FairPlay
  • Mies
Jaa

Jäsenen FairPlay ryhmät

 

Esittelysivu: FairPlay

Uusimmat tapahtumat

Jarkko Rikala kommentoi blogikirjoitusta 'Palkkojen ym. korotukset %:ina'
"Hessu hyvä (ja muutkin). Olet unohtanut täysin että rahalla on aika-arvo. Tai ei se ainakaan näy millään lailla laskelmissasi. Eli tämän päivän euron kolikko on viikonkin päästä euron…"
Syys 10, 2016
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Palkkojen ym. korotukset %:ina'
"Mustajärven matematiikassa on se virhe, ettei se todellisuutta tosiasiassa kuvaa. Jos hinnat kaikessa nousevat 1 prosentin ja jokainen saa sen 1 prosentin korotuksen, jokainen voi ostaa aiemman kulutuksensa mukaisesti tasan saman…"
Syys 9, 2016
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Palkkojen ym. korotukset %:ina'
"Hessu sitten unohtaa eläkeläiset, joiden korotus-% on aina pienempi kuin palkansaajien ja se tarkoittaa, että eläkeläisten ostovoima eli samalla elintaso koko ajan laskee palkansaajiin verrattuna - sekä myös…"
Syys 9, 2016
Petri Iso-Mustajärvi kommentoi blogikirjoitusta 'Palkkojen ym. korotukset %:ina'
"Suurin virhe Jarkon ajattelussa on se, että todellinen ostovoima ei ole se mitä ihminen saa rahaa käteen vaan se mikä siitä rahasta jää käteen kun pakolliset menot on maksettu ja että Suomessa maksetaa…"
Syys 9, 2016
FairPlay kommentoi blogikirjoitusta 'Puoluekannatukset'
"Kyllä SDP romahtaa josko Husu Hussein on listoilla! Lukekaa postaus US palstalta."
Syys 9, 2016
FairPlay kommentoi blogikirjoitusta 'Hyvä ruotsi !'
"Pakkoruotsi on outo ilmiö demokraattisessa Suomessa. Kaikkien pitäis olla tasa-arvoisia mutta R vetäisee potin seimestä yliopistoon ja virkoihin puhumattakaan vanhainkodeita taikka jopa siirtolapuutarhoista. Hesassa myös…"
Syys 9, 2016
FairPlay kommentoi blogikirjoitusta 'Palkkojen ym. korotukset %:ina'
"Löysin Wanhan postaukseni joka on nyt ajankohtainen koska taas valitetaan, että veronkevennykset antavat enemmän suurtuloisille! Tottakait antavat KOSKA %:lla pelataan! Kupletti vain jatkuu ja jatkuu......"
Syys 9, 2016
FairPlay kommentoi blogikirjoitusta 'Kokeneen ja viisaan Paateron kannanotot otettava vakavasti'
"Kalervo, Itse olen päinvastaista mieltä koska Paatero on tiennyt asiantilan jo pitkään MUTTA ei ole voinut julkistaa koska virassa! Nyt ei potkut enää häntä uhkaa joten löi faktat pöytään."
Syys 9, 2016

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Paavo
Minä vuonna olet syntynyt?
1945

Jäsenen blogi

Palkkojen ym. korotukset %:ina

(28. tammikuu 2009 at 14:42) — 11 kommenttia

Olen aina ihmetellyt miksi prosenttikorotuksia tehdään.Gäppi rikkaiden ja köyhien välillä vain kasvaa ja kasvaa. Ay:liikekin puhuu aina prosenteista eikä euroista.

Prosenttikorotukset poikivat myös ylisuuret eläkkeet eräille jotka nyt ansaisevat paljon.Tupo-neuvottelun tiimellyksessä voidaan sopia esim. 3%:sta joka merkitsee 2k ansaisevalle 60e mutta 5k ansaitsevalle 150e. Gäppiä syntyy siis 90e + eläkeosuus.Joku voi sanoa, että meneehän korotuksesta… Jatkuu...

Kommenttitaulu (1 kommentti)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

8. heinäkuu 2009 kello 07:17 Heikki Sakari Nurmi sanoi...
Merkillinen on tiettyjen yhteiskuntapiiriemme halu ja tarve tehdä jostakin asiasta pakollinen, kuten esimerkiksi ruotsin kielen opiskelusta Suomessa. Mikähän siihen lienee perimmäinen syy? Kertokaapa hyvät lukijat!

"Tipalla hunajaa saadaan enemmän hyvää aikaan kuin kannullisella sappea", sanoo vanha suomalainen sananparsi.
Kyllä järkevät Suomen kansalaiset tietävät pakottamattakin, mitkä ova ne tärkeät kielet, joita pitää osata puhua nykyisessä maailmassa jo oman menestyksenkin vuoksi.

Olettehan huomanneet, että Ruotsissa astui 1.7.09 voimaan uusi kielilaki.
Arvatkaapa, onko suomen opiskelu Ruotsin kouluissa tehty lailla pakolliseksi vastavuoroisuuden, naapuruuden tahi peräti historiallisten syiden perusteella? Ehei, ei sinne päinkään.

Naapurimme lahden takana ovat järkevää ja määrätietoista väkeä. Laki määrittelee yksiselitteisesti:
4 § Ruotsissa ruotsin kieli on pääkieli.
5 § Pääkielenä ruotsi on yhteiskunnan yhteinen kieli, johon kaikilla Ruotsissa asuvilla on oltava oikeus ja jota on voitava käyttää kaikilla yhteiskunnan alueilla.
7 § Kansalliset vähemmistökielet ovat suomi, jiddisch, meänkieli, romani chib ja saame.

Meille suomalaisille Ruotsin uudessa kielilaissa on hyvä malli siitä, millaiseksi meidänkin kannattaa muuttaa kielilakimme jo pelkästään yhdenmukaisuuden ja tasapuolisuudenkin vuoksi.
Mitä mieltä olette siitä, että tekisimme ruotsista vähemmistökielen Suomessa, koska suomi on saanut vähemmistökielen aseman Ruotsissa.Eikö teidänkin mielestänne vastavuoroisuus olisi hyvä tässäkin asiassa?
Ruotsin uusi kielilaki löytyy alkuperäisenä tässä linkissä: http://62.95.69.3/SFSdoc/09/090600.PDF
Kannattaa tutustua siihen.

Ruotsi luopui Suomesta vuonna 1809 Haminan rauhansopimuksen perusteella, koska ei enää pystynyt puolustamaan siirtomaataan Suomea vihollisen hyökkäyksiltä. Siitä on jo kulunut 200 vuotta. Tämän jälkeen ei ruotsalaisilla ole ollut
enää mitään oikeutta puuttua sen paremmin kieli- kuin muihinkaan asioihimme. Kieliasioissa, varsinkin,tämä tuntuu unohtuneen naapureiltamme...
 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot