja suu kiinni mutta silmät auki.
Tässä tuumausvaiheessa hoksasin valoilmiön. Ledit omenapuussa sammuivat. Puoliso oli käynyt tempaisemassa töpselin irti pistorasiasta. Josko tuon ymmärtäisi toistaiseksi jatkuvan kiintymyksen merkiksi?

IMMUJäsenen blogi

Hurukukot

(25. helmikuuta 2017 at 08:37) — 3 kommenttia

Kävin Kuopion Puijonlaakson lähiökirjastossa hakemassa pari kirjaa, joita ei enää pääkirjaston varastosta enää löydy.Ostoskeskuksen aulassa oli pikkupöytä, pöydällä tieteellinen teos ja folioon käärittyjä kukkoja. Kiloisia ja myös puolitettuja. Kotileipomon tuotteita. Otin puolikkaan ahvenkukon kokeeksi. Se oli elämys, kypsä, ei kohokuorta, ahvenet tiiviisti sisään pakattuina.Harmi etten kysellyt myyjältä tarkemmin (meillä…

Jatkuu...

Luovan lahjat

(23. helmikuuta 2017 at 07:53) — 2 kommenttia

Nykyihmiset ovat mieltyneet mahtilohkaisuihin tekemisistään rehvastellessaan. Esillä ovat etenkin älykkyys ja luovuus.

USA:ssa on perustettu Parempi lapsi-instituutti. Se takaa kasvattavansa lapsista luovia. Oheismateriaalin avulla lisätään älyä.…

Jatkuu...

Kenttäheittiö

(21. helmikuuta 2017 at 08:59) — 5 kommenttia

Miehet kykenvät juttelemaan vain neljästä asiasta – työstä, naisista, urheilusta ja viinasta. Koska työssä ei saa olla juovuksissa, vaimot kiristelevät suupieliään jos naukkailet, jää urheilun ja viinan liitto ainoaksi mahdollisuudeksi.

Tieteellisestikin se on todistettu. Etenkin joukkuelajit altistavat kännäämiselle.…

Jatkuu...

Sanan majoilla

(19. helmikuuta 2017 at 14:33) — 4 kommenttia

Paljon minua on pilkattu tittelistä sanomalehtikirjailija. Titteli jäi kun Kuopion Taiteilijaseura antoi minulle kirjallisuuden Minna-patsaan.

Jotenkin asia jäi kaivelemaan.…

Jatkuu...

Jätkätöissä

(17. helmikuuta 2017 at 10:42) — 0 kommenttia

Pentti Haanpää:

Noitaympyrä

Suomi viettää satavuotisjuhlaa. Yle on kehittänyt ohjelman 101 kirjaa. Tämä on minun kirjani heti Linnan Pohjatähden jälkeen.

Pentti Haanpäästä haluttiin luoda myytti pihkanhajuisena jätkänä. Ei Haanpää jätkä ollut. Veijo Meri on selvittänyt, että hän teki itsestään jätkän kertomalla väärät henkilötiedot.

Haanpää oli Suomen…

Jatkuu...

Kommenttitaulu (4 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

14. helmikuuta 2014 kello 16:01 Rexa von Ritter sanoi...

Hei,ystävänpyyntö taisi mennä myrskyn mukana puhelinlangoille roikkumaan.Asiasta toiseen,pakinoitsijalta kysyn,miksi harakka vie kaiken kiiltävän pesäänsä.Pitkäpyrstö vei kauppiaan kultasormukset avonaisesta ikkunasta yöpöydältä,sieltä me pokaviikarit ne poimittiin,kahdentoista munan seasta.Pesä oli niin suuri että siinä koltiainen voi hyvin seistä ?

Kysyn vain,kun ei ole muutakaan tekemistä.

10. tammikuu 2013 kello 10:44 Eeva Lappalainen sanoi...

Olen taas niin ilahtunut Immun tekstistä, Hyviä ja akanoita, mestarillista satiiria.

16. syyskuu 2012 kello 07:48 Eeva Lappalainen sanoi...

Valolla päähän ja Syysasennus karkoittavat tuonnemmaksi päälle hiipivää kaamosmasennusta. Led-valoista puheenollen yritin asentaa moista rakkaaseen kulkupeliini Helkamaan. Pakkauksessa luki pikalukitus, ilman työkaluja,  Väite ei pitänyt paikkaansa. Lamppu on täysi susi ihan savoksi sanottuna.

5. syyskuu 2011 kello 13:11 JarmoJTuokko sanoi...
Tuo valolla päähän lyöminen oli mainio juttu. Hengen valo on kuitenkin hienompaa kuin maallinen valo. Siksi päätin tunkea Raamatusta irtirepäistyjä sivuja led-valojen sijasta korviini. Tuloksia ei ole vielä tullut. Siitä osoituksena tämä kommentti.
 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot